Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
aktív tag
-
IRO21
aktív tag
válasz dellfanboy #113369 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy mire akarod használni. Nálunk tudtommal egyelőre korlátlan ideig érvényes. Ha mondjuk Ausztriába vagy Horvátországba akarsz vele menni, akkor egy évig fogadják el, Izraelben fél évig. Ausztriában az egy dózisút 9 hónapig. Ez a jelenlegi állapot, változhat.
-
IRO21
aktív tag
válasz dellfanboy #113371 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, nekem nincs fent semmi ilyesmi.
Amit az EESZT ír az nem jó?
[link] -
IRO21
aktív tag
Viszont ha már szóba került a védettségi, én is kérdezek. A kocsmában nem tudták.
Ha valaki most esik át a betegségen még mindig automatikusan küldik neki a védettségi igazolványt?
Illetve oltott esetén is. Ha pluszban átesik kap még egy igazolványt? -
IRO21
aktív tag
Fertőzöttségi adatok a kormánytól. Nagyjából a fertőzöttek fele van legalább egyszer beoltva: [link]
-
IRO21
aktív tag
válasz Asbee #114127 üzenetére
08.01-10.31 között napi bontásban megadták a fertőzöttek és ezen belül a legalább egy oltást kapottak számát. Én úgy tudtam, hogy eddig nem voltak ilyen adatok, mert szinte minden cikk és megszólalás arról szólt, hogy miért nem árulja el ezeket a kormány.
Részletesebb adatok, pl. vakcina típusára lebontva valóban nincsenek. -
IRO21
aktív tag
válasz syberia #114439 üzenetére
Akkor viszont járványügyileg (szinte) semmilyen segítséget nem fog jelenteni, ha amiatt oltunk egy csoportot, mert sok kontaktja van. Több értelme lenne a veszélyeztetett korosztályt oltani, nem?
Persze tudom, hogy bárkinél lehet súlyos lefolyású a betegség, de azért jellemzően az idős, alapbetegségekkel szenvedőket szokta kórházba juttatni/elvinni. Legalábbis ezt szokták mondani a tájékoztatókon. -
IRO21
aktív tag
Digitális uniós Covid igazolványt nem tud mindenki letölteni, aki igazoltan átesett a betegségen? Azt írja az EESZT, hogy "nem található érvényes gyógyultsági esemény (fertőzést megerősítő pozitív PCR teszt), az igazolvány nem állítható ki".
PCR valóban nem készült, mert ha az antigén gyorsteszt pozitív a tesztponton, akkor a PCR-t már nem is csinálják meg. -
IRO21
aktív tag
válasz lacafaca #114518 üzenetére
Baszhatom, ez világos, de nem lesz uniós igazolványom?
Szóval, ha már a gyorsteszt kimutatja, hogy pozitív vagy, akkor csak a magyar kártyát kapod meg, ha pedig valamiért a gyorsteszt negatív, de a közvetlenül utána elvégzett PCR pozitív lesz, akkor kapsz uniós digitálisat is?
Jól értelmezem? Csak azért mert nem tűnik logikusnak, de az még nem zárja ki, hogy igaz lenne. -
IRO21
aktív tag
válasz t72killer #114829 üzenetére
Tőlem kérdezed? Ti olvassátok 7/24-ben a Covid cikkeket
Nem akartam vele mondani semmit, csak egy kérdésre válaszoltam. Nálunk mindenki jól megúszta, pedig ebben a hullámban eddig összesen 13-an kaptuk el. Fura módon a legjobban pont olyanokat viselt meg, akik oltva voltak, de ott is annyi extra volt hogy plusz végtagfájdalom, és pár napig nyomták az ágyat.A legbosszantóbb az, hogy uniós Covid igazolás nem jár, mert azt csak akkor adnak, (ha jól derítettem ki) ha PCR teszttel állapítják meg a betegséget, és a protokoll szerint most egy antigénnel indítottak. Nekem pl. a háziorvos csinált szintén gyorstesztet, és nem is küldött tovább.
-
-
IRO21
aktív tag
válasz #24845312 #114917 üzenetére
Nálunk sem ez a jellemző, egyedül az én háziorvosom csinálta így. Ő mindig nagyon normális, elégedett vagyok vele! Azt mondta egyébként, hogy hamarosan lejár a szavatossága a tesztjeinek, ha jól emlékszem december 2-án. Lehet, hogy csak el akarta használni
Páromat pl. szintén nem fogadta a saját orvosa, kapásból kért neki időpontot egy tesztállomásra. Csak a karantén lejárta után mehetett a táppénzes papírjáért.Egyébként a karantén sem volt egységes nálunk. Aki legkorábban került karanténba, annak az első tünetes naptól számolták. Páromnak a pozitív teszttől kezdve fix 10 nap volt. Nekem szintén a teszt napjától kezdődött, viszont határozatlan idejű volt. A háziorvosnak kellett kérnie az ANTSZ-t, hogy oldják fel, de csak azután kérhette, hogy már eltelt minimum 10 nap. Rá is kellett húznom, mert szombatra jött volna ki a 10 nap, így hétfő lett belőle.
[ Szerkesztve ]
-
IRO21
aktív tag
válasz Alex91 #114925 üzenetére
Nem tudom, hogy mitől függ. Párommal pl. pár nap különbséggel kerültünk karanténba, és a feloldásnál már nem ugyanaz volt a procedúra. Az, hogy mikortól számítják az nemrég változhatott, mert párom háziorvosa mondta is neki, hogy ő már pont beleesett abba a változásba, hogy a pozitív teszt az első nap.
Talán ÁNTSZ-től is függhet? Különböző szervezethez (szomszéd város) tartozunk. Vagy esetleg a feloldás pont abban a pár napban változott meg? (Nekem november 4-től kezdődött.) Fogalmam sincs.[ Szerkesztve ]
-
IRO21
aktív tag
válasz Gubu0101 #114973 üzenetére
Javaslom, hogy nézz utána, hogy tudod-e használni azt a 4 hónapos igazolást ott ahol szeretnéd, mielőtt pénzt adsz érte, nehogy felesleges köröket fuss!
Mi most úgy jártunk, hogy hivatalos átesés után nem jár az uniós gyógyultsági igazolvány, mert antigén gyorsteszttel állapították meg a betegséget, nem PCR-rel.
Csak a magyar plasztik kártyát fogjuk kapni, ami pl. Ausztriában nem jó. -
IRO21
aktív tag
Ausztriában hétfőtől országos lockdown jön, első körben december végéig. Nem tartott sokáig a csak oltatlanoknak szóló korlátozás.
"A hétfőn kezdődő országos lezárás, amelynek során az iskolák online oktatásra térnek át és csak a létszükségletű boltok tarthatnak nyitva, 20 napig fog tartani Ausztriában."
-
IRO21
aktív tag
-
IRO21
aktív tag
"A kormány ugyan még megrendelt 5 millió vakcinát, de ezek mind nyugati oltóanyagok lesznek."
[link]
Tudja esetleg valaki, hogy mit rendeltünk? -
IRO21
aktív tag
-
IRO21
aktív tag
Megjelent Káslerék tanulmánya a 3,7 millió beoltottról, amit már Montenegróban ismertettek októberben:
[link] -
IRO21
aktív tag
Oltási akcióhét marad a jövő héten is.
5-11 éveseknek december 20 környékén érkezik a vakcina.
[link] -
IRO21
aktív tag
Szlovéniában ezután csak kérésre oltanak Jansennel egy vakcinához köthető haláleset miatt: [link] (portfolio)
[ Szerkesztve ]
-
IRO21
aktív tag
válasz Alex91 #116442 üzenetére
Gondolom, hogy nem pont ilyen tapasztalatra gondoltál, de én ennyit tudok hozzátenni:
Novemberben a rokonságból összesen 13-an estünk át, vegyesen oltottak és oltatlanok. Nagyjából mindenkinél ugyanazok voltak a tünetek. Nátha, enyhe hőemelkedéssel és pár nap szaglásvesztés és ízlelési anomáliák. (Az ízlelés nem ment el teljesen, csak fura volt.)
Három embert viselt meg kicsit jobban, ők pár napig ki sem keltek az ágyból és izomfájdalomra is panaszkodtak, ők oltottak voltak. (Szputnyik+Jansen, Kínai+azt hiszem Pfizer, a harmadikat nem tudom).Az jutott egyébként eszembe, ha találsz is valakit, aki egymaga esett át oltás előtt és után, az valószínű nem ugyanaz a mutáció lesz. Nálunk, mivel kb. egyszerre történt (bár nem mindenki egymástól, mert nem mindenki találkozott), valószínűsíthető, hogy mindenki ugyanazt kapta el.
-
IRO21
aktív tag
Pfizer update az Omikronról: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok