Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
Üdv!
Jövő hónapban leváltanám a már 10 éves jazz speakers j9902 5.1-emet.
Genius 1250B-t néztem ki, mivel nem érzem szükségesnek hogy a hátam mögött is halljam a játékokat és a zene hangjait, meg már van jó pár apró nyűgje a rendszernek.Hangminőségileg hogyan viszonyulna az 5.1-emhez? Gondolom ég és föld lehet a genius javára.
Meg basszus ügyileg hogyan áll a masina mondjuk a mostani rendszeremhez viszonyítva? Ez az 5.1 is körülbelül 45w-os.Zenére kéne elsősorban, sima mp3, semmi flac meg veszteségmentes móka, meg játékokra.
Azért ha van egy kis basszus az azért nem baj, mostani rendszerem legnagyobb nyűgje, hogy a mélynyomó komolyabb mélyeknél szét zúgatja búgatja az előlapját, az meg nem hangzik túl szépen.Egy Audigy Se hangkarival lenne meghajtva. eax, effektek, off, crystalizer bekapcsolva.
Alternatívák vannak jelenleg? Olvastam itt Modecom hangszórókról, kinézetre azok sem tűnnek rossznak.
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #25383 üzenetére
Nagy csodát nem várok, de remélem egy 10 éves hamgrendszert felűl fog múlni, meg teljesen más élmény lehet sztereóban zenélni mint 5.1 ről.
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #25385 üzenetére
Próbálom körüljárni a témát, ugye hangrendszert nem évente cserél az ember, nem szeretnék mellé nyúlni 12-13k forinttal.
Régen nézegettem az 1250X-et, tetszett, kár hogy nem tudtam venni akkor mikor lehetett kapni.L:http://www.blog-enceintepc.com/plongee-au-coeur-des-sp-hf1250b/]Belső felépítése elég szög egyszerűnek tűnik.
Ehhez létezik valami tuning?Egy biztos, a mostani hangrendszeremnél hibátlanabbul fog szólni, nem fog recsegni, nem fog zörögni mély hangokkor mint a mostani, Na meg nem foglal annyi helyet, gépasztal alatt a lábtérből kér magának a mélynyomó is.
Gondolkodtam hogy addig használom a mostani rendszert amíg el nem füstöl, de addig nem bírom ki.
[ Szerkesztve ]
-
-
westcoastog
veterán
Hol lehet most jó áron az 1250B? Iponnál jelenleg 11.417 Ft.
-
westcoastog
veterán
1250b megrendelve.
Elméletileg holnap meglesz. -
westcoastog
veterán
10 év után nyugdíjjba vonult az 5.1-em.
Eddig iszonyatosan tetszik az 1250B, főleg ha még lágyul egy kicsit a hangja. -
westcoastog
veterán
Bejáródás után a mélyek és a magasak is lágyulni fognak kicsit?
Jelenleg foobaral próbálgatom, asio plugin +asio4all driverrel.
Mintha simán windows media playerben erőteljesebbek lennének a basszusok úgy vettem észre, lehet rásegít valamit a többi szoftver, így asio-ál meg nem tud, most a bass maxra van tekerve asio-s hallgatásnál.Eddig nagyon tetszik, nagyon tisztán, szépen szól, még szokni kell a sztereózást az biztos.
-
westcoastog
veterán
Ja tényleg, az srs, el is felejtettem hogy van benne.
Hallgatom alap basszussal is, majd az idő eldönteni a fülemnek melyik beállítás a legmegfelelőbb.
Így egyelőre erőtlennek tűnik a produkció, de hát na, 5.1 rendszerrel nőttem fel, 7 évig az dübörgött az asztal alatt.[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Úristen, mintha újra felfedezném minden zenémet, nagyon jó érzés.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz tibbike01 #25630 üzenetére
Fejesen nem szoktam zenélni, nem zavar senkit a hangszóró.
Volt egy sennheiser hd202-m(tudom legalja), de túladtam azon is, nem volt használva.Hm, most battlefield 4-et játszok, beállításokban stereo-ra van állítva, de olyan a hangja a játéknak mintha egy mélyláda be lenne zárva egy szekrénybe.
Kicsit furcsa, kevés a magas benne.[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #25631 üzenetére
Ja ez lehet amiatt mert a basszus is közvetlen a fejem magasságában szól, és nem a földön?
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #25636 üzenetére
Most a basszus 3/4-es álláson van, ez nagyon beleszólhat a bejáródásba?
Na meg ez a bejáródás mit takar? Fizikailag, szemmel nem láthatóan változik valamit?[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #25641 üzenetére
Kerestem, de legtöbbször csak kérdést láttam, de majd tovább olvasok.
Hangerő nagyon még nem volt felcsavarva. -
westcoastog
veterán
Szerintem csak az asio miatt tűnik kevésnek közép álláson
Hifistáknál a hangerőn kívül más potméter tekerése eredendő bűnnek számít?
Lehet ilyen az ízlésem.
A bf4-es sokmély szerintem azért volt mert a Creative panelen bekapcsolva maradt a bass redirection, vagy bass boost vagy mi a neve.
Ma este kipróbálom hogy szól.[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Nekem jó a hangzás jelenleg, na meg nem komolyzenét hallgatok, ahol a karmester suhintásait is hallani kell, sacd és flac minőségben, hanem csak mp3, 192-320kb között váltakozó rátával.
Na meg youtube. Átlag nem hifista füllel így is leteszem a hajam a hangminőség előtt.
Gondolom számít az elrendezés, szoba akusztika stb...
Van otthon 1 zsák hullámos akkusztikai szivacsom, mit kezdhetek velük? Számítógépbe volt szánva zajcsökkenteni.[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Egy hátránya van a hangminőségnek, még pedig az hogy hallom az összes mp3-am hibáit, már amelyiknél van.
Olyan apró pattogásokat, recsegéseket veszek észre ugyanannál a felvételnél amit 5.1-nél alig hallottam.[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Betettem most az eredeti Ladánybene27 best of lemezemet, hát a pokolba sem kívánom már az mp3-at.
Nem hsz-t gyűjtök, nincs rá szükség, csak jó megosztani a világgal milyen jó érzés ez. -
westcoastog
veterán
válasz dudika10 #25685 üzenetére
Köszönöm a tudásanyagot, de nekem ilyeneket honnan kéne tudnom?
Nem két egyforma felvétel után mondtam ezt, meg nem lagzis felvételek, mind albumok.
De én arra gondoltam mikor maga az mp3 szar, van benne pattogás akármi, ami gondolom konvertálás közben fordulhatott elő, míg cd-nél nincs ilyen hiba.Mondtam nem vagyok audiofil, mint laikus hülyegyerek úgy írom a tapasztalatom, fogatlan smileyval.
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #25706 üzenetére
Lehet hülyeség, de úgy vettem észre mintha már kezdene szebben szólni, sőt a basszusból is még kicsit visszább vettem, most már azért megjött az ereje annak is.
-
westcoastog
veterán
Egy gyors kérdés, ugye 1250B, mondjuk egy basszusos résszel indító zenénél, mint mondjuk
robin schulz - willst du, miért röfögő basszus jön ki hátul a reflex csőből?
A mély sugárzó által megmozgatott levegő rezgetné magát a csövet, és azt hallom zörgő basszusként?
És ha igen akkor lehet esetleg rezgés csillapítani a műanyag csövet?Mondjuk ezt a jelenséget észrevettem már az 5.1-em mély nyomójánál, csak ott az egész előlap zörgött.
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #26551 üzenetére
Ez egy 192kb/s-os mp3, de betettem egy 320kb/s-es seinabo sey - younger(kygo remix-et) is, ott is pöfög, basszus poti fele és a háromnegyede között van félúton, meg hangkártya driverben van egy kis basszus rásegítés, de ezt kikapcsolva is ugyanúgy pöfög.
Például a fent linkelt második számnál a pöfögés nem zavaró, mert ott az elejétől már nem csak basszust lehet hallani hanem más hangokat is, az meg elnyomja a zörgést.
-
westcoastog
veterán
Mondom eq-t nem használok, soha nem használtam, de középállásba tekerve, bass boost kikapcsolva, magasabb hangerőn is pöfög.
Ne essetek nekem, tökéletesen tisztában voltam vele hogy 10k-ért mit kapok, csak gondoltam feldobom mint érdekesség, meg hátha lehet rajta javítani.Esetleg akusztikai szivaccsal megtömni a hátfal és a reflexcső között?
Persze időm 99%-ban nem ezt a két számot hallgatom, csak ha néha beteszem őket akkor hallom azt a bizonyos hangot.
Kifogom vágni az audigy-t, de csak akkor ha egy pciex1-es xonar-ra váltok.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #26591 üzenetére
Én arra gondoltam hogy vastag szivaccsal meg kéne támasztani a csövet, úgy hogy picit még feszüljön is, lehet úgy elnyelné a szivacs a rezgések nagy részét.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #26599 üzenetére
Az oké, erre gondoltam én is, de azon a kicsi lukon nem tudom hogyan lehetne a reflexcső mögé betömködni a szivacsot, úgy hogy azt megfeszítse, és létrejöjjön a csillapítás.
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #26603 üzenetére
Vagy marad így aztán eltűrjük.
-
westcoastog
veterán
Linkeltem is videót hogy mi ez a jelenség, hosszabb ideig tartó, erősebb basszusnál, rezonál a reflex cső, és azt értem pöfögés alatt.
Hangszeres zenéknél nincs akkora tuc-tuc hogy zörögjön a cső.Tehát ez nem a felvétel hibája, hanem a basszus által keltett rezonancia pöfögésként jön ki a csőből.
Esetleg egy rövidebb, és merevebb csővel meglehetne oldani? Vagy a reflex cső nyílásának mindenképp a mély sugárzó mellett a helye?
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Gondolom neked alapon van a basszus, és szoftveresen sincs hozzányúlva.
Lehet ha asio-val hallgatnám azt a számot nekem sem pöfögne, de annyi erővel vehetnék szokol rádiót is, basszus nélkül túl nyers az én fülemnek.Majd ha esetleg kitalálom hogyan lehet megbontani megpróbálok tuningolni rajta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Milyen légkondit a lakásba?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Trump vagy Harris
- További aktív témák...
Állásajánlatok