Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
Cs1csó
félisten
válasz attiati #38450 üzenetére
- nem e törött valahol, burkolat stb. a sarkai nem csorbák e - akkor eshetett már le stb.
- érdemes valamilyen tartalom mellett a hangszórókat is letesztelni, nagyobb hangerőn - nem kell üvölteni a tévének de legyen hagosabb a szokásos hallgatásnál - nem e recseg stb.
- a pixelhibát is érdemes kiszűrni. ha tudod pl. notebookra kötni HDMI-vel és van neted akkor vannak oldalak amivel le tudod tesztelni, guglival rákeresel ezekre a kulcsszavakra: dead pixe detection stb.
vagy nagy felbontású rózsaszín, kék, sárga, fehér fekete, sárga stb. képeket ráteszel egy pendrive-ra és ha tud képeket lejátszani a tévé pendrive-ról akkor végignézed a képeket, így jobban láthatóvá válik egy rossz pixel mint sima film vagy egyéb tartalom lejátszásánál.
Persze ha nincs net de a notira ráteszed ezeket a képeket és van HDMI kábel arról is megnézheted a képeket, és ahogy fentebb írták a tartozékok meglegyenek, a távirányítót érdemes végigzongorázni hogy minden gombja működik e.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Zeze94 #38436 üzenetére
Aham... akkor a kábel volt a ludas, valószínűleg túl régi a saját hálózatod és nincs eléggé árnyékolva. Meg gondolom a kábel is valami acélmagos vacak mai szempontból már nem túl "acélos" .
Ez elég tipikus hiba, régi analóg hálózatokhoz kihúzott kábelek, splitterek nem jók.
3-as árnyékolású, minél jobb rézből készült kábeleket kell használni és ahol lehet kicserélni.
De akkor a lényeg hogy megoldódott... jól sejtettem hogy zaj/árnyékolás probléma lehet, a legtöbbször ez a baj... vagy a földelés nem jó valahol.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Zeze94
tag
válasz FollowTheORI #38454 üzenetére
Azt még meglátjuk megoldódott-e a probléma egyelőre itt pihen a kábel otthon, de még nem kötöttem rá semmit, odáig még nem jutottam el. Bár kissé elkeserített, hogy a bolt, amit a kábelTV-s emberke ajánlott nem értett túlzottan a dolgokhoz. Amikor megemlítettem, amit ti is mondtatok, hogy 3×-os árnyékolású kábelt szeretnék, csak rámnézett, hogy ez az egy fajta van, szatelitokhoz is használják kültérre. Nem igen tudta milyen árnyékolású. Szóval nem igen válogathattam. Hiába, kisváros vagyunk...
-
nagyúr
válasz Zeze94 #38455 üzenetére
Ha szatellitekhez is való, az valószínűleg jó lesz. Az már eléggé valószínű, hogy egy jobb minőségű kábel, mert ott bírni kell a széles frekvenciatartományt és a jó jelterjedést is biztosítani kell.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
bence00333
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy lg 43uj634v típusú tv, viszont van vele gondom.
Valamiért a rendes adásnál nincs hang, youtubeon valamint a hangtesztbe pedig rendesen működik. Kép az van mindenhol. HDMI kábellel van csatlakoztatva a sep top box-hoz. Az előző tévén nem volt ilyen gondom.
Mit ajánlotok, mit csináljak? -
DeFranco
nagyúr
tv válogatásban vagyok, 32-eseket nézegetek szinte az összesen (ami nem smart) 2 db HDMI csatlakozó van
akárhogy számolom ez nekem csücskösnek tűnik, lesz mondjuk egy digitális kábel beltéri, az elvesz egyet, rákötöm a pc-t vagy médiaboxot elviszi a másikat, és akkor már pl. egy konzolnak chromecastnak vagy bármi más eszköznek nem marad szabad port.
a gyakorlatban ez mennyire problémás? vagy mindenki splitterekkel nyomja? vagy elég szokott lenni a 2 HDMI port?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Alex91 #38461 üzenetére
jó, az alap kérdés az, hogy a 2 HDMI valóban annyira sovány, mint gondolom, vagy azért el lehet karcolni vele gond (splitter) nélkül, ki hogyan csinálja, stb.
most ezt a threadet ne szecskázzuk úgy szét mint a milyentévétben az előző threademet mert a végén megint én leszek a hülye mert megszámolom a portokat a tévé seggén, értem, te splittelsz világos. a többiek véleményére is kíváncsi vagyok, ha megosztják.
-
dargelot
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy Thomson 49UC6406 tv-t s ha a HDMI (1.4) kábelen rákötöm a gépet akkor mindig 4k felbontoást ad a tv erre a jelre. Ezzal az a gond, hogy így csak 24fps-t tud a kábel átvinni. 1080p lenne az idális, mert ott 60 fps-t tud a kábel, de hiába rakom át windows-ban a felbontást, a tv-n akkor is a 4k-s felbontás marad. Hogy tudnám elérrni, hogy a TV a jelet felismerje 1080p-skét és így elérjem a 60fps-t.
Előre is köszönöm.
-
zsozsi 78
tag
Sziasztok!
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Érdeklődnék milyen tv-t ajánlotok 200.000ft ért kb 49 colban.
Köszi
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Most van egy Sencor-om: [link]
Casual TV adásnál semmi bajom nincs vele. A hangja rossz, de úgyis külső hangfalról használom. Az a bajom vele, hogy amikor rákötöm a laptopot és úgy játszok rajta, akkor az átmenet a képkockák között nagyon szaggatott. Mintha 20FPS-sel menne, közben 60. A beállítások tuti jók, mivel másik TV-n ill. monitoron szépen megy. A kérdésem a következő: ehhez magassabb képfrissítéssel rendelkező TV-t kéne vennem, vagy mondjuk egy LG vagy Samsungnál 50-60Hz-nél se lenne probléma? A másik, hogyha váltok, akkor csak 32" jönne ki ebből az árból, szerintetek megéri miatta kisebb méretre váltani?
-
nagyúr
válasz dargelot #38465 üzenetére
Valahogy natív megjelenítésre kéne állítanod a TV-t... ez lehet HDMI átnevezés vagy valami kép mód/méret beállítás a menüjében.
A kábel nem hiszem hogy rossz, mert ha "1.4-es" (ami amúgy nincs igazán hivatalosan), akkor az valószínűleg már high speed, szóval akár a 4K-t is tudja.
-
dargelot
senior tag
válasz FollowTheORI #38468 üzenetére
Megoldodott a gond, be kell kapcsolni a GPU méretezést a gép vga driver menüjében. Tehát végülis a jel volt a gond, nem pedig a TV.
-
Talala
senior tag
-
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Talala #38470 üzenetére
2,4 v. 5GHz? Milyen csatornára van állítva a wifi?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
válasz Talala #38472 üzenetére
Indítsd újra az eszközöket, ossz ki fix IP-címeket, hátha úgy jó lesz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Talala #38474 üzenetére
Akkor a router és a tv nem szeretik egymást, ipv4 vagy ipv6-ban vagy? Firmware-t lehet cserélni a routeren? Ezeket nézném meg illetve próbálnám ki.
-
BauerK
csendes tag
Sziasztok srácok.
Az volna a kérdésem, ha itthon szeretnék venni 136 ezer forintért egy 4K-s TV-t 120+ centist lehetőleg smart funkciókkal, ti miket ajánlanátok ár/érték arány szerint? Engem főleg az érdekelne, hogy minél nagyobb legyen és a lehető legjobb képminőséggel a keretárhoz képest. Mert ahogy néztem rengeteg tévé van és nincs sem időm sem türelmem beleásni magam a témába, így gondoltam kérek tőletek egy kis gyorstalpalót. Köszi a választ
balfasz vagyok elnézést
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
válasz #94529552 #38478 üzenetére
Ipv4. Köszi szépen. A lent taglalt probléma megoldódott. Fogalmam sincs hogyan, de a tvt nem merem kikapcsolna xd.
Otthon a régebbi h 6200-al meg tudom azt csinalni h telefonon youtubrol kiküldöm a tv-t a videót. Ezzel a tv-vel(ue43mu6122k) is meg lehet? Nem jön fel az a kis ikon youtubon. -
blakey
titán
válasz Talala #38476 üzenetére
A WAN beállításoknál kéne látnod erre vonatkozó részt, ha nem látsz külön ipv6-ot akkor ipv4-ben vagy. A helyedben kipróbálnék egy LEDE firmware-t, azzal amúgyis jobb lesz a router, sajnos előfordul ilyen eset, nekem is volt egy routerem ami gyári firmware-rel nem szerette az egyik lejátszómat, folyamatosan dobta a kapcsolatot, ahogy CFW-t tettem rá minden megoldódott.
(#38483) Talala
Innen tudod letölteni, azt nézd meg, hogy V10-es vagy V11-es-e a router, mert azokkal működik.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Talala #38483 üzenetére
Esetleg még a DD-WRT is lenne.
-
blakey
titán
válasz Talala #38485 üzenetére
Nem tudom melyik működne megfelelően a routeren, OpenWRT/LEDE-t próbáltam még régen egyik TP-Linkemen, az jól működött. Itt a "topikja" érdeklődd meg.
[ Szerkesztve ]
-
zsozsi 78
tag
Sziasztok!
Segítenétek???
Ti milyen tv-t vennétek 200.000e ft-ig.
Filmezésre használnám, meg tv nézésre.Köszönöm
-
Szaboocs
csendes tag
Sziasztok,
Ezek az újfajta LED/LCD tv-k összeköthetőek átalakító nélkül VHS lejátszóval? Ha igen mi a csatlakozó neve amit keresnem kell a TV adatlapján. Ha nem akkor milyen megoldás jöhet szóba az összekötésével?
Segítségeteket előre is köszönöm
-
blakey
titán
válasz DeFranco #38492 üzenetére
Kompozit es scart az ami működhet, a komponens nem működik scart-on illetve fordítva sem.
-
blakey
titán
válasz DeFranco #38494 üzenetére
Ha a felvevőn van komponens kimenet akkor természetesen lesz kép és az a legjobb analóg esetén.
-
törölt tag
Sziasztok!
A 1155.1 FW-t próbáltátok már? Tegnap jelent meg. Samsung MU6102-nél hozta fel. Eddig 1151.1 volt. Egyenlőre még várok a felrakással amíg nincsenek tapasztalatok, de hátha van már
Köszi
-
lovas93
tag
Sziasztok! Valószínűleg volt már ez a kérdés, de azért remélem segítetek nekem. Adott egy új LG tv és egy régebbi LG DVD lejátszó 5.1-es hangrendszerrel; a TV-n nincs scart csatlakozó, a DVD-n viszont csak az van. Azt meg tudtam oldani, hogy a UPC media boxba beledugtam a scartot így a TV adást ki tudja sugározni az 5.1-es hangrendszer, viszont mást nem. Kérdés, hogy milyen kábellel tudom megoldani, hogy a DVD-t egyből a tv-vel tudjam összekötni, és minden tartalmat az 5.1-es hangrendszeren élvezhessünk?
-
janosibaja
őstag
Sziasztok! Vettünk egy Samsung okostévét (Tizen oprendszer), keresek valami világos, totál kezdőknek is érthető leírást arról, hogy a PC-ről ne kelljen pendrive-on vinni a tévére a filmjeimet, hanem wifin nézhessük.
A PC-m vezetékes hálózaton csatlakozik arra az otthoni routerre, amiről a netet a tévé wifin kapja.
A cél az lenne, hogy egy, a PC-m vinyóján megosztott könyvtár tartalmait (videófájlok + srt-k) lássa-lejátsza a Samsung tévé. Lehetséges ez?
Nagyon köszönöm!
-
Gsx-rr
veterán
válasz janosibaja #38498 üzenetére
Én Plex szervert tennék a Pc-re és a Tv-re Plex Kliens. Szerintem ez a legegyszerűbb!
-
nagyúr
Még egyszerűbb a gépre egy Serviio DLNA szerver és a tévé meg lejátssza simán a belső progijával.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nők, nőügyek (18+)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Renault, Dacia topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Astra kalandok @Első rész
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...