2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Amikor megfogod az Isten lábát.

    Halihó!

    Bizonyára sokatoknak megvolt már az a "best buy" érzés, a legjobb vétel felemelő érzése, amikor gombokért sikerült megvenni valami legjobb kütyüt. Lehet ez azért, mert az eladó nem értett hozzá, vagy csak valami bagatell hibája volt, amit könnyen lehet javítani, és így a valós ár töredékéért juthatunk hozzá valamihez.
    Nos, nekem is megvolt, megfogtam az Isten lábát, csak rá kellett jönnöm hogy büdös.
    A történet a következő: vettem egy aktív mélynyomót.
    Ez csak abban furcsa, hogy teli vagyok hangfallal, mint kutya bolhával. Viszont ezek mind passzívak, erősítőt igényelnek. Ebből indult ki a vezérhangya; veszek egy leharcolt aktív valamit, amiért már nem kár, és beépítem az erősítőjét a házimozi mélynyomómba.
    Így nem kell járatni pluszban a végfokot, és frekvenciát is tudok vágni. Vehettem volna komplett erősítőt, de feleslegesnek gondoltam. Nekem csak egy szimpla monó, kis fogyasztású erősítő kellett.
    Feltúrtam a jófogást, ott nagyobb eséllyel találok szemetet.
    Találtam is hamar. Egy szem képpel mindössze 10 ezer forintért találtam egy csúnyácska dübörgőt. A rövid, de annál több helyesírási hibából ékeskedő leírásból kiderült hogy 100 watt, és hiányzik a tápkábele.
    Tökéletesen megfelelt az elképzelésemnek, plusz itt volt 40 kilométerre, hát uzsgyi. A találkozás már nem volt ilyen zökkenőmentes, de azért sikerült.

    Folytatás...

    Jack Hunter 10 hónapja 2

  • Az álláskeresés labirintusában, és a munkahelykeresésről néhány szösszenet

    Halihó!

    Régóta adós vagyok már ezzel a firkálmánnyal, de amíg nem volt biztos munkahelyem, nem akartam írni. Májusban munkanélküli lettem, erről írtam is pár sort, amire sok pozitív, segítőkész kommentet kaptam, köszönöm mindenkinek! :R
    Sajnos van tapasztalatom, mit kell ilyenkor tenni, bár néhány értesülésem már elavultnak bizonyult, és közben a világ sem állt meg, újabb kihívások tornyosultak fölém, többek között az önéletrajz megírása.
    Ebben is itt kaptam segítséget, amit újfent hálásan köszönök.
    Amint kézhez kaptam a papírokat a cégtől, rögtön mentem is vele a munkaügyi központba. Itt regisztáltam volna magam álláskeresőként, ami azért fontos, mert ha megvan a minimum egy év folyamatos munkaviszony, azért kapok egy kis pénzt.
    Nem sokat, egy évre visszamenőleg napi 6500 nettó kreditet. Semminél több, számlára, utazási költségre elég. Maximum 120 napig folyósítják, szóval az nem játszik, hogy beosztjuk és többet nem kell dolgozni. :) Apró csavar, hogy ugyan a mohácsi kirendeltség a hozzám legközelebb eső intézmény, mégsem oda kell mennem, mert egy elég udvariatlan és fellengzős tájékoztatásból kiderült, hogy Komlóhoz vagyunk kirendelve.

    Folytatás...

    Jack Hunter 11 hónapja 21

  • Villanyautózás, kicsit másképp

    Halihó!

    Valahol jó dolog, hogy próbálunk leszokni a fosszilis energiahordozókról, ugyanakkor nehéz és macerás az átállás. Akkumulátort gyártani majdnem ugyanolyan környezetszennyező, plusz van egy viszonylag rövid kihordási ideje, ami után egyelőre csak veszélyes hulladék lesz.
    Kicsit nevetségesnek gondolom, hogy közel háromtonnás monstrumokkal próbáljuk megmenteni a bolygót, amiben nagy százalékban egyedül ülünk. Hátra meg inkább ne üljön senki, úgysem fér el kényelmesen, ha meg mégis, a dizájn miatt olyan érzés ott tartózkodni, mint egy döcögő liftben.
    Aztán még ott a hatótávpara, amit úgy próbálunk ellensúlyozni, hogy óriási akkut építünk az autóba, amitől még nehezebb lesz, még többet fogyaszt, még több idő feltölteni, és még drágább lesz. A gyerekcipőben járó töltőhálózatokról meg ne is beszéljünk.
    Van megoldás? Van megoldás. Két szó: cserélhető akkupakk.
    Az ötletem a következő: Az elektromos autókban általában a padlólemezbe van szerelve az akkumulátor. Ezt kellene egy egyszerű fiókmechanikával kihúzhatóvá, cserélhetővé tenni. Hasonlóképp, mint az elektromos targoncáknál. Szakképzett személyzettel megoldhatóvá lehetne tenni az egyszerű, gyors, biztonságos akkucserét, amit a már meglévő benzinkutakon lehetne tárolni, tölteni, cserélni.

    Folytatás...

    Jack Hunter 11 hónapja 54

  • Picasa fotótömörítés beállítása de hogy?

    Halihó!

    Van egy csomó kép a gépemen, és mint sokan, én is a Picasa-t használom. Utóbbi időben szemmel láthatóan csökkentek a képméretek, aminek örülnék, de a minőség is drasztikusan csökkent. Most töltöttem fel ismét egy csokor képet a gépre, és vissza akartam nézni. Jobb oldalt alul lehet látni,hogy pörgeti a képeket, majd egy üzenet: a Picasa tömöríti az adatbázist hogy spóroljon a hellyel. De én ezt nem kértem! Nekem nagyon jó, ha 16 megás egy kép, szeretem látni a részleteket, szeretek belenagyítani. Próbáltam a programnak ezt a funkcióját megkeresni, sikertelenül. Rákerestem a neten, igazából semmi érdemleges. Úgyhogy megint csak ide jövök, hátha van valakinek ötlete, nagyon megköszönném. :K

    Jack Hunter 11 hónapja 4

  • Napi cuki: hány macska van a képen?



    Jack Hunter 12 hónapja 26

  • Mitől lennél különb?

    Te. Te gőgös, pökhendi, gyarló ember! Te, aki már kölyökkora óta megkapott mindent. Akinek a gazdag papa-mama a segged alá rakott mindent, mit megkívántál. Aki a legjobb iskolákba jártál, de inkább mellé, és élvezted a felhőtlen életet, hajhásztad kisded örömeidet. Tanulmányaiddal sem akkor, sem most nem foglalkoztál, hiszen a papa úgyis elsikált mindent.
    Hiszen te vagy a szemük fénye, igaz? Az egész eddigi életed ilyen felelőtlen, csillogó pompa, amit oly fontosnak tartasz, de valójában üres és jelentéktelen.
    Halmozod az élvezeteket, lubickolsz semmi kis sikereid fényében, felelőtlenül habzsolod az életed, és azt gondolod magadról, hogy te vagy a legfontosabb, legkülönb, legjobb ember a világon. Hiszen mindened megvan, mindent elértél amit csak akarsz, amit meg mégsem, úgyisa megveszed.
    A felső tízezerrel lógsz. Gúnyolódsz, kineveted és lenézed az egyszerű, együgyű embereket, akik a két kezükből élnek, hulló vakolatú házakban, huszonéves autóval, sok gyerekkel, és annyi fizetéssel havonta,amit te egy éjszaka könnyedén elversz a klubban.
    De ők is érző lelkű emberek. Jusson ez eszedbe akkor, amikor kiszállsz a nemrég vásárolt autódból, aminek kilenc számjegyű árát még te is megérezted. Puha bőr cipőd, ami valószínűleg egy olyan állatból készült, ami fajának utolsója volt, halkan surrog az aszfalton.

    Folytatás...

    Jack Hunter 12 hónapja 12

  • Munkahely váltás a semmibe

    Halihó.

    Kihúzták alólam a szőnyeget. igaz, nem csak én álltam rajta, hanem még huszonhét ember. Becsődölt a cég, menjen ki merre lát. Jó, persze, voltak előjelek. A termelés és a bérek folyamatos csökkenése, pletykák, információmorzsák.
    De nemigen foglalkoztunk vele, volt már ilyen, aztán jött is megrendelés, lett munka, ment minden tovább. Hullámvölgyekben dolgoztunk, de szerettem csinálni, és most is szeretem. Viszont pénzből él az ember, ezért egyszer már próbáltam mást találni, így kerültem ki külföldre, ami csúfos kudarcba fulladt.
    Alig hogy hazajöttem, vissza is hívtak. Kicsit vacilláltam rajta, de a semminél a rossz is jobb, úgyhogy visszamentem. Év elején már kezdődött megint a lejtmenet, szabadságolások, leállások. Keresgéltem mást, de mindig halogattam, most ezért nem, most azért... Mindenesetre elindítottam egy targoncás tanfolyamot, biztos ami biztos.
    Aztán a mai napon megcsörrent a telefon. Szabadságon vagyok, látom hogy a főnök hív. Gondoltam nem tud valamit, vagy kíváncsi valamire. Nem erről volt szó. Következő hetet még ledolgozzuk, aztán két-három hónap fizetés nélküli mindenkinek. Először nem akartam elhinni, pedig sajnos de.
    Két szék között a pad alá esete, mert a targoncásom még nincs kész, de munkahelyem sincs már. Nehezen mozdulok, még nehezebben ismerkedek meg új emberekkel.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 105

  • Mennyi aljasság...

    Halihó.

    Nem akartam elrontani senki ünnepét, ezért nem is hozakodtam elő vele mostanáig. Egyszerű, de annál kiábrándítóbb sztori, pont a húsvétról.
    Szóval, tavaly, ünnep előtt utolsó munkanapkor minden dolgozó kapott egy kis ajándékot. Semmi extra, egy tálca tojás, meg alsópolcos bor. Nem az a műanyag flakonos tablettás lötty, annál azért egy fokkal jobb. Igaz, a tojás sem volt különb, hófehér, tápos, nem túl jó minőségű volt. Azért örültem neki, mert sütibe meg festeni elmegy, és az itóka is fogyasztható volt.
    Viszont sokan háborogtak, hogy mi ez a szar, meg jó lesz a disznóknak.Főnök úr persze berágott a nem titkolt elégedetlenség miatt. Nem mondta, de elég komor képet vágott. Azt is mondta, hogy akinek nem kell, hagyja itt. Persze mindenki elvitte. :U
    Ennyiben maradtunk, aztán jött a mostani húsvét. Meg is lett a böjtje, mert nem is kaptunk semmit. Jöttek persze megint a sopánkodók, hogy bezzeg tavaly mennyi mindent kaptunk, idén meg semmit, még egy kis sonkapénzt se...
    A leghangosabbak azok voltak, akik tavaly teli tüdőből leszarozták azt a kevés kis ajándékot is, és naná, hogy mindenfélének elmondták a céget, hogy milyen sóher, kapzsi semmirekellő a főnökség, csak nem ilyen szavakkal. Franc se érti, ha kapunk, az rossz, ha nem, akkor miért nem. :F

    Jack Hunter 1 éve 41

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.