- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- weiss: Pant* rant
- Klaus Duran: 2025 dude
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #23844 üzenetére
Jó, hogy magam jövök rá a dolgokra, mert így is tanulok, de azért nem venném zokon, ha valaki kicsit gyorsítana a folyamaton!
Tehát letöröltem a /dev/null-t és hagytam, hogy létrehozza egyenlőre az apt-get magának. Létre is hozta, csak nem device node -ként, hanem egy szimpla fájlt... De úgy látszik, ez egyenlőre a legjobb megoldás. Majd ha kész az initrd és már nincs szükség az apt-get-re, akkor létrehozom rendesen.
Viszont azt olvastam, hogy az initrd-hez kell nekem az initramfs-tools csomag és a linux-image csomag. Nos ezeket próbáltam feltenni, de már az initramfs elhasal. Mivel az apt-get kimenetéből nem látszik semmi, csak a status, így a dpkg kimenetét másolom be:
root@KStudio:/# dpkg --configure -a
Beállítás: initramfs-tools (0.103ubuntu4.3) ...
update-initramfs: deferring update (trigger activated)
Processing triggers for initramfs-tools (0.103ubuntu4.3) ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.19.0-25-generic
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t5fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t4fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t5fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t4fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W/etc/modprobe.d/blacklist-oss.conf: No such file or directory
cryptsetup: WARNING: could not determine root device from /etc/fstab
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W/sbin/modprobe: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W/sbin/rmmod: No such file or directory
E: /usr/share/initramfs-tools/hooks/kmod failed with return 1.
update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-3.19.0-25-generic with 1.
dpkg: error processing package initramfs-tools (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
initramfs-toolsIgen, ezeket a no such fileokat sem igazán értem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Nyaralás topik
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest