Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Üdv!
A kérdésed a Milyen asztali gépet vegyek? topicban tedd fel.
Legközelebb kérlek, ne nyiss új topicot,hanem használd a keresőt.Ezt zártam.
-
pajan2
csendes tag
Helló Mindenkinek,
Szeretném lecserélni jelen Core 2-es (Asus T4400, GF310m, 2GB RAM) laptopomat egy i7-es fotorealisztikus renderelésre is alkalamas gépre és ehhez szeretnék pár jó ötletet, tanácsot kérni.
Kezdetben kizárólag laptopban gondolkodtam, de látva a Cinebench R10/11-es benchmarkokat, azt hiszem semmi értelme belevágni. Bár tetszenek a 3610Qm 3630Qm procik teljesítményei, de egyedül az Asus K55/45 és Lenovo Y580 az ami jónak tűnhet, de több mint 2,5Kg-t nyomnak. Illetve az intel Z400 ami nagyon ütős 3632QM-mel , de olyan rideg designja van, hogy nem biztos lenne kedvem vele dolgozni (bár élőben még nem láttam) viszont elég könnyű kb. 2Kg kb 260k-ért.Mivel elég húzós lenne a fenti Z400-as opció, egy másik ötletem támadt, hogy talán veszek egy kisebb laptopot ami akár a munkák prezentációjára is alkalmas (Lenovo Edge E330 vagy S440), és oda viszem ahova akarom, netezésre pedig bőven tökéletes, vagy marad a régi - csak mert a büdzsé limitált...
Egy másik asztali gép pedig kiszolgálná a rendereléseket, mint vagy NODE vagy teljesértékű gép. Valami kisebb gépet szeretnék micro ATX vagy mini ITX (még böngészem mi a különbség).
A kérdés, hogy mennyi helyre lenne szükség, milyen méretű házat vegyek, ha videókártyát is szeretnék bele tenni? . Rengeteg fajta van a neten, minél kisebb és minél halkabb annál jobb. Ezenkívül egy i7 3770S (~65W)-os procira, min. 2-8GB RAM-ra (ennyi bőven elég arra amit renderelek), mini atx alapra (17x17cm) és valami egyszerűbb videókártyára max. Geforce 630 vagy AMD ati-ra gondoltam. Bár ha node gép lesz, erre talán nincs is szükség, a procié is elég jó. Merevlemeznek egy SSD-t gondoltam minimál tárhellyel vagy egy kisebb HDD-t. CD-rom-ra nincs szükség.
Nem tudom lehetséges-e de valamilyen virtual desktop megoldásra gondoltam, összekötve a laptoppal, amennyiben node-ként működne.
Előre köszönöm.
Aktív témák
- Bittorrent topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Trollok komolyan
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anime filmek és sorozatok
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Linux kezdőknek
- Táncolni még nem tud, de stabilan áll az Android 17 a lábán
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF RX9060XT minőségi PC teljes garancia
- Ryzen 7 5800X / AIO / NITRO+ RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Asztali PC , i7 9700 , 1660 Ti , 16GB DDR4 , 512GB m.2
- LG 28MQ780 - Dual Monitor - Nano IPS - 2560x2880 - HDR10 - USB Type-C - AMD FreeSync - MacBook Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Gigabyte RTX 5070 Ti // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest