- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
N0zer0 #23100 üzenetére
Elvileg lehetséges, de nem használtam még, szóval tapasztalatom ezzel nincs: [link] Pont a minap forgattam újra a vimet és a keymap funkció nincs nálam, szóval kipróbálni sem tudom most.
English keymap kell gondolom, elvileg itt kell lennie, vagy ha nincs, ide kellene rakni egyet: /usr/share/vim/vim74/keymap
Aztán: :set keymap=<kiosztas>
Ha manuális működik, akkor autocmd-vel szerintem megoldható (.vimrc-be rakva):
autocmd InsertEnter * silent :set keymap=<magyar kiosztas>
autocmd InsertLeave * silent :set keymap=<angol kiosztas>Esetleg rendszerszinten lehet kényszeríteni valamilyen shell paranccsal:
autocmd InsertEnter * silent !keymapváltóparancs
(shell parancsok elé kell a ! jel)
Tehát például:
autocmd InsertEnter * silent !setxkbmap hu
autocmd InsertLeave * silent !setxkbmap enDe a setxkbmap nálam valamiért most nem működött flottul a vimen keresztül, talán érdemesebb mást használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged