- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
Most nézem van rengeteg ilyen "monyák" oculink-kel, hogy m2 adapteres stb, azzal ilyen házi barkácsolást egyszerűbb megoldani. Mini pc-hez is így lehet kötni videó kártyát.
-
válasz
DanielLong #7 üzenetére
Az a része necces sajnos. De egy extra utángyártott beálldozható hátlappal megoldható de függ az nvme helyétől is.
-
DanielLong
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
Ja! Igazad van! Akkor mondjuk táppal és házzal ez már 30-40 ezerből talán meg is van. Láttam olyat, aki kivágta a noti hátlapját, hogy kivezesse a kábelt...
-
válasz
DanielLong #4 üzenetére
-
válasz
DanielLong #4 üzenetére
Ja, a határ persze a csillagos ég, ezt nem vitatom.
-
DanielLong
senior tag
Azért ezek a procik már nagyon nem a gyenge kategória. Anno egy 5600X mellé is simán be lehetett tenni egy RTX3080-at, főleg QHD felbontásra. Most egy 8845HS vagy Core Ultra 7 ahhoz képest bőven erősebb. Szerintem Aliról is bármilyen dokkolót veszel táppal és házzal együtt, az bőven a több tízezres kategória lesz. Igazából jobban jársz, ha rögtön inkább 300k HUF körül veszel laptopot.
#2 MasterDeeJay
Amit írsz, az egy közismert és jó megoldás ugyanerre a témára, PCIe 4.0 is hibátlanul megy és ráadásul nem limitálja az USB4/TB4 a sávszélt, így 64Gbps érhető el velük. Mondjuk ugyanúgy kell hozzá a legújabb ASMedia vezérlő, tehát nem olcsó, meg ugye a laptopot minimum szét kell szedni, ami a hordozhatóságnak gátat szab. Nálam utóbbi miatt nem érdekesek ezek a megoldások, viszont notebook gyártóként látnék fantáziát egy ilyen dedikált csatlakozó kivezetésének. (Asus és pár egyéb márka csinált vagy csinál ilyet, de csak a nagyon drága saját EGPU házukkal működik) Most reménykedem, hogy talán az XMG felkapja a témát, mert a múltkor közzé tettek egy kérdőívet róla. -
Köszi a tesztet, érzdekes lett!
Régebben gondolkodtam én is eGPU-n, de mindig az jött ki, hogy lesz teljesítmény veszteség, és minél erősebb egy VGA, annál nagyobb arányban. Asztali géphez értelmét nem látom, legfeljebb notebook esetében, de mivel ott meg limitál a CPU, ezért belépő kártyákon kívül mást nem érdemes beleerőltetni (RTX 3050, 4060, stb.).
Szvsz 100-150k HUF között már HA-n találok olyan notit, amin van TB3 csatlakozó, TB3 dock-ot meg viszonylag könnyű fellelni ugyanott, vagy Aliról, stb.
Na, ez a PnP szint az, amit érdemes időben és pénzben ráfordítani, egyébként szerintem nagyon nem éri meg az egész felhajtás. -
Régebbi notinál én is gondolkoztam rajta. De nem a horror árú külső tokokkal hanem barkácsolva egyedit.
Azaz az nvme csatin keresztül ki lehet vezetni pcie-t 4x-et párezer forintból. [link]
Bár ez csak gondolom 3.0-val menne. Tápnak meg igazából mindegy.
USB esélyes hogy csak probléma forrás lenne konvertáláskor. -
NvidiaRTX
őstag
Végre egy ilyen teszt, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- HP Probook 840 G1 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD) - Erős akku!
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest