Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batib
őstag
Ez szerintem teljes hülyeség.
1. A nálunk kaphato Samsung tv-k jelentős részét Szlovákiában gyártják, (vagy Koreában a premium modelleket)
2. A gyártosoron nem ugy jönnek le a tv-k, hogy ott válogatják őket hogy ez melyik országba megy, hanem eleve meg van hogy kell pl 300 angol utána 500 francia stb. Bizonyos speckok, ill tartozékok is mások.
Nincs nagyobb tolerancia a magyar ill "export" minőség között.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Gicz
addikt
válasz Sárpac #10749 üzenetére
azta.fogalmad sincs hogy ez hogy működik
dual play esetén 60hz a bemenő jel.
honnan vettem h nem 100hz? adok mindjárt linket, töltsd le a rajta levő videót, játszd le a tv-n. közben kapcsolgasd a trumotiont.
és a szappanopera effekted meglesz, de a mozgóképfelbontásod nem fog változni, pontosan olyna elmosott lesz a kép off állásban mint max-ra húzott állásban.
egyébként a 620-ról itt egy rendes, nem geeks.hu szintű teszt. olvasd el a mozgóképfelbontásos részt
amivel tesztelték az az FPD benchmark disc 31. fejezete. feltöltöm dropboxba, azátn elküldöm a linkjét.
-
Gicz
addikt
válasz Sárpac #10754 üzenetére
amikor tavaly vettem az lm671-et, szentül állította mindenki, hogy az aztán 100hz. külföldi fórumok mondták h nem az.
letöltöttem a teszt videot, és beigazolódott h bizony ez nem 100hz. tudom h az tavalyi, de az is 400hz mci-s.
az lm7xx viszont 800hz mci-s, és az tényleg 100hz-es. (sportnál fontos lehet, egyébként halál a 100hz-re )nismoka:
igen, a "nagyok" szerint is bűn filmekhez bekapcsolni az interpoláló cuccot. nem azért mert szeretem ha szaggat, hanem mert az a forráshű. majd ha 48fps-ben veszik vel a mozi filmeket, akkor 48-ban nézem. addig meg marad a 24. nincs szükségem a köztes hibásan kiszámolt képkockákra.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Sárpac #10776 üzenetére
nem a szaggatástól-folyamatosságtól lesz valami 100hz-es
elvileg az lm671 is 100hz, és a tszt megmutatja hogy nem az, pedig folyamatos lesz azon is a kép ha bekapcsolom.
ezen a linken van 2 videó, töltsd le, aztán médialejátszóval vagy pcvel játszd le a TV-n. közben nyomogasd a trumotion.
a nagyobbik fájl a soros teszt, tesztábra, a kisebbik videó egy metronóm. és nézd meg h milyen lesz ha mozog.
[ Szerkesztve ]
-
LucasGrant
aktív tag
válasz Sárpac #10776 üzenetére
A 620S még mindig valós 100Hz-es , Sony W650 ami valós 50Hz-es és MotionFlow XR 200 Hz.
Itt van 2 videó, nem rég láttam, és kaptam meg egy boltba.
Nézd meg mindkettőt akár még egy 570R-en is, vagy a fent említett LA620S-en, egyszer TruMotion kikapcsolva, utánna Mondjuk TruMotion - Törlés opcióba, és Te is fogod látni amit kell.Videó1: http://s3.toldacuccot.hu/letoltes?sid=dfeaf0f76ac1a2818ba739d6a8140bfd&file=100hz%20Test.mp4
Videó2: http://s2.toldacuccot.hu/letoltes?sid=7a0bd9fb5631343e841452e65b25c8dd&file=Philips%20Sniper%20Demo.avi
-
Gicz
addikt
válasz Sárpac #10979 üzenetére
ez csak a szar beállítás. mind2 tv tökéletesen színhűre kalibrálható, tehát az h samunak mű képe van, az csak a beállítás hiánya. kalibrálás után ha eltakarjuk a keretet, akkor csak a szarabb kontraszt miatt ismernéd fel az LG-t, a színek szemmel megkülönböztethetetlenek lennének (deltaE kisebb mint 3 )
nézd csak meg a gamma és deltaE grafikonokat. és érdemes egy pillantást vetni az ANSI kontraszt értékeker is...: f6400 és la620[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Sárpac #10981 üzenetére
igen, a 660, 690 még jobb panellel rendelkezik mint az 620, de feketében és színhűségben mindegyiken, a samsungon is! - elérhető a 2 alatti deltaE, ami azt jelenti hogy szemmel az eltérés a referenciához képest, lehet az LCD, plazma, CRT, akármi, ha 2 alatti a deltaE.
szóval az h színhűbb az LG egyszerűen NEM igaz. maximum az mondhatod, h dobozból kivéve beállítás nálkül közelebb van az LG a a jó beállításhoz. de kalibrálás után semmi különbség köztük.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Sárpac #10989 üzenetére
a teszt nem hazudik, a műszer nem hazudik. ellenőrízd az értékeket az avforums.com-on, hdtvest.co.uk-n és a cnet.comon, és az avsforums.comon. ugyanezeket fogod kapni 4 egymástól független szakértői oldalon.
vagy megkeresheted a fórumon jános666-ot, aki kalibrálta a plazma topikosok tv-jét, ő is megmondhatja neked ugyan ezt a saját mérései alapján.
a tv-zés nem szubjektív dolog, h nekem ez tetszik, nekem meg az. van egy referencia fehérszint, fényerő, gamma, színhűség. ahhoz képest állítják be a tvket.
-
nightshadow
veterán
-
gyeniko
őstag
válasz Sárpac #11150 üzenetére
Valószínűleg nem ennyire sarkos ez a dolog. Példaként az én kalibrált lcd TV-im értékei:
Samsung UE55C8000: Average dE= 2,38
LG 60LA620: Average dE= 2,03
LG 65LM620: Average dE= 2,53[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
nightshadow
veterán
válasz Sárpac #11274 üzenetére
Pedig az, mindegyik 6-os sorozatú Samsung az, kivéve F6200.
Amít leírtál, az is bizonyítja: "200hz = 50 real frames + 50 interpolated frames + 100black frames inserted between each real/interpolated frame to reduce LCD burn in." A nem valós 100Hz-es tévé ugyanis nem tud interpolálni. Ugyanez ábrával:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Telepíthető az iOS 18.1, megvan, mikor érkezik az Apple Intelligence
- Ukrajnai háború
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest