- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Én megrendeltem, ennyit simán megér.
-
.LnB
titán
Na kiolvastam a Green Lantern: Rebirth-öt is. Mivel mindig is érdekelt ez a hős, utánnaolvastam. És azt találtam, hogy itt érdemes bekapcsolódni. Elég zavaros volt ez azért így. Szinte nulla tudással nem egyszerű bekapcsolódni. Hat részes kis miniszéria. Sok utalás volt amit nem értettem/érthettem, például Batman és Hal Jordan közti ellentét. Bár Batman az a Justice Leage-ben is elég "érdekes jelenség". Egyrészt nem értem mi keresnivalója ott, hisz nem egy súlycsoport a többi hőssel. Másrészt egy mogorva tuskó mindenben amit eddig olvastam
Külön Batman füzeteket nem tervezek olvasni mondjuk, mert az a célom, hogy minél több hőst megismerjek. Batman pedig azért még itt nálunk is eléggé köztudatban van. Mondjuk az embereke nem ilyennek ismerik mint ahogy a képregényekben szerepel.
Most majd folytatom a Green Lantern V4-el.HáGé A 8. füzet felénél vagyok nem tudtam befejezni közbe jött valami. De Lee rajzstílusa iszonyatosan bejön nekem
-
Bad Pritt
félisten
Ez tök jó szerintem, Zack Snyderék csinálták Superman tavalyi szülinapjára.
(#190) .LnB: Hol olvasod őket? Dobsz (akár priviben) egy linket róla?
-
.LnB
titán
Ezt olvasta valaki? Még csak az 5 füzetnél vagyok, de tetszik.
-
.LnB
titán
Na olvastam pár füzetet, angolul is
Nem megy gyorsan de eddig nem volt gond. Tudom, hogy még "csíra" vagyok ilyen dolgok megítélésében de nagyon megakadt a szemem Jae Lee stílusán. Nagyon tetszik. És mikor utána olvastam meglepődve vettem észre, hogy egy - egy rajzoló dolgozik a Marvelnek és a DC-nek is egyaránt?
-
.LnB
titán
válasz
Wolverine #184 üzenetére
Hol vannak ismertetők? Én itt olvasgattam sokat vissza a képregényekről.
X-men trailert nem nézem már meg. Nem vagyok nagyon oda érte, de az első trailer tetszett, és ilyenkor nem nézek többet míg meg nem nézem a filmet. Utálom a spoilereket
Közben kiolvastam Az Igazság Ligájából 7 füzetet. Tetszett. Bár lehet csak az "újdonság hatása"
Ha jól tudom ez a 2011-es Shazam sztori.
-
Wolverine
félisten
-
Hintalow
senior tag
válasz
Wolverine #181 üzenetére
Plusz, a sorozatok feliratozása, szerintem egyszerűbb a képregény fordításnál. (régebben fordítottam feliratokat animékhez, simán egyemberes munka is lehet) képregény fordításnál, kell grafikai munka is, sokszor többen csinálják (fordító-beíró-lektor) és hát igen, jóval kisebb a rajongótábora.
-
Wolverine
félisten
Nem egészen. A sorozatok fordítása sokkal nagyobb közönséget érint, mint a képregényeké; ráadásul a kevés (maximum 10-20 ezres) képregény-rajongó közösség vagy elolvassa angolul, amit keres, vagy beszerzi a magyar kiadást.
Az viszont tény, hogy angolul gyakorlatilag minden elérhető digitálisan, beleértve a 30-50 évvel ezelőtti klasszikusokat is. Sőt, maga a Marvel is digitalizál, és komplett sorozatokat tesz közzé a webshopjában (plusz a füzetek vásárlói sok esetben kapnak kódot, amivel ingyen megkapják a digitális változatot is). -
.LnB
titán
válasz
Wolverine #178 üzenetére
Értem én, de mivel kb 2napja kezdtem el ennek utánna járni, azt hittem úgy megy mint a sorozatok fordítása. Ami nem elképzelhetetlen vagy kivitelezhetetlen, csak kevesebb képregény rajongó, és fordító van ennyi.
Én már azon is ki vagyok akadva, hogy a The Walking Dead Magyarországon még csak a 8. kötetnél fog tartani. Pedig ugye az hivatalos úton is megjelenik. Meg is rendeltem az 5,6,7-es kötetet annyira tetszik. De mondjuk a sorozat is nagyon nagy kedvencem. Most, hogy elolvastam két 6 TWD kötetet akkor fordult meg a fejemben, hogy szívesen olvasnék mást is, mert maga a képregény mindig is nagyon tetszett nekem. Csak sajnos elég halott dolog ez Magyarországon. Angolul pedig nehézkesen megy nekem. -
Hintalow
senior tag
Ez így van.
Bár tanácsokat adni itt elsődlegesen nem én fogok, a nagyokat (marvel/dc) kb a 2000 évek első feléig követtem, utána már fárasztó lett a újragondolás.
Inkább egyéb kiadóktól olvasok. -
Wolverine
félisten
-
Wolverine
félisten
Az általam említettek új sztorik az utóbbi kb. másfél évből, a magyar kiadás még nem tart ezeknél egyik esetben sem. A magyarul most kiadott friss crossover, a Secret Invasion eredetileg 2007-ben jelent meg az USA-ban emlékeim szerint.
A helyedben tennék egy próbát az angol füzetekkel, pl. egy-egy free sample-t elolvasva a marvel.com-ról
-
Hintalow
senior tag
Az univerzumra vonatkozó kérdést jól összefoglalták.
Az a baj, hogy magyarul nem nagyon fogsz tudni ugrálni.
A felsorolt oldalak közül csak a hálózsákot ismerem (a hőskorban a 2000 évek elején indult még a képregény.nettel együtt)
Viszont a fanfordítós oldalak sajnos nem jók, ha igazán el akarsz merülni a füzetekben: sokszor csapongva, logika nélkül kezdenek bele sztorivonalakba, amit aztán félbehagynak, megunja a fordító stb.
Csak töredékét fogod megtalálni a dolgoknak, minden rendszer nélkül, főleg a rövidebb sztorikra koncentrálnak. -
Wolverine
félisten
Nem, az Újvilág nevű Marvel Univerzum az eredetileg Ultimate-nek nevezett változat. Ezt pont most szintén átalakították, de nem vagyok benne biztos, hogy az is megkapta a Marvel NOW címkét, mivel nem olvasom ezt a verziót folyamatosan.
A mostani Marvel NOW nem olyan teljes reboot, mint az Új 52 volt, itt megmarad a kontinuitás a korábbi sztorikkal; ugyanakkor a jelenlegi #1-ek jó belépési pontot jelenthetnek, mert a történetmesélést úgy szövik, hogy a fontosabb korábbi eseményeket is felidézik, ahol szükséges. Hasonlóan jó belépési pont lehet a 2012 végén elindított történetek kezdete, ami az Avengers vs. X-Men crossover utóhatásait figyelembe véve indít új status quóról (a mostani belépést az Avengersnél az Infinity, az X-Mennél a Battle of the Atom, Spider-Mannél a Superior Spider-Man lezárása teszi lehetővé).
-
.LnB
titán
válasz
Wolverine #170 üzenetére
Jó Marvel is, nem válogatok még
Ez a Marvel NOW az ugyan olyan reboot mint a DC féle 52? Ezt a Marvel NOW-ot nevezik magyarul Újvilágnak? Azért kérdezem mert ugye jó lenne egy reboot-tól kezdeném az olvasgatást hogy szépen épüljenek fel számomra a karakterek és a történetek. Találtam régebbi sztorikat is, azokat is elolvasom. De aktuálisak közül hol érdemes kezdeni? MArvel-nél elsősorban X-men, Bosszúállok és ezekben szereplő hősök történetei érdekelnének.
Ja igen egy fontos dolog. Magyarul olvasom. Találtam pár oldalt ahol van fent sok képregény. Ezeket esetleg ismered?: newgencomics.hu, blateco.com, halozsak.hu. Bár utóbbi oldalon új képregényeket nem találtam. És van még az allcomics.hu, de oda nem tudtam regisztrálni. -
.LnB
titán
Keresek valakit aki nagyon otthon van képregényes témában, leginkább DC Új 52-es témában, és Marvel NOW-ról. Kezdő vagyok és lenne pár kérdésem.
-
neduddki
nagyúr
HI!
VerebiX ujabb bejegyzese: " Lopdosni csak pontosan, szépen... - a másolás művészete " bof
udv
neduddki
-
spammer
veterán
Sandman 1-2-3: 50%-kal leárazva az Alexandránál. 4. kötet is kapható, de az nem akciós (jelenleg).
-
spammer
veterán
A Black Science képregényt a sci-fi kedvelőknek ajánlom bepróbálásra. Ugyan ódákat nem zengek róla, mint ahogyan a következő linkeken is teszik, de az tény, hogy érdekes koncepció, és varázslatosan gyönyörű rajzok jellemzik. Az első szám nekem kicsit rohanós volt, de nem rossz. Geekz blogos írás - aeonflux blogos írás
Ez a retro sci-fi stílusú borító nagyon adja
-
spammer
veterán
Szerintem elég jók, de az tudni kell, hogy tényleg elég érdekes fantasy-horror-mese keverék. Volt benne egyszerűbb mesélős történet, volt benne véres-sorozatgyilkosos történet, álomvilág (furcsa lények és helyszínek), "időutazásos" téma, nem mindegyik függ össze egymással, illetve nem mindegyik illeszkedik szorosan a "fő történetbe", de összességében mindegyik jó. Mivel az álomúr a főszereplője a köteteknek ezért nagyon változatos dolgok kell(het)nek életre
Elég sok (szép)irodalmi és popkulturális utalás/téma keveredik a történetekbe, szóval olvasott embereknek még inkább csemege lehet
A rajzstílus nem a legszebb szerintem, de a célnak megfelel (nem mai darab, manapság durvábban vannak rajzolva az ilyen cuccok). Viszont a kötetek (legalábbis a magyar kiadás) szépek, fényes papírra vannak nyomva, kötetek végén magyarázatokkal, szóval ezzel nincs gond (gondolom az angol nyelvű is ilyesmi).
Egyelőre csak 2 kötetet olvastam a négyből, azok tetszettek, ismerősöm szerint a 3-4. kötet is jó, meg gondolom az összes többi is. Csak sajnos a magyar kiadásból már nem lesz semmi, 4. kötet után lelőtték, a magyar piac halott
-
brownus
veterán
batman - halotti maszk (alexandra-ban féláron! )
(#159) spammer, sajna már csak a 2. kötet.. jó, amúgy? rég óta szemezek vele
-
spammer
veterán
Alexandránál még mindig kapható a 4 kiadott Sandman kötet, az első 50%, a többi 70% kedvezménnyel. Ennyiért már tényleg nem szabad otthagyni
Nagyon szép, igényes kiadások és jók a történetek is (a 2. kötetnél járok, bízom benne, hogy a többi is jó lesz.)
Bár a folytatás sajnos nagyon kétséges, de ha legalább ilyen akcióban vennék sokan, talán lenne esély újabb kötetekre.
-
spanyoll
addikt
Üdv emberek!
Azt látom, hogy a watchmen comic 3 kötetes verziójának az első kötete konkrétan sehol sem kapható, de mit ajánlotok, hogy hol nézzem / keressem ? (magyarul kéne, ha a másik kettő is boltból magyarul lett meg, így ebay nem játszik). -
.LnB
titán
Sziasztok,
Létezik olyan honlap, ahol egy egy képregényhős, karakterének fejlődését sorban meg lehet nézni? Mármint a külsejükre gondolok, a rajzolásra.
-
moex1
tag
Elég kihaltnak tűnik a hely, de hátha...
'13-as Cpatain Midnight, illetve Halo Initiation érdekel valakit?
Rendelhetnénk együtt, szétdobva a postaköltséget. -
Edge
veterán
Sziasztok!
Mióta tabletem van újból olvasok képregényeket, sztem nagyon kényelmes és jó dolog mindez tableten.
Kérdés: régen az aliensonline-on fent volt egy csomó aliens képregény magyarul, hol lehet ezt most elérni? Régen megvoltak nekem de elvesztek egy adatvesztés során. Megvannak ezek vkinek? Vagy tudna vki letöltési linket adni?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest