- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Gurulunk, WAZE?!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #23844 üzenetére
Jó, hogy magam jövök rá a dolgokra, mert így is tanulok, de azért nem venném zokon, ha valaki kicsit gyorsítana a folyamaton!
Tehát letöröltem a /dev/null-t és hagytam, hogy létrehozza egyenlőre az apt-get magának. Létre is hozta, csak nem device node -ként, hanem egy szimpla fájlt... De úgy látszik, ez egyenlőre a legjobb megoldás. Majd ha kész az initrd és már nincs szükség az apt-get-re, akkor létrehozom rendesen.
Viszont azt olvastam, hogy az initrd-hez kell nekem az initramfs-tools csomag és a linux-image csomag. Nos ezeket próbáltam feltenni, de már az initramfs elhasal. Mivel az apt-get kimenetéből nem látszik semmi, csak a status, így a dpkg kimenetét másolom be:
root@KStudio:/# dpkg --configure -a
Beállítás: initramfs-tools (0.103ubuntu4.3) ...
update-initramfs: deferring update (trigger activated)
Processing triggers for initramfs-tools (0.103ubuntu4.3) ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.19.0-25-generic
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t5fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t4fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t5fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t4fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W/etc/modprobe.d/blacklist-oss.conf: No such file or directory
cryptsetup: WARNING: could not determine root device from /etc/fstab
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W/sbin/modprobe: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W/sbin/rmmod: No such file or directory
E: /usr/share/initramfs-tools/hooks/kmod failed with return 1.
update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-3.19.0-25-generic with 1.
dpkg: error processing package initramfs-tools (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
initramfs-toolsIgen, ezeket a no such fileokat sem igazán értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiegészítette processzorflottáit az AMD
- iPhone topik
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- Házimozi belépő szinten
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Nothing Phone (2a) Black Fiatalos Glyph stílus, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest