Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz norba69 #49699 üzenetére
Akkor így érthető. Nem foglalkoztam eddig audiotechnikával. A gép fejlesztés a dobozzal, monitorral megállt nálam. Nem fordítottam kellő figyelmet a hangrendszerre talán azért is mert tömblakásban eléggé korlátozott az ember ha nem akar bunkó lenni és magára haragítani a lakóközösséget. De most társasház jobban szigetelt falak és így mehet egy kis élvezkedés a hanggal.
Amúgy gondolom hogy autóban teljesen más kidolgozottság kell, más az akusztika stb.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
cooi11
senior tag
válasz norba69 #49762 üzenetére
Közel 50 éves vagyok,
de a zenei érdeklődésem megrekedt,
az általad ajánlót szinten.
Most rágyúrok egy komolyabb 2.0-ra.
Egy 5 ezer forintos s-220 logitec-en hallgatom ez így is jó
(a látvány is rásegít)
milyen lesz egy 150k~ -vel.
Egyedülálló vagyok így nem szol be senki mit csinálok.[ Szerkesztve ]
-
cooi11
senior tag
válasz norba69 #49765 üzenetére
Meghallgattad az ajánlott
Mackie MR824vagy a M-Audio BX8 D3?
És mi nyerte el a tetszésedet a
TANNOY Reveal 802-ben?
Ennek a s-220-nak a subja rendesen megremegteti az 5x5-ös szobát,
ahogy hallgatom a qlimax 2019 .[ Szerkesztve ]
-
-
cooi11
senior tag
válasz norba69 #49969 üzenetére
Nem beszélek le senkit a Logitech-ről.
Az embernek meg kell hoznia a saját döntését.
Tanácsot kértem egy olcsó PC hangszóróra, nagyon jó.
De meghallgattam slett27 zenéjét
majd norba69 kedvelt előadóit abögre szetten .
Éstudtam hogy más életre vágyom.
ERRE
Tannoy 802 + Tascam US2x2
[ Szerkesztve ]
-
din90
csendes tag
-
Viktor77
titán
válasz norba69 #50400 üzenetére
Az. De nem vagyok híve a sok különböző programnak, ha van beépített ami viszi, akkor használom azt, annnyira vájtfűlü úgysem vagyok, hogy halljam a különbséget egy Groove és egy Foobar között. Ráadásul sokszor már m3u is van, amit a Groove kezel, ellentétben a cue-val, amiből még nem láttam olyat, amit a Foobar kezelne (állandóan valami baja van minddel!).
Ja, és mégvalami. Ha engedélyezem az alaplapi hangot, akkor világít az optikai kimenet. Ha letiltom biosból, akkor nem világít, de ekkor is van hang optikain. Hogy van ez? Értelemszerűen szeretném teljesen letiltani az alaplapit, és a mikrofont is a DAC-ról használni (eddig azért ment az alaplapi, mert a mikrofon oda volt kötve).
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
válasz norba69 #50481 üzenetére
Nekem KRK Rokit 10-3 G3-am is van. Csak nem én használom.
Jónak jó, leginkább a mély az erőssége, minőségre, szóval EDM-re vagy egyéb mély-orientált műfajokra tökéletes. Karaktere V, tehát a középtartomány háttérbe szorul, de annak is inkább a teteje (1-3 kHz), az alja annyira nem (200-500 Hz). Ebben az is szerepet játszik, hogykb 6 kHz körül van egy kiemelése, ami vagy tetszik vagy nem. Én nem tudtam megszokni, illetve a magastartomány felbontása szerintem a saját kategóriájához képest is gyenge minőségű, hiába van kiemelve. Főleg 10 kHz felett, ahol meg már nincs magas-kiemelés, ezért háttérbe szorul. Ja és elég magas alapzaja van, 2-3 méterről is simán hallható!
Viszont tavaly kijött a 10-3 G4, amit nem hallottam, de a netes összehasonlítások alapján a középtartomány teteje a helyére került és a magasak is jobbak. És nincs durva alapzaja. A közép javulása és a zajcsökkentés minden bizonnyal az D osztályú, DSP-s erősítőre való átállás hozta. A G3-ban sima AB erősítők vannak, nagyon szegény paraméterezhetőséggel, míg a G4 hátoldalán kijelző van, és elég jól testreszabhatók. A magas nem sima selyemdóm, hanem kevlár, valószínűleg ez játszik főszerepet a magastartomány javulásában.
Szóval ha KRK, akkor mindenképp a G4-re mennék, ha fontos a középtartomány, mert az pont a G3 gyengéje. Persze ha teheted, hallgasd meg, mert ha a kifutó G3 széria jóval olcsóbban megvehető, lehet bejön az is. Itt egy youtube-os összehasonlítás a két széria 5" változatáról, ami ad egy kis támpontot:
KRK Rokit 5 RP5G4 vs RP5G3 (NEW vs OLD) || Sound & Frequency Response Comparison
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz norba69 #50728 üzenetére
Rendes "drivereket" kell írni. Nekem asztalin egyszer volt gond 3-4 éve, BIOS frissítés megoldotta, azóta semmi, de rendszer csere is volt LatencyMon-ban az látszódott, hogy a firewire kártya drivere és a VGA driver okozott túl hosszú időtartamú megszakításokat. De egy laptopnál, főleg amilyen neki van, jó régi, meg vagy lőve, mert van hozzá 3db driver meg 1db BIOS aztán támogatás vége és felfordulhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz norba69 #50833 üzenetére
Ennyiért semmi sincs itthon távval. Az említett Sanskrit jó lenne pedig. Ha nem akarsz Kínából rendelni, akkor szerencsédre EU raktárból is kérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz norba69 #51206 üzenetére
Mobilrol olvastam a kommentet, nagyon jot kuncogtam, foleg hogy 100% egyetertek, konnyu megindulni.
Ha sajat ingatlanban elnek mar keszulnenek a basszuscsapdak**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
-
cimbi186
aktív tag
válasz norba69 #51384 üzenetére
Fogalmi dugóba keveredtem,elolvastam ezt a cikket,és az ábrákat nézegetve, felmerült bennem az a kérdés,hogy az aptX és z LDAC bármilyen forrásból képes a fejhallgatómra akár CD minőséget is kreálni?
Én ott leragadtam,hogy ha a forrás MP 128/kbps,akkor a lánc további tagjai ezen nem javítanak hiába képesek rá.
Vagy ez így van ebben az esetben is?
Mondjuk pont mostanában váltanék Bluetooth-os fejhallgatóra ,de nem is nézegettem az aptX-esket,lévén nem nagyon van ilyen forrásom[ Szerkesztve ]
-
-
válasz norba69 #52067 üzenetére
Így van. A 8" abban jobb az 5"-nál, hogy jóval mélyebbre megy, ezért teljesebb, kerekebb a hang. Már ha az ember olyan hanganyagot hallgat, ami 50 Hz alatt is tartalmaz hangot. Viszont a 8" hátránya az, hogy általában valamivel gyengébb szokott lenni a középtartománya a 6.5" és 5" kistesóihoz képest.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz norba69 #52474 üzenetére
Pontosabban 4 to 3 pin (földponttal együtt). Az új telefonok 4 pinesek (kimenet+mikrofon bemenet), a régi Doogee telóm még 3, ott nem volt gond, a Redmi 4 pines, de próbáltam már 3 pines fejessel, rendben van ott is. De van amelyik eszköznél valóban szét kell választani átalakítóval. A 4 pines fejes pld nem ok a Doogee- n, de jó Redmi- vel.
A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok