Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz nubreed #5089 üzenetére
Akut bronchitis pl, néha nekem is van hiába maradsz vele otthon hónapokat... és nem fogsz vele pl fertőzni csak majd megakarsz fulladni. Elég ha egyszer szarul kezeltek vele és visszajáró vendég lesz a cucc.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
freeknight
őstag
válasz nubreed #5115 üzenetére
Ezt sokan nem értik, nem csak te meg én.
A titok nyitja valszeg ott lesz, hogy alig áll rendelkezésre teszt az országban, csak nem akarják mondani.Zsolt_72: ugye svédek is szépen kifogytak a tesztekből, legalábbis Stockholmban, plusz náluk annyira elharapózott már a helyzet, hogy valamiért az iráni mintát követik (ha nem tesztelünk, nincsenek fertőzöttek). Nem akarnak pánikot gondolom. Nagyot csalódtam amúgy a svédekben, elvileg a jóléti állam mintapéldái.
De Svájc ugyanez pepitában.[ Szerkesztve ]
-
Shin Chen
tag
válasz nubreed #5608 üzenetére
A cigi nem létszükséglet, de erősen addiktív pszihoaktív drog. Senki sem járna jól, ha most még a dohányelvonási tünetek miatt lenne rosszul pluszban pár millió ember.
De ez csak egy nézőpont, lehet neked van igazad."A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
envagyok
veterán
válasz nubreed #5839 üzenetére
Szerintem nem kell emiatt aggódni.
Hacsak nem korlátozódik a termelés vagy az import.
Az emberek élelmiszer-igénye eléggé konstans, ha félre is van rakva otthon, a fogyás mindig szinte ugyanannyi.
Lerablás eddig is volt több napos ünnepek előtt, pár nap után mindig helyreállt.
A fertőtlenítőszerek (kézmosó,kendő, tömény alkohol) sajnos más tészta, abból megtöbbszöröződött a felhasználás, sem a termelés sem az import nem várható, hogy hirtelen felfusson, hacsak állambácsi nem intézi el, hogy a szeszesital gyárak álljanak rá 70%-os alkohol készítésére, amit elvileg meg tudnának tenni. -
envagyok
veterán
válasz nubreed #5848 üzenetére
Otthon, igen.
De útközben sem meleg víz, se szappan.Más:
Tud valaki jó dokumentumfilmet a 2003-as SARS-ról?
Keresek mindenfelé, 2 filmről találtam infókat, de magát a filmet nem:
SARS - A borzalom városa --- Plague City: SARS in Toronto
kanadai katasztrófa film, 2005 [link]Küzdelem a SARS ellen -- The Man Who Fought Against Dumentumfilm, 51 perc
[link]Kíváncsi lennék rájuk, mert a mostani vírus sok mindenben hasonlít rá, nem véletlenül annak sars-cov, ennek meg sars-cov-2 lett a neve.
-
nagyúr
válasz nubreed #7096 üzenetére
Ebben az esetben ez csak egy rájuk kényszerített formalitás, csak a miniszter nem merte elmondani OV-nak, hogy milyen minősített esetekben vonatkozik rájuk ez a tv rész. Abból is látszik, hogy kényszeredetten valami féleszűvel megíratták az egészet és szétküldték a cégeknek. Szóval az egész jelentőségét az is mutatja, hogy van egy lista a stratégiai fontosságú cégekről és simán benne felejtették a Honvédelmi Miniszter felügyelete alatt álló 5 darab RT-t is. Ott hogy venné át az irányítást amúgy, amikor ő maga felügyeli ezen cégeket?
Magyar Nemzeti Bank irányítását átvennék szerinted? Ltolcsy szeme vissza is akadna.
Szóval a mostani eset nincs a minősített esetek körében. Szétküldték a hivatalos értesítéseket és le van tudva részükről.Ami tényszerűbb ennél, hogy már egy hete is láttam behívót, amit műveleti tartalékos kapott.
Amúgy nem véletlenül van az Auchan is a listán, minősített esetben az árukat átirányítják a HM Logisztikai Központokba.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
őstag
válasz nubreed #7163 üzenetére
Ma már az Aldiban max 5 darabot lehet venni egy adott termékből. Ha többet vinnél, pénztárnál szemrebennés nélkül elveszik.
Zsugor víz, tálca sör mehet. Ezek kivételek.
Megvolt ennek a hatása, tegnap kint áll a sor - így be sem mentem, ma kb alig lézengtek az emberek. Sőt, egy anyukának is felhívták a figyelmét aki a kislányával volt, hogy a gyerekeknek nem szabad majd bejönni. -
titán
válasz nubreed #7199 üzenetére
Nálunk simán írják 3 hónapra a recepteket. Teljesen szabályos. Eddig is írták, tehát nem csak mióta cirkusz van. Elég mazochista orvos lehet, aki saját magát kínozza azzal, hogy egy beteglátogatás és receptírás helyett, csinál belőle hármat.
(#7201) GypsFulvus2 Nincs összefoglaló, ezért senkinek sem nyílik le értelemszerűen.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz nubreed #7523 üzenetére
Az öregeknek kéne megtiltani a kijárást szelektíven, mert marha jó, hogy kvázi értük van az egész, ennek ellenére ma is az általam látott utcán lófráló emberek 90%-ka idős volt. Hentesnél is, mindenki átt sorban, tartva a 2 méteres távolságot, erre odajön 2 öreg nő és beáll az emberek közé, mondván ott a hely, vagy eleve egymást veszélyeztették, majd azokat is, akik közé betolakodtak. Persze ki lettek oktatva, és még nekik állt feljebb. Ezzel a mentalitással a saját sírjukat ássák éppen.
A tudomány a valóság költészete!
-
Soulfly842
addikt
válasz nubreed #9530 üzenetére
Közel 10 éves értékesítői múlt alapján (ebből egy részét KKV értékesítésben töltöttem)
Sokszor a diplomás embereknek a legerősebbek a beidegződései és az ő prekoncepcióikat a legnehezebb szétzúzni, hogy bármi újat befogadjanak, elismerjenek. Van egy tudatalatti entellektüel hübriszük, ami rohadt makacs bír lenni!
Ez sajnos ilyen...
-
adika4444
addikt
válasz nubreed #9530 üzenetére
Nem kell ezen csodálkozni. Én a korona előtt is masszív kézmosós voltam. Mindenki röhögött, meg jött ezzel a "nem lesz erős az immunrendszered" kezdetű ócska szöveggel.
Most majdnem ugyanazoktól hallom, hogy mossak ám gyakran kezet, meg ők is gyakran mosnak. Az emberek marha bátrak amíg csak szájhősködni kell, illetve 10-ből 6 még mindig szkeptikus a koronával kapcsolatban amíg nem tapasztalja meg akár tágabb ismerősi körben.
a másik az a fajta beszélgetés, amikor három centire belemászik a beszélgetőtárs az arcomba, attól is hülyét tudtam kapni, most meg itt is az van, hogy ami a különcségem volt most elvárt...
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
vzozo
senior tag
válasz nubreed #9553 üzenetére
Persze mindenki más szinten van, de nekünk sikerült az elején megértetnünk vele, hogy most kemény idők jönnek. Mondjuk egyrészt mi is otthon, másrészt az oviban is beszéltek már róla korábban, aztán a bezárás mindent egyértelművé tett.
Ehhez képest itt is úgy gondolták, hogy akkor ereszd el a hajam vakáció van, és az első lezárásos napon kb. minden szomszéd lent volt az újszülöttől 50-ig, egymás nyakában piknikeztek, gyerekek a homokban, mászókákon... De tényleg, olyanok is előbújtak, akiket sose láttunk még, pedig itt lakunk már egy ideje, és minden eddigi kertipartin részt vettünk. Idősek mutattak azért némi önmérsékletet.
Szóval ilyen helyzetben nehéz válaszolni arra, hogy "ha nekik szabad, nekünk miért nem", érdekes beszélgetés volt, de aztán másnapra el lett kordonozva minden, és abból már tényleg mindenki ért.
-
Rive
veterán
válasz nubreed #9570 üzenetére
- A kezdeti szakaszban mindig roszabb a halálozási mutató, mint később.
- gyanús, hogy a leglassabb és legkevésbé használható teszthez sikerült hozzájutni valami leértékelt kiárusításon, de még ezzel is úgy spórolnak - többek között pl. a tesztelés technikai nehezítésével is - mintha jutalékot kapnának a megspórolt tesztekért./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz nubreed #9578 üzenetére
...elvileg az össz esetszám kb 5-6% -át tudják felderíteni teszteléssel...
Nem tudom, ez honnan jött, de pillanatnyi tudományos megalapozottsága nincsen. Van egy réteg, amelyik tünetek nélkül megússza a fertőzést (és közben: fertőz), de ezek teszttel szűrhetőek - csak teszttel szűrhetőek. Az arányuk nem tiszta, de úgy 20-40% közé szokás tenni.
A betegek ~ nyolcvan százaléka megússza kórház nélkül, ezek egy része kifejezetten enyhe tünetekkel - ezt a nyolcvan százalékot a járvány csúcsán nem szokás tesztelni, hanem csak otthoni elzárkózásra kérni. De ilyankor is csak a kapacitáshiány miatt nincs tesztelés. Mármint, hogy normális helyeken...
Aztán persze van olyan, hogy tesztelés hiányában a már tüdőgyuszival kórházban fekvőt se sikerül megfelelően diagnosztizálni...
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
veterán
válasz nubreed #9570 üzenetére
inkább Kásler levele - facebookon osztotta meg egy ismerős - volt érdekes a kórboncnokoknak ... akinek nincs komoly betegsége és meghal ott a a covid lesz a halálozás oka... akinek van fő betegsége (cukor, szív és ér, daganat, stb) ott a másodlagos ok lesz a covid ... tehát így szépen lehet majd játszani a halálozási aránnyal, mert akit nem vizsgáltak és tüdőgyulladásban halt meg de szívbeteg volt azt le lehet summantani a statisztikából...
-
Castell
aktív tag
válasz nubreed #9770 üzenetére
Én is helyeslek minden óvintézkedést. Nálunk senki sem mozdul ki a házból, csak létszükséglet miatt. Nincs tünetem, de hordok kesztyűt és ma kaptam végre 2 maszkot is, amit holnaptól hordani fogok. Na de 2 napja küzdöttem már, hogy kikérjem a leletem, az első blikk az volt, hogy csakis e-mailben, de ez nem jött össze a másik oldalról, ugyanis gyanítom, hogy valami "véletlen" miatt nem lehetett őket elérni telefonon. Hidd el megpróbálom nullára redukálni az ilyen dolgokat, de ha van is személyes kontaktus, ne viselkedjen senki úgy a másikkal, mint egy paraszt, max. akkor ha tényleg van rá oka ebben a helyzetben, mert bizony lehet ilyen, ezt én is megértem. Én már az elején úgy mentem be a rendelőbe, hogy kb. 3 méter távolságban kérdeztem... Mindegy. Holnap jön a következő menet a háziorvosnál, aki hajlandó lesz e-mailben elküldeni egy igazolást vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz nubreed #9843 üzenetére
A vakcina nem gyógyszer, hanem jellemzően vagy a 'döglött' kórokozó, vagy annak egy jellemző 'alkatrésze' némi körettel, hogy megfelelő és biztonságos legyen a tálalása az immunrendszer számára. Sokkal kevesebb fejlesztenivaló van rajta, mint egy (új) gyógyszeren.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
snecy20
nagyúr
válasz nubreed #9852 üzenetére
Nekem eddig úgy tűnik, hogy pár ország tőlünk nyugatabbra ennél sokkal-sokkal rosszabbul kezelte eddig, ami a megelőző intézkedéseket illeti - nem védve a kormányt. Persze okosabbak úgyis csak egy pár hét múlva leszünk. Az olasz kormányt sem akarja senki ízekre szedni, amiért heti ~5000 halottal mennek.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
csƵ
addikt
válasz nubreed #9865 üzenetére
Van az EU-ban is. Most rendeltem a cégnek hét elején Aliexpressen EU raktárból 150 db maszkot és kesztyűt. Pár száz Ft darabja.
Nagyon mérges vagyok és nem akarom elfogadni, hogy valaki azt írja, hogy nincs védőfelszerelés. Legyen civil vagy eü-szakember.[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
válasz nubreed #9865 üzenetére
Egy több rétegben körbetekert sál, alatta pelenka mondjuk ugyanúgy megteszi, még jobban is zár mint az a lifegő vacak, szerintem. Tegnap úgy mentem boltba, és láttam hogy mások is alkalmazzák ezt a megoldást. Nem csak sírni kell, fel kell találnunk magunkat, ha nincs a boltokban maszk. Persze sírni könnyebb, abban igazatok van.
(#9869) kgergely23 igen úgy, és akinek nincs, az csinál magának. Te melyik bolygón élsz?
[ Szerkesztve ]
-
Linem
senior tag
válasz nubreed #9855 üzenetére
(#9854) Dyingsoul Utólag okos már mindenki. Honnan tudhatta volna bármelyik ország, vagy kormánya, hogy ez lesz belőle? Ti gondolom tudtátok előre. Senki sem sejtette, hogy ilyen gyors lesz, még a WHO sem. Akkor miért készültek volna fel előre? Mire készültek volna fel? A SARS, MERS alapján lehetett gondolni, hogy simán megfogják a nagy részét Kínában, az esetlegesen kijutó eseteket pedig elszigetelik karanténnal. Ennél többet senki sem jósolhatott előre, egyik kormány sem. Utólag már lehet okoskodni, hogy ti tudtátok előre. Persze.. 1-2 hónapja még ti sem emiatt aggódtatok, hogy mi lesz velünk a vírus miatt, hanem vígan éltétek a szokásos napjaitokat.
-
lm83
őstag
válasz nubreed #9852 üzenetére
Igen a Kormány hibája,hogy bejött a vírus, meg, hogy elterjedt.
Nem azé a sok sz*rok bele ember tehet róla, akik két hete haza szaladtak olasz nyaralásból és nem ültek otthon a seggükön,
Meg egy héttel később a tirolból hazajött dolgozok akik szintén ugyan úgy elmászkáltak mindenhova,
Aztán a pénzváltónak a boltban a pénztárosnak is még mondják, hogy most jöttek ám haza, aztán amúgy otthon kellene lenni...
Remélem az összes ilyen akiről kiderül, hogy mást megfertözött, megy a börtönbe...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info