Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebben jól látszik, hogy ahol magasabb az átoltottság, ott jóval kevesebb a halott:
Link -
válasz
dellfanboy #115797 üzenetére
Persze, h nem ajánlja, kevés van belőle. Sajnos nem egyedi jelenség az egészségügyben, hogy ledumálják az embert nem-eü okok mentén valamiről. Egyébként igen, a moderna a legjobb, amit lehet tovább fokozni az oltásköz nyújtásával.
-
-
-
-
gergo5991
őstag
válasz
Gubu0101 #115791 üzenetére
blikk cikkre visszatérve az elso kettő pont ugyanaz, és a 3. Az alkalmazott, aki nem kapta meg az oltást, illetőleg nem esett át a fertőzésen, a nemrégiben elfogadott törvény értelmében fizetés nélküli szabadságra kerül. - ez nem igaz
azt kifelejtették, hogy a 7 naponta tesztelést az állam átfizeti
-
Gubu0101
veterán
Szlovakia 25.-tol bezar Blikk [link]
Amugy,ha mar ennyire toljak az oltott meg oltatlan kampanyt.Akkor a napi fertozotteknel,mert nem valasztjak kulon,hogy pl a 10000-bol 6000 oltatlan meg 4000 oltott kapta el a fertozestVagy cinkes lenne,ha tobb oltott lenne szamszerint,mint oltatlan
Tudom senkit nem erdekel,meg nem erol szol,de na.
-
BalanceR
addikt
Kásler is fullba nyomja a kretént....
Avagy már látszik, hogy nagyon sok halottunk lesz (megint) de jövőre a választási kampányban nem nézne ez az adat ki túl jól, szóval megy a mentegetőzés, hogy a kormány járványkezelése igazából világelső, csak éppen máshogy számolunk...
Elfelejtette Kásler úr, hogy koronavírus.hu-n kint van mind a 33.000 elhunyt "alapbetegsége", eddig kb 10-15 traumás , vagy azzal összefüggésbe hozható esetet láttam...
Mindenesetre adnak egy kapaszkodót az antivaxxereknek, akik szerint "üresek a kórházak, és senki sem hal meg ebben az influenzában". -
-
gergo5991
őstag
válasz
Qtya123 #115786 üzenetére
[link]
A brüsszeli bejelentéssel egy időben derült ki, hogy egyedül a magyar kormány nem rendelt a harmadik szerződés keretében a Pfizer-BioNtech vakcinájából.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor azzal indokolta a döntést, hogy Magyarországnak több mint 10 millió nyugati vakcina áll rendelkezésére, amelyekkel egy harmadik oltás szükségessége esetén mindenkit újra tudnak oltani, és keleti vakcinák is rendelkezésre állnak. Sőt mire az újraoltás aktuális lesz, a magyar vakcinagyár is üzembe állhat. -
Z.É.T.
őstag
válasz
HellGreg #115783 üzenetére
Nem tudok az utóéletről semmit, kegyeleti okokból nem forszíroztam a témát.
Az illető emlékeim szerint 70+os volt, de amolyan vidéki stramm ember, alapbetegségek nélkül.
Amennyiben az oltás okozta, úgy allergiás reakció lehetett, valami 20-30 perc múlva jelezte, hogy nincs jól, doki hazaküldte pihenni, mire a testvére által hívott mentő kiért, már elhunyt.
Többet nem tudok.De szintén írtam többször is, hogy egyáltalán nem ritka a sino-s mellékhatás, maximum nem verik nagydobra...
(az ödémás tünetek az egyik tipikus)Mivel úgy tűnik, hogy semmi előnye, annál több hátránya van, így én a kezdeti vakcinahiányos korszak óta ezt a kettőt senkinek nem ajánlom, de természetesen csak a saját buborékom alapján.
#115785 @t72killer: azért írtam, hogy utána, mert nem tudok ok-okozati bizonyításról, de az eset alapján nem túl esélyes, hogy az oltás nélkül is aznap távozott volna...
-
válasz
Z.É.T. #115782 üzenetére
Az utána elhunyt és a miatta elhunyt két különböző dolog. Van, amikor elég egyértelmű, mert alapból igen alacsony mortalitású csoportból hal meg az illető és más egyszerű okkal nem magyarázható a halál (vonat elütötte...), de 60 felett igazából bármi előfordulhat az emberrel, ott már nem ennyire 1xerű a történet.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
t72killer #115779 üzenetére
Oké, nehogy úgy tűnjön, hogy valami vakcinavédelmező vagyok:
Több közepes és néhány súlyos mellékhatás mellett a legjobb barátom vidéki családjában volt egy oltás után elhunyt (anno itt/komolyban is leírtam) és tudnak még egyről az adott községben. (mindkettő Sino)
A mellékhatások meg vegyesen, mindegyiktől, de döntő többségében Sino és AZ. -
-
válasz
petymek #115765 üzenetére
Én UK-ben, nálunk nincs Sino. Kékes kolléga adatta be elbukott sinora az mRNS-t és szeronegatívból emberes szintjei lettek.
Igen, 1+2-t sajnos nem lehet keverni, pedig lenne értelme.
#115772: oltástól halott ritkább a fehér hollónál. Az Astra produkálta a legtöbbet, de az se érte el az 1M oltottból 10főt. Hamarabb lesz ötösöm a lottón, minthogy valódi oltásba belehalt ember hozzátartozójába fussak. Ja, és hogy ez pont egy oltásellenes legyen, ahhoz asszem zsinórba dupla telitalálattal kéne kifosztani a malacot...
-
BalanceR
addikt
válasz
Orlin #115772 üzenetére
Ismételten ismerőssel történt eset....
Miért van az, hogy soha nem valakivel történik, mindig csak "ismerőssel"?
Egyébként bármilyen konkréum gondolom, nem volt a sztoriban.(Helyszín, időpont, nem...) Arra pedig nagy összegben fogadnék, hogy nincs olyan orvos által kiállított dokumentum, amiből akár csak feltételezés szintjén azt lehetne levezetni, hogy a vakcináció volt a halált kiváltó eseménysorozat oka.
Annyira szivesen bekérdeznék face to face egy egy ilyen sztorival előállő emberkét, de sajnos az ismerőseim, családtagjaim, munkatársaim oltottak ...
Ui.
Nekem a Pápa az ismerősöm és azt mondta, a kollégád vetítőgép -
Z.É.T.
őstag
válasz
Orlin #115772 üzenetére
Minden eset más, de nálunk az ezres bubimban 90% feletti az oltottság.
Ilyen sztorikat kizárólag a 10% oltatlan közül terjesztenek néha. (ami pedig ugye jóval kevesebb ember)
És három alkalommal utána mentem a sztorinak és mindnek az lett a vége, hogy "jó, nem az én ismerősöm, de megbízható ismerősömtől hallottam".Bizonyára vannak kivételek is.
-
HellGreg
őstag
Elnézést, t72killer megelőzött
Az illető facebook oldalán mindenesetre sokkoló a "hogy mész így tüntetésre" és "szép halálod volt, sszabadon haltál meg", "Mirecko, hallom túl vagy rajta, és megnézted belülről a krematórium kemencéjét. Remélem, megérte neked. Legalább tanulság lettél másoknak." , valamint ennél durvább hozzászólásokat olvasni...
-
Qtya72
aktív tag
Arról van valami adat, hogy az elmúlt két évben covid19 fertőzés miatt hány ember került kórházba, és ebből hányan intenzívre? Magyar és világviszonylat érdekelne.
-
Orlin
addikt
Mai munkahelyi:
"Mert az x-y munkatárs azt mondta ismerőse meghalt a 3 oltástól".
Az x-y-al pont vitáztam múltkor a témában ,de nem hiszem hogy kitalálta volna.
Bár az egyik legnagyobb hangadó. -
Z.É.T.
őstag
válasz
BalanceR #115770 üzenetére
Eléggé random ez is.
Elvileg csak két Modernára harmadiknak adnak féladagot, de volt már olyan is, aki Pfizerre is felest kapott.
Viszont a fél Moderna is valamivel több (100/2 = 50 egység), mint az egész Pfizer (30 egység). Természetesen nem csak ezen múlik a hatékonyság.Harmadiknak ez a kettő kiváló.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
dellfanboy #115767 üzenetére
Pfizer, vagy Moderna (utóbbi kicsit nagyobbat tol)
-
BalanceR
addikt
válasz
t72killer #115764 üzenetére
Na igen Darwin tapsolhat.
Btw annyi elmebeteg konteó pörög az oltásokkal kapcsolatban, azonban olyat még nem láttam ami a te általad felvetettek alapján működne, pedig abban legalább lenne ráció:
Túl sokan vagyunk a bolygón, és jellemzően azok a rétegek, közösségek, régiók, népcsoportok... generálják a "túlszaporulat" nagy részét, akik nem feltétlenül a leginteligensebbek, legokosabbak. (Egy Svéd orvos családban vanntöbb gyerek, vagy egy indiai nyomortelepen? Egy francia iparvárosban, vagy egy borsodi gettóban?...) Így kézenfekvő lenne, ha a "háttérhatalom" mindenképpen csökkentené akarná a népességet, hogy ezeket a csoportokat szanálná:
Létrehoznak, vagy csak várnak egy megfelelő mortalitású vírusra, előállítják hozzá a vakcinát, ami megvéd az esetleges haláltól, de emellett álhíreket , orbitális baromságokat is terjesztenek róla, amit csak a legkevésbé "értelmesek" hisznek el.
Így tulajdonképpen nem avatkoznak be a természet rendjébe, Darwini alapon hullik ki az, aki tanulatlan, aki könnyen megvezethető... -
dellfanboy
őstag
aki hasonlo cipoben jar mint en es van 2 pfizer oltasa harmadiknak mit kert/kapott?
(amit termeszetesen az eu is elfogad ) jansen? vagy harmadik pfizer? -
Ha a píszí tardsimogató hatóságok és a szocmédia nem takarít, majd megteszi a vírus. Következő körre kérek egy aeroszolban terjedő marburgot, megfelelő vakcinával - a Föld átlag IQ-szintjét esélyesen duplázni lehetne vele.
-
válasz
petymek #115757 üzenetére
Kiderült róla, hogy első oltásnak rendben van, egy mRNS ráoltásával teljesen jó védettségi szinteket lehet elérni, akár "fail"/szeronegatív szituból is. Sőt, nekem olyasmi rémlik, hogy a legsúlyosabbaktól (zacskó, "kompresszor") a sino is egész jól véd.
#115759: minden mesében van valamennyi igazság, ha elkapjuk (ugyebár szinten tartott védelemmel ennek is csökkent az esélye valamennyit) valóban fertőzünk, csak jóval kisebb adaggal. Persze az ő immunmacsó szervezete ezzel sokat nem tud kezdeni, oltás nélkül fél szakasznyi virnyák is le fogja dönteni, viszont az oltott haver már nem fogja ennyiből elkapni.
-
BalanceR
addikt
válasz
petymek #115760 üzenetére
" Sinot kaptam.Akkor most adtam a szarnak egy pofont?"
Miért adtál volna? Ha nem vagy 60+ simán jó lehet, legalábbis jobb, mint a semmi , a súlyos lefolyástól jó eséllyel megvéd, így nem terheled a kórházakat akkor sem, ha esetleg az immunrendszered mégsem olyan erős.... Jobb, mint kabát nélkül menni a hóviharba.
Ha meg harmadiknak kaptad, akkor lett egy elég jó boostered. -
petymek
senior tag
válasz
BalanceR #115758 üzenetére
Az -átlag- emberek egyszerűen tanácstalanok. Annyi ellentmondás, valótlanság jött a médián keresztül, hogy nehéz józanul gondolkodni.
A nejem kórházi dolgozó, azt mondja mindenféle oltással vannak a kollegák között, és nincs rossz tapasztalat, remélem így is marad.Mai napon voltam oltóponton a kampány keretében. Alig voltak.
Igyekeztem körültekintően eljárni, beszéltem orvosokkal, személyzettel is. Majd végül Sinot kaptam (40-es korosztály).
Akkor most adtam a szarnak egy pofont?szerk. Annyival kiegészítem nagyváros, nem valami eldugott pici oltóközpont.
Egyébként a paírokat aláírva, emlékem szerint adatvédelmi nyilatkozatokat kellett tenni. -
BalanceR
addikt
válasz
petymek #115756 üzenetére
Hátmég átélni milyen borzalmas lehet akár az ágyban páciensként, akár ápolóként / orvosként...
Ezért is viszket az ember tenyere amikor látja az Antiwaxx kommenteket amiben azt kiabálják a "felvilágosult" kommenthuszárok, hogy "a szemét lefizetett orvosok megölik a kórházban az embereket, vagy nem végzik rendesen a dolgukat".
A legtöbbünket egy ilyen halál is bedarálna mentálisan, nemhogy napi 3-4 ami mostanában jellemző. A folyamatos terhelés, túlórák, full beöltözve dupla maszkban lehúzott 12 órák is extrém megterhelőek, mind mentálisan, mind fizikálisan, hátmég a tehetetlenség, a sok halál és szenvedés látványa... Én tuti nem bírnám. -
petymek
senior tag
válasz
#76500480 #115745 üzenetére
Amennyiben ennyire rossz a Sinopharm, miért oltanak vele? Miért fogják nálunk gyártani?
Lehet csupán véletlen, vagy szerencse, nézőpont kérdése, kinek, hogy, azonban csak írok ellenpéldát. Közvetlen rokonságban két család esett át rajta. Egyik 40-es évek eleje, két gyerek, másik picit fiatalabb gyerekkel.
Két pfizerel voltak oltva, kivéve a legkisebb gyerkeket, akik 12 alatt vannak.
Nem történt szerencsére tragédia, de az egyik családban mindkét szülő, a másikban pedig az egyik nagyon beteg lett, majd egy hónapig tartott. Az ízlelés vesztés volt a legkisebb gondjuk. -
Gubu0101
veterán
Blikk [link]
-
BalanceR
addikt
válasz
gergo5991 #115751 üzenetére
Ha mutyit feltételeznék, azt mondanám, csak papíron van 5mrd értékű lejárt PCR tesztünk, a valóságban sosem volt ennyi max. az ötöde. (EUs pályázati pénzből vettük oligacha cégeken keresztül. ) Illetve a biztonságos megsemmisítés is a 200M töredékéből megvalósítható lenne, ha nem a holdudvar közeli cég végezné, de a pályázat úgy lett kiírva, hogy csak ő legyen esélyes.
-
gergo5991
őstag
[link] a kormány mintegy 5 milliárd forint értékben semmisít meg PCR-teszteket, mert lejárt a szavatossági idejük, a megsemmisítésük pedig 200 millió forintba kerül.
embertelen..
-
Croft-21
őstag
Most az oltási akcióhéten tervezem felvenni a 3. oltást mivel nem kell most regisztrálni. Viszont én az első kettőt a háziorvosomnàl kaptam meg vidéken, nem pedig egy pesti oltóponton. Ettől függetlenül is elmehetek egy pesti oltópontra és felvehetem a 3. oltást, vagy majd a lakcím kártya szerint azt fogják mondani, hogy menjek a háziorvosomhoz? Erről sehol nem találtam infót.
-
-
-
törölt tag
-
gergo5991
őstag
[link] Nem jön több Pfizer vakcina Magyarországra, megérkezett az utolsó szállítmány
vótmá? -
válasz
BalanceR #115742 üzenetére
Kap még leckét a következő körben, akkor odaírhatják a neve mellé, hogy alapbetegség: longcovid. Ezt is elfelejtik az immunmacsók (nem mintha bármikor felfogták volna), a long létező valami, ütős fizikummal is össze lehet szedni, és ha már a 'zóttások hosszú távú rejtett bombáitól rettegnek, a long bizony tudhat ilyet egy meggyepált de esemény idején még nem kórházérett vese, hasnyálmirigy, stb képében.
-
BalanceR
addikt
válasz
t72killer #115741 üzenetére
Nem feküdt be, csak folyamatosan ment korábban a szöveg, hogy "csak azt viseli meg, akinek gyenge az immunrendszere, meg aki nem szed vitamint, meg aki öreg, felesleges az oltás, sőt veszélyes, meg politika az egész játvány...."
- Aztán 6 nap láz, csillapíthatatlan köhögőrohamok, megy az oxigénhiánytól való legyengülés után bekódorgott kérni valódi gyógyszert, ha már az oltást nem vette fel... [YouTube]
FunFact: az ő elmondása szerint a családban ketten nem olltattak: ő és a húga.
Tippelhetsz, hogy ki kapta még el rajta kívül, hasonló tűnetekkel...
És még most sem változott a véleménye az oltásról. -
-
BalanceR
addikt
válasz
t72killer #115737 üzenetére
Az vót' a baj, hogy Syb nem lobogtatott nekik pre-review kismintás tanulmányokat az átütő hatékonyságról.
BTW Miszter Gengszeter dóóóópmen eléégé visszavett az arcából, és ment a kórházba Favipiravirért könyörögni, miután meglátogatta a delta...
Ennek ellenére nyomja az antiwaxx dumát, de legalább belátja, hogy alábecsülte a vírust. -
válasz
Ricardo #115738 üzenetére
Akkor megvan, ez mindent megmagyaráz, a napi iver adagjukról a lovak szegények tényleg azt hitték, hogy nekik van
.
#115736: az SOS: Korona csoportban ezek élőben mennek. Nem láttam még olyan kórházi sztorit, ahol oltott lett volna az alany/hozzátartozó, oltatlant temettek már párat. Ami viszont vérlázító, hogy ugye nem csak covid létezik a világon, egy durvább baleset, egyéb betegség miatt is szükséged lehet lélegeztetőre: hogy kapsz ilyet, ha a rendelkezésre álló 100db-on 90 oltatlanság-hobbista terpeszkedik?
-
BalanceR
addikt
válasz
proci985 #115735 üzenetére
Ha jól emlékszem ezt egy pécsi ITO-s posztolta valamelyik nap:
"Mire számíts ha Covid intenzívre kerülsz:
Mindjárt egy jó hírrel kezdem: all inclusive ellátást kapsz, nem kell magaddal hoznod semmit. Mindent mi adunk! Teljes ellátásban lesz részed.
2 féle módon kerülhetsz hozzánk: egyenesen a sürgősségiről vagy egy másik Covid osztályról. Egy a közös, bárhonnan is jössz, már nagyon fulladsz... Előbbi esetén elég nagy megrázkódtatás lesz a környezet, az utóbbiak már sejtik, mi vár rájuk. Először is kapsz egy szuper ágyat - újabb jó hír (több millióba kerül egy ilyen). Aztán levetkőztetünk teljesen meztelenre, akárhány éves is vagy. Felragasztunk rád elektródákat, melyekkel a nap 24 órájában nézzük a pulzusod, kapsz egy vérnyomásmérő mandzsettát, kapsz egy csipeszt az ujjadra, (jó lenne, ha nem lenne műkörmöd, mert akkor nem jól működik) amellyel a vér oxigén szintjét monitorozzuk. Majd látni fogod, ez a legfontosabb mérő műszered lesz. Kapsz egy katétert is, mert sajnos az intenzív osztályon nincs WC, amúgy sem lenne erőd kimenni. Ugyanezen okból kifolyólag kapsz egy pelenkát is. Akkor is ha 30 éves vagy, akkor is, ha 70. Ja, hogy Neked AZ úgy nem fog menni? Hát, kénytelen leszel megszokni. Ahogy a mosdatást is ott az ágyban. Aztán kapsz egy artériás kanült valamelyik csuklódba, amin naponta többször vért veszünk. Erről jut eszembe, naponta 5-ször megszúrjuk az ujjadat, hogy megmérjük a vércukrodat, mert a Covid sajnos felborítja cukor háztartásod..előbb utóbb inzulint is fogsz kapni. (meg ezen kívül rengeteg vitamint, infúziót, gyógyszert - többek között remdesivirt is, melyet csak tavaly júniusban engedélyeztek és hosszú távú hatásai ismeretlenek).
És kapsz egy maszkot az arcodra. Olyan, mint egy búvármaszk. Jó szorosan rögzítjük a fejedre. Ez, ahányszor levegőt veszel, nagy nyomással pumpálja beléd az oxigén dús levegőt. Szörnyen fog szorítani, de nem lazíthatunk rajta, mert akkor ereszti a levegőt, leesik a nyomás. És ezt a gép hangos sípolással jelezni is fogja. Amúgy is minden csipog körülötted éjjel nappal. Nyugi, pár nap után már fel sem tűnik ez a zaj. Ezt a maszkot - NIV maszk a neve - eleinte még kis időre le lehet venni. Óriási megkönnyebbülés lesz, majd meglátod. Ilyenkor ehetsz, ihatsz. Aztán ahogy romlik az állapotod, egyre kevesebb lesz ez az idő... Végül eljutsz oda, hogy egy kanál étel után már vissza kell tenni. Örülsz, ha pár kanál tápszert tudsz enni egy nap. Ekkora cserepes lesz a szád, a maszk pántjai kisebesítik a bőröd, bárhogy is próbáljuk ezt kivédeni. És ez még nem a lélegeztető gép. Akkor elaltatunk és nem tudjuk fel tudunk-e ébreszteni valaha...
A drága ágy sem lesz már kényelmes, fájni fog a derekad, pár nap után minden bajod lesz benne. Nem tudsz úgy aludni, ahogy szoktál, mert csak félig ülő helyzetben tudsz létezni. De nem ez lesz a legnagyobb bajod. A legnagyobb bajod az lesz, hogy nem elég a levegő. Szerintem ez az egyik legfélelmetesebb érzés a világon... Amikor nem elég a levegő. Lassan elveszíted az időérzékedet... azt sem fogod tudni milyen nap van... és nem is fog érdekelni, hogy nincs híred a külvilágról, itt nincs tv, WiFi. Hiányozni fog a családod. A férjed, feleséged, gyereked, apád , anyád nem jöhet be hozzád. Max beküldenek egy fényképet vagy egy gyerekrajzot. Gyógyulj meg apa/papa stb felirattal. Magányosnak, elveszettnek fogod érezni magad, nincsenek arcok körülötted, csak szemek a maszkok mögött. Nem látod a beteg társakat, mert függöny választ el tőlük, csak a hangokat hallod, ahogy ők is küzdenek a levegőért, az életben maradásért. Sajnos tudni fogod azt is, ha a melletted lévőknek nem sikerült... Hallod a család sírását, amikor bejönnek elbúcsúzni. Mert egyszer és egyben utoljára bejöhetnek. Nem látod, de hallod a függönyön keresztül. Nem tudsz elbújni, elmenekülni előle. Ahogy mi sem tudunk. De mi 12 óra múlva hazamegyünk a családunkhoz, és pár órára elfelejthetjük ezt az egészet, ha tudjuk... Te viszont ott maradsz, a félelmeiddel, az oxigén hiányoddal. Csak reménykedhetsz, hogy nem adtad át a kórt idős szüleidnek, a párodnak,gyerekednek. És ott marad veled a bizonytalanság, hogy mi lesz veled...túléled-e.. ki kerülsz - e innen élve.. Imádkozol Istenhez, akkor is ha nem vagy hívő. És hiába gondolsz arra, bárcsak ne vettem volna az egészet olyan könnyedén... Már késő." -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gubu0101 #115733 üzenetére
Vagy mindenkit vagy senkit.
Hat igen, bezzeg ha mindenki aki tudja beoltatna magat. Gondolom a portugal vagy akarcsak sved adatokat lattad.Ha elkapom a nyavajat oltas nelkul,legalabb tudom,nem szorom szet a csaladban,hanem szepen elvonulok.
Mintha betegen tovabbra is otthon kene maradni, oltastol fuggetlenul. Mintha a tavolsagtartasra ugyanugy figyelni kene oltottan is, mert nem nulla lesz az R ertek, csak alacsonyabb. Egyebkent van valasztasi lehetoseg, nem muszaj oltani, de emberek koze se muszaj menni, ilyen egyszeru.Btw remelem nem ugy gondolod, hogy elvonulsz az intenzivre, aztan utana soha, semmit nem szorsz szet, mint pl Gyorben eppen.
-
BalanceR
addikt
válasz
Z.É.T. #115732 üzenetére
Oké, ez vicces, de az már nem , hogy a az utóbbi időben a covid-oltásokat ellenzők között elkezdett terjedni a korábban teljesen elfogadott, ajánlott vagy kötelező vakcinák elleni propaganda is: HPV, MMR, BCG, HIB...
Szóval, ha esetleg pár éven belül meg is szelidül a Covid és max. ilyen Influenza szinten fluktuál majd a társadalomban, amire szezonális oltás lesz a megoldás, azok az emberek, most annak élnek, hogy rettegjenek a covid vakcináktól , valószínűleg más vakcina ellen fognak fordulni.
#Helló kanyaró... -
Gubu0101
veterán
-
-
pjen
félisten
válasz
BalanceR #115724 üzenetére
A járvány kb durván két éve dúl, közben annyi baromság elhangzott "felelősség teljes" emberek szájából, hogy nem csodálom ha vannak kételkedők mindenféle népcsoportból. ha csak a vallást nézed , tanai nagy részét tételesen cáfolták, mégis tömegeket mozgat, nevében meg is ölik egymást. Nem csak BKV ellenőrök, a társadalom minden rétege.
-
gergo5991
őstag
válasz
BalanceR #115724 üzenetére
itt sk-ban ma fogjak kihirdetni a szigoritást, de még mindig a szegregáción megy a téma, hogy az oltott mindenféle képpen előnyt élvezzen.. ugyebár lockdown, de az oltottnak mindent IS lehessen..
mai statisztika:
30 175 elvégzett PCR-tesztből 10 315 lett pozitív
33 201 antigéntesztet is elvégeztek, ezekkel további 2058 fertőzöttet szűrtek ki.
[link] teljes hir itt a kórházakban ápoltakról stb[link]
Veronika Remišová (Za ľudí) ezzel szemben szeretné, ha a szigorúbb intézkedések alatt az oltottakat pozitív megkülönböztetés érné. Úgy véli, fontos belátni azt, hogy az ország teljes lezárása hosszú távon nem javítja a helyzetet. „A problémát csak néhány hétre, hónapra eltoljuk” – fűzte hozzá.épp hogy ezzel az enyhitésekkel huzogatják hónapról hónapra a szopatásokat, miről beszél ez hogy a lockdownal csak eltolni lehet a dolgokat? na ilyen elmebetegek vannak itt hatalmon
ja: iskolát nem zárnak be, ahhoz nem mernek nyulni (de minek is bezárni egy iskolát, ha kb az összes magától bezárt a karanténok miatt?) ezt most megúszták..
-
BalanceR
addikt
Valami nagyon félrement itt vagy szándékosan nem akarja senki sem látni, hogy mire gondoltam, amikor egy archeotípust hoztam fel, mint potenciális préda a Gödény / Toroczkai / Pócs... féle anyagi / politikai / hitvallási nyerészkedők számára....
Hagyjuk is...ON:
A környező országok (Szlovákia / Szlovénia / Osztrákok ... ) egyre inkább zárnak, egyre több korlátozást vezetnek be, mert tragikus az EÜ túlterheltsége, és a számok felfutása.
Kérdés, hogy mi megint mindenki után, (túl későn) fogunk lépni, vagy ez már teljesen elengedett téma lesz továbbra is, aki meghal, meghal? -
pjen
félisten
válasz
BalanceR #115722 üzenetére
Ha Gödényt és a hasonló elveket valló orvosokat, tudósokat és egyéb tanult embereket megnézed, fazonra nem pont úgy néznek ki mint a második csoport? Nálad a ruha teszi az embert. Én egy kis műanyag üzemben együtt melózok egy mérnökkel és egy biologussal.Koszos fizikai meló. Előző melóhelyen egy villamos mérnök volt a váltó társam.
-
BalanceR
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #115721 üzenetére
Oké, akkor csak én vagyok a Gci...
De őszintén, melyik "csapatban" lehet több Gödény szavazó antiwaxx?
1.2.
-
BalanceR
addikt
válasz
Ezekiell #115711 üzenetére
Hát igen, a 4 évvel ezelőtti kamupárból húzott , vissza nem fizetett , 150 milla nem volt elég egy 5499 forintos Tesco-s kisasztalra, szóval a Gödény féle NÉP párt kénytelen vasalódeszkával nyomi...
BTW Az arcok is kemények, így ránézésre mind rakétatudós... vagy BKV-ellenőr még nem tudtam eldönteni -
Gubu0101
veterán
Nemetek is elkezdtek mar a hulyeseget,legalabb is ebben a tartomanyban.Vagy napi teszt kell vagy oltas,melohelyen
-
BalanceR
addikt
válasz
t72killer #115701 üzenetére
Lehet, hogy valamit nem jól csinálnak?
Nen hinném, hogy ez van, mert nem egy helyről jön ilyen adat, hanem kb mindenhonnan. Inkább az lehet hogy a legtöbb aki intenzívre kerül, már nagyon súlyos állapotban kerül oda...
1. kevés az ágy, szóval csak a legkritikusabbaknak van hely.
2. a Delta nagyon nagyon gyorsan tudja lerontani az állapotot kritikussá.
3. kevés , túlterhelt, kimerült a személyzet: a békeidős állapotokhoz képest háromszor-négyszer annyi ember jut egyetlen orvosra, ápolóra aneszteziológusra.
4. a Magyarok alap eü állapota világviszonylatban borzalmas.
5. Egy 10%os kapacitásra összeesett tüdővel, 39 fokos lázzal, felborult vízháztartással fekvő beteg esetén nem nagyon van már mit tenni.
De szerintem erről inkább Memmaao tudna nyilatkozni, hogy mi miatt van ez az arány néhol. -
-
válasz
t72killer #115707 üzenetére
lejárt a kitiltásom a topikból Biden elnök úrra tett megjegyzésem miatt
annyit azért elmondanék, hogy nekem is van ilyen ismerősöm aki imádja ezeket a konteókat küldözgetni (főleg privátban mert azért elég rendesen leszedegeti őket a face), de mindenki nyugodt lehet, hogy ő sem gondolja komolyan, és ha belekérdezel, hogy miért küldte, kiderül hogy el sem olvasta /nézte meg
tényleg nem tudom mi az oka hogy ezeket a vad dolgokat terjesztik, de tény, hogy a tartalmát nem ismerik
ez inkább csak egy olyan lázadásféle lehet amit büntetlenül lehet csinálni két kattintással, szerintem a nagy része maga sem veszi komolyan
persze a komoly cikkeket sem olvassa el a 98%, de legalább a hülyeségeket sem -
válasz
syberia #115703 üzenetére
"The claims are not true. Japan has continued to administer vaccines and has not authorized ivermectin for treating COVID-19. The drug is used to treat infections of roundworms and other parasites in humans and animals. Many health officials have warned against ivermectin’s use for COVID-19, saying that it could cause harmful side effects and that there’s little evidence it helps.
The drug is not listed by the Japanese government as an approved medicine to treat the coronavirus, according to the Japan Pharmaceuticals and Medical Devices Agency’s list of medical products approved for COVID-19." [link] -
-
válasz
syberia #115703 üzenetére
Japánban rettegnek a bélférgek.
A japán siker titka, párx már linkeltem - hint: ez bizony nem Bécsben van:
Nálunk (UK) a fertőzöttek legnépesebb csoportja az iskolások, 18tól lefele bölcsis korig. Egy brit iskola krvára nem így néz ki, gyerekek egymás hegyén hátán.
Másik, kis lazításnak ettől szakadok: normálisélet a vasalódeszkán
:
-
syberia
veterán
Az osztrák rendőrség vadászik az oltatlanokra, akiket otthonukba zárnának, és 1660 dolláros bírságra számíthatnak, ha a közterületeken tartózkodnak (kivéve, ha dolgoznak).
https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1460474753119043585
Láthatólag jól működik a labor járványkezelése.(#115698): Több száz résztvevő közül pont a 7 előadó gyúrt rá a deltára? Bár érthető hogy pikkel rájuk a covid, a tudjukmivel sok borsot tört az orra alá ez a társaság.
-
gergo5991
őstag
válasz
t72killer #115701 üzenetére
szinte mind oltatlanok, vagy régen kapták meg az oltást.
kígyózik a sor, nem kell előzetesen regisztrálni az oltásra.tipikus propaganda
szlovákiában lehet megint lockdown lesz
erre a kisvállalkozók tüntetést szerveznek: videóban elmondják hogy felfogják hogy sulyos a helyzet, de a megélhetésük múlik ezen, közben a videóban a tüntetők mind felső középkategóriás autókkal jönnek mennek. Ja, hogy bassza a csűrüket hogy az éven a 7. nyaralásra nem lesz meg a della?mikor a tátrában 5-7 euró egy sör, és van pofályuk tüntetni hogy nincs pénz..
-
Szinte mindenki meghal, aki Győrben a Covid-intenzívre kerül
Értemértem, hogy 90%-uk oltatlan, de nem lehet, hogy valamit nem jól csinálnak? Ha nem totál összeomlás van, akkor 50% körül le kéne jönni arról a gépről, nem
?
Vagy csavart magán a delta és úgy döntött, hogy ezentúl nem ereszti a lélegeztetős pácienseket és pont?
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest