-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
norba69 #50833 üzenetére
Ennyiért semmi sincs itthon távval. Az említett Sanskrit jó lenne pedig. Ha nem akarsz Kínából rendelni, akkor szerencsédre EU raktárból is kérhető.
-
PuMbA
titán
válasz
norba69 #50728 üzenetére
Rendes "drivereket" kell írni. Nekem asztalin egyszer volt gond 3-4 éve, BIOS frissítés megoldotta, azóta semmi, de rendszer csere is volt
LatencyMon-ban az látszódott, hogy a firewire kártya drivere és a VGA driver okozott túl hosszú időtartamú megszakításokat. De egy laptopnál, főleg amilyen neki van, jó régi, meg vagy lőve, mert van hozzá 3db driver meg 1db BIOS aztán támogatás vége és felfordulhatsz.
-
válasz
norba69 #50481 üzenetére
Nekem KRK Rokit 10-3 G3-am is van.
Csak nem én használom.
Jónak jó, leginkább a mély az erőssége, minőségre, szóval EDM-re vagy egyéb mély-orientált műfajokra tökéletes. Karaktere V, tehát a középtartomány háttérbe szorul, de annak is inkább a teteje (1-3 kHz), az alja annyira nem (200-500 Hz). Ebben az is szerepet játszik, hogykb 6 kHz körül van egy kiemelése, ami vagy tetszik vagy nem. Én nem tudtam megszokni, illetve a magastartomány felbontása szerintem a saját kategóriájához képest is gyenge minőségű, hiába van kiemelve. Főleg 10 kHz felett, ahol meg már nincs magas-kiemelés, ezért háttérbe szorul. Ja és elég magas alapzaja van, 2-3 méterről is simán hallható!
Viszont tavaly kijött a 10-3 G4, amit nem hallottam, de a netes összehasonlítások alapján a középtartomány teteje a helyére került és a magasak is jobbak. És nincs durva alapzaja. A közép javulása és a zajcsökkentés minden bizonnyal az D osztályú, DSP-s erősítőre való átállás hozta. A G3-ban sima AB erősítők vannak, nagyon szegény paraméterezhetőséggel, míg a G4 hátoldalán kijelző van, és elég jól testreszabhatók. A magas nem sima selyemdóm, hanem kevlár, valószínűleg ez játszik főszerepet a magastartomány javulásában.
Szóval ha KRK, akkor mindenképp a G4-re mennék, ha fontos a középtartomány, mert az pont a G3 gyengéje. Persze ha teheted, hallgasd meg, mert ha a kifutó G3 széria jóval olcsóbban megvehető, lehet bejön az is. Itt egy youtube-os összehasonlítás a két széria 5" változatáról, ami ad egy kis támpontot:
KRK Rokit 5 RP5G4 vs RP5G3 (NEW vs OLD) || Sound & Frequency Response Comparison
-
Viktor77
titán
válasz
norba69 #50400 üzenetére
Az. De nem vagyok híve a sok különböző programnak, ha van beépített ami viszi, akkor használom azt, annnyira vájtfűlü úgysem vagyok, hogy halljam a különbséget egy Groove és egy Foobar között. Ráadásul sokszor már m3u is van, amit a Groove kezel, ellentétben a cue-val, amiből még nem láttam olyat, amit a Foobar kezelne (állandóan valami baja van minddel!).
Ja, és mégvalami. Ha engedélyezem az alaplapi hangot, akkor világít az optikai kimenet. Ha letiltom biosból, akkor nem világít, de ekkor is van hang optikain. Hogy van ez? Értelemszerűen szeretném teljesen letiltani az alaplapit, és a mikrofont is a DAC-ról használni (eddig azért ment az alaplapi, mert a mikrofon oda volt kötve).
-
-
cooi11
senior tag
válasz
norba69 #49969 üzenetére
Nem beszélek le senkit a Logitech-ről.
Az embernek meg kell hoznia a saját döntését.
Tanácsot kértem egy olcsó PC hangszóróra, nagyon jó.
De meghallgattam slett27 zenéjét
majd norba69 kedvelt előadóit abögre szetten .
Éstudtam hogy más életre vágyom.
ERRE
Tannoy 802 + Tascam US2x2
-
cooi11
senior tag
válasz
norba69 #49765 üzenetére
Meghallgattad az ajánlott
Mackie MR824vagy a M-Audio BX8 D3?
És mi nyerte el a tetszésedet a
TANNOY Reveal 802-ben?
Ennek a s-220-nak a subja rendesen megremegteti az 5x5-ös szobát,
ahogy hallgatom a qlimax 2019 . -
cooi11
senior tag
válasz
norba69 #49762 üzenetére
Közel 50 éves vagyok,
de a zenei érdeklődésem megrekedt,
az általad ajánlót szinten.
Most rágyúrok egy komolyabb 2.0-ra.
Egy 5 ezer forintos s-220 logitec-en hallgatom ez így is jó
(a látvány is rásegít)
milyen lesz egy 150k~ -vel.
Egyedülálló vagyok így nem szol be senki mit csinálok. -
slett27
addikt
válasz
norba69 #49699 üzenetére
Akkor így érthető. Nem foglalkoztam eddig audiotechnikával. A gép fejlesztés a dobozzal, monitorral megállt nálam. Nem fordítottam kellő figyelmet a hangrendszerre talán azért is mert tömblakásban eléggé korlátozott az ember ha nem akar bunkó lenni és magára haragítani a lakóközösséget. De most társasház jobban szigetelt falak és így mehet egy kis élvezkedés a hanggal.
Amúgy gondolom hogy autóban teljesen más kidolgozottság kell, más az akusztika stb.
-
válasz
norba69 #49671 üzenetére
Dehogy. Nálam most szilveszterkor pont ezt a számot rakta be valaki üvöltetni, s a 8" stúdió monitoroknak meg sem kottyant. Mert ez a szám alig tartalmaz komoly mélyet. Kb 50 Hz az alja. A végének is. Ezt egy tisztesség 6.5" tudni fogja, tehát egy Microlab Solo 6C is, de lehet nem olyan 2.1-es brutalitással, ahogy a kérdező szeretné, így félő hogy csalódni fog benne.
Persze, egyébként teljesen megértem a 10" mániát. Egy jó mélynyomó általában legalább 10" szokott lenni, mert ekkora membránnal már nem nehéz mérnöki munka megcsinálni, hogy egyszerre legyenek meg az igazán mély hangok, a jó minőség és a nagy hangerő. Azaz egy jó kiegyensúlyozott, minőségi hang.
Slett27-nek viszont nem ez kell, legalábbis abból amit ír, azt veszem ki, hogy a nagy hangerő és az igazán mély hangok fontosak számára. Ebből a szempotból a 7" Logitech Z623-nál nincs jobb. Amúgy persze borzalom egy bögreszett, senkinek se ajánlom, hogy ha minőség is számít, de ha brutál mély kell, akkor olcsón nincs más választás.
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
norba69 #49220 üzenetére
Kitárgyaltuk ,miközben normálisan végig gondolva kiderítettem mindent.
Nem hibásak ,csak hazánkban nem kapnak földelést ,mivel ezek Brit hamgfalak:Egy túlfeszültség védő adapterrel minden orvosolható hazánkban.
Viszont ha nem jöhetnek szóba ,még mindig ott vannak az Adam Audio k ,hozzájuk képest egy rakás foss a JBL ,Mackie ,Yamaha és az alsó szegmensben lévő KRK k. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
norba69 #49201 üzenetére
A legjobb 5 és 8 colos aktív hangfalak ár/érték arányban és minőségben még mindig a Tannoy ok (502/802) és az Adam Audio kiadásai.
Ha valakinek igazán számít ,hogy ne doboz hangot kapjon ,hogy a mély tartomány hatása ne gagyi legyen és a magas frekvenciák is torzítás mentesen részlet gazdagon csilingeljenek ,ezeknél jobb megoldás nincs a piacon csak jóval drágábban. -
kivlov
aktív tag
válasz
norba69 #49125 üzenetére
igen ezt a modelt én is néztem de ahogy mondod ha teszünk hozzá egy subot is akkor az már erősen 200 körülre megy
tehát nem a 100-120 as árkategória így kiesik...
és mivel olyan rendszert szeretnék ami filmhez és zenéhez is megfelel
így nem nagyon lelek más kompromisszumot sajnos.
adottak a méretek és az ár is így ebből kell kihoznom a legjobbat...
de köszönöm majd benézek az említett boltba is még... -
kivlov
aktív tag
válasz
norba69 #49122 üzenetére
Pl?
Mert nem nagyon találtam olyan 2.1 es cuccot ami ebben az árfekvésben többet tudna...
ezért kértem ha van ötlet szívesen fogadomde a biztos van nem segít esetleg ha van konkrét típusod megköszönném.
nagy hangfalak nem jöhetnek szóba mert nincs hely nekik jelenleg 2 álló hifi hangfalról váltanék de az ilyen logitech és társai nem játszanak mert bár filmre elmegy de zenére teljesen alkalmatlanok hiszen nincs meg bennük se a magas se a közép tartomány így csak 3 utas verziót szeretnék amiből nem sok a jelentkező...több külföldi szakitól is olvastam már hogy 300€ árban nincs párja hangzásban csak a 4-500€ hifi cuccok vannak vele párban
a zenehallgatás nem abban merül ki nálam hogy kiesik az ablak, mert az nem zene hogy a basszus elnyom mindent ahogyan a logik is teszik sokaknak ez jön be itt nem ez a lényeg így ennek fényében keresek... -
sympatex
csendes tag
válasz
norba69 #48473 üzenetére
Sennheiser HD600. Persze hallani különbséget, de nem tűnik borzasztónak, és az oldalról meghallgatva egy csomó másik 2.0-t, elgondolkodtató hogy jóval magasabbra pozícionált hangszórók egyáltalán nem szólnak olyan jól mint gondolnánk. Például az Edifier 1700BT az nagyon korrekt, de a vele összehasonlított egyebek szinte kuka: dobozhang, csörgőhang, "kockahang" stb. Azokhoz képest a Z623 melegsége meglepően kellemes, és érdekes hogy a közép és a magas is megvan amennyire lehet. A basszust meg nyilván le lehet halkítani annyira, hogy közelítsen a 2.0-sokhoz
-
dzsi23
addikt
válasz
norba69 #48204 üzenetére
És tényleg... köszi! De ezt nem látni...
Amúgy is eleve kijelölve dobja fel a "https://"-t, ctrl+v-vel a helyére megy a link, nem utána, tehát előbb utána kell kattintani, és oda beilleszteni, ahhoz, hogy ott maradjon duplán (ergo egy kattintással több munka rossz linket beilleszteni). Na mindegy, bocsánat az offért!
Viszont csak a régi felületen van így, az új felületen már üresen jön fel a szövegmező.
-
TechN7ne
nagyúr
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
norba69 #47418 üzenetére
Sajnos sok kompromisszumot kell lenyelnem ,hogy jó legyen minden...
(#47421) Chaser
Szinte az összes 5 colos monitort sorba helyeztem ,KRK-tól a Yamaha ig ,az összes közt az MR524 meg a Tannoy szólta legjobban.
Mackie nagyon picit visszafogottabb és természetesebb hangzást add ,de a Tannoy ütéséig nem ért el.Ennek ellenére én teljesen feleslegesnek tarom ezeket a monitorokat átlag felhasználásra ,ennyi pénzért sokkal erősebb és jobb cuccokat lehet kapni ,én csak zenészeknek ajánlom hogy vegyenek studio monitort.
-
Chaser
legenda
válasz
norba69 #47420 üzenetére
mindenképp, ha már ott vagyok és lehet, látom az 502-ből is van új verzió, nem vagyok elkötelezve gyártó iránt, az s2000 pro elég meggyőző volt, pedig még azt sem mondhatom h komolyabban bejáratta a srác, 50-100 óra lehet benne
keretet sem véstem kőbe, de 150e amolyan lélektani határ, ezért gondoltam még a 3000 pro-t is meghallgatni
pc-t akartam venni de lefújom, úgysem kapcsolnám be havi 1-2 alkalomnál többre, inkább minőségi(bb) hangtechnikára költök, azt ki fogom használninemrég vettem egy bt jbl fülest lokál topikból, ráébresztett mi a fontos ( : - azt mondjuk "apróért" vettem, nem tetszett a srácnak, h nem a bumszli fülkagylót befedő kialakítása van, csak fülre felvekvő 30e.ért vette mm-ben, közben lement 20-ra az ára, 10-ért árulta 1 hónaposan, minden ft-ját megérte
-
következő majd egy dac lesz a notebookhoz, jó is h eszembe jut, ha bt-n használom akkor is számít a dac, vagy annál mindegy, és csak vezetékes zenénél fontos? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
norba69 #47414 üzenetére
Köszönöm ,akkor nem lesz semmi gond az a lényeg ,kell egy állvány ,ideiglenesen homok helyett a dobozt teleraktam könyvekkel ,így nem annyira csal a mély ,mert alap hogy ezt így annyira nem lehet.
(#47415) Chaser
Igen ,3x mentem vissza cserére ,de nagyon segítőkészek ,kedvesek és méltányosak voltak.
Hit Space
Van egy süket szoba tele szinte az összes monitorral ,legalábbis minden márka megtalálható ami lényeges ,kipróbálhatod őket egy hangkártyáról olyan zenével amivel csak akarod ,studio eq miegymás. -
AMDFan
addikt
válasz
norba69 #47020 üzenetére
Mit jelent az, hogy igazi hifi? Nem a Tannoy Reveal 802 a stúdió monitorok csúcsa, ezt nyilván tudod. Sőt valójában ez belépőszint. Jóval drágábban lehet venni Genelecet, ATC-t aktív monitorból is, és az bizony más kategória lesz. A konzumer hifi eszközöknél éppúgy léteznek ezek a minőségi szintek, csak sokkal nagyobb labirintusba lehet belefutni.
-
BalaG
aktív tag
válasz
norba69 #46950 üzenetére
Bodz:
Koszi jonak tunik, csak jo lenne ezeket hallani valahol.
...vagy bizzak a szakertelembe a markaba meg persze bennetek?! okenorba69:
Kb~20nm szobam van rá es pont ezeket 2-3 ezres "valami zorogjon" kategoriat nem szeretnem!
Igaz Csak jatekra meg neha zenere kene valmi ami azert szol is.
Ez a Solo 6C szimpinek tunik! Felcsigaztal vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Last Epoch
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest