Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistabaaa
aktív tag
válasz Diablo18 #11536 üzenetére
Bár nekem csak T20-am volt, de már az is elég szépen szólal meg lent-középen-fent is. Nyilván nem fog úgy dübörögni, mint egy mélynyomó, de a többi tartomány a helyén van (a mély is, csak nem remeg az ablak).
A T3-mat így gondolom csak mélynek használnád, és a T40 lenne a két "szatelit". Szerintem ilyen felállásban felesleges a T3. Mármint majd 50ért vennél T3-mat, és 30 körül a T40-et (ha újonnan). Ez már 80k, ennyiért olyan hifik vannak akár itt aprón is, hogy megszólalnak (de még hogy).
Nem lebeszélni akarlak, én eléggé Creative párti vagyok, T3-mat én is nézegettem sokáig, de sajnos ott a dizájn miatt bőven meg van dobva az ára. Szóval ha mindenképp újat akarsz, akkor a T40 mellé, ha csak az hiányzik, hogy a szomszéd agyf*szt kapjon a basszustól, inkább nézz egy sub + erősítő kombót, akár használtan is. Ha meg épp nem kell a láda, akkor a T40 önmagában is nagyon kellemes.
De nálam hozzáértőbbeket is várj meg, gyanítom ők is a hifi kategóriába terelnek majd ennyi pénzért.
-
dudika10
veterán
válasz Diablo18 #11536 üzenetére
Tudnám miért akar most mindenki legózni...
A T40 nem éri meg az árát.
A T3 nem éri meg az árát.
Együtt sem érik meg az áruk.
Egyéb kérdés?(#11537) adise: meg lehet oldani, a hangfal lehet tetszőleges, de a hangkártya és a mélyláda nem lehet tetszőleges.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Járókeret
senior tag
válasz Diablo18 #11560 üzenetére
attól függ.... ha te egy 60 éves zenetanár vagy, aki kihall minden kis hangszöszt, az akkor vegyen 80 ezerért valami cuccot... de ha egy laikus vagy, aki csak szeretné,hogy ha van basszus a zenében,filmben,játékban, az kihallatszódjon JÓL, akkor ez teljesen megfelelő.
de nem kell elhinni.... menj és próbáld ki vhol én is több oldalt olvasgattam, több napot kutattam, mire erre jutott a választásom, mert erre volt a legkevesebb panasz. azok is abból álltak, hogy összerakási probléma volt (meglazult csatlakozó pl)...
-
dudika10
veterán
válasz Diablo18 #11560 üzenetére
Azonos minőségben az 5.1 3x de inkább 4x annyiba kerül és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a szobában is el kell rendezni. Jó akusztikus környezet kialakítása nem kis fejfájás már sztereo rendszer esetében sem, hát még 5.1-nél. Mélynyomót rendesen egy szobában alapból nem lehet rendesen elhelyezni mérés nélkül.
Ráadásul olyan zenei felvételeknél, ahol nincs meg a 6 sáv, hanem csak sima sztereo, szimplán ront az összképen.Hallgass meg egyet inkább ahelyett, hogy csuklóból leszarozod. Elég sokan használják elégedetten és drágának sem drága. Jobbat persze nem nehéz találni, csak meg kell duplázni a keretet.
Nem ugyan azok az igények, van aki ilyen téren nem igényes, de cserébe drága autóval furikázik és vice versa.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
addikt
válasz Diablo18 #11565 üzenetére
Én se 0 tapasztalattal írtam hogy ez normálisan szól, ennyiért szerintem is ingyen van. Nekem az egyik szobában technics sztereo erősítőm heco spirit 100 "polc"hangfalakkal, előtte álló jamo e430-al ment, a másik szobában marantz sr7400 hm erősítő alr/jordan entry 5m álló hangfalakkal. Egyáltalán nem szoktam ajánlgatni az ilyen pc-s szetteket, de egyszerűen meglepődtem rajta hogy természetesen kompromisszumokkal de alkalmas zenehallgatásra amit sok hasonló és 2x ekkora áru dologról nem tudnék elmondani.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Speeedfire
félisten
válasz Diablo18 #11618 üzenetére
16k a t20, amiket te összeírtál az...csak az erősítő+hangfal 35k.
De ettől függetlenül osztom a véleményedet, külön kell/illik összerakni őket. Jobban megéri, mint akármelyik pc-s cucc.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz Diablo18 #11621 üzenetére
Ja, de a tuner és a deck sem fontos szerintem első körben.
Mint írtam amit vettem 3k-ért hangfalakat, azok is szebben szólnak, mint a logim.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
AMDFan
addikt
válasz Diablo18 #11668 üzenetére
Ahha ekkora tévedés, hallgass több zenét. Az elektronikus nem egyenlő a dévidgettával meg a tiestoval. De csak a rend kedvéért megjegyzem, hogy abban is ugyanúgy vannak középhangok
Ajánlom Az év legjobb zenei albumai topicot, elég sok igényes zene összegyűlt már mindenféle stílusban.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz Diablo18 #12671 üzenetére
Bár valóban így van, és nekem kb. mindegy mit vesz, ismét megjegyzem, hogy nem mindegy, milyen a teszkörnyezet. TV-t sem úgy vesz az ember, hogy bemegy a boltba, az egyiken a gyártó direkt promóciós céllal megvágott remek videója megy, a másidok meg valami SD videó... Itt gondolom a jelforrás legalább ugyanaz volt, bár én ilyen környezetben talán akkor sem döntenék. De mindegy, ha tetszett, felőlem vegye.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Diablo18 #12707 üzenetére
Én itt még nem igazán láttam jó véleményt logi hangfalakról. Ennyiért lehetett volna venni egy remek Edifier 2.1-et, amit itt többen használnak / ajánlanak. Miért utólag kérdezel? Én biztos nem vettem volna a helyedben.
(Mégsem leszek annyira gonosz)[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Diablo18 #12750 üzenetére
A hangminőség a kulcsszó. Például elvárás a minél lineárisabb frekvenciamenet és hasonlók.
Ezeknek az anyaga is fa. Drágábbak közt találni alumíniumöntvény házzal is.
Utanként és csatornánként külön erősítés, jó minőségű hangszórók, jó minőségű doboz... És a többi...(#12747) inner: az a baj, hogy nincs rájuk kereslet itthon.
Ha biztos volnék benne, hogy gyorsan relatíve jó áron el tudnám passzolni a Prodipeokat, akkor vinném, de ez esélytelen itthon sajnos. Nagyon nyomott árak vannak.[ Szerkesztve ]
-
inner
csendes tag
válasz Diablo18 #12755 üzenetére
2.1/2.0 Azert ez meg messze van audiofiltol, de tenyleg nem az also kategoria. Az a baj, hogy egy ido utan az ember aprankent mindig jobbat es jobbat akar. En is genius 5.1 -el kezdtem aztan M-audio AV40, majd M-audio BX8A es most a Krk volt az aminek tenyleg tetszett a hangja.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz Diablo18 #12755 üzenetére
"otthoni felhasználót nem hiszem hogy csakis ilyenek érdekelnek"
De, tuti, hogy mindenkinél csakis több száz ezres cuccok vannak, minden bizonnyal azért írtam ...
És nagyon nem 2.1-es topic, sőt, aránylag ritkán kerülnek ajánlásra.[ Szerkesztve ]
-
inner
csendes tag
válasz Diablo18 #12750 üzenetére
Jo minosegu hangszorok, A/B osztalyu erosito, minosegi anyagok, professzionalis akusztikai tervezes. Ezeknek koszonhetoen a frekvencia atviletel 44Hz - 20kHz gyonyoru linearis. A kikepzes miatt nincsen mosott mely hangja, a magassugarzobol pedig pontos magasak jonnek. Osszesegeben a sztereo lekepzese egy ilyen hangfalnak nagysagrendekkel jobb, mint egy kisebb kategoriasnak. Az mar csak hab a tortan, hogy 2X68W max hangeron hallgatasnal sem torzitanak a dobozok. De hallanod kell, akkor biztos erezni fogod a kulonbseget. Ilyen arkategoriaban mar ki lehet hallani.
Ja es ennek is fabol van a dobozo termeszetesen.
Annyira nem is kicsik 13" (330mm) x 8.82" (224mm) x 10.87" (276mm).
Nem veletlenul 18kg a par.Remelem ez kielegito valasz volt, hogy miert kerul ennyibe egy studio monitor es mit ad a hangzashoz, de ismetlem meg kell hallgatni.
-
zka67
őstag
válasz Diablo18 #13096 üzenetére
Nekem volt ilyenem, én is kizárólag az optikai bemenet miatt vettem meg, de két nap alatt bedöglött. Semmilyen kezelőszervre nem reagált és a távirányítóra sem. Érdemes elolvasni a hozzászólásokat a fenti linken mielőtt megvennéd. És nincs túl sok mély benne. De hátha neked szerencséd lesz vele...
-
Jembumbi
csendes tag
válasz Diablo18 #13172 üzenetére
Köszi a gyors választ. Tudnál esetleg egy értelmes erősítőt is ajánlani hozzá? Illetve mennyire lenne ez hangban, vagy teljesítményben jobb választás, mint egy Edifier hcs2330, amit itt a topikban is ajánlotok? Pchez használnám csak, és egy 20-25 nm-es szobát hangosítok vele.
-
Jembumbi
csendes tag
válasz Diablo18 #13174 üzenetére
Na hát abbol a topikböl örülök, ha a kötőszavakat megértem... 36 viszont nekem már nagyon-nagyon sok. Plusz egy ötöst bele tudok dobni, hogy 30 legyen, de ennél feljebb nem mehetek. Edifier hcs 2330 akkor megfelel nekem? Vagy van esetleg enek az árában egy könnyebben beszerezhető darab? Esetleg 4-5k ért olcsóbban egy hasonlóan jó?
-
dudika10
veterán
válasz Diablo18 #13188 üzenetére
Végülis 10k vs 30k, garanciális vs garancia nélküli, hibátlan állapotú vs ütött-kopott, új vs. régi.
Tényleg, ugyan az a kategória a kettő, hogy én ezt eddig nem vettem észre?!Jah és a tisztánlátás végett nem "1 geniusról", hanem konkrét termékekről beszélgetünk. A gyártók termékei csak akkor vonhatók 1 kalap alá, ha összesen 1 terméket gyártanak, de még akkor sem feltétlenül.
A kérdéses Cantont hallottad egyébként én tudod, hogy mit tud vagy vaktában lövöldözöl?
Nem tudom megállni, hogy ne tegyem szóvá a helyesírásod...
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
válasz Diablo18 #13313 üzenetére
az tuti
Haveromnak ilyen van és hát tapasztaltam mit tud ez a szörnyeteg
Télen a néztünk filmet ő meg meg akarta nekem mutatni mit tud, és úgy kiszakadt az ablak hogy olyat még sosem éltem meg
Aztán fagytunk meg a szobába, de az már mellékes.Komolyan nekem nagyon bejönnek a velodyne sub-ok
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Diablo18 #13311 üzenetére
Te szereted a durván eltúlzott basszust. És?
Továbbra sem értem, hogy mi alapján próbáltál gúnyolódni, hiszen nincs min gúnyolódni.A helyesírásod és a hozzászólásaid megszerkesztettsége még mindig borzalmas.
Egyébként azt nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de én szeretem, hogy működik a fülem.
Persze kinek a pap, kinek a papné.[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Diablo18 #13316 üzenetére
Panelházakba,ahol a lakók szeretnek reklamálni a nagy zajért szerintem bőven elég egy 2.1 is.
Kb. 1 hét múlva én is megveszem a Logitech Z313-at,és szerintem elég lesz filmezgetni és játszani bőven,mivel jelenleg ez a csúcsteknikám van--->Genius SP-Q10Ezzel filmezni és játszani, érdekes.
Nagyon nem értek hozzá,de ebben is van mélynyomó?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Diablo18 #13316 üzenetére
Dehogynem, én igazi mélyekről beszélek.
Nem értettem félre, csak arra próbáltam kilyukadni, hogy az általad "igazi mélyek"-nek nevezett jelenség egy nagyon durván eltúlzott mélyet takar, ami nem feltétlenül kell, hogy mélyre menjen, csak a nagy hangnyomás a lényeg.Egy random vacak 2.1 megmozgatja a gyomrod és az ablakot, de nem megy mélyre egyáltalán. Amikor ráüt a zenész a dobra, akkor pedig brummog vagy puffog, ami minden, de nem jó. Hiába mozgatja meg az ablakot, az bizony nem jó.
Egyébként pedig egy ablakrengető hangnyomás (és nem az ablak sajátfrekvenciájának eltalálására gondolok itt, hanem a hangnyomásra) közel sem egészséges a fülnek.
90dB mellett napi 1 óra zenehallgatás az egészséges küszöb nagyjából.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
raziel01
veterán
válasz Diablo18 #13338 üzenetére
Már nem azért de ha nem vagy otthon a témában akkor minek akarsz tanácsot adni?
Inkább kérdezz. Szakmai fórumon majd segít az aki ért is hozzá.
Meg légyszíves szokd már meg, hogy nem MSN-en vagy, normálisan mondatokban nem lehetne írni?
Én se vagyok pro ebben a témában, inkább csak olvasom a többieket.Final Fantasy XVI -7990 Ft eladó PS5-re
-
harry
veterán
válasz Diablo18 #13348 üzenetére
Fölösleges, eddig úgy láttam csak fikáztál minden egyszerűbb cuccot, mert nem komoly doboz, meg 30 alatt nincs jó, meg tudom is én...
Szerintem is jó szett az említett Genius, de fontos megemlíteni, hogy mégis csak 10k körül mozgunk, ami azért nem sok. Bár én használom filmhez, zenéhez, és elégedett vagyok vele, másnak lehet ez egy 0 szint, na de aki ilyen elvárásokat támaszt, az ne 10k körül nézelődjön. Szóval ha komolyabb cuccokhoz vagy szokva, bizonyára nem érzed majd olyan nagy számnak, de kategórián belül, vagy "laikusabbaknak" szerintem remek.
-
-
Bitpalace
senior tag
válasz Diablo18 #13361 üzenetére
Még te akarod meghallgatni, és neked küldjön valaki, hogy te csak kényelmesen otthon meghallgasd és beszámolj hogy mekkora trágya? Tudjuk neked 29.1 rendszered van ami 8000kW teljesítményű és atomhangos.
Szerintem ha meg akarod hallgatni, akkor neked kéne venni a fáradtságot és neked menni meghallgatni!
-
raziel01
veterán
válasz Diablo18 #13372 üzenetére
Nos mi panelban lakunk úgy, hogy alattuk meg mellettük csak 80 éves emberek vannak.
És a szomszédos fal olyan, hogy a köhögés áthallatszik.
Szal nekem még a Logitech S220 is elég. De mikor kertes házban laktunk akkor a 80 ezres HIFI volt, hogy úgy szólt, hogy már szédültem a hangzavartól.Final Fantasy XVI -7990 Ft eladó PS5-re
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 4
- Windows 10
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest