- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
probesz
csendes tag
válasz
#94529552 #32094 üzenetére
Köszi a választ. Külső forrásból dolgozó PIP-est találtam én is, meg a Media-ba mondták hogy talán 250000 (ami egy picit sok) körül lehet kapni, de konkrét TV nem tudtak mutatni. Szomorú vagyok.
Pedig nem egy nagy technikai probléma a megvalósítása, de gondolom nincs rá igény. -
balszempol
csendes újonc
Sziasztok!
Írjátok már le nekem hogy 55"-ban melyik a legjobb vétel jelenleg, UHD nélkül.
Persze olyan kellene, amelyik a legjobb képet produkálja a legkevesebb negatív tulajdonság mellett..
Tudom mindenki ilyet keres,de mégis jó lenne ha írnátok típusokat,mert már minden típust végigzongoráztam de nem tudok dönteni.Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
KisTücsök #32090 üzenetére
Mikroszálas kendő elég hozzá, a tévéhez folyadék nem javasolt. Ha nagyon összezsíroztad(de mivel?), akkor max a kendőre egy minimális mennyiségű víz is elég.
probesz Szerintem ilyen nem lesz, a tévéken csak egy külső PC-s forrásról megy a PIP. Pl. van Dupla tuner a KD-55X8505C-ben, de: A PiP funkció böngésző/tuner, USB/tuner, tuner/tuner kombinációk nem érhetők el. -
gyeniko
őstag
Ismertek olyan TV-t, amely vezeték és segédeszköz nélkül tudja tükrözni tetszőleges android és IOS mobilok képernyőjét?
-
probesz
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani valós 2 tuneres PIP-es TV 40" körül? Más funkció nem fontos.
Köszi. -
KisTücsök
addikt
Üdv!
Képernyő tisztítására a szemüveglencse tisztító folyadék meg kendő megfelelő?
-
Clever0
senior tag
válasz
tiempo #32087 üzenetére
Ha középről nézed, az íveltség miatt a szélek betekintési szöge egy kicsit nő, (ha a fókuszpontban lennél, akkor 90° lenne a kép teljes felületén), így az ebből fakadó szín és háttérvilágítás egyenetlenség csökken. (Ezért jó szerintem monitorok esetén, amikor sokkal közelebbről nézed a képet.) Oldalra mozdulva viszont a szélek betekintési szöge kisebb is lehet, mint egy sík tévé esetén vagyis a kép minősége jobban romlik. Elvileg, mert van aki szerint meg nem. Az alsó-felső vízszintes vonalak görbesége tény, legfeljebb van akit nem zavar.
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Vásároltam ma egy LG 42LF652V típusú tévét. Nagyon tetszik eddig, nyugtassatok meg, jól választottam? Gyors mozgásoknál,pl foci látszik egy kis felhösödés, ha jól mondom egyáltalán,álló képnél gyönyörű. Ez amúgy ilyen, ez normális jelenség? -
törölt tag
válasz
cadgers #32078 üzenetére
Melyik típus, és mi volt a gondod vele? Vannak itt alap, vagy magasabb kategóriás 40"-os UHD-k.
misimagaki Kinek melyik féle kijelző jön be jobban, de nem is ez a fontos, csak szép képe legyen. Az LG topikban is tájékozódhatsz.
Lényegében mind a 3 megfelelhet, talán apró különbségek vannak köztük, és ezek ajánlottak is, és még ezt a Samsung 48J6200-at is mondanám, szökőnapi akcióban van ma estig egy webshop-ból.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Ezen három TV közül melyiket ajánlanátok leginkább?
Ami fontos:
-elsősorban képminőség, jó homogenitás, bevilágításmentesség, a fekete lehetőleg ne szürke legyen
-nem baj ha a smart része is működik normálisan, de ez másodlagos
-pixelhiba garancia rugalmas legyen lehetőleg, nem tudom kipróbálni előtte, valszeg Telekomtól lesz, részletre
-3D annyira nem fontosA jelöltek..
LG 50LF652V
Samsung UE48H6400
Sony KDL50W755Egyenlőre a Sony tetszik a legjobban.
Samsungról annyit tudok, hogy jó a feketéje.A fenti igények fényében, ti melyiket választanátok?
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Játékra (PC) milyen 4K-s TV-t javasolnátok? (HDMI 2.0-val rendelkező)
40 colos jöhet csak szóba
Sony kilőve, jelenleg az van, és nem vált be! -
oliba
őstag
Sziasztok!
TV vásár előtt vagyok. Korábban már érdeklődtem, úgy fél éve kb, de azt mondtátok, hogy várjak még, mert akkor fognak kijönni az új típusok. Hát vártam és most eljött az idő.
Filmezni használnánk, meg egyéb műsorokra, ami éppen jön a TV-ből. 3D elég nagy előny lenne, mert szeretnénk élvezni. 4K nem tudom, hogy kell-e nekünk, de szerintem nem jöhet rosszul, ha az ember 5-10 évre vesz TV-t. Nézési távolság kb 2m lenne.
Korábbi hozzászólásokat átböngésztem és kb le is szűrtem, hogy Sony, vagy Panasonic. Az Angliában vásárolható TV-t ezek szerint leszűrtem és listáztam, hogy mit tudnék venni. Nagyjából 600 Font lenne a max ár, amit még képes lennék kiadni rá, de ha azt mondjátok, hogy a lista alján szereplő közel 700 Font-ba kerülő TV sokkal, de sokkal jobb, akkor hajlok akár a megvételükre.
A listázott TV-k:
Sony
Panasonic
Más egyéb javaslatot is szívesen fogadok, ha ezek még sem annyira jók.
Köszönettel: Bálint
-
Dareiosss
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Melyik típust javasoljátok a következők közül:
Sony KDL-50W809C
Sony KDL-55W756C
Samsung UE55H6400
LG 55LF652
Panasonic TX-55CS630EEzek vannak kb egy árban, tvzésre (sport) és filmezésre lesz.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
-
HSCS
csendes tag
válasz
blakey #32073 üzenetére
Köszi a választ, de lenne még kérdésem !
Nagyszüleimnél van az 520-as Pana, ott 2 tv van, van egy másik régi tv, set top box-szal. Ez a változás tegnap történt meg, akkor lett internet is bekötve, itt nem jó az EPG, de tovább lehet nem foglalkozom vele.Másik kérdésem, itthon szeretnénk lecserélni egy Panasonic TX-P37C2E tv-t, teljesen jól működik, de az internet hiányzik róla, kellene valami modernebb és szintén Panasonic-ot szeretnénk. Ezért kérdeztem, hogy az 520-as mennyire jó.
Melyik lenne jó ? Mire lenne érdemes lecserélni ? -
blakey
titán
Általában 6-os sorozattól felfelé ajánlunk tv-ket, de az 520-as a maga kategóriájában nem rossz. Tavalyi modell, semmit nem kell állítanod, jó a Mo. viszont a jelszintekkel lesznek gondok. Első körben meg kéne nézni, hogy a bejövő kábel hány felé van osztva és milyen osztóval. A PR-Telekom topikban is érdeklődhetsz, mint írtam, több mint valószínű, hogy nem a tv-vel kell "játszadózni". Ha 100%-ig biztos szeretnél lenni. hogy nem a tv hibája akkor átviheted a másik helyére és ott is megnézheted, de szerintem nem kéne ezzel foglalkozni.
-
HSCS
csendes tag
válasz
Watt25 #32070 üzenetére
Köszönöm a válaszokat !
Kábel tv, és az országoknál mire kellene állítani, melyikkel lehet jó? Azért érdekel ennyire, mert van egy másik Panasonic tv is és azon teljesen jó az EPG, minden karakter normális jelenik meg.Másik kérdés: Mit gondoltok mennyire jó tv a Panasonic tx-40cs520e. Mi az amiben jobb lehetne, mik a hiányosságai esetleg ?
-
Watt25
veterán
Igen, úgy értettem, hogy műhold, kábel, egyéb...
PR-t ilyen szempontból nem ismerem, Digi és UPC műholdnál tuti van azzal kavarás, hogy egymástól átvesznek csatornákat és különböző kódolással lövik fel az EPG-t... De a lényeg, hogy legfeljebb az országbeállítással játszva próbálkozhatsz, egyébként a szolgáltató hibája. -
blakey
titán
Kábeles, IPTV, stb. de 99%, hogy szolgáltatóhiba, ez akár gyenge jelszintet is jelenthet. Megfelelő jelszintek esetén a Panasonic Mo-ra állítva helyesen jeleníti meg a karaktereket, legalábbis a 2014/15-ös modellek, tehát ne a készülékben keresd a hibát, valószínűbb a szolgáltatói hiba. Persze ha a készülékre egy rossz, hibár firmware kerül akkor abban is lehet hiba.
-
HSCS
csendes tag
Üdv mindenkinek !
Segítséget szeretnék kérni, Panasonic TX-40CS520E tv-vel kapcsolatban. A műsorújságban az ékezetes betűk nem jelennek meg megfelelően és akármit állítok, fura jelek helyettesítik. A mai nap tv műsorában nem jók a betűk, de a 2 nappal utániban már minden ékezetes betű jól jelenik meg. Mi lehet a gond ?
Köszi a segítséget!
-
mrmrg
tag
LF 652-höz képest milyennek számít a Samsung J6300? 40es méretben most 133 a piros boltban, és adnak mellé 3 év extra garit.
-
Clever0
senior tag
válasz
bobojszan #32061 üzenetére
Az elektronika sebessége határozza meg, hogy másodpercenként 30 vagy 60 4k-s képet tud továbbítani. Nyilván a 60 jobb, de ne ez legyen a döntő választási szempont, mert még kevés 60p-s anyag van. Az is külön probléma, hogy a beépített tuner, belső médialejátszó tud-e 60p-s jelet feldolgozni.
-
végül megvettem a Pana TX-50CXE720-at
3D szemüveg nem járt hozzá, de ha jól olvasom, akkor a Samsung aktív szemüvegei jók hozzá.
Viszont az külföldi tesztelők nincsenek megelégedve a 3D teljesítménnyel, szóval lehet nem erőltetem ezt a 3D dolgot, végtére is nem azért vettem... -
sixpak
nagyúr
válasz
bobojszan #32061 üzenetére
Az általad linkelt tévék egyformák, a színtől eltekintve.
UF85* sorozat, 850 ezüst, 851 arany, 852 fehér.
Az LG honlapján sok elírás van.
Ezek közül mindegyik tudja hdmi-n a 4K 60 fps-t, usb-n keresztül is megy ugyanez.
De ha írsz az ügyfélszolgálatnak egy levelet (1 órán belül válaszolni szoktak), akkor ők is megerősítik ezt. -
bobojszan
tag
Sziasztok.
A TV HDMi csatlakozóknál mi a különbség a HDMi 4K és a HDMi 4K 60P között?
[csatlakozások]
[típusok]
Köszi! -
anonimus25
aktív tag
válasz
#94529552 #32051 üzenetére
sajnos felbontás terén sem vagyok otthon a tv terén ezért is kérdeztelek titeket,köszönöm valahogy a panasonic melyet linkeltél az szimpatikusabb.bár néha filmezés összekötve laptoppal lenne még a feladata remélem arra is megfelelnek.no name márkák meg valahogy elriasztanak
-
-
blakey
titán
A Plex-et igen, de ez működik és várható a megjelenése is.
Ha az LG VA paneles akkor nincs semmi gond, jó a képe és sokat tud.
A másik, hogy Samsungokon van Plex, a magyar fordítást is megcsináltam.
, én mondjuk BD-lejátszón használom, de gondolom tv-n is jól működik. J7500-as lejátszón a legújabb már jól működik.
-
Xero
nagyúr
válasz
#94529552 #32051 üzenetére
Megjelenése óta Plex-et használok. Nem kicsi adatbázisom van, nagyon sok más eszközön használom, tehát a Plex az fix.
Mivel mind a két készülék ajánlott, így kicsit gondban vagyok, hiszen nincsen semerre side to side összehasonlítás.
HDMI-n pedig nem fogok filmet nézni, hiszen a desktop gépek messze vannak, csak ezért pedig nem fogok htpc-t építeni vagy laptopot ott tartani. Tudja a TV tisztességesen a dolgokat és pont.(#32054) blakey: Utána jártam plex forumon az LG-nek. Látom, hogy az LG visszautasította a Plex app-et, tehát ez így eléggé minusz az én részemről. Nyilván mással megoldható, sőt akár dlna-n is, de azért csak kényelmesebb lenne úgy. Ez részemről egy pont a Sony-nak.
szerk: Bár jobban megnézve nem olyan vészes az LG sem.
Na így már tényleg csak az a kérdés vajon melyiknek jobb a képe?
-
blakey
titán
A LG előnye, hogy jobb a belső lejátszója, ha már ez a szempont. Telepíthető rá Plex, azaz még storeból nem, de egy pendriveról elindítható az XPlay alkalmazás és havonta jön frissítés így nem kell megvenni.
A saját lejátszója is jól kezeli a Plex szervert, látja a borítókat, stb. DTS.t is érdemes megnézni, mert már nem mindegyik tv támogatja, a kiszemelt LG igen, a Sony szerintem nem.
-
törölt tag
válasz
anonimus25 #32044 üzenetére
Felbontás, ár, garancia, stb. Még arra is, hogy csakis digitális adást nézzünk rajta.
Panasonic, LG, Sony, Samsung, márkák közt. 70k-ba például a Panasonic TX-32C200E, és LG 32LF510B jelű HD-Ready tévé fér hivatalos garanciával. Vagy lehet nézni FullHHD-t, de ennyiből csak webshop-ból, és bolti garanciást[link].Xero Mindkét típusról és a panel/android témáról is tájékozódhatsz a két topikban[link], [link] Én már több szerver progit kipróbáltam(plex, serviio, PS3 media server, ums), nem sok különbség van köztük. Most épp az UMS-t használom nagy ritkán, de amúgy a HDMI-n keresztüli filmezést preferálom.
bobojszan Szintén javaslom a tájékozódást a topikokban, és a személyes benyomásokat is, már amennyire lehetséges, mivel kb. hasonló színvonalú tévékről van szó szerintem. -
Coyot
őstag
Ha erre gondolsz [link], igen elérhető fel is raktam, marha nagy ez a távoli telepítés droidnál
Én próbáltam a Kodi-t nekem ez jött be eddig lejobban az Archos is tényleg nagyon jónak tűnik, most még a plexet megnézem, bár nekem servioo szolgál dlna serverként perpill - nem tudom ez mennyire lesz gond neki.
-
Xero
nagyúr
Régebbről eredeztethetően monitorokban én is jobban kedveltem a VA paneleket ameddig volt választási lehetőség és kínálat belőle, de LG-nél nem nagyon voltam képben, hogy melyik is lenne a jó.
Ha már Sony. Azt meg tudnád nekem mondani, hogy Plex app elérhető rá normális formában? Gyakorlatilag youtube-on kívül szerintem csak ez futna rajta mint app.
Akkor marad a kérdés, hogy LG VA panellel vagy a Sony?
-
Coyot
őstag
Pont ebben a helyzetben voltam én is. Sony lett a vége, VA panel nekem jobban bejött, LG ből akkor még készletet sem nagyon találtam nem hogy válogatási lehetőséget a panelek között
A droid utolsó verziói nálam jól működnek és mivel nem kerül rá több alkalmazás mint az a 2-3 darab lejátszó amit úgyis kipróbálsz, remélhetőleg gyors és stabil marad. Meg vagyok vele elégedve annak ellenére hogy volt egy kis szívás vele az elején, de így jár aki újracsomagolt terméket vesz
-
Xero
nagyúr
Haho!
Sokszori nekifutásra végre eljutottam oda, hogy most már tényleg cserélem a nappaliban a TV-t.
Amire használjuk:
- SD-HD adások
- Plex-en keresztül SD-HD filmek-sorozatok
- Külső tárolóról SD-HD tartalmakTehát semmi játék és 3D-re, 4K-ra sincsen igazán igény.
A legfontosabb a képminőség, a Plex lehetőség és az értelmes built in player.
Az ársáv amit végül meghúztam a 180-230e.
A távolságunk a TV-től 2-3.5m, tehát jó lenne minél nagyobb, de ebben az ársávban maximum 50"-ig nyújtózhatok.
Le is szűkítettem a listámat két modellre:
- LG 50LF652V
- Sony 50W755CNa itt nem tudok igazán dönteni. Mennyi gyerekbaja van az Android rendszernek a TV-n? Megéri a kb 20e-s felárat a Sony? Képminőség terén melyik a befutó?
Előre is köszi a válaszokat, tanácsokat, tapasztalatokat!
szerk: Az LG-ből az egyik üzletben külön választható VA és IPS paneles modell. Ezeknél is felmerül a kérdés, hogy melyik a befutó?
-
anonimus25
aktív tag
Sziasztok nekem tanács kellene led/lcd tv vásárlás elött állunk,és sajnos nincsenek tapasztalatok nekem az ilyen dologban.hely hiány miatt 80 cm ami szóba jöhet és sajnos max 70000 amit tudunk rá száni.kérdésem az lenne ilyen árban mely gyártóknál érdemes keresgélni,illetve az ilyen tv-nél mire érdemes odafigyelni ha már vásárol az ember.köszönöm a válaszokat előre is
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
50 (esetleg 55) colos tv-t vennék, kb. 2-3,5 méter távolságból nézném, úgy vannak a kanapék. 200, max 250 ezret tudnék rákölteni. Az eladó nagyon rá akart beszélni ebben a kategóriában, hogy 4K-s tv-t vegyek.
Szerintetek van értelme 50 col esetén a 4K-nak, ha azt leginkább 3 méterről nézem?4K-s felbontású filmet nem fogok letölteni, az 100%. A full HD-s videó 4K-s tv-n a felskálázás miatt sztetek érezhetően jobb minőségű lenne, mint egy full HD-s tévén nézve? Vagy ebben az esetben teljesen felesleges 4K-s tv-t venni?
Nem szeretnék parasztvakítás áldozata lenni és jó minőségű, ár/érték arányú TV-t szeretnék venni. Köszönöm a segítségeteket!
-
bobojszan
tag
Sziasztok!
UHD TVt vennék a héten!
Ezt a típust néztem ki:
[LG 49UF850 SUHD]
Van benne 3D, 4K 60P minden finomság!
PS4 és filmnézésre használnám, eddig egy 10 éves 42" LG LCDt nyúztam, a feketén kívül tökéletes a képe!
Ha a fekete hiánya nem zavar akkor mit gondoltok?
Ennyiért szerintem ajándék!
Vélemény? -
szdani100
csendes tag
Sziasztok!
Samsung UE32ES6100WXXH televízióm egyik napról a másikra, nem érzékelte a vezeték nélküli internetet.
Több dologgal is próbálkoztam a hiba kiküszöbölése érdekében:
-Firmware udpate (USB-n keresztül)
-Service menu: Wifi régiót váltottam A-ra majd vissza E-re.
-SVC reset
-Tv reset
-UPC Modem resetEgyre bizonytalanabb vagyok, lehet, hogy a belső lan panel hibásodott meg és cserére szorul? Esetleg tud még javasolni valaki nekem egyéb megoldást, ami megoldhatja a problémát szerviz nélkül? Egy belső lan panel csere szervizdíjjal körülbelül milyen költséggel jár?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Hamarosan TV vásárlás előtt állok, viszont nagy a dilemma:
- hamarosan itt lesznek a 2016-os modellek,
- főleg PC játékra használnám (monitorként), így az 50 Hz vagy 100 Hz nem tudom mennyire fontos,
- Full HD vagy 4K? FHD esetén 55"-ben, 4K esetén 60"-ben gondolkozok. Az árkeret az előbbinél 300, az utóbbinál 4-450.Mit javasoltok?
Coleen
-
Tegla80
addikt
válasz
FullGas #32030 üzenetére
A W75.c-t vagy W80. c-t rakd mellejuk es akkor partyban lesznek....
input lag database,h lasd melyik mit tud e szempontbol... -
FullGas
aktív tag
Hello!
Sikerült ezekre a modellekre leszűkítenem a kört:
SONY KDL40W705CBAEP 129.999Ft
SAMSUNG UE40H6400AWXXH 149.999Ft
LG 42LF652V 149.999Ft
SONY KDL48W705CBAEP 179.999Ft
Igazából az a kérdésem hogy a legolcsóbb Sony-hoz képest megéri-e valamelyik azt a plusz 20-50 ezer forintot? Részletre menni mint már említettem, tehát olyan nagy difi ebből a szempontból nincs. Mindegyik ajánlott ahogy írtátok, de ár érték arányban melyik lenne az ideális? -
válasz
#94529552 #32025 üzenetére
Az Rtings oldalt csak példának hoztam fel, van még sok másik oldal, német, osztrák, stb.stb (meg itt a ph-n is van jó pár tesztelt készülék). Egyébként meg az a legegyszerűbb ha kinéz 1-2 neki tetsző (árban és dizájnban meg tudásban) tv-t, és a tévének megfelelő topicban itt a ph-n rákérdez. A lényeg hogy olyat ne vegyen amiről senki nem tud semmit, csak hogy ne legyen zsákbamacska. Azért ajánlottam a sony tv-t mert azzal nem nagyon lehet mellényúlni.
-
törölt tag
válasz
FullGas #32018 üzenetére
Az LG 42LF652V-t[link] is sokan használják konzolhoz. A Samsung UE40J6200 is jó lenne, de most nincs hivatalos forgalmazó, és csak webshop-okban lehet venni. Kicsivel drágább megoldásként pedig a
Sony Bravia KDL43W756C. Ezeknek alacsony input lagjuk, még az androidosnak is. A H6400-asnak már kicsit magasabb, de még tűrhető kategória. 0% THM-ről most nem hallottam, de majd figyelni kell edigital, MM, euronix, teszkó, stb üzletekben.
Rtings nevű oldalt túlzottan nem ajánlom, mert eltérő kivitelű usa modelleket tesztelnek. Némelyiknek még a külseje sem passzol, nem hogy a panel, vagy az elektronika.f4lcon Tesztekben elég jól szerepel az a típus, próbálj itt, a topikjában olyanoktól érdeklődni, akik használnak is ilyen tévét, mert véleménye mindenkinek van, de közben meg kevesen ismerik.
-
az euronics 0% THM akcióban néztem ezt Samsung UE50JU6800W
nincs benne 3D amire amúgy sincs szükségem (mert gépre nem lesz kötve, a maradék eszközöm meg nem támogatja a 3D-t) minden másban viszont egészen meglepően jónak tűnik.
mivel a 3D úgy érzem csak akkor opció, ha lenne olyan lejátszóm (nem akarok rá költeni) vagy a gépem lenne rákötve (másik szobából kéne áthozni, macerás) aminél ráadásul járhatnék a torrentboltba filmekért, szóval nem látom azt, hogy az elkövetkező 3-5 évben hiányozna, ezt figyelembe véve van a juronicsnál esetleg ennél jobb tv ennyiért? 250k +/- 10 ezer az akciójuk még 29-ig megy.szerk: állítólag az 50-esnek IPS panelja van ráadásul.
-
válasz
FullGas #32021 üzenetére
Lg-t én kerülném a nemlétező feketéje miatt, samsung-ból a h6400-as nagyon jó széria, Sony-ból meg van 42-43 colos verzió is elég sok modellből, annyi hogy az androidos sony tévékkel óvatosan mert ott nem valami jó az input lag (elég magas).
Igazság szerint körbe kell nézelődni hogy mi merre mennyi, és ha találsz valami színpatikus készüléket akkor utána nézni hogy mennyi az input lag, ha nem vagy hardcore fps játékos akkor 40ms-ig még tűrhető az input lag.
Minden esetre én csak olyan tv-t vennék amiről találok tesztet a neten, nincs hibátlan tv, de a legtöbb tv hibája nem zavarja az átlag felhasználót. Rtings nevű oldalon találsz elég sok tesztet, elég sok tv-ről.
A sony-t azért ajánlottam mert nagyon kicsi az input lagja, nem felhősödik, nincs elmosódás gyors jeleneteknél, jók a színei, stb.stb.
-
charg
tag
Sziasztok!
TV tisztítására mi a bevált módszer?
Milyen törlőkendőt érdemes használni ujjlenyomat eltávolítására? -
FullGas
aktív tag
válasz
gyuribácsi88 #32019 üzenetére
Esetleg tudnál alternatívát Samsung, LG oldalon is? Nem baj ha kisebb, picit olcsóbb
-
FullGas
aktív tag
válasz
gyuribácsi88 #32019 üzenetére
Hmm szimpatikus darab. Már csak az a kérdés meg lehet-e venni valahol 0%thm részletre
-
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Milyen TV-t ajánlanátok a következőkhöz:
- Konzol XBOX vagy Ps4
- Laptopot rá kötni filmezéshez, netezéshez
- Nincs szükségem 3D-re
Méretben szerintem 43" körüli elegendő lenne. Valószínűleg részletre 0%THM lehetőséggel lenne véve.
Ezért pontos keretet nem írnék, de mindenképpen 200 ezer Ft alatt!
Előre is Köszi -
törölt tag
válasz
bozsozso #32006 üzenetére
Nem adnak a W805-höz szemüveget, alul az opcióknál látod felsorolva, mint a One-Flick egyérintéses távvezérlőt is, tehát külön kell megvenni ezeket. Úgy tudom, hogy nem sikerült a Timeshift funkciót megoldani rajta, de a legjobb lenne kipróbálni valahol, mert hátha. USB HDD FELVÉTEL: Ez a funkció 2016. február 29-e előtt elérhetővé válik. Azonban a funkció technikai komplexitásából adódóan a támogatási honlapunkon meghatározott végső megjelenési dátum változhat. A PiP/PaP funkció böngésző/tuner, USB/tuner, tuner/tuner kombinációk nem érhetők el.[link]
-
tiempo
tag
Kicsit átfogalmaznám a kérdésem:
40+colos ledtv-t keresek 150-180 ezer forint között, olyan helyről rendelnénk ahol van 0% thm-ű hitel (pl euronics). Leginkább Samsung vagy LG-t.
Válaszokat előre köszönöm!
-
Keni21
tag
Sziasztok van egy Samsung le37b530 es most elkezdet kulon eletet elni, a taviranyitoval nem tudok mit kezdeni mert nem reagal ra. A visszajelzo led bekapcsolt allapotban folyamatosan villog. Mi lehet a baja? Elore is koszonom a segitseget.
-
tiempo
tag
válasz
asanotadanob #32009 üzenetére
full hd-nál nem jobb az ultra hd? csak mert van olcsóbb ultrahd is.
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
PC mellé keresnék elsődleges megjelenítőt egy 40-es TV személyében.
Játékra és filmezésre lenne használva FHD felbontással. 3D nem kell, földfelszínit azért tudjon. Mi az amit tudtok erre ajánlani, használt és új is érdekel.
-
tiempo
tag
Üdv mindenki!
az alábbi tv-k közül melyiket ajánlanátok nekem? 40+ colos képátmérő és a 150 000 - 200 000 közötti kategóriából keresek tv-t.
[link]válaszokat előre is köszönöm!
-
Planner555
csendes tag
Sziasztok.
Szüleimnek kéne egy teljesen alap tv. Az Lg 43LF5400/540V (Edge Led) és a 42LF5600/561V (Direct Led) közül ti melyiket ajánljátok?
És ezek a Samsung 40j5100-hoz viszonyítva jobbak vagy rosszabbak?
Előre is köszönöm a segítséget. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Már régóta szenvedek tv vásárlással, de már most végképp dönteni szeretnék amiben segítségeteket kérném.
LG49UF85xv
SONY KDL55W805cilletve még képben van
LG55UF85xv(de csak akkor ha valahol lenne 370k környékén. nem olyan régen volt 369-ért euronics-ben)
Bolti garival nem szeretnék vásárolni.
Főleg tv adások és filmek nézése(htpc-ről tehát a beépített lejátszó nem fontos), 3d néha lenne(bár ahogy olvasom halálán van). UPC digital gold csomaggal+ HD csatornákkal tehát ahol lehet ott HD csatornákkal lenne nézve, de az SD csatornák manapság elkerülhetetlenek. Mindenképpen médiacard-al szeretném használni. Nézési távolság kb.2,7m. Fontos, hogy a képminőség ilyen felhasználás mellett a lehetőségekhez képest a legjobb legyen. 3D-ben mivel még nem használtam aktívot, így tartok, hogy fejfájás lenne a vége. Van egy lg 42lf652v másik szobában.
A sony-val kapcsolatban nem tudom: 3d szemüveg jár-e hozzá illetve timeshift funkció van-e rajta?
Tudom, hogy még nem nagyon van UHD tartalom, de nem 1-2évre venném.
Ha esetleg valaki még be akar ezek helyett dobni versenyzőt azt is szívesen veszem ilyen árban max50-55"-ban.
-
__Zs__
tag
válasz
hitchins #32004 üzenetére
Hello!
Köszönöm visszajelzésedet!
Az az igazság, hogy a méretet pont azért adtam meg tartományként, mert ahogy néztem ezek férnek el nálunk a nappaliban a nézési távolságokat is figyelembe véve: 50", SD adás -> 370 cm - ennél hátrébb nem tudok menni.
És akkor már ne zárjunk semmit sem, ami szóba jöhet ebből a szempontból!
Árban az über plafon a 300E (de akkor már 0% THM-es hitelben
. Természetesen szeretném minél lejjebb megúszni, de a minőségért (várhatóan hosszabb élettartamért) és tényleg hasznosnak ítélt jellemzőkért hajlandó vagyok fizetni is. Nos az 4K/UHD nem tartozik ezeke közé, de ahogy látom (Samsung, LG honlapjai), szinte már ezek vannak túlsúlyban. Hasonlóan nem fizetnék az OLED panelekért sem, bármennyire szépet és jót írnak róluk.
Üdv': __Zs__
-
hitchins
őstag
válasz
__Zs__ #32002 üzenetére
Nem vagyok egy nagy tv guru de eddig családi ismerősi tapasztalatok alapján szerintem a Sony és Panasonic termékek talán erősebbek sima tv adások megjelenítésében.
Viszont szerintem érdemes lenne belőnöd egy méretet és árketegoriat mert igy elég nagy a szórás. Nem mindegy hogy 42 vagy 50col. Ahogy az sem mennyit szánsz rá.
Ha kicsit vissza olvasol akkor láthatod hogy meg mindig inkább a full HD ajánlják. Sztem 50 col alatt egyébként is tok felesleges UHDban gondolkodni ha csak nem ülsz nagyon nagyon közel. Viszont egy valóban jó UHD lényegesen drágább mint egy jó HD. -
__Zs__
tag
válasz
Watt25 #31986 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ, a tanácsot!
Az az igazság, hogy volt már "tányéros" előfizetésem (Digi TV), de nem jött be a kültéri antenna macerái miatt: ónos eső, hó, mehettem tányért / fejet pucolni; szomszéd diófája belenőtt a jel útjába lehetett egyezkedni a szomszáddal. Tudom, mindent meg lehet oldani, csak hozzáállás kérdése, de a MindigTV tetőantennája nekem bent van a padlástérben (teljesen gondozásmentes), és erősítő nélkül gyönyörűen veszi az összes multiplexet, amire előfizettem. Szóval ez tényleg jóval kevésbé macerás, mint a SAT-tányéros változat.
A műholdas esetben sem minden jön HD-ben, tehát ott is fennáll az eredeti kérdésem: SD jel felkonvertálásában, megjelenített kép minőségében van-e érdemi különbség az egyes gyártók, egyes termékei között?
CA modul témája: igen tudom, a MindigTV is adja ezt STB helyett, ha kérem, most is van egy ilyenünk egy 2. vételi helyen a lakásban, egy kis DVB/T-képes TV-ben.
Üdv': __Zs__
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro