Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37251) Parci válasza radi8tor (#37246) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát egy államnak ROHADT JÓ biznisz lenne így spórolni trilliárdokat a költségvetésben mondjuk. amúgy meg hogy van az, hogy gyógyszerlobbi van, vitaminlobbi meg nincs?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#37252) t72killer válasza Parci (#37251) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

'hogy van az, hogy gyógyszerlobbi van, vitaminlobbi meg nincs?' <-:DD

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#37253) Lauda válasza tom_tol (#37242) üzenetére


Lauda
félisten

Hát akit nem érdekel a járvány és nem fogad be ezzel kapcsolatos híreket és nem is keresi őket, ezen kívül ki sem mozdul otthonról, az nyilván itt is tud úgy élni, hogy nincs is járvány.... A maszkot meg a többit meg előírják. Szóval bazinagyot mondtál ezzel a gyere stockholmba dologgal.

Ha buszra szállsz, maszkos embereket látsz, vásárlás közben szintén. Mész dokihoz zárva az ajtó, telefonálgathatsz. Sztk csak időpontra/megbeszélés/vészhelyzet stb mehetsz, ott is maszk, hőmérés, kézfertőtlenítés stb. Ha itt nem akarsz parázni, akkor sem fog teljesen sikerülni.

[ Szerkesztve ]

(#37254) Ricardo


Ricardo
félisten

" és ha vagytok mondjuk négyen a szűk családban, akkor annak az esélye, hogy valaki közületek kórházba kerül, 20%."

Az elég nagy szám.

(#37255) radi8tor válasza Parci (#37251) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Már hogyne lenne. Csak azt nem lobbinak hívják mert nincs hatása az orvosokra.
Vitaminból csak C és D kell szednie egy egészséges embernek. A multivitamin ellustítja a szervezetet mert ha kap kintről akkor minek állítsa elő.
Volt időszak mikor egy jó szándékú terapeutát 60e Ft vitaminnal távoztam.
Most csak C szedek, lassan kezdem a D mégis élek. :D

⭐ Stella

(#37256) Kékes525


Kékes525
félisten

Téves dilemma az, hogy vagy szabadon engedjük e a vírust, vagy lezárunk mindent. Egyik sem a helyes megoldás! Az okait gondolom tudjátok: gazdaság összeomlása vs sok halott. Van egy harmadik út is, a járvány kordában tartása anélkül, hogy lezárnánk a gazdaságot. Ezt fegyelmezett maszkviseléssel, szociális távolságtartással és higiéniával az egyén felől és a kormány oldalon pedig a sok tesztelés nyomkövetéssel, másrészt a potenciális gócpontokban levők rendszeres szűrése, védelme. Így a gazdasági kár minimalizálható anélkül, hogy sok emberélet esne a vírus áldozatául.

Más. Egy magyar ember, aki a "jövőbe látott", vagy "csak" jól ismerte, ismeri a virológia törvényeit:

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#37257) t72killer válasza Kékes525 (#37256) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Abban bízom, hogy lesz papírzsepkendő árú gyors+megbízható teszt. Reggel munkába/közösségbe indulás előtt belefújsz/megnyalod, ha bepirosodik, akkor telefon a főnöknek + a szemetet is maszkban viszed le. Év vége előtt remélem lesz ilyen.

Ő adta az ötletet Gates-nek, hogy honnan indítsa a túlnépesedés-csökkentő vakcinás összeesküvést :DD

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#37258) szabi__memo válasza Kékes525 (#37256) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Dél-Korea

(#37259) Asbee válasza t72killer (#37257) üzenetére


Asbee
veterán

Itt szerintem ne bízz. Akkor hogy tudnák a kórházak ~30-60 ezerért megcsinálni a pcr-t. Hogyan játszanának így a számokkal? Nem is céljuk a gyors pontos tesztelés.

(#37260) Kékes525 válasza szabi__memo (#37258) üzenetére


Kékes525
félisten

:K

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#37261) Parci válasza radi8tor (#37255) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

anyám nefrológus. ész nélküli c-vitaminozással ki lehet kötni nála dialízisen. de amúgy persze, kell c és kell d, én is megtankolok lassan, ahogy fogy a gyümölcs és a napfény.

amúgy a vitaminlobbinak is van hatása az... "alternatív" orvosokra. hidd el, hogy a lenkei például vastagon érdekelt a témában, ezért aztán nekiáll előadást csinálni, hogy ő akár egy kád koronavírusba is belefeküdhetne, meg koleraszörpöt ihatna. csak tenné már meg... (azt azért mégsem, igaz?...)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#37262) t72killer válasza Asbee (#37259) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Van benne valami: abban hiú ábránd bízni, hogy mindenki önként vesz magának és használja (csupán a maszkviselési "fegyelemből" kiindulva). :(

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#37263) nobela válasza Ezekiell (#37223) üzenetére


nobela
senior tag

"Minden évben van ilyen hír btw, az iskolakezdés mindig megterhelő sokaknak, és kénytelenek kölcsönhöz/jelzáloghoz/uzsorához nyúlni"

Ebben tökéletesen igazad van.

Radi8tor kartárs keltette itt a feszültséget azzal hogy sokan jelzálogot kellett hogy felvegyenek mert elvesztették a munkájukat >> na ez viszont ordas nagy marhaság / hazugság.

Aki elvesztette a munkáját az nyilvánvalóan nem vett fel jelzálogot, mert nem kapott.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#37264) tom_tol válasza Lauda (#37253) üzenetére


tom_tol
addikt

Olvastad ezt ? (#37182) Elsőre nem akartam hinni a szememnek. Hogyan jutottunk el oda hogy egy szülő azon tanakodik hogy maszkban fürdesse a gyermekét ? Tőlem telhetően igyekeztem pozitív hsz.-t kreálni de komoly zavart érzek az erőben.

(#37265) #75376384 válasza Lauda (#37231) üzenetére


#75376384
törölt tag

volt barkinek afelol ketsege, hogy nem puszta pocsmeregetes, amit a magyar kormany csinal? :)

majd eloadjak, hogy a szemet brusszel nem engedi megvedeni a hazat. mert kb semmi ertelme ennek az egesznek. jonnek, hogy lezarjak a hatart, majd par orszagbol jon a legyszi legyszi es maris beengedik oket. en is szerettem volna rokont latogatni szeptemberben, de igy kihagyom, mert hogy tesztet nem fogok csinaltatni es fizetni nekik az tuti.

(#37266) Ezekiell válasza Asbee (#37259) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ha külföldről rendelhető lesz olcsón, akkor tökmindegy, mit akar a kormány. A valódi probléma az, hogy hiába lenne olcsó gyorsteszt, a népesség nagyonnagy százaléka akkor se használná, ha ingyen lenne.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#37267) pjen válasza nobela (#37263) üzenetére


pjen
félisten

Mondjuk nem kell megmondani,hogy nincs meló,Vagy csak az egyik szülőnek nincs.A jelzálog kölcsönnek amúgy is az a lényege,hogy valamire ráírják a hitelt.Lakás,telek,ékszer,bármi.

[ Szerkesztve ]

(#37268) Lauda válasza pjen (#37267) üzenetére


Lauda
félisten

Ez nem bemondásos. Munkáltatóit kérnek .

[ Szerkesztve ]

(#37269) fatal` válasza pjen (#37267) üzenetére


fatal`
titán

Te vettél már fel hitelt? Szerencsére ez nem így működik. Munkáltatóit kérnek és a legtöbb esetben még fel is hívják a céget, hogy tényleg ott dolgozol-e és valósak-e az adatok.

(#37270) pjen válasza fatal` (#37269) üzenetére


pjen
félisten

Te voltál már például a providentnél üzletkötő.Vagy egyik másik nagybanknál ahol még bar listásan is kapsz hitelt.És akkor még egy csomó uzsorásról nem is írtam.

[ Szerkesztve ]

(#37271) t72killer válasza Ezekiell (#37266) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az a gond, hogy ezek használatára-beszerzésére még rá kell venni az embereket. Márpedig azt látva, hogy a kötelezően előírt maszkot nem hordja, f.szát akarommondani orrát kilógatja belőle, stb, én nem nagyon bízok benne, hogy sokan akár csak párszáz Ft-ot hajlandóak lennének áldozni egy nulla kényelmetlenséggel járó tesztre önként.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#37272) Parci válasza tom_tol (#37264) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, az én türelmem is véges, persze. úgy "jutottunk el oda", hogy megkérdezte, jóhiszeműen, mert elég sok publikáció jelenik meg róla, hogy a kezdeti vírusdózis nagyon nagy szerepet játszik a betegség lefolyásában. te ezt egyébként érted? mire következtetsz belőle? bennem felmerült, hogy amikor 2 percig mosom a gyerek fogát és közben gyakorlatilag folyamatosan belélegzem, amit ő kilélegzik, akkor az jó-e így. és kíváncsi voltam, hogy más mit gondol erről (erről... nem pedig rólam).

viszonylag gyászos dolog gondolkodó emberek elméleti dilemmáit kifigurázni mellesleg, ezt épp ma magyaráztam el a fiamnak, aki első iskolanapjáról úgy jött haza, hogy "többet ne adjatok inkább joghurtot tízóraira, mert egy fiú közölte, hogy bébiételt kaptam".

egészen nyilvánvalóan megtehetné mindenki, hogy nem írja le a benne felmerülő kérdéseket, ezzel elejét véve bármiféle közösen gondolkodásnak, vele persze annak is, hogy ilyen jót forgathasd a szemeid és rettegőzhess (és hát ezért írtam a felütést úgy, ahogy, hogy akinek nem inge, az ne akarja kényszeresen magára húzni és megfejteni a szituációt a varázsszóval).

egyébként ti ott stockholmban mivel magyarázzátok, hogy a vírus elleni vakcina fejlesztésében részt vevők szerint "ha lehet, ne kapd el egyelőre, elég magas a genetikai faktor"? azok is mind erőben zavarodottak?

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#37273) Ezekiell válasza t72killer (#37271) üzenetére


Ezekiell
veterán

Dehogy áldoznának. Tekintve, hogy a kormányunk semmit nem tesz azért, hogy egy kicsit is tájékoztassa a népet normálisan, nem is csodálom. Akit meg lehet vezetni, azt meg is fogják, és sok ilyen ember van, látjuk mind.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#37274) Lauda válasza pjen (#37270) üzenetére


Lauda
félisten

Jelzáloghitelt munkáltatói nélkül, hivatalosan, 2020-ban?

(#37275) fatal` válasza pjen (#37270) üzenetére


fatal`
titán

Provident mióta jelzálog alapú? Kíváncsi lennék melyik bank ad jelzálog alapú hitelt munkáltatói nélkül.

(#37278) forceberg válasza t72killer (#37277) üzenetére


forceberg
veterán

Jaja, mondjuk van négy kosár, mind a négy kosárban 20 golyó, mind a négy kosárban a 20 golyóból egynek piros a belseje. Ez 5%. És húzhatsz egyet-egyet mind a négy kosárból, mennyi az esélyed, hogy legalább egy piros belsejűt kihúzol?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#37279) Ringman válasza Kékes525 (#37219) üzenetére


Ringman
nagyúr

kérdés, hogy pl a békéscsabai szennyvízből kimutatott emelkedő trend melyik ághoz tartozik.

(#37280) nubreed


nubreed
veterán

Én most egy kicsit ki vagyok akadva, előre is elnézést ha lesznek kirohanásaim, de próbálom visszafogni magam amennyire tudom. Elkezdődött az iskola és az én tapasztalatom az, hogy 10-ből 5 emberen van maszk ez az arány 10/7 volt addig amíg a diákok nem kezdték el megterhelni a tömegközlekedést. Azt látom, hogy ha van is rajta maszk, sok esetben az orrára már nem húzza fel, az meg úgy nem ér semmit, az ilyeneket azok közé sorolom akiken nincs maszk. De szoktam látni olyat is a diákok közt (is) aki még a szájára sem húzza rá. Édes faszomat már komolyan, kezd elegem lenni ebből az orosz rulettből, hogy most már szó szerint tömegek veszélyeztetik az egyébként normálisan viselkedő embertársaik egészségét. Mert tünetmentes vírushordozó bárki lehet és rajtam hiába van maszk mindig, tudjuk jól, hogy az nem 100% -os védelem. Persze se a kalauz nem szól rá soha senkire, sőt a kalauzok túlnyomó többsége nem hordja rendesen a maszkot, az orrukra nem húzzák rá soha. Rendőrt vagy polgárőrt pedig soha, egyetlen alkalommal sem láttam a vonaton, pedig arról volt szó, hogy a MÁV ellenőrizteti a maszkviselési szabályok betartását. Így mégis mi a faszomat várunk?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#37281) pjen válasza Lauda (#37274) üzenetére


pjen
félisten

Ki beszélt arról,hogy hivatalosan.Jelzálog hitelről volt szó.

(#37282) radi8tor válasza nubreed (#37280) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Járkálni kéne a buszokon ilyen virág locsoló permetezővel és akin nincs maszk azt arcon permetezni vízzel. :D

⭐ Stella

(#37283) Ezekiell válasza radi8tor (#37282) üzenetére


Ezekiell
veterán

Támogatom :DDD

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#37284) radi8tor válasza pjen (#37281) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szerintem ebben a hiradóban hangzott el de nem bajlódok az újranézésével. [link]

⭐ Stella

(#37285) updog válasza nubreed (#37280) üzenetére


updog
senior tag

"Szerencsére" ezt elég jól tudom kezelni, alapból vannak tüdőproblémáim - ha ilyen látványosan maszknélküli / hülyénviselős van mellettem olyan helyen ahol kötelező lenne, eleresztek a maszkom alatt 1-2 olyan igazi tüdőből szakadt köhhintést. Igaz, általában inkább csak arrébb mennek és ugyanúgy nem veszik fel a maszkot, de legalább már ők is rosszabbul érzik magukat egy kicsit ;]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#37286) S e t h válasza nubreed (#37280) üzenetére


S e t h
nagyúr

Járatszámok tekintetében mennyi rendőrre lenne szükség?

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#37287) nubreed válasza S e t h (#37286) üzenetére


nubreed
veterán

Nyilván sokra és persze kivitelezhetetlen. De! Akkor legalább a kalauz is megtehetné, hogy egyrészt rendesen viseli a maszkot és rá szól arra akin nincs.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#37288) Lauda válasza pjen (#37281) üzenetére


Lauda
félisten

Na ne, ez már tényleg a mismásolása a dolgoknak.

(#37289) Lauda


Lauda
félisten

Kórház, vérvétel. Szóba került, hogy milyen sokára lett időpont (több mint egy hónap). Azt mondják vissza vannak fogva, napi 150 helyett csak 80 beteget fogadhatnak. Na ez megint a nép kivéreztetése. :W

(#37290) pjen válasza radi8tor (#37284) üzenetére


pjen
félisten

Azért érdekes,hogy nem is gondolnak arra,hogy a bankokon kívül is lehet felvenni hitelt.Nemrég pont egy celeb nyilatkozta,hogy hasonló üzletbe akar belevágni,nevet most had ne írjak,akkor is törvénytelennek tűnt.De,hogy egy példát is írjak.Eggyütt él férfi és nő,paír nincs.A férfinek van két gyereke aki vele él+ melóhelye 500K nettó ami megszünt.Nő+gyerek+300K nettó.Simán kap hitelt.
37288:Ez nem mismásolás,ez a nagybetűs élet.

[ Szerkesztve ]

(#37291) Lauda válasza pjen (#37290) üzenetére


Lauda
félisten

A híradóban adtak hírt arról, hogy valakik nem hivatalosan kaptak jelzáloghitelt? :DDD

(#37292) Sped válasza fatal` (#37275) üzenetére


Sped
aktív tag

Van ilyen, nem is egy. Saját ügyfélnek elég csak nyilatkozni a munkahelyéről, a számlára beérkező béreket veszik alapul (visszamenőleg 3 hónap).

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#37293) Asbee válasza Lauda (#37289) üzenetére


Asbee
veterán

Van ahol már elkezdődött megint a kiürítés, osztály átcsoportosítások és társai.... Jöhet megint az indokolatlan sok ágyfenntartás. Mert ugye ebben az apokaliptikus járványban vezérünk nem csak megvéd minket de ágyat is biztosít minden fertőzöttnek.....

[ Szerkesztve ]

(#37294) pjen válasza Lauda (#37291) üzenetére


pjen
félisten

A hiradót én nem láttam,radi8tor fórumtárs írta,hogy a hiradóban hangzott el.Én leírtam egy teljesen legális hitelfelvételi módot,és próbáltam arra is kitérni,hogy szürke gazdaság is létezik,például jelzálog hitel uzsora kamattal kombinálva.Még egy csomó egyéb lehetőség van például egy autó is lehet jelzálog alap egy válalkozónál.

[ Szerkesztve ]

(#37295) Parci válasza Asbee (#37293) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

megvédenek. a pénzedtől, a szabad választástól, meg a pocsék ellátástól is

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#37296) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

(#37297) nobela válasza pjen (#37270) üzenetére


nobela
senior tag

Bocs de hülyeséget beszélsz.

Jelzálogról volt szó. Annak ingatlan a fedezete.

Igazolt munkaviszony nélkül Magyarországon NEM KAPSZ jelzáloghitelt. Pont.

(A gengszterektől felvett uzsorát nehogy már ide keverjük)

[ Szerkesztve ]

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#37298) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

365. Alakul ez.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#37299) pjen válasza szabi__memo (#37296) üzenetére


pjen
félisten

Ilyen számok mellett már tényleg elgondolkodtató,hogy érdemes e a maszk,vagy bármi.Tavasszal a csúcsban,mikor a maszk hórdás,távolságtartás még messze nem működött így sokkal kevesebb volt a fertőzött.Tegnap pont akkor mentem egy suli előtt mikor jöttek ki a fiúk.Legalább 15 és jelképes puszival búcsúztak egymástól.Maszk egyen se volt.

(#37300) bigdady válasza pjen (#37299) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kevesebb teszt volt (nem is nagyon volt kapacitás). Elhunytakból következtess az akkor is elhunyt volt

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.