Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
[Coronavirus mutation no reason to panic: virologist]
[The Coronavirus Is Mutating. What Does That Mean for Us?]
A szaklapokban erről még nincs cikk, mert ennyi idő alatt nem lehet a teljes, pontos vizsgálatokat elvégezni és cikkben megírni. Mint ahogy az sem bizonyított, hogy ezek gyorsabban terjednének és az oltások ne lenének hatékonyak rá. A tudományos magyarázat ott van érthető formában, én is leírtam már párszor. Ha ez neked nem elég rettegj tőle, én ha megengeded, nem rettegek.
"But the estimate of greater transmissibility — British officials said the variant was as much as 70 percent more transmissible — is based on modeling and has not been confirmed in lab experiments, Dr. Cevik added." Én ezt nem venném komolyan.
A Dél-Afrikaiban kettő anitest felismerő helyben történő változást írnak az antigén szerkezetében. Ezenkívül még vagy 8 hely van ami érintetlenül maradt. Ezért is kár aggódni. -
andor80
senior tag
válasz
Ringman #73483 üzenetére
Jó akkor ha betegek lesznek mehetnek szépen covid elfekvőbe...Egyszerüne nem értem,hogy képzelik?Miattuk ne lehessen látogatás a beoltottaknak.Élnék az életüket mások veszélyeztetése árán?
Kellene az a kötelező oltás mert ez íg iszonyat feszültségeket bizalmatlanságot fog okozni a társadalaomban.Sokkal nagyobbat mint a kötelező oltás.Az tart 2 3 hónap hisztig majd megkapja mindenki és el van intézve.Amúgy is ráfognak jönni az oltásellenesek ,hogy ha nem kötelezpő akkor az élet minden területén elöbb utobb cumikázni fognak.Repülés kilöve görög szigetek kilöve mozi nem ,fesztivál nem érvényes oltás nélkül.Erre felé haladunk.
Ahogyan a gyermekkori oltás miatt sem látom a az örjöngést max egy pár agyon icike picike senki próbál nagyhangon visítani az ellen is... -
Nagyon valoszinu, hogy jo, mert nem valtozott a tuskek szerkezete. A dolgok nem feketek-feherek, minden csak valoszinusegeken alapul (meg az eredeti tanulmanyok sem 100%-osak, csak 'elegendoen valoszinuek').
Lehet, hogy 1 ev mulva minden beoltott meghal. Csak epp elhanyagolhatoan kicsi a valoszinusege.
-
Csatravi
senior tag
3068 új fertőzött
5387 kórházban ápolt
367 lélegeztetőn
127 elhunyt
10325 össz elhunytak számaTesztek száma (atlo.team) 2021.01.07
24290 teszt - 12,14% pozitivitásValahogy a halottak száma nem akar csökkenni.
-
Z.É.T.
őstag
Már ketten hoztátok a 4 nagy idősotthon oltási hajlandósági arányát.
Ami a cikkekben nincs külön hangsúlyozva, de fontos az arányszám megértéséhez, az a már átesettek száma, aránya.
Nálunk ugye az a hivatalos, hogy aki átesett, az 3 hónapig nem oltathat, míg az ajánlás az, hogy 6 hónapig felesleges. Ha ezeket is hozzáadjuk az oltakozók számához, mindjárt nem 50% alatti lesz az arány.
(ezt hozzá lehet gondolni az eü-s arányokhoz is majd, ha lesz onnan megbízható(nak tűnő) adat.(személyes infó az újpalotaiból, van ott ismerősöm szülője: aki nem esett át és nincs kizáró tényező, azok döntő többsége oltat)
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát, tegnap úgy döntöttem, hogy elengedem ezt a dolgot most már. Mármint a folyamatos pörgést és bosszankodást azon, hogy fullba tolja mindenki a kretént, akinek amúgy az lenne a dolga, hogy:
1. segítsen
2. tájékoztasson
3. oltson
Pillanatnyilag úgy érzem, hogy én mindent megtettem, hogy elkerüljem ezt a fost és megkapjam a szurit asap, innentől nem rajtam múlik, hogy ki és hogyan hisz 5G chipben, meg hasonló baromságokban. Az sem rajtam múlik, hogy előbb lesz-e natural nyájimmunitás, mint oltás és az sem rajtam múlik, hogy mi lesz a gazdasággal. Viszont elolvastam a témában minden szart, plusz ezt a fórumot is végig (!), köszönöm, ebből egy időre ennyi elég is volt. Nothing to do, az nem segít a mindennapi életemben, hogy azon bosszankodom és szörnyülködöm, hogy a nép mennyire ostoba, korlátolt, konteós és balfasz. Mert az.
Mondanám, hogy természetes szelekció (aki hülye, haljon meg), de mivel egyelőre nem az van, hogy aki kéri az oltást, az holnap meg is kapja, ezért jelenleg az aki hülye, az öljön meg másokat is fázisban vagyunk. De talán lehetne annyi felelősségérzet a döntéshozókban, hogy ne az aki hülye, haljon meg irányba vigyék a dolgokat, hanem a kezükben levő végtelen lehetőséggel edukálják a sötétebb szegmenst és ezzel mentsék meg ne csak őket, hanem azokat is, akik kapcsolatba kerülnek velük.
Btw egyre több emberrel beszélek, aki már túl van rajta (és zömmel minimális tünetekkel), lassan szervezhetnék antigén-házibulit olyan emberekkel, akik átestek a koronán. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #73480 üzenetére
Innen már jó nekem is. Megkövetem, úgy néz ki a Microsoft Edge szarakodott? Mert iPhone-ról jó. Edge-ből kijelölés-másoláskor az URL koronavirusos-betegek közti kötőjelet nem illesztette be [kép] és ezért dobott 404-et a böngésző. Na majd az oltással Bill Gates ezt is megoldja!
-
Kékes525
félisten
válasz
Alex91 #73484 üzenetére
Még nem találtak olyan mutánst, ami ellen ne lenének bizonyítottan jók a mostani vakcinák. Ha lesz, arra külön kell csinálni. Azonban ilyen mutációkból nagyon kevés lesz. Már eltelt egy év és az antigénszerkezet felismerésében lényegi változás nem volt. Talán a Dél-Afrikai az, de ez csak feltevés, most vizsgálják. A koronavírus kimondottan lassan mutálódik, mert javító mechanizmusa van.
-
Ringman
nagyúr
ezek az új variánssal végzett kalkulációk elég rossz jövőképet sejtetnek:
[dr eric ding - twitter thread] -
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #73476 üzenetére
Igen az az oldal sokkal jobb. Magyaroknak csak ilyen van. Viszont az otthoni ápolás linkje nekem rendesen müködik: [Útmutató: a koronavírusos betegek otthoni ápolása]
-
LanyUs
senior tag
Több, mint 190 féle vakcinával indult, amiből jelenleg 2 a befutó [link]
Nekem még továbbra is szimpi a legyengített vírus megoldás. Több idő kifejleszteni, de kivált az is immunválaszt ( pl. influenza oltás ). Azzal szívesen elmegyek oltatni.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #73470 üzenetére
Ezt is a Gizike dobta össze sebtiben. 6. oldal hasznos linkek, rögtön az otthoni ápolás nem kattintható, kézzel átmásolva 404 hiba, nem található, relaxációs hanganyagok szintén nem található és a linkelt leírás pdf sem. Videót miért nem közvetlenül linkelik youtube-ról, miért az egyetemi honlap aljáról kell kibányászni.
NHS Covid oldalán többre jut az ember, rövid érthető információk témánként átláthatóbban.
-
andor80
senior tag
válasz
Ricardo #73467 üzenetére
Meg egy kis konteo részemről ne lehessen tavassszal a kormány ellen tüntikézni tehát minimum őszig ez lesz picit bezuhannak az adatok kicsit nőnek éppen mit kíván a vezér
Karácsony elött zuhanni kellett tavasz elött nőni.Most az egyszer nem hazudott a húzd meg ereszd el taktikában csakhát senki nem erre gondolt... -
Ringman
nagyúr
-
Kékes525
félisten
"hogy ha otthon vagy, mit csinálj, mit szedj. "
Erről jutott eszembe. Lehet, hogy már volt, de az ismétlés a tudás anyja: [COVID-19-betegtajekoztato-2020-11-26 (pdf)] Szerintem mehet az összefoglalóba. A dokumentumban a linkek klikkelhetők. A pécsi videót jól kiegészíti.
-
törölt tag
válasz
S e t h #73461 üzenetére
Bármilyen témában mikor volt ebben az országban közérthető, normális, hiteles kommunikáció? Van fapados gagyi honlap ömlesztett száraz szövegekkel, meg a bábszínház a tévében és a politikusok ellentmondásos böffenetei.
Mindig magadnak kell utánajárni a dolgoknak és a hárman mondanak hat félét halmazból leszűrni. Beírod google-be "koronavírus sport" és dobja ki a cikkeket kardiológusoktól, nemzetközi tapasztalatokat is összefoglalva. Ennek a pro változata, hogy angolul keresel rá a témára.
-
válasz
radi8tor #73456 üzenetére
nem tudjuk szerintem, de elég sok feedback jött ide a topikba, és nagyon sok volt az olyan, hogy "nálunk nem kéri kb. senki". ha ezek nem ilyen torzult hallomások, ami igazából nem fedi a valóságot, akkor a helyzet sok helyen gyászos.
anyáméknál is jópár ápoló nem kéri, főleg a fiatalok. az orvosok kérik. merkely meg elvileg eléggé nem tűri, hogy ne kérjed...
-
S e t h
nagyúr
Mondjátok meg nekem, hogy az alábbi linken található tartalommal, tájékoztatással nekem hol kellett volna találkoznom?
Merre kellett volna keresnem, kutatnom? Vagy a hétköznapi ember hol találkozhat vele, hol hívják fel rá a figyelmet?
Mert tudom mit csináljak a nyunyókámmal, miképpen szellőztessek, de az is lehet volt így erről szó az operatív törzs esetében csak lemaradtam róla.
Igen is szükség van a tájékoztatásra, mert csak a maszatolás megy.
Azzal eddig sem mentem sokra, hogy "ne sportolj, mert ráfázol", viszont ezt itt osztotta meg privátban velem egy user. -
laszlohu
addikt
Korábban volt kérdés, hogy pl patikában milyen az oltási hajlandóság, én csak azt tudom mondani, hogy nálunk 7 emberből 2 - en akarják beadatni.
-
laszlohu
addikt
A moderna ról korábban azt írták, hogy 40000 emberenként , vagy még ritkább esetben előfordulhat arcizombénulás, egyébként csak csupa jót olvastam róla, úgy tudom, hogy még 16 év alattiakon is tesztelték.
-
Ricardo
titán
Ez a van sapka, nincs sapka tipikus esete. Ha nem fejlesztettek volna még semmiféle oltást (az elérhetőségét most hagyjuk, maradjunk a létezésénél), az lenne a baj , és menne a
"Nem csinálnak semmit a gyógyszercégek"
. Most hogy van.
"Kapkodnak, túl gyors, ezt csak összekutyulták ...stb "Erre rájönnek az öszesküvés hívők.
"Becsippelnek minket az oltással, és majd az 5G aktiválja"
Nem egyszerű ez. -
Stanlee
őstag
Oltasszkeptikussagra csak annyit, hogy tegnap rovid ideig volt egy cikk a nemet sajtoban, most mar paywall mogott van.
A lenyeg, hogy korhazi apolok 50%-a oltatna, ill. az orvosok kb. 75%-a. Meglepo, hogy azok, akik napi szinten talalkoznak ennek a virusnak a hatasaval es az ellatas osszemolasarol beszelnek, meg ok sem hajlandoak magukat beoltatni (fuggetlenul attol, hogy elkaptak-e mar vagy sem).
A masik, a nemet tarsadalom 60%-a egyetert a virushelyzet kezelesevel.
-
-
Kékes525
félisten
Ha azt írod, akkor az értem alatta. Bocs. [Ha ennyire az oltás ami a megmentőnk, akkor miért nem adnak ilyen egyértelmű könnyen elérhető tájékoztatást a gyártók.] Erre írtad később a plakátot. Milyen jobb tájékoztatást vársz a gyártóktól?
Félreértés ne essék a kormány felelősségéről e téren már régóta folyamatosan írok, a plakátokat is beleértve. [link] De ez nem a gyártók feladata, hanem a kormányé.
-
Asbee
veterán
válasz
Kékes525 #73434 üzenetére
Például azt is lehetne igen, ha meredeken is hangzik. Írtam ma példákat olvasd el... Elég érdekes, hogy egyfelől kivagy akadva azokon akik nem akarnak oltatni, és szinte bűnözőnek állítod be őket, ezt meg azt megvonva tőlük, kényszeríteni, meg kényszerítenéd az oltást. Azon meg röhögsz, hogy alapvető egyszerű módszerekkel győzzék meg őket. Inkább nem mondom mikor volt ez jellemző.....
Vagy csak trollkodsz és játszod az értetlent szándékosan.... -
[CS]Blade2
addikt
Az a baj, hogy úgy nézed, hogy mi lenne jó egy nagyobb csoportnak, és akik miatt ez nem jöhetne létre, azokkal ne legyen foglalkozva. Viszont ezt nem lehet elkerülni.
Kolléga is mindig azzal érvelt, ha melóba a frankhitelek szóba kerültek, hogy az ő adójából ne mentsék meg a hiteleseket, mert ő nem vett fel, akik meg felvettek, azok így jártak. Na most, ha mindig úgy vesszük, hogy aki lemaradt, az így járt, akkor pl. egy ilyen hiteles dologból lehet, hogy lenne millió számú hajléktalan, millió számú munkanélküli, lecsúszott. Az ő adójából meg építenék tovább az utakat. 4 millió helyett lehet, hogy 2 millióan dolgoznának, a bankoknak lenne több 100.000 üres ingatlan. Később közel millió halott hajléktalan.
Most ugyanilyen helyzetben vagyunk.
Ha nem lesz megoldás egészen az oltás tagadó mikrochipesig, az befolyásolja az egész képet. Pl.: ugye, ha nem mehetnének dolgozni, fizetni kellene a korházban, ezek miatt meghalnának, ami eléggé végleges, amitől beesik a gazdaság, a népesség kapcsán demográfiai hatások, stb. stb. -
válasz
Kékes525 #73434 üzenetére
igen. ne értetlenkedj már, qrva nagy probléma ám, ha a nép elutasítja a szurit, és hát a problémával jobb helyeken foglalkoznak. ahogy tavasszal ment a maradj otthon, pontosan úgy kéne nyomni a vakcinát is, világos, pár mondatos érvekkel, meggyőzően.
de bakker, ennél az agóniánál még az is jobb, ha kap 3000 ft-ot, aki beoltotja magát (ingyen)
-
-
-
Sir Pocok
őstag
Én amióta tart ez a szar sose értettem azt az érvelést, hogy nem lehet megbízni a vakcinákban mert rövid idő alatt fejlesztették ki vagy olyanok fejlesztették ki akik eddig ilyet nem csináltak.
A vírusok elleni vakcina kutatás és amúgy a vírusok elleni kutatás nagyon komoly erőforrásokkal ment gondoljunk csak AIDS-re és az ebolára. Tehát a mostani vakcina készítés nem a nulláról indult hanem nagyon komoly előélettel. Szó sincs arról, hogy alapkutatás és kísérleti fejlesztés nélkül kezdetek volna bele az egészbe -
Asbee
veterán
válasz
Kékes525 #73427 üzenetére
Ki beszélt személyesrő? Ha ekkora brutális helyzet van, amire csak egy megoldás létezik, akkor nem azt kell várni googleban kutassanak utána az emberek, mert ha hiszed ha nem, sokan nem teszik, hanem az arcukba kell tolni, ahol lehet. Ha meg nem akarják akkor fogadd el, sokan lesznek akik nem adatják be. És ne eszement intézkedésekkel, kényszerítsék rá őket.
-
lacafaca
addikt
válasz
Kékes525 #73390 üzenetére
látod ez veled a probléma (ahogy velem is
), leragadtunk a 20. században. én, veled ellentétben nem is akarok azonosulni a mai világgal, te legalább haladsz a korral, ami dícséretes, viszon nekem semmi szükségem erre...sajnos az oktatás színvonala a bányászbáka segge alatt van már, funkcionális analfabétákat termel a rendszer, mivel már csak azokra van szüksége, nem kellenek, sőt egyenesen károsak a gondolkodni képes egyedek rájuk.
-
Asbee
veterán
Dehogynem lehet, ellehet mondani olyan alap dolgokat, amik megnyugtatják az embereket. Nem lehet elmondani pl, hogy beoltottak X millió embert és minden oké? Nem lehet elmondani, hogy ez a technológia nem fél éve pattant ki valaki agyából, így nem kell tőle tartani? Nem lehet hangsúlyozni meddig ad védelmet? És stb stb stb. Az átlag embernek ez kell. Jól elérhetően a képükbe nyomni. Főleg ebben a covid helyzetben.
-
UberMutant
őstag
miért a bioNtech csinált valamit korábban?
a pfizer ne tévesszen meg, a pfizer nem nagyon csinál semmit, csak van egy kazal pénzük és az ígéretes cégeket / termékeket szőröstől-bőrőstől megveszik.
amikor ott dolgoztam a saját pipeline üres volt 2012 környékén.
egybként biotechnilógiáan jellemző a kis cégek /"garázslaborok" sikere. -
A moderna vakcinájával szerintetek minden oké lehet?
Mellette szól, hogy jóváhagyták a használatát, tehát biztosan megfelel az előírt kritriumonkak.
Ellene szól és kicsit a bizalmat aláássa szerintem, hogy ez a cég nem hogy vakcinát, konkrétan eddig semmit sem készített. Épp tegnap olvastam erről.
-
Lehet azért nem merték azonnal kötelezővé tenni, mert maguk sem tudták, hogy milyen/ek is lesz/nek ez/ek az oltás/ok. Talán kivárnak kicsit, figyelik a beoltottakat és majd később. Simán ráfoghatják, hogy nemzeti érdek a gazdaság és az ország újraindítása. Egyébként ez utóbbi igaz is, szóval szerintem nem szabad arra várni, hogy majd a lakosság a józan eszével
rájön, hogy oltatni kell, mert másként nem fog működni az élet.
-
Asbee
veterán
de gondoljuk tovább, lehetne éppenséggel olyan közcélú hirdetés, amit az állam finanszíroz, és a gyártóval közösen kommunikálnak benne az oltásról. na, az qrva jó lenne!
Igen, ilyesmire gondolok. Ahogy a barátok közt szereplői arra buzdítanak, hord a maszkot, ugyanígy az oltással is tehetnék. Csak egy példa. Ezzel már egy réteget megnyernének.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Na igen, mivel a GPS csak veszi a jelet nem sugároz semmit. Ellenben ha nem használsz GPS-t akkor is kapod a sugárzást (elenyésző) a műholdakról.
bigdady: meg elhangzott már sokszor, hogy a gyártó semmilyen felelősséget nem vállal a vakcináért. Még szép hogy nem fogja reklámozni, ha a felelősség a vevőé (kormányoké).
Asbee: Barátok közt megszűnik a nyáron, ideális alkalom lenne velük reklámozni az oltást. Beoltatja magát mindenki és...
-
bigdady
nagyúr
válasz
UberMutant #73410 üzenetére
Amig nem elérhető minek nem reklámozzák. Ahogy maszkot sem tavasszal..
(gyártó pláne minek költene hisz mindet is eladja anélkül is).Más: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210106/az-erintettek-fele-sem-kerte-a-vakcinat-a-negy-legnagyobb-magyar-idosotthonban-464274 [link]
De a fele kéri az már nagyon jó, és jobb mint az eü-ben -
kérdés (nem tudom), hogy a gyártók ténylegesen mennyi profitot realizálnak ezen. mert voltak olyan hírek, hogy ezek ilyen hatósági árak (és akkor nem sokat a közhiedelemmel ellentétben). másrészt, ugye amíg a piacon nem is árulhatja, kinek reklámozza igazából a saját költségén?
de gondoljuk tovább, lehetne éppenséggel olyan közcélú hirdetés, amit az állam finanszíroz, és a gyártóval közösen kommunikálnak benne az oltásról. na, az qrva jó lenne!
-
Asbee
veterán
Ha ennyire az oltás ami a megmentőnk, akkor miért nem adnak ilyen egyértelmű könnyen elérhető tájékoztatást a gyártók. Alap esetben ez nem kellene, de most nem az van. Sokakhoz ilyen infók el sem jutnak. A médiában, tv-ben miért nem szerpelnek ezek. Hülyén hangzik, de a sok gyógyszerreklám mellett, mehetne a vakcinareklám a gyártótól, hogy mittomén’ , igen 95% védelem, nincsenek komoly mellékhatások. Azt tolják ott, hogy hordjunk maszkot, ami nem baj, mehetne az is oltassuk be magunkat, mert jó, mert biztonságos, mert használ. Nem kutatások kellenek, szakmai írások, az àtlagembernek.
Ennek ellenére mit hallanak, olvasnak? Majd nem utazhatnak, nem dolgozhatnak, nem fesztiválozhatnak, ha nem oltatják maguk. Ezt már minden ismerősömtől hallom, hogy beszélik. Mit vált ki ? Már csak azért sem. Az ember ilyen. -
UberMutant
őstag
csak egyet kérek, hogy az észérvek kéviselői ne essenek abba a hibába , ami ellen felemelik a szavukat nap , mint nap.
az orvosok általános (alapot nélkülőző vagy fakenews alapú) savazása és hangulatkeltés erről az oldalról sem elfogadható.#kettősmérce
-
az a baj, hogy olyan ez, mint a gődény kivonása a forgalomból: a legelején még talán megléphető, de ha sokat húzod az időt, problémás lesz. az oltásnál is azt kellett volna mondani, hogy kötelező és kész, nem pedig hosszan a userek szeme láttára álmodozni arról, hogy majd lesz valamiféle oltási könyv, és majd valamiféle szolgáltatást valahogy tudsz csak igénybe venni, blabla.
totál megértem a usert, hogy besokall, tényleg. a folyamatos paráztatástól is. iszonyú kontraproduktív. az egyetlen, amit nem értek, az a rém logikus oltás ilyen arányú elutasítottsága, de levonom azt a konzekvenciát, hogy az emberek jelentős része nem racionális alapokon hozza a döntéseit.
hát, ez van. és a lacafaca által írt csacskaságokat nem teszi semmissé, de tény, hogy ő az elején is erre a lóra tett (miszerint iszonyú oltásellenes lesz a nép).
oltsanak be, aztán engedjék el.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ja, már mondogatták ezzel foglalkozó szervezetek is, hogy az oltás útlevél megkövetelése utazásnál tulajdonképpen nem kirekesztő.
UberMutant: bevallom nem tudom mi van a háziorvosommal, mert kb 15 éve oda se dugtam a képem. Mi nem borítékkal közelítettünk felé, ezért minket általában lerázott. Így magánba járok, ott legalább tudom előre mennyibe fog kerülni.
-
UberMutant
őstag
válasz
radi8tor #73399 üzenetére
azt vágod, hogy az egészségügyi ellátási rendszer hierarchikus? nem lehet minden szarral mindenkit begávni a klinikára.
és ezt te itt most el tudod dönteni, hogy mi a határ? nem , nalátod. akkor miért ne lehetne, hogy vágta, hogy hova kell nyúlni morgyi esetében.még1x az internet egy komm csatorna, mennyivel jobb, ha könyvet cikket néz esetleg telefont ragad? nem tökmindegy?
-
válasz
tom_tol #73371 üzenetére
na de erre (miszerint majd akkor lázadunk, forradalmalunk) csak nem játszik a random user, aki egyszerre nem kér oltást, és azonnal kéri vissza a normális életét. ezt nem értem, hogy mi az ő elképzelése.
.
ezzel együtt az éjjel arra jutottam, hogy az egyszerű megoldás a jó és kész: legyen elérhető oltás mindenkinek, aki kéri, aztán meg szabadon kell engedni ("release the kraken" jeligére
). kész. remélem így is lesz.
-
Kékes525
félisten
válasz
UberMutant #73395 üzenetére
Sajnos a kormányunk keményen hozzájárul ehhez.
-
válasz
Ezekiell #73367 üzenetére
Szerintem már tervezgetik azokat a rendeleteket, amivel majd nyomást gyakorolnak a lakosságra (nem csak nálunk, uniós szinten). Mást nem nagyon tudok elképzelni. Amiben most élünk, az nem sokáig mehet tovább, mert tönkremegy a gazdaság és az emberek is mentálisan. Vagy kötelezővé teszik, ahogy írtátok annó, hogy a gyermekoltások is kötelezőek.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live