Hirdetés
- talmida: My Art II.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
Üdvözlök mindenkit!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy megoldható-e mondjuk egy modell létrehozása, de Render után nem látszik viszont az árnyékot vet?
Példák:
Tegyük fel, hogy lefilmezem az utcát. Utána én ebbe belevágok mondjuk egy robotot... Az árnyéktörést valahogy meg kell oldani és ahhoz egy másik modell kell, ami ott van, de nem látszik; mégis megtörik rajta az árnyék. Ugye kell a robot modell, ami látható, kellenek azok a modellek, amiken megtörik az árnyék /fa, ház/, de nem láthatók.
Másik példa egy szoba lefotózása és abba mondjuk egy szellembelerakása. Nem látszik, de árnyéka van és a szekrényen is megtörik a fény. Ehhez kell a szellem modell, ami nem látszik csak árnyékot vet valamint a szekrény is, ami szintén nem látszik csak megtörik rajta és így olyan hatást kelt, mintha ott lenne.
Természetesen talaj is kell meg egyéb, de most a lényegre próbáltam rávilágítani!
Remélem sikerült megérteni a kérdésem!
Igyekeztem jól szemléltető példákat hozni!Választ előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Magyar kiosztású Apple Magic Keyboard 2, Touch ID, teljes méretű
- Új Mac Studio M4 Max 2025 14C CPU /32C GPU / 36GB RAM / 512GB - 1 ÉV APPLE GARANCIA
- 2026 MacBook Air / MacBook Pro / M5 - M5 Pro - M5 MAX 14" / 16"
- Asus 15.6,core i3 8145U(4x3,9Ghz)IntelUHD VGA,MAGYAR Vil.bill.,8-20GB RAM,SSD+HDD?,,Win.11
- LG UltraGear 27GS85Q-B NanoIPS/2K/200HZ (068)
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- 246 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Beszámítás! Apple iPad 9 (2021) Wifi 64GB tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igyekeztem jól szemléltető példákat hozni!