-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
válasz
SunMount3r #42023 üzenetére
Nem csinálnál egy videót róla?
Hogy ugyanarra a jelenségre gondolunk e. -
westcoastog
veterán
válasz
SunMount3r #41879 üzenetére
Ezen agyalok egy ideje, mindkét 1250B-m csinálja, és zavar amikor olyan mélyek vannak zizeg/rezonál, gondolkodtam hogy kitömöm valami szivaccsal a bal dobozt, vagy a cső belső nyílása elé rakok még szivacsot, de igazából nem tudom merre kéne elindulni, kísérletezni kéne vele.
A fő dobozt meg kicsit macerásabb szétszedni, de akkor azt sem lenne rossz kitömni valamivel.Sokáig azt hittem hogy a takarórács rezonál, de nem, ha odateszem a fülem a nyíláshoz hátul, hallani hogy belülről jön, és a cső zizeg.
-
westcoastog
veterán
válasz
SunMount3r #41876 üzenetére
Tedd a a füled a reflex nyíláshoz, szerintem a reflex cső tud berezonálni..
A bal dobozban csak a cső van és körülötte semmi, szerintem az csinálhatja csak. -
westcoastog
veterán
válasz
ubyegon2 #41836 üzenetére
Én tv-hez is használok egyet, ilyen tartókkal van (RSG50) falra szerelve, nem zavar semmit. Nekem zúg ha feltekerem a hangerőt mert 10 méteres olcsó kábellel van összekötve a pc-vel, így a vezeték összeszedi a zajt.
Tv-hez filmekhez szerintem jó, nekem sarokban van, a szoba másik sarkában ülve is egész jó hangja van.Bár tv-ről hogy szól azt nem tudom, az enyémre közvetlen nem lehet kötni.
-
westcoastog
veterán
Genius 1250B-t tuningolt már valaki? Mit lehetne kezdeni a balos hangszóróban lévő reflex csővel? Nem vágom a témát de gondolom bizonyos frekvenciájú hangoktól zizeg, rezonál, ami elég zavaró, de csak a balos.
-
westcoastog
veterán
-
westcoastog
veterán
válasz
jeromosi #41260 üzenetére
Én is 5.1-ről váltottam 2.0-ra annó, nem hiszem hogy többet lesz megint 5.1-em. Fölöslegesnek érezném, filmekhez is bőven elég a 2.0, 5.1-hez azért nem árt ha van egy szobád ahol tökéletesen eltudod helyezni a hangszórókat hogy legyen "moziélmény", annak meg megint semmi értelme hogy a zene 5 hangszóróból szóljon.
-
westcoastog
veterán
Most látom fentebb volt ilyen tv-s téma, Solo 6c távirányítható, az alatt van még olcsóbb alternatíva, vagy az alá nem érdemes menni?
-
westcoastog
veterán
Üdv!
Átolvasgattam az összefoglalót, de nekem megfelelő nincsen benne.A lényeg, TV-hez szeretnék valami olcsóbb sztereó hangszórópárt, filmnézéshez, játékhoz, a zenét pc-ről hallgatom egy 1250B társaságában.
A TV-n csak optikai kimenet van, így azt egy DAC-al megtoldva kötném rá a hangfalakra, és itt jön a lényeg, legyen távirányítója a szettnek hogy tudjak hangerőt állítani, mivel úgy tudom optikain nem lehet a tv hangerejét állítani.
20 maximum 30 ezer forintig létezik ezekre a kritériumokra megfelelő 2.0 szett? Neadjisten 2.1.
Használtat is vennék ha úgy van.Köszönöm a segítséget.
-
westcoastog
veterán
válasz
SunMount3r #30603 üzenetére
Azért van a kapcsoló rajta, én kapcsolgatom állandóan..
-
westcoastog
veterán
válasz
Bjørgersson #29526 üzenetére
ha másnak nem, placebónak jó
Pontosan!
-
westcoastog
veterán
válasz
Bjørgersson #29524 üzenetére
Tudom ez csak komolyabb studio monitoroknál érhet valamit.
De azért aláraktam ha már volt itthon.hangszigetelést biztosítanak a monitorok és tartójuk között, ezzel azonnal javítva a pontosságát a teljes rendszernek
DE! Ezen a szinten, ilyen semmi szivacsokkal nem ér szinte semmit szerintem(!), maximum kicsit közelebb vannak a fülemhez a hangfalak magasságban.
-
westcoastog
veterán
válasz
Bjørgersson #29517 üzenetére
Kiég a szemem tőle.
(#29518) ToniSoprano
Okés. -
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #29515 üzenetére
Higitoval gondolom lelehet mosni, ha garira kerülne sor, bár remélem arra nem lesz szükség.
-
westcoastog
veterán
Elkezdtem rács nélkül használni az 1250B-t, mi a jó élettel lehetne esztétikusan letakarni a ledet?
Eddig piros szigszalag volt rajta, de az nem túl szép.
Valami gumi kupakot kéne ráhúzni, de nincs ötletem mint lehet olyan. -
westcoastog
veterán
Ja hogy itt nem kell, elkezdtem utána olvasni de mindenhol volt benne egy kis mély ládás dolog, de inkább gondoltam megkérdezem.
Mint most is, minden effekt ki van kapcsolva(#28655) gabber01
Asus Xonar DX
Ezek a hangok hol kezdődnek? -
westcoastog
veterán
Keresztező frekvenciát mennyire érdemes beállítani a genius 1250b-hez a hangkártya driverében?
Na meg a sample rate? Van 44.1KHz, 44KHz, 96KHz, 192KHz.Nem tudom mennyit fog befolyásolni.
-
westcoastog
veterán
válasz
Kabel15 #28632 üzenetére
Miért jó hogy rezonál az ablak?
2.0-nál nem fog kiesni az ablak biztosan.Modecom shf120u?
Bár jönnek az okosabbak és fognak ajánlani valamit. -
westcoastog
veterán
válasz
Kabel15 #28630 üzenetére
Kezdhetsz megbarátkozni a 2.0-ás rendszerekkel.
Más:
Holnap végre lesz új hangkeltőm az 1250B-hez, nem az alaplapi realtek recsegővel fog erőlködni, egy Xonar DX fogja meghajtani, elvileg a csomagban lesz egy vastagabb rca-jack kábel is, ami nem rossz, hisz tudjuk a genius-é elég vékony. -
westcoastog
veterán
Beszereltem az új alaplapom, hát elég gyenge produkció az alaplapi realtek hangkeltő, eleve a rendszerhangerőm is kisebb, zenénél is sokkal tovább kell tekernem a hangfalat ugyanolyan hangerőhöz amit a creative hangkarival kisebb potméter álláson tudott.
Majd veszek egy asus xonar-t.
-
westcoastog
veterán
Úgy néz ki lapot és procit váltok, csak kikerül a rendszerből az hangkari, ezzel vajon fog úgy szólni az 1250B mint az audigyvel?
Realtek® ALC887 -
westcoastog
veterán
válasz
phoenix1989 #27643 üzenetére
Valamelyik genius 4-5-6000-es?
[link] -
-
westcoastog
veterán
válasz
psyho85 #27595 üzenetére
Nem igazán.
Nem is vártam semmit ettől a tüskéktől ennél a cuccnál, de mondtam, ha már ingyért megcsinálják nekem miért ne?Hú de most már olyanokat találgatok hogy veszek egy xonar essence-t, és rca-val külön külön kötöm rá a jobb és bal oldalt. Na jó nem, nem szabad, processzort kell vennem.
-
westcoastog
veterán
Megy vissza a gumi alá, nem változik semmi így sem, gumira ragasztva jobban mutat.
-
westcoastog
veterán
válasz
Shingen #27565 üzenetére
Próbálom kihallani a különbséget, mintha nagyon picit keményedtek volna a mélyek, eddig gumitalpakon állt a cucc, bár nehéz megmondani sajnos.
Dizájnelemnek viszont nem utolsó azt meg kell hagyni erősen, durván jobban mutatnak a hangfalak.
Drágább cuccokkal, és ideálisabb környezetben lehet komolyabban előjönnének a változások. Bár lehet nem vagyok még elég vájt fülű ehhez. -
westcoastog
veterán
Tudok esztergáltatni tüskéket egy ismerősömmel.
Érdemes az 1250B alá? Ha igen akkor milyen méretei legyenek? Magasság, átmérő?
Megkérdeztem őt, hogy valami hulladékanyagból meg tudják e csinálni, műanyag, vagy fém. -
westcoastog
veterán
válasz
piRate_nEx #27126 üzenetére
-
westcoastog
veterán
válasz
psyho85 #26771 üzenetére
Eleve én is úgy jöttem ide tanácsért hogy már kinéztem az 1250B-t..
Szerintem aki minőségi változást akar hangzásilag, és tudja mit akar, az szerintem eleve tudja milyen irányba kell elindulni, akik csattogó mélyeket akarnak óriás hangerővel azokat meg minek térítgetni, csak tudja mi a jó saját magának. -
-
westcoastog
veterán
-
westcoastog
veterán
válasz
balintdavid #26752 üzenetére
Nekem rendben megjött onnan a cucc, gariztatni nem kellett még szerencsére.
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog #26717 üzenetére
Ja jól van elnéztem, megvan a helyes link, sry.
Látom, eléggé jól le van szigetelve, maximum késsel körbe kell vágni a gumit hogy belemenjen a süllyesztett rca-ba.
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26716 üzenetére
Azt láttam de annak minden vége rca.
Csodát sem várok a kábel cserétől persze. Mondjuk még most úgysem fogok erre költeni egy darabig. -
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26714 üzenetére
Ez a hama kábel jónak tűnik, valami ilyesmi kéne akkor rca véggel.
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26712 üzenetére
Értem.
Hirtelen nem is tudom a vastagságát a mostani kábeleknek, akkor volt a kezemben utoljára mikor összeraktam. -
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26710 üzenetére
rca-jack végű kábelre gondoltam, mert hát ugye pc-hez van kötve nekem jack bemeneten.
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26707 üzenetére
Kábelt érdemes cserélni akkor?
Meg mifélét? -
westcoastog
veterán
Mindkét zene nagyon szépen szól nagy hangerőn is, szép mélyekkel, bár ezeknél ott az énekhang, meg egyéb effektek amik a hangerejük miatt elnyomhatják az esetleges zörgést, szóval ilyen zenéknél nincsen semmi gond, a gond csak az olyan willst du-hoz hasonló üres basszusokkal indító zenéknél vannak.
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog #26624 üzenetére
Ja még annyit hogy például most véletlenszerűen egy Tacabro - Tacata című számnál is pöfög, de csak akkor hallom ha odateszem a fülem a cső mellé, hangfal előtt nem hallani.
Na jól van, be fejezem, kicsit túl lihegtem ezt a témát.
-
westcoastog
veterán
Jaa értem, így világos.
Bár ettől függetlenül rezonál az a cső, csak nem hallani, maximum ilyen zenénél, egy youtube-os basstest-nél szerintem végigzörögné az egészet.
Gondolom búgós mély hanghullámai jobban rezgetik a cuccot sokáig ezért zörög, az ütős basszus viszont csak kevesebbet lök rajta, így valahogy? Nagyon buta vagyok még ehhez.
-
westcoastog
veterán
Gondolom neked alapon van a basszus, és szoftveresen sincs hozzányúlva.
Lehet ha asio-val hallgatnám azt a számot nekem sem pöfögne, de annyi erővel vehetnék szokol rádiót is, basszus nélkül túl nyers az én fülemnek.Majd ha esetleg kitalálom hogyan lehet megbontani megpróbálok tuningolni rajta.
-
westcoastog
veterán
Linkeltem is videót hogy mi ez a jelenség, hosszabb ideig tartó, erősebb basszusnál, rezonál a reflex cső, és azt értem pöfögés alatt.
Hangszeres zenéknél nincs akkora tuc-tuc hogy zörögjön a cső.Tehát ez nem a felvétel hibája, hanem a basszus által keltett rezonancia pöfögésként jön ki a csőből.
Esetleg egy rövidebb, és merevebb csővel meglehetne oldani? Vagy a reflex cső nyílásának mindenképp a mély sugárzó mellett a helye?
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26603 üzenetére
Vagy marad így aztán eltűrjük.
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26599 üzenetére
Az oké, erre gondoltam én is, de azon a kicsi lukon nem tudom hogyan lehetne a reflexcső mögé betömködni a szivacsot, úgy hogy azt megfeszítse, és létrejöjjön a csillapítás.
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26591 üzenetére
Én arra gondoltam hogy vastag szivaccsal meg kéne támasztani a csövet, úgy hogy picit még feszüljön is, lehet úgy elnyelné a szivacs a rezgések nagy részét.
-
westcoastog
veterán
Mondom eq-t nem használok, soha nem használtam, de középállásba tekerve, bass boost kikapcsolva, magasabb hangerőn is pöfög.
Ne essetek nekem, tökéletesen tisztában voltam vele hogy 10k-ért mit kapok, csak gondoltam feldobom mint érdekesség, meg hátha lehet rajta javítani.Esetleg akusztikai szivaccsal megtömni a hátfal és a reflexcső között?
Persze időm 99%-ban nem ezt a két számot hallgatom, csak ha néha beteszem őket akkor hallom azt a bizonyos hangot.
Kifogom vágni az audigy-t, de csak akkor ha egy pciex1-es xonar-ra váltok.
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26551 üzenetére
Ez egy 192kb/s-os mp3, de betettem egy 320kb/s-es seinabo sey - younger(kygo remix-et) is, ott is pöfög, basszus poti fele és a háromnegyede között van félúton, meg hangkártya driverben van egy kis basszus rásegítés, de ezt kikapcsolva is ugyanúgy pöfög.
Például a fent linkelt második számnál a pöfögés nem zavaró, mert ott az elejétől már nem csak basszust lehet hallani hanem más hangokat is, az meg elnyomja a zörgést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PHP programozás
- Asztrofotózás
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest