2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • SEGÍTSÉG! Frissítve.

    Sziasztok! Nem hatásvadász cikket szeretnék írni, sokkal inkább ténylegesen segítséget szeretnék kérni tőletek!
    Németországban vállaltam munkát, ami nem volt épp túl jó döntés. Most hétfőn felmondtam, a szállót el kell hagynom még ezen a héten. Probléma csak annyi, hogy elhagytam a bankkártyámat, (azóta letiltásra került) Ismerősöm nincs, munkáltató nem tud/akar segíteni, így feltúrtam a facebookot utaztatóért. Hamar kiderült, hogy mindegyiküknél előre kell fizetni, amit persze megértek, csak nincs rá annyi keret, és hiába bizonygatom, hogy otthon kifizetem a teljes összeget, nyilván nem akarnak ilyesmibe belemenni. Leszögezem, hogy ezt teljesen megértem, nincs harag.
    Kitettem hát a "németországi magyarok"csoportba egy bejegyzést, Mügelnből mennék haza Mohácsra, hátha van valaki akinek útba esem.
    A SEGÍTSÉGKÉRÉS:
    Most, csütörtökön éjfélkor jelentkezett egy illető. Milan Litaknak hívják, kék Skoda kombi a profilképe.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 41

  • Karácsonyi jókívánság zanza

    Hát, sziasztok. Csak beállnék a sorba, és szeretnék én is boldog karácsonyt kívánni. Úgy általában mindenkinek, de szeretnék kiemelni néhány fórumtársat, akinek külön is. Whbear- nak akivel pompás dolog üzletelni. Az ukrán, orosz? leírhatatlan nicknevű linux pingvin logójú kakolookiyam aláírású embernek, akinek küldtem egy hibás LG tévét, és volt olyan kedves, hogy nem reklamált az elmaradt távirányító miatt. Kifelejtettem, bocsánat!
    Aztán itt van még Kisduck aki szinte minden témában jártas, és sokszor hasznos dolgokat ír. Eastman, a csodálatos mesélő. Agyturbina, az ausztrál különc, a sajátos humorával. Algieba, aki csodás képeket lő, és mostanában úgy tűnik, sikerül megbirkózni a démonjaival. Kitartást! A Wikipédia harcos Balázs, akinek szintén sok sikert kívánok. Itt van még Petika, aki hatalmas segítséget nyújtott külföldi dolgokban. Köszönöm! Aztán a Mercihuszár Lalikirálynak is kijár a plusz. Bitpork, aki mostanában egyre kevesebbet főz, kétségbe taszítva engem is, hisz mindig lehetett lopni tőle ebédötletet. Hol vagy, hová tűntél? Nem maradhat ki Bacsis sem, aki számomra felfoghatatlan erőfeszítéseket tett, hogy bemutassa antik számítógépeit. Megvan még a kék Suzuki?
    Bkercso,Vakegérke, nektek is kellemes ünnepeket! Sosem ismertelek igazán, de mindig élvezettel olvastam a cikkeiteket! Käytöskukka, veled mizújs? Hová tűntél? Írhatnál még vicces sztorikat, vevő lennék rá! Krizmo, neked rengeteg macskát köszönhetek. Szóval, köszi!

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 4

  • Telekomos tanácstalanság

    Sziasztok!

    Épp most futottam bele egy olyan érdekes dologba, amit nem értek. Van egy régi telekomos előfizetésem hűségidő nélkül. Vettem egy készüléket, hozzá korlátlan netet belföldön, roamingban ez 16 gb .A hűségidő lejárt, csak a szolgáltatást fizetem már. Ma jött egy sms, hogy a netből már csak 3 gb felhasználható.

    . Mondom jó, utánanézek. Beléptem online a telekomhoz (android11 legfrissebb firefox) ahol érdekes módon azt írja,hogy nincs megjeleníthető számla.

    Morcos lettem, felhívtam a Telekom ügyfélszolgálatát. Érvénytelen szám!

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 14

  • Internet függőség

    Sziasztok.

    Nemrég munkát vállaltam Németországban. Sajnos elhúzták a mézesmadzagot, a fele sem valósult meg, amit ígértek. De csak pozitívan, legalább megpróbáltam, és a vesémet sem szedték ki. :)
    Szállón lakunk, ami szintén hagy kívánnivalót maga után, mosógép, függöny, lámpabura nincs, de legalább nem ázik be a lakás. Klasszikus panellakásban lakunk hárman, két ismerősöm és én.
    Igazából olyankor lehet megismerni az embereket, ha huzamosabb ideig egy fedél alatt lakunk velük. Ha minden jól megy, az ismerősökből barátok lesznek. Rájöttem, olyan apróságok mélyítik el a kapcsolatot, mint például az első fürdőszobai rányitás a másikra, az első közös étkezés, az első közös alvás. Először persze kínos, sűrűn kérünk egymástól bocsánatot, megy az udvariaskodás, az előzékenység ezerrel. Később már összecsiszolódunk, ha minden jól megy, és megtanulunk együtt élni.
    Az ember elengedni magát, önmaga lesz, felveszi az otthoni szokásokat, vagyis visszazökken minden a megszokott kerékvágásba. Na és ilyenkor ismerszik meg igazán az ember.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 24

  • Németországi munkavállalás 3

    A munka

    Halfeldolgozó üzem. Két műszak, állandó délutános, vagy éjszakás lettem. Nem tudom, du.3 tól éjfélig tart a meló. A munka nem rossz, a szag elviselhető, és bár átlag -4 fok van a csarnokban, nem fázok, mert biztosítanak jóféle ruházatot, és amúgy is pörgős a meló.Igazából a pénz ami csábító volt, 1500 euro kézbe, tisztán, a valóság 900 euro környéke. Hááááát...
    A bejárással nincs gond, jó emberekkel vagyok körülvéve, mindenki segítőkész, német szót csak elvétve hallani. Viszont csak egy szünet van, ez egy órás, fél nyolctól fél kilencig. Szünetkor fertőtlenítés, majd át kell öltözni a melósból utcaiba, majd szünet végén újra be kell öltözni, fertőtleníteni. A csarnokba bevinni nem lehet semmit, még egy üveg vizet se. Ha ki akarsz menni pisilni, inni, szintén öltözködni, fertőtleníteni kell. Abszurdum. Szekrényem egyelőre nincs, viszont nyíltan szóltak, hogy azokat a cuccokat, amit nem kell mosni, mint a bakancs, kabát, dugjam el, mert lopnak. Egyre jobban az az érzésem, hogy ez a hely az itteni viszonylatokban a legalja kategória, amit direkt nekünk, bevándorlóknak tartanak fennt. Megbántam? Talán. Azért kitartok még, hátha jobb lesz.

    Jack Hunter 2 éve 17

  • németországi munkavállalás 2

    A szállás

    Sziasztok ismét.
    Köszönöm az előző cikkhez írt jókívánságokat, tanácsokat! Tegnap, este hét után megérkeztünk a szállóra, Marschwitz-ba. A több mint tíz órás út után nem volt hangulatom jobban körülnézni, csak felcuccoltunk gyorsan, egy gyors zuhany, aztán pihi.
    A szoba nem nagy szám, olyan 3x4 méter, sarokban elrekkentve egy zuhanyzó mosdóval, wc vel. Egy szekrény, két ágy. A szoba elég rendezett, nincs lepukkanva, teljesen élhető, panelhangulatú. Egyelőre egyedül vagyok, a jó hír hogy a szomszédos szobában vannak az ismerősök. Ma reggel alkalom nyílt jobban körülnézni. A konyharész közös, és eléggé piszkos. Jó hogy hoztam kotyogóst, meg kávét, így a szokott módon indulhatott a nap.
    Van wifi, de tévé, rádió nincs. Nem baj, hoztam egy pc 2.1 et is ...
    Kicsit szétpakoltam, beszéltem pár szót a helyiekkel, meg a szállásadókkal. Mind beszélik a magyart, szóval itt sincs gond. Most várom a főnök hívását, hogy megbeszéljük a munkába állást, addig főzök jó kis zacskós levest.
    Bolt itt a környéken sajnos nincs, különben is, nemigen akaródzik kimozdulni, mert szakad a hó. :)

    Jack Hunter 2 éve 9

  • németországi munkavállalás

    Az előkészületek

    Sziasztok.
    Lehetőségem nyílt külföldön, Németországban munkát vállalni egy élelmiszer feldolgozó üzemben.
    A következőkben szeretném megosztani veletek az élményeimet, milyen is ez az egész, hogyan zajlik, mik a teendők. Valószínűleg több rész lesz, az előkészületektől a munkavégzésig. Pusztán szórakoztatási célból, illetve mankónak, ha még nem tudtál dönteni. Mivel most élem át az egészet, ezért apródonként, fejezetekben próbálom leírni a tapasztalataimat.
    Szóval,az előkészületek. Bevásárlással kezdődik, legalább egyheti hideg élelmet érdemes összekészíteni, de a romlandókat lehetőleg kerüljük. Készüljünk fel rá, hogy anyagilag jobban-kevésbé meg fogjuk érezni. Előnyben a készételek, konzervek, szárazáru, borsó, bab, lencse, hagyma, krumpli, tésztafélék, szószok, alapporok, fűszerek, só, bors.
    Mindenre is érdemes gondolni, az élelmiszereken kívül még szükség van némi papírárura, úgymint zsepi, eü.papír, papírtörlő, szalvéta.
    Aztán mosogatószer, mosópor, tisztítószerek. Szükség van még egy lábosra fedővel, tányér, egy kisebb és egy nagyobb kés, villa, kanál. Viszont túlzásba ne essünk, legyen a limit egy utazótáska. Ebből érdemes kettőt beszerezni, vagy bőröndöt, amelyik szimpatikus.
    A második tárolóba mehet a ruhanemű. Érdemes melegebb cuccokból többet pakolni, odaát hidegebb van.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 33

  • Foxpost kaland

    Sziasztok!

    Most először használtam ezt a szolgáltatást, csomagot vettem át. Alapvetően idegenkedtem tőle, mert szépen telitűzdeltem magam előítéletekkel. Bebeszéltem magamnak, hogy bonyolult, kényelmetlen, újabb úri huncutság, csak nyűg, de trendi, úgyhogy menő. Azért sztárolják ennyire. Különben is, jobb szeretem embertől átvenni a csomagot, nála lehet reklamálni.
    Amúgy meg úgy rohan előre ez a nyomorult világ, hogy szinte minden héten jön valami újdonság, tessék engem békében hagyni, engedtessék meg nekem egy kis konzervatívság. Szóval ha csomag, akkor posta, vagy pick-pack pont. Néha futár. Csóközön. De mi van akkor, ha nagyon kell valami, és az eladó ragaszkodik ehhez a megoldáshoz? Két lehetőség: segget csinálsz a szádból. Nem az én műfajom, bár ez is egyre jobban dívik, azért nem állok be a sorba. Másik lehetőség, beadod a derekad.
    Legyen. Hallod, azért volt bennem rendesen félsz, komolyan, mint az első randinál. Előre láttam, csak tanácstalanul állok az automata előtt, és szégyenszemre segítséget kell kérnem. Ezt nagyon utálom, szóval a feszkó mellé még jó adag agresszivitás is párosult. Két napig gyűlt, forrongott bennem az ideg, aztán mikor jött az e-mail, a sejtéseim kezdtek beigazolódni. Kódot kell pötyögni, vagy QR kód. Anyád.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 18

  • eMag csomagküldés:ezmiez?

    Sziasztok.

    Alapvetően nincs bajom az internetes rendelésekkel. Az eMaggal sincs bajom. Tudom hogy akció, hogy futármizéria, hogy összeolvadás, ezért most minden összekutyulimutyuli. Megértem. Én meg gondolom rátettem egy lapáttal a kuponkedvezményemmel. Tulajdonképp nem panaszkodni szeretnék, csak fura az egész, állok mint borjú az új kapu előtt.
    Rendeltem egy raktáron lévő gőztisztítót. Rendeltem hozzá pluszban ugyanattól a forgalmazótól hozzávaló pótfejet, ami szintén raktáron volt. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert ha különböző forgalmazótól rendelünk, előfordulhat olyan anomália, hogy egyik csomag késik, vagy épp nincs raktáron, nyúlik a kiszállítási idő. Nade. Utánvétes GLS rendelés leadását követően meg is kaptam az emailt, felvették a rendelést, hurrá. Két napos kiszállítási időt adtak meg, hurrá. Következő email, csomag összekészítve,átadva a futárnak, hurrá. Ja nem. Az van benne, hogy részleges kiszállítás folyamatban. Mi??? "Csomagja egy részét átadtuk a futárszolgálatnak"

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 25

  • Pukk!

    Mondta a kétéves Lg tv, és örökre kihunyt.
    Szia mindenkinek. Ma délelőtt kapcsoltam be mindent, némi zenehallgatás céljából, ment a pc, kattant a relé az erősítőben, méla buff a mélynyomótól, bevillant a tévén a logó, aztán meg egy hangos, éles pukk a tévéből, némi tűzijáték kererében, amitől frászt kaptam. Sebtében áramtalanítottam az elsötétült képernyőt, majd miután láttam hogy nem füstöl, nem akaródzik kigyulladni, hát nekiálltam szétkapni, mi is volt ez.
    Levettem a hátulját, elsőre semmi tragikus, némi szösz, por, de koromnak, melegedésnek, szétnyílt elkónak nyoma sem volt.

    Jobban megnézve azonban látszik, mi szállt el:

    Ez a tápegység rész, ezen belül pedig ez a kék bogyóc:

    Meg lehet javítani, de mivel benne van a korban, váltja egy másik, készülék.Béke poraira.😢

    Jack Hunter 2 éve 17

  • Egy új Logout aláírás és a rejtélyes piros smiley kitalálása

    Sziasztok.

    A régi aláírásom már nem aktuális, törlésre került(ha megveszed a legolcsóbbat..., ill.az igazi boldogság ha legalább négy 30 centis...)
    Egyrészt egyre többször vagyok kénytelen a legolcsóbbat megvenni, tehát ez így már bort iszik vizet prédikál eset. Másrészt jóformán az összes PA cuccom elment, csak a házimozihoz van mélynyomóm, szóval ez sem aktuális már. Persze megvagyok aláírás nélkül is, csak irigykedem kicsit a többiekre, akiknek valami frappáns, mókás, megható, egyedi aláírásuk van. Van itt aki "husos fagyi" nak tartja magát, más az örök vadászmezőkre távozott kutyáját siratja. (olvastam a cikket, szomorúbb mint a Titanic.Részvétem.) Van itt filozofista (most találtam ki, haggyál a helyesírási hülyeséggel :D ) aki a szükségletekről és célokról írt.
    Aztán van itt költő lélek, aki csillagok sírásáról emlékezett meg. Szóval ezek mind jópofák, egyediek, én is szeretnék valami hasonlót.
    Gondoltam a "fogd meg a söröm" szlogenre, de ez is elcsépelt már. Kellene egy kis inspiráció tőletek, hátha sikerül valamit összekombinálni. Támponként annyit tudnék felhozni, hogy szeretem a zenét, csóró vagyok, és van egyfajta savanyú, szarkasztikus humorom, ami sajnos sokszor nem jön át.

    Folytatás...

    Jack Hunter 3 éve 20

  • Az extrém rossz nap

    Sziasztok.
    Nem feltétlenül hétfővel kezdődik. Sőt, általában péntekre esik. Amikor már eleged van a hétből, és semmi kedved kikelni az ágyból. Dolgozni meg még kevésbé. Valamiért mégis felkelsz. Azért, hogy belerúghass valamelyik bútor lábába/sarkába. Fél lábon ugrándozva a fogad között morgod az ősi indián átkokat, nehogy felébreszd az asszonyt, közben rájössz, hogy a fürdőben maradt a melóscuccod. Leveted a pizsit, vagy ha nincs, a szekrényhez botorkálsz, legalább egy tiszta póló erejéig. Hopp, elfogyott. Bosszankodva a fürdő felé veszed az irányt, közben persze okvetlenül leversz/rálépsz/nekimész valaminek, amivel felkelted a párod.
    Miközben öltözködsz, bevered valamidet valahova.
    Felkel a nőd, és korán reggel már szekál, piszkál, beszól. Iszol egy kávét, de vagy elfelejtetted tegnap lefőzni, vagy nincs tiszta pohár. Ha van, megégeted magad vele. Az asszony kárálása közben reggeliznél, de persze valami épp elfogyott. Szóval éhesen, összetörve, leforrázva, a tegnapi büdös cuccban bevágod magad a kocsiba, közben nyugtázod, hogy kutya hideg van, de juszt se mész vissza kabátért, pulcsiért. Szerencsés esetben az autó nem cseszekszik, eggyüttérez paprikás hangulatoddal. Bemész a melóhelyre, persze elfelejtettél a pékségbe beugrani, szóval egész nap nem fogsz kajálni semmit.

    Folytatás...

    Jack Hunter 3 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.