Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrmnShepherd
tag
Sziasztok!
PS4 Pro-hoz vettem hétvégén egy LG 43UJ6307-et, meg vagyok vele elégedve, árához képest szép képe van, Netflix, játékok jól néznek ki rajta. Az lenne viszont a kérdésem, hogy ezeknél a modelleknél normális hogy 1-2 helyen jól észrevehető "persistance" jelenséget produkál? Játék HUD vagy webböngésző sávja jól látható marad homogén felületeken 1-2 percig váltás után, ha nagyon aktívan változik a kép hamarabb eltűnik.
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, 100-120 körül 40" körüli HD s nem 4ks új tévét tudtok ajánlani, mik a jó vételek itt? Egyik havernak kéne, s alsóbb kategóriában teljesen kuka vagyok Lehetőleg VA paneles kéne, ami kb csak samsungnál van, de náluk is panellottó van már manapság ha jól tudom, s sok ips-es is van azonos termék esetén is?
Igazából csak a kijelző minősége a szempont, ennyi pénzért a lehető legjobbat, okostv nem hátrány ha van vmi (gondolom tizen webos meg android van alsóbb katban is csak lassabb) youtube meg netflix miatt...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Lehetőleg VA paneles kéne, ami kb csak samsungnál van,
Panasonic, Sony is bőven alkalmazza a VA paneleket, nem csak Samsung létezik.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Madwe
nagyúr
válasz blakey #38556 üzenetére
Ok, várok bármilyen ajánlást Amúgy samsung lenne az utolsó amit javasolnék neki nagyobb kerettel, de alsóbb katban általában az kerül elő... Bármilyen márka jöhet, aminek katon belül jó a képe s lehetőleg VA-s
Elnézést most olvastam az összefoglalót, eltévedtem...
[ Szerkesztve ]
-
hejpet
újonc
Sziasztok!
Tv adást szeretnék felvenni külső vinyóra,(most próbálgatom élőben).
Tv bekapcsolva, programozott felvétel megy, de itt nem engedi elkapcsolni az adást mert akkor leáll. Ha mást néztem előtte akkor autómatikusan oda kapcsol ami be van programozva. Ezt valahogy ki lehet játszani hogy mást nézzek mint amit felveszek? Már régen a videóknál is volt ilyen.
A másik hogy 5.1es házimozi rendszert szeretnék rákötni a tv-re.(lg lh32530v led tv)
Eddig csak úgy sikerült hogy egyszerre csak 2 hangszóró szól, mert nem tudom mint a 6 rca csatlakozöt rákötni max 2őt. Azt is scartról rca-ra átalakító segítségével. De így ugye egyszerre csak 2 megy rá.
A tv-n ilyen csatlakozók vannak: https://www.sferis.pl/telewizor-32-lg-32lh530v-fullhd-1920x1080-p438298
Ilyen csatlakozóval raktam össze:
https://www.infolex.hu/termekek/adatlap/13940/scart-21-pin-dugo-scart-21-pin-aljzat-kapcsolhato-3-rca-s-vhs-aljzat-adapterA kérdésem az lenne hogy bírná-e a kimenet ha még két ilyen csatlakozót rádugnék, mivel scart toldó is egyben?
Illetve van egy dvd lejátszó(amit nem használunk) aminek van 5.1 kimenete ahová az összeset rá lehet kötni, ezt esetleg valahogy össze variálni a tv-vel hogy a tv műsor hangja menjen rajta ne a dvd-é.
Valami más megoldás is érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz hejpet #38560 üzenetére
Mivel a TV egy tuneres csak azt tudod felvenni amit nézel éppen.
Azokon a csatlakozókon a büdös életben nem lesz 5.1 mivel sima sztereót ad ki, meg amennyire megtaláltam a TV hátulját, jó eséllyel semmilyen sokcsatornás kimenet nincs rajta."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
virkir
veterán
válasz hejpet #38563 üzenetére
Mert az két külön készülék volt? A videó felvett a Tv-n meg néztél mást.
Itt a gyári spec írja is, hogy csak a nézett csatornát tudod rögzíteni, csatlakozókból meg nincs rajta digitális sokcsatornás hangkimenet.
Sikeresen belenyúltál egy max lowend készülékbe.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
hejpet
újonc
válasz virkir #38564 üzenetére
Pedig hányszor olvasgattam ezt a leírást . És ha 3 ilyen scart átalakítót egymásba dugok akkor azt bírhatja a kimenet? Mert akkor lesz helye a 6 RCA-nak.
https://www.infolex.hu/termekek/adatlap/13940/scart-21-pin-dugo-scart-21-pin-aljzat-kapcsolhato-3-rca-s-vhs-aljzat-adapter
Mit jelent a max lowend? ?
Amúgy bőven elég a TV csak gondoltam ha tudja a felvételt akkor kipróbálom.
-
echterion
nagyúr
-
Cs1csó
félisten
Szia itt egy leírás, ami rávilágít a főbb panelek közötti különbségre:[link] monitoroknál ezt említik tévéknél nem tudom, mennyiben számít.
Mindegyiknek van előnye és hátránya. echterion linkelt egy oldalt ott lehet leellenőrizni, amit néztél LG az IPS paneles, kiváló, élénk színek jó betekintési szög de a fekete nem mindig fekete és van ún. IPS GLOW egyfajta bevilágítás a sarkoknál.echterion köszönöm, áttanulmányozom.
[ Szerkesztve ]
-
Charras
csendes tag
válasz Directors #38561 üzenetére
Akkor ,szigorúan csak szerintem, valami splitter elosztó enged vissza valami zajt a kábelre.
Szerintem ,telefonálj a szolgáltatónak,és az ügyintézőnek csak a rossz csatornákról beszélj,nehogy számítógép cserét javasoljon.
A számítógép csak a szerelőre tartozik.Az echterion által linkelt oldal,valóban nagyon hasznos,köszi.
[ Szerkesztve ]
Nem igaz,hogy a tévedésnek nincsenek fokozatai,azt állítani,hogy a paradicsom zöldség kis tévedés azt,hogy függőhíd nagy
-
muranyig
tag
Szaisztok Nagyinak szeretnénk TV-t venni, de nem igazán tudom melyiket. Nem követtem a témát már vagy 3 éve.
A Sharpok milyenek? pl: EZ
Vagy ez a Vortex
Vagy ez a Sharp
Jo lenne, ha lenne rajta Youtube, de nem elvárás - ha nem smart, akkor milyen olcsó okosítási módszer van, hogy tudja pl a youtubot?
Orion? LG, Samsung, Philips? SONY? 50-80k ft között mik az ajánlottak, képminőség, hangminőség is fontos, de tisztában vagyok vele, hogy ennyiért nem kell csodát várni. Nagyon max 100-ig is elmehet, pl ha nagyobb. Most egy 50cm-es crt tv van, azt váltaná le a z lcd.
Úgy látom, hogy a Sharp olcsóbb, mint a többi márka (nem a vortex..., mi ennek az oka, gagyi?
Köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
MIG21
tag
válasz echterion #38566 üzenetére
Ez egy főként az USA piacán forgalmazott készülékekkel foglalkozó oldal, így az európai modelleknél sajnos sok adat nem pontos.
@ (#38573) muranyig:
A Vortex készülékeket a török Vestel gyár gyártja, amely nem a jó minőségű termékeiről híres. Érdemes kerülni őket, nem megbízhatóak.
Itt egy tv szaki hozzászólása a Vestel által gyártott tévékről: [link]
Ebből a széles palettából egyet sem mernék bevállalni bizalommal.A Sharp készülékek minősége is nagyon bizonytalan: [link]. Most egy Hon Hai nevű tajvani csoport vette át a Sharp céget és visszaszerezték az tv részleget is a bóvliból: [link]
-
Jamcsabi
tag
válasz muranyig #38573 üzenetére
Olcsó TV okosító például az Amlogic TV box.
-
DeFranco
nagyúr
srácok, tv paneljét hogyan és mivel lehet a legkímélőbben és a leghatékonyabban takarítani?
találtam rajta pár ujjlenyomatot, letörölném de véletlenül sem szeretném összekarcolni, port is kell majd törölgetni nyilván, de gondolom a panel meg kifejezetten nem karcálló.
milyen csodaszereket érdemes használni és hogyan?
-
kungzi
veterán
sziasztok
Kellene egy nagy segítség. Vettem egy ilyen TV-t: Samsung UE40MU6172
A falitartómnak eltűnt a csavarkészlete és a régi TV-nek a csavarjai kicsik hozzá. Kicsit se vagyok ideges
Ehhez milyen csavarok kellenek? Nagy segítség lenne köszi. -
arnicode
tag
válasz kungzi #38578 üzenetére
Szia! Ne ess kétségbe, pl ilyesmi lehet.
4mm átmérő 12mm hossz
vagy ilyenek
Nem tudom mert nincs falitartóm.
Menj el csavarboltba, vagy barkácsáruházba és vegyél több félét. A csavar feje gondolom sima kell legyen inkább mint a második linkben mint süllyesztett.[ Szerkesztve ]
-Arni-
-
muranyig
tag
Köszi az infókat. Ma voltam az Euronicsban, erről a Manta tv-ről mia vélemény?
40 col 69900, és vmi japán gyártó gyártja a panelt, aki a többi ngynak is gyárt. Maga aManta lengyel, és egész jó képe volt ennyiért, mellette volt egy Gaba,meg egy olcsóbb Philips, és azoknál sztem jobb volt. -
Cs1csó
félisten
válasz DeFranco #38576 üzenetére
Mikroszálas nedves enyhén mosószeres (jar vagy hasonló zsíroldó tulajdonságú, lehetőleg ne legyen balzsamos, kézkímélő stb.) ronggyal áttörölni majd egy ugyanilyen de száraz ronggyal szárazra törölni (szemüvegem lencséinél is bevált ez a módszer). A monitoromat szemüveglencse tisztító mikroszálas kendővel szoktam, de ezek a kendők elég kicsik bár ez a monitor sem túl nagy 22". Nemrég láttam a Lidl-ben, hogy árulnak ilyen mikroszálas törlőkendőt normál háztartási törlőkendő méretben, megtapogattam és jónak találtam.
Alapszabály: bármilyen kijelzőt, szemüveg lencsét, vagy érzékeny felületet CSAK nedves puha ronggyal szabad csak megtörölni és utána lehetőleg mikroszálas kendővel szárazra törölni.
-
Black_Raven
veterán
Sziasztok. Muternak van egy Technika 32" HD Led tvje. Este nézte és egyszercsak tök fekete lett a képernyő. Minden működik, de nincs kép, csak tök fekete. Milyen panel mehetett ki, és kb ha vki tudná mennyibe kerülhet a szervíz. Nem garis már.(2 év 9hó). Holnap hiv szerelőt mire számitson. Köszi a helpet.
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
Cs1csó
félisten
válasz Black_Raven #38583 üzenetére
A szerelő mond valamit, ha nem tetszik amit hall hívjon másikat és/vagy döntse el megéri e neki a javítás.
-
Cs1csó
félisten
válasz Black_Raven #38585 üzenetére
Ennyiből nem lehet megállapítani, ezért helyeztem a hangsúlyt a különvéleményre.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Black_Raven #38585 üzenetére
világítsatok rá a panelra amikor "működik" közvetlen közelről egy erős lámpával. ha van kép, akkor a világítás ment ki, ha szerencsétek is van, akkor csak valami kondi vagy biztosíték (?)
nekem monitorral történt ilyen, 23 forintból javították kb. kondicserével
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
válasz muranyig #38573 üzenetére
Szia!
Tavaly augusztusban vettem: Hyundai FLN43TS511SMART DVB-C/T2/S2 LED Televízió. Választásom oka a 10 havi kamatmentes hitel volt.
Elég jól bevált. Csatlakozik a WiFi-hez, lehet nézni rajta a YouTube-t.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Black_Raven #38588 üzenetére
pösti vagy?
-
ariel96
aktív tag
válasz Black_Raven #38583 üzenetére
Érdemes kiadni kb. 20.000Ft-ot javításra?
Ki lehet fogni kamatmentes részletre nagyobb, és újabb TV-ket. Amit tavaly augusztusban vettünk - Hyundai FLN43TS511SMART LED Televízió - olyan funkciókkal bír, amit a 2014. nyarán vásárolt 50"-os Sony Bravia nem tud.
-
Denyiro
tag
Strong, esetleg Vortex márkájú televíziókkal kapcsolatban szeretném kérdezni a tulajokat, hozzáértőket. Érdekelne, hogy mennyire megbízhatóak, élvezhető képük van-e? Utánhúzás, zajosodás és társai mennyire vannak zavaróan jelen ha jelentkezik ilyen probléma?
32"-os méretben lenne -későbiek során másodlagos, konyhai- jelenleg megfizethető árú elsődleges televíziónk kiegészítő garanciával természetesen.
Jól sejtem, hogy rosszabb minőségű képi tartalom megjelenítése kevésbé jelentene problémát az 1366 x 768 pixel felbontású televíziónak mint a nagyobb felbontásúnak?
Nagyobb távolságból néznénk a televíziót ezért gondoltam inkább 32" esetében a kisebb felbontásra.
Tudom nem egy világmárkák és a méret sem a legjobb -mondom ezt a 40"-os Pana plazma után- de jelenleg a keret ennyit enged meg és nem mellékes a jelenleg mellé nyújtott kedvező hitelkonstrukció sem.
A VA, IPS panelt már meg sem kérdezem, azokat a korábban belinkelt oldalon ezen márkák esetében nem találtam mivel fent sincsenek.
Samu, LG mint alternatíva még nem kizárt, ezen tanácsokat is örömmel fogadom attól aki végig tudta olvasni hozzászólásomat.Denyiro
-
DeFranco
nagyúr
válasz Black_Raven #38596 üzenetére
nezz azert utana, nalam csak egy kondi ment ki. ket monitor jatszotta ezt el az elsonel atvagott egy itteni arc es levagott alkatreszcserere a masikhoz elvittem mind a ket monitort (egy masik beszart ezt meg csak ellenorzesre) ott elottem szetkapta kicserelt egy darab eldurrant kondit es tada.
aztan szetszedte azt amit javittattam megmutatta az eredeti elvileg kicserelt alkatreszt ami nem volt kicserelve meg az igenytelen takony modon rataknyolt atpatkolt kondit amit vegul odakendacsolt az elozo szaki.
-
Cs1csó
félisten
válasz Black_Raven #38596 üzenetére
+1 DeFranco ha 3 szerelő is azt mondja 20 ezer akkor bele kell törődni de addig nem.
-
Black_Raven
veterán
válasz DeFranco #38597 üzenetére
Ez a szerelő azt mondta hogy a led tévében ilyen nincs hogy kondi meg biztositék a rossz. Azóta megnézte táp hibás, (amit szintén mondott előtte) és ez 15-18k. Ez a vége és holnap kész.Viszont kérdeztem másik szerelőt az is ~20 maxot mondott. Szóval szívás mindenképp.,
[ Szerkesztve ]
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
Denyiro
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Renault, Dacia topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Astra kalandok @Első rész
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák