Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
gurabli
üzenetére
Miért használnék 2 eszközt mikor 1 is képes ellátni a feladatot? Tényleg nem értem. Erőből kb mindent megold. Hálózaton tud 80-100MB/s-el másolni, képes torrentet futtatni, van rajta gpio, és erőből lejátsza a 1080p filmeket is. Pont amiatt vettem meg ezt, hogy ne kelljen vennem egy synology nas-t, meg mellé egy rpi-t.
Persze, hogy kellett. 50euro (vagy 45?) felett kell fizetni, mivel nem EU-ból jött. 85dollárra az áfa, meg 6e a dhl vámkezelés. A futárnak kellett adnom a pénzt.
-
Speeedfire
félisten
Ezt én is megtaláltam. A legrosszabb esetben tényleg ubi lesz, meg kodi páros. Max cpu-ból megoldja a dolgot, nem fog hw-esen gyorsítani.
Kellett a giga lan, és az usb3, mivel nas funkciókat is el fog látni, nem csak média lejátszást. Nas, torrent, kodi, spotify, owncloud, git kb ezek voltak a főbb célfeladatok. -
Speeedfire
félisten
válasz
inf3rno
üzenetére
Igen, ilyet én sem találtam. Csak összerakott rendszerek voltak. De remélem találok rá megoldást. Ha forgatni kell img-et az sem gond, csak találjak rá leírást.

gurabli: Igen, onnan rendeltem. Kb 2 hét volt mire megjött. 85 dollárt fizettem mindenért (xu4, ház, táp, 16gb sd). 14e volt az áfa, vám, vámkezelés. Durván 38-40e lett a vége.Multimédiára, és fájl kiszolgálásra lenne. A kodi a kedvencem, emiatt ezt használnám később is. Itt azt ajánlották, hogy a hw gyorsítás miatt az openelec/librelec a jobb. Armbian tényleg jó lehet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ma vettem át az odriodot. Jó kicsi, nem is gondoltam volna, hogy csak ekkora. Viszont megakadtam az os vadászattal. De konkrét librelec, se konkrét openelec letöltést nem találok hozzá. Pedig neten találtam futtatott verziót. Annyit sikerült eddig megtalálni, hogy az xu3-al kompatibilis, szóval ha arra volt, akkor erre is kell, hogy legyen.

-
Speeedfire
félisten
Végül tegnap este megrendeltem az xu4-et. Remélem beválik.

A közösségi támogatás annyira nem volt fontos, elég régóta linuxozok. Sokszor forgattam már magamnak csomagot, de volt hogy fw-t is csináltám már openwrt alatt. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
létezik hasonló eszköz, mint a raspberry pi, csak erősebb?
Nas, és média lejátszó funkció miatt érdekelne hasonló gép. Hálózaton tudjuk 50-60MB-al másolni, linux, kodi támogatás. Hdmi kimenet, usb aljzat. Giga lan, és sata interfész előny. Létezik ilyen? Ami kicsi, és nem eszik sokat?Jól értem, hogy a ODROID-XU4 110MB/s-el is tud másolni USB3.0-án keresztül hálózaton? [link] Csak, mert akkor lehet, hogy ez is elég lenne nekem, nem kellene a h2. Nyílván a h2 hosszabb távon jobb lehet.
Csak mert szerintem a kodi, és a torrent simán tudna egymás mellett menni így. A kodi, ha jól tudom támogatja a hw-es gyorsítást is.Még megfontolom, meg utána kérdezek ezeknek. Igazából ez a rock64 még olcsóbb is 10 dollárral (2GB verzió). A pro nem biztos, hogy kellene nekem. Bár az erősebb CPU, és a pci-e csábító.
Bár ez alapján a sima xu4 is megy openELEC-el. [link]
De az xu4 talán gyorsabb, mint a sima rock64.
Nem tudom, hogy melyik legyen egyelőre.
Jelenleg ott vagyok, hogy a ROCK64/ROCK64PRO vagy az xu4 lenne a befutó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- BestBuy topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Eredeti játékok OFF topik
- Borderlands 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 96% Akkumulátor
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest