Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LucasGrant
aktív tag
Teljes háttérmegvilágításosak, legyen szó a fent említett 50LN575S-ről, nem tudja, zónánként vezérelni a háttérmegvilágítást, az LA970be a panel mögött vannak ugye a ledek de teljesen más megoldással mint egy directes LN575S-be, nah visszatérve az LA970 már ő már tudja vezérelni blokkonként.
Plazmára reagálva, ha 1perc alatt bármiféle beégés történik, ami viszonylag gyorsan ki is jön, azért azt nem tartom egy jó dolognak. Természetesen a plazmák nagyon sokat fejlödtek, de ez a probléma már mint a beégés még a mai napig jelen van. Mindenki mérlegelje maga a plazma előnyeit, hátrányait a saját szokásaihoz mérten, és aszerint rakja le a voksát lcd vagy plazma mellett. -
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11098 üzenetére
a local dmming lényege, hogy ahol feketébb kép kell, ott lejjebb tekeri a háttérvilágítást.
namost ha edge ledes van, akkor nyilván nagy területeket tudsz szabályozni, míg teljes háttérvilágítással ezt precízen meg tudod oldani, sokkla több, kisebb zónával.
az egyetlen ok amiért az edge led létezik, hogy vékonyabb vele a TV, és olcsobb gyártani. nem a képminőségbeli előnye miatt létezik, mert abban alapvetően rosszabb.
nem véletlen h a csúcs lcd-kben mindig backlit led van nem edge.
az h 1 perc statiukus tartalom után halványan látszik a nyoma fekete képernyőn, ez nem befolyásolja a beégésre való hajlamot, mert normál esetben változó tartalom van a panelon, nem statiks, és után ha elkapcsolsz, akkor akor a másik csatorna kimossa az előző logóját.
beégetni nehezen lehet egy mai plazmát. kell hozzá több100 óra ugynazon a csatornán majdnem folymatosan.
-
LucasGrant
aktív tag
Az én első plazmámon 1évig semmi beégés nem volt, eltelt utána 3év azóta, 1percig rajta hagytam mondjuk egy csíkos képet, és már meglátszott rajta, és nem túlzok tényleg 1perc volt.
2013-as Direct LED-es LG-k, nem tudják még a local dimmingot, ezt az Edge Led-esek közül az LA660S-től felfele tudják már, és ennek én ténylegesen látom gyakorlati hasznát, képminőségbe.
Amúgy a gyártók is a magasabb kategóriába inkább az Edge Led-et preferálják, (kivéve mondjuk LA970, mert ott ugye nano full led van) -
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #11096 üzenetére
a plazma az idő előrehaladtával egyre kevésbé hajlamos a ghostra és beégésre. az első 500 ra kb amiko jobban oda kell rá figyelni.
magyarázd már meg légyszi, h miért precízebb az edge led?
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
Predator2 #11092 üzenetére
Azért nehéz megítélni a tartósságot, meg nem is lehet általánosítani, viszont véleményem szerint, egy plazma könnyebben öregszik, eltelik 5év akkor már egyre jobban és könnyebben fog beégni mint az elején.
A kisebb 42LA660S- már Edge Led-el dolgozik, én azt precízebbnek tartom, illetve, ha falra rakod majd akkor mélységre is vékonyabb mint az LA620S, nekem a LA660S dinamikusabb színekkel dolgozik, az LA620S-nek kicsivel mattosabb panelja van. De ha a nagyobb felé húzol, akkor a 47LA620S se rossz választás. -
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Már jó ideje tervezzük tv vásárlását, de mivel eddig nekünk nem volt, így tapasztalataim sem nagyon vannak.
Ha jól tudom akkor a Samsungnak van gyára Jászfényszaruban, így lehet ha már kiadunk egy csomó pénzt akkor magyar terméket választanánk. Vagyis a márka talán Samsung lenne.
Elvárások:
- 50-55 colt szeretnék azért (3,5-4) méteres távolság lenne
- smart funkciónak örülnék
- 3d nem árt ha van, de szerintem csak néha fogjuk használni, így végülis nem létszükséglet
- 3-4 hdmi kellene rá
- jobbára esti filmezésekhez hétvégi tévézéshez meg esetenként játékra használnánk.Ha jól láttam akkor szinte minden modell olcsóbb Ausztriában - (talán az ÁFA miatt) - így lehet ott vennénk. De a maximális keret szerintem olyan 300.000 FT lenne +-30.000 ha nagyon indokolt.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv
Gábor -
Gicz
addikt
-
Predator2
addikt
Gicz
A plazma miért esik ki ha az ember sok tv műsort néz? (esetemben: forma1, pár sorozat, ismeret terjesztő műsorok dögivel, )
Minimális szinten tudom csökkenteni a távolságot de 4m-nél közelebb nem tudom kivitelezni.
Jelenleg, egy 52cm-es képátlójú crt tv-m van még annak a lehetséges utódját keresem. Évek óta használom komolyabb gond nélkül. A képminőség fontos/fontosabb számomra az új tv esetében.LucasGrant
Melyik tartósabb/megbízhatóbb? Az lcd vagy a plazma?
"a távolság miatt elöszőr a nagyobbat, LG 47LA620S, utánna a kisebbet de jobbat 42LA660S-t"
Miben jobb a kisebb vagy úgy is kérdezhetném miben rosszabb a nagyobb?
nismoka
Köszönöm a tippet bár így nehezedett a dolgom. A 3d nem fontos nem sokszor lenne használva.
Minden napi használat mellett is ezeket ajánlanád vagy inkább az LG-t?THX
-
-
crazyzozy
tag
Szisztok!
E két tv között variálok: (A képminőség a legfőbb szempont!)
LG 42" 740S vagy Philips 42" 6188S
-
nismoka
addikt
válasz
nightshadow #11074 üzenetére
Nem csak ott hanem minden sony márkaboltban, centerben.
-
Dini62
csendes tag
Sziasztok,
Van egy SAMSUNG UE 46 EH6030 3D LED tv-m.
Sajnos eltört a kijelzője.
Tud valaki segíteni, honnan vehetek normális áron egy másik LCD-t?
Egyébként hibátlanul működik.
Köszi
Üdv -
fatalka
csendes tag
válasz
nightshadow #11084 üzenetére
Mondjuk az a hamarosan inkább március eleje lenne
úgy már túl sok lenne nekem
-
fatalka
csendes tag
válasz
nightshadow #11081 üzenetére
A 3D nem lényeges, sosem voltam oda érte
Ha viszont nagyobbat mondjuk 42-est néznék, ott van olyan ami 140 körül van és jó is? -
LucasGrant
aktív tag
válasz
fatalka #11078 üzenetére
Hát ha viszonylag kisebb a szoba, vagy fix helyed van, és nem nézed messzebbről mint 2-3m akkor nem rossz választás ez a méret. 32"-ba ha játszol rajta, gondolom úgyis oda ülsz fél méterre tőle. Vélemény szerint ez a legjobb választás 32"-ba, meg a legmagasabb kategória is, ha méretben nagyobban gondolkoznál mégis csak, akkor viszont kisebb szériát tudsz vásárolni értelemszerűen.
Ha neked a 32"-os méret megfelelő, akkor a 32LA660S egy jó választás, minden szempontból. -
nightshadow
veterán
-
fatalka
csendes tag
válasz
nightshadow #11079 üzenetére
2 méter körül lehet
-
fatalka
csendes tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt állok, nézegettem sok félét 140-ig bezárólag, de nem nagyon tudok dönteni. PS4 mellé lenne, tehát legfőképp játékra (ha ez számit). 81 centisekben gondolkodom a szoba mérete miatt.
Eddig az LG 32LA660S-t nézegettem, esetleg tudtok hasonló alternatívákat mondani? -
Gergő170
aktív tag
válasz
nightshadow #11075 üzenetére
Értem nekünk is inkább álványon lesz mivel ahol fel lenne téve a falra nagyon hideg a fal és szerintem nem lenne hasznos neki.
-
dorika87
őstag
Tudtok olyan üzletet ajánlani ahol a garancián belüli meghibásodás esetén futár jön ki elviszi a tv-t a szervízbe illetve javítás után vissza is hozza, és mindez költség nélkül, mivel benne van a garanciában?
Azt sikerült kiderítenem, hogy a jóféle.hu így működik. Ún. kereskedői garanciát biztosítanak, amiben ez is benne van.
Tud valaki esetleg másik üzletről akik hasonlóképen csinálják?
Nekem ez is fő szempont lenne, ha esetleg garancia időn belül meghibásodna a készülék ne nekem kelljen eljuttatnom a szervízbe (BKV-val elég maceraés máshogy nem tudnám megoldani) Köszi
-
nightshadow
veterán
A Sony Központi Szalonban napi akciók vannak: [link]
február 15: 42W650 150k
február 16: 50W656 250k
február 21: 42W805 200k
február 22: 47W805 270k -
Gergő170
aktív tag
válasz
nightshadow #11072 üzenetére
Nagyon köszi a gyors választ .Ezt érdemes a falra rögzíteni ?
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok kb. 2 hónap múlva tervbe van véve egy tv vásárlás
Segítenétek nekem hogy milyen tv-t vegyek ?
40'-os lenne a legjobb esetleg nagyobb de viszont nem szánnék rá óriási összeget mindössze 100e FT-ot kicsit lehet több de ne sokkal
Legfontosabb lenne hogy : FullHD, HDMI kimenet , USB.. stb..
Köszönöm a válaszokat előre is
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
Kantalusz #11065 üzenetére
Szerintem arra a távolságra inkább vegyél, egy jobb 42"-at, 200e alatt amit én szívesen javasolnék az a LG 42LA660S, itt benne lesznek azok a plusz funkciók amik nem voltak szempontok, mint smart és 3D, viszont cserébe nagyon jó képe van, ha azt kicsinek találod akkor meg 47LA620S, de az már 200e felett van.
-
Kantalusz
újonc
válasz
nightshadow #11068 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Kantalusz
újonc
válasz
nightshadow #11066 üzenetére
2,5 m
-
Kantalusz
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! A helyzet a következő, szeretnék TV-t venni:
-3D nem kell, arra ott a mozi
-nem kell okos, úgysem okosabb egy fél atomerűműnél, gépre lesz kötve főleg 80-90% film
-100Hz-et szeretnék és jó (amennyire csak lehet) képminőséget
-a hang nem szempont, van egy külön 5.1
-pénz: max. 200, de inkább alattaAmit én kinéztem az a Panasonic TX-L39EM6 vagy TX-L50EM6, ezekről a TV-kről mi a vélemyényetek?
Előre is köszi! -
nightshadow
veterán
-
Sárpac
nagyúr
válasz
nightshadow #11062 üzenetére
Itt kicsit kavarodást érzek.. Monitor 120Hz-e nem ugyan az mint a tvk 100Hz 200Hz-e?
Szóval a trumotion az ami képkockákat generál e miatt lesz a szappanopera hatás folyamatosabb kép, de ha azt kikapcs akkor a 100Hz-es panel miért menne 50Hz-en nem értem?
-
Trak
addikt
válasz
nightshadow #11060 üzenetére
És mi van azokkal, amik elvileg valódi 200Hz-esek?
Az még jobb motion blur "ellen" ? -
nightshadow
veterán
válasz
LucasGrant #11059 üzenetére
Akkor szerinted miért folyamatos a kép
A valódi 100Hz elsősorban a képélmosódás (motion blur) ellen van. [link]
A többi kérdésedre itt a válasz:
1. "After all, the 42LA620′s motion resolution as determined through the scrolling lines test pattern in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software disc was only 300 which is what we would expect from a vanilla LCD panel unassisted by motion-compensated frame interpolation (MCFI). Do not be fooled by the [TruMotion] control: it has only dejudder but no deblur function, i.e. enabling this will only introduce soap opera effect to 24p movies without any increase in motion resolution." forrás: [link]
2. "No motion compensation / motion interpolation mode" forrás: [link]
Magyarul a Truemotion nem egyenlő a valódi 100Hz-el.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
nightshadow #11058 üzenetére
Akkor szerinted miért folyamatos a kép egy LN570R-en, vagy egy LA620S-en (LN570R-től felfele kivéve LA6130) ha nem számol ki plusz képkockát ?
Vagy szerinted miért felel a TruMotion ?
Vagy nézd meg ezeket a videókat, egy F6200-on megy egy LG LN575S-en -
nightshadow
veterán
válasz
LucasGrant #11053 üzenetére
Valós 100Hz-es az a tévé, amelyik valódi képkockákat illeszt be két meglévő közé, ezáltal növelve meg a mozgóképfelbontást. Az általad felsorolt tévék egyike se valódi 100Hz-es, mivel nem számol köztes képkockákat.
Márkákra lebontva, valódi 100Hz ezektől a készülékektől van:
Panasonic ET60-tól
Philips 6008-tól
Samsung 6-os sorozat (kivéve F6200)
Sony W805-től
LG LA740 biztos, LA660 vitatott, LA620 és az alatti készülékek biztos, hogy nem 100Hz-esek -
LucasGrant
aktív tag
Én azért jobban kifejteném
Mind a kettő jó Tv, viszont a véleményem szerint az LG sokkal természetesebb színekkel dolgozik, nagyobb a látószöge, az LG precízebb Edge LED-es háttér-megvilágítással dolgozik, amit már tud vezérelni is. Okos funkciókba számomra irányíthatóságba sokkal könnyedében kezelhető az LG smart rendszere Magic Motion-al mint touch controllal a Samsung.
A 3D-be hozzám a könnyebb passzív szemüvegek és a világosabb kép, sokkal közelebb áll, plusz a Dual Play is, engem speciel zavar az aktív 3D villogása nagyon.
Ezt a 2modell talán a legkeresettebb az erős középkategóriába, ezt szerintem nagyon sok helyen megtalálod kiállítva, érdemes megnézni őket, kipróbálni a 3D-t, illetve azokat a dolgokat amik fontosak még neked.
Amúgy 3.-nak én még mondanám a LA660S egy átdesignolt változatát, a LA690S/691S-t, képbe tartozékokba mindenben ugyanaz, egyedül a design a különbség, magic swivel talp illetve recés fém káva. -
nismoka
addikt
válasz
LucasGrant #11053 üzenetére
Törlés alatt a Tiszta beállításra gondolsz ugye!?
-
nismoka
addikt
Akárhány "százezer Hz"-es egy tv, az elektronika határozza meg hogy hány Hz-en menjen a panel. Azért hívnak pld egy panelt 100Hz-esnek mert elég gyors hozzá, de ez nem azt jelenti hogy alapból mindig 100Hz-en megy. Ennél érthetőbben nem tudom leírni..
Ha rosszul tudom valaki javítson ki!
-
LucasGrant
aktív tag
Itt a 2 kedvenc videóm: http://s3.toldacuccot.hu/letoltes?sid=c8c5d4d38205fbd1273e6485a3b691f9
Ezt ajánlom még, LN460R, LN570R-S, LN575, LN577, LA620, tulajoknak vagy leendő tulajoknak
Nézzétek meg kikapcsolt TruMotion-el, meg mondjuk egy törlés opcióra beállítva, és látni fogja mindenki, hogy miről beszéllek.
Egy laikus vásárló azért akar 100Hz-es Tv-t, venni, hogy folyamatos legyen rajta a mozgás, ne legyen darabos, és nem arra kíváncsi, hogy most mit hoztak ki a tesztek, meg egyéb dolgok (vannak olyanok akik nem szeretik a folyamatos mozgást, ezt is meg kell érteni, ezért lehet ezt kikapcsolni)
Úgy ha valakinek az a szempont, hogy folyamatos legyen rajta a mozgás, mert neki az jelenti a 100Hz-et, akkor a fent soroltak azok, és akkor ellehet felejteni a külföldi teszteket, mert az ember saját szeme felül írja ezt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Linux felhasználók OFF topikja
- Be is futott a Honor GT Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Politika
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest