Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
válasz Dorian #102469 üzenetére
Inkább államérdek. Nyilván elgondolkodtak rajta, de akkor nem lehetne az oltakozóval aláírattatni, hogy minden felelősség az övé, ha esetleg beleesne valamilyen statisztikai hibahatárba, ilyen terhet meg nem fognak csak úgy a nyakukba venni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
lacafaca
addikt
válasz Dorian #102469 üzenetére
majd ha igazolványt kap...addig nehezen, elvégre itt is mindenki csak egy 3. fázisú kísérleti alany bocs, én pl ebben nem veszek részt
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
nagylaci6417
aktív tag
válasz Dorian #102509 üzenetére
Vukovich elmondta, hogy az elektronikus anyakönyvi rendszer tavalyi adatai most már véglegesnek tekinthetők, így megállapítható, hogy tavaly Magyarországon 140 900-an hunytak el. Az Eurostat honlapján is elérhető adatok szerint az ezt megelőző öt év, azaz a 2015-2019. közötti időszak átlagos halálozási adatához képest a növekedés 8331 fő, ami 6,3 százalékos emelkedést jelent.
És ebből vajon mennyi lehet aki nem a covidba halt meg?[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz Dorian #103043 üzenetére
Ez igaz. Tavasszal meg azért emelkedett meg ennyire meredeken, hogy menjenek oltani az emberek a foci miatt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy voltak, akik elhitték, hogy itt napi több tízezer embert teszteltek. Két közeli családnál is láttam, hogy azt letesztelték, akinek tünete volt, de akik velük éltek (családtagjaik), na azokat már nem. Ha ennyire spórolósra vették, akkor hogy tesztelhettek volna itthon ennyit?
Sehogy. Ahogy az egész kormányzati tájékoztatás is mese volt. -
kolopele
nagyúr
-
Rage47
veterán
válasz Dorian #103906 üzenetére
Igen, van ebben valami. Fel lehetett volna húzni agyilag a népet ennyi idő alatt, de ehelyett még butítottak...
Ha átverek egy butábbat, akkor nem èn vagyok a hibás?
Itt jön ugye a felelősség. Ha éreztek volna egy kicsit is ilyesmit, akkor törődtek volna az emberekkel, nem átverik őket. Felelőtlen kormány sajnos.[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz Dorian #117000 üzenetére
Hatóanyag mennyiségben jobb.
Elvileg kb 2,5-3X annyi hatóanyagot tartalmaz egy adag moderna, mint egy adag Pfizer, szóval valamivel magasabbra boostolja az ellenanyag- szintet. Szvsz, harmadik shotnak bőven jó a Pfizer is, fél év után mindkettő eléggé lecsökkenhet.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
senior tag
A moderna magasabb (és valamivel lassabban csökkenő) antitestszámot indukál (általában), amit annak tulajdonítanak, hogy magasabb benne a hatóanyag (az mRNS) tartalom: 100ug (a Pfizer oltásában 30ug van). Árnyalja a képet, hogy 3. adagnak gyakran csak fél adagot adnak (50ug, amit úgy érnek el, hogy feleannyi oltóanyagot szívnak fel a tűbe.) Hogy teljes, vagy fél adagot kaptál, az esetleg a papírról derül ki, ha nem mondták. (Elvileg szputnyikra egész adag járna, de van ahol mindenre csak felet adtak.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
3x-os adag, kimutathatóan hatékonyabb. Lehet nem lesz, de 0 probléma Pfizerrel felüloltani.
#117002: ez még kérdőjeles, (a keletiről nyugatira váltók kedvéért) reméljük igen.
#117010: a kamu oltási igazolványok hab a tortán Csollánynál még nem láttam erről hivatalos megerősítést, valószínű a "sportélet tisztasága" kedvéért nem is fogják piszkálni... de amiket ír, azalapjám 100%, hogy oltatlan.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
senior tag
válasz Dorian #117018 üzenetére
Jó helyen nézed? Pl.:
"Egy adag (0,5 ml) 100 mikrogramm messenger RNS-t (mRNS-t) tartalmaz (SM-102 lipid
nanorészecskékbe ágyazva)."
(forrás (PDF))Szerk: Bocs, kevertem a két thread-et. (Nyilván az oltáskor kapott papírodról van szó.)
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz Dorian #117026 üzenetére
Bocs, közben rájöttem, hogy elnéztem a thread-et. Tipp-re akkor ez talán egy egész adag lehetett, gondolom az a default. Esetleg, ha valaki kapott fél adagot, az tud segíteni, hogy jelzik-e valahogy. (Én harmadiknak nem modernát kaptam.)
-
törölt tag
válasz Dorian #117211 üzenetére
Párom munkahelyén meg rászólnak azokra, akik föl merik venni a maszkot, hogy vegyék le. Ellenben volt a napokban audit, akkor kötelezően föl kellett vennie mindenkinek, de utána viszont mondta a műszakvezető, hogy vegye le mindenki. Nem levehetik, hanem le kell venniük, nem hordhatják még akkor sem, ha akarnák.
-
MODERÁTOR
-
-
Sped
aktív tag
válasz Dorian #117633 üzenetére
Jaaa értem. Erről nem tudtam.
Eszembe nem jutott volna eddig vitamint felíratni orvossal. De ez így bemondásra megy?
(Mondjuk nekem ennyit nem ér a dolog, manapság meg különösen macarás konzultálni háziorvossal így inkább ha vmi nyűgöm van magánba megyek.)IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Vebber
tag
válasz Dorian #117633 üzenetére
Bármilyen márkájú D vitamin kiváltható receptre, vagy csak konkrét termék/termékek?
Gyereknek létezik valami könnyen lenyelhető, kisebb dózisú változat mint ezek a 3-4000 ezres töménységek?Egyébként mi alapján eszitek? Valószínűsítem itt senki nem szaladgál néhány hetente vérvételre, hogy beállításra kerüljöna a mennyiség.
-
-
lacafaca
addikt
válasz Dorian #117865 üzenetére
lehet egyszerűbb kérdés lenne, kik nem...szerinted a világ víruslaborjaiban csak a jót szolgálják? amíg egy ember is marad, aki istent akar játszani....de syb sokat segített az imént
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
dethroner
veterán
válasz Dorian #118792 üzenetére
Nem baromság. Nekem COPD-m van. Amivel összefüggésben korábban minden évben tüdőgyulladást kaptam. Tüdőgyógyászom szerint a nem megfelelő légcsere miatt a tüdőben visszamaradó pára, egy idő után gyulladást okoz. Ezt elkerülendő szoktak javasolni általában tüdőgyulladás elleni védőoltást és/vagy hörgőtágító szteroidos légzőpipákat.
BalanceR Könnyű azzal dobálózni hogy másik munkahelyet kell keresni, de az egészségi állapotom ezt nem teszi könnyűvé. Eleve nagyon könnyű munkát végezhetek csak, ezt 11 évvel ezelőtt megtaláltam, elvégzem a rám kiosztott melót, alapjában jól érzem magam ott, csak ez a kurva covid meg a maszkviselés már megőrjít. Alapvetően eddig 2 alkalommal rendeltek el a cégnél pár hónapra kötelező maszkviselést, egyszer 2020 tavaszán, második alkalommal pedig 2021 tavaszán pár hónapra, mindekét alkalommal fizetés nélküli szabira mentem inkább. Eddig úgy tűnt hogy a 2 felvett oltás elég lesz a cégnek és nem cseszegeti az oltott melósokat, de most újra betört a pandémia láz, most megint fosnak mert 5. hullám, meg új variáns stb.
De úgy tudom hogy a munkáltatónak joga van tudni hogy van-e oltásom, de a munkatársaknak nem köteles erről beszámolni az ember. Viszont ha ezt bevezetik, akkor mindenki a maszk viselésből vagy nem viselésből tudni fogja kinek van 3 oltása és kinek nincs, ami azért feszegeti a személyiségi jogokat.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Dorian #118804 üzenetére
Szóval ha egészséges ember írja le azt, hogy a nem megfelelő légcsere tüdőgyulladást okozhat akkor baromság, de ha ezt COPD-s emberként írom akkor már nem baromság?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Izland`
tag
válasz Dorian #118847 üzenetére
Én HO-ban többet dolgozom, mint az irodában. Hála Istennek, úgy tűnik, hogy ezt érzékeli/értékeli is vezetőségünk, hogy megy a meló otthonról, így remélem covidtól függetlenül marad a jelenlegi állapot. Eddig ezt is kommunikálják.
Bár ha sokan csak "hereverének" használják, akkor valószínűleg a legtöbb cég a covid után is begyepesedett módon fog az otthoni melóhoz viszonyulni.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest