2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Megszabadulnék a Kasperskytől, de nem lehet

    Hiába uninstalláltam a progit, maradt egy mappa a gépen. Nosza, rákerestem a programeltávolítóval, az nem találja. Jó, külső programeltávolító, az sem találja. Némi kutakodás után kiderült, hogy a regisztrációs kulcsnak,vagy mifenének túl hosszú karakterlánca van, azért nem látja. Átnevezném, de ahhoz meg rendszergazdai jogosultság szükséges. Egy profil van a gépen, elvileg én vagyok a rendszergazda. Végignéztem a mappának az almappáit, uninstallert keresve, de nincs. Megpróbáltam csak úgy manuálisan törölni a mappát, de valami System engedély kell.
    A progi, ami a mappában van, vígan fut a háttérben, most ott tartok, hogy külső adattárolóra mentem a személyes dolgaimat, és az egész lemezt formázni fogom. Mielőtt azonban ilyen drasztikus lépésre szánnám el magam, megkérdezlek titeket, hogyan szabaduljak meg ettől a nyavalyástól?
    Mivel nem vagyok nagy számítógépes guru, így a szájbarágósabb kommenteknek örülnék leginkább.
    sikeres problémamegoldás esetén a segítséget nyújtó kommentelőnek ajándék jár, priviben egyeztetünk

    Jack Hunter 5 hónapja 22

  • Csak egy pocok

    Csípős a hajnal.Az autó felé lépkedve fázósan összébb húzom magamon a kabátot. Az ismerős klattyanás, és az index villanása hasít a sötétbe. A kilincshez nyúlok.
    Az ajtó egyáltalán nem autóhoz méltó halk, obszcén cuppanással nyílik. Talán kissé túlzásba vittem a gumikéderre kent savmentes vazelint. Az utastérből különböző illatok kavalkádja ömlik ki. Régi műanyagok, műszerfalápoló, bőr, autóillatosító, és lappangó öregautószag fogad. Ez ellen hiába harcolok már jó ideje. Pedig elvittem kárpittisztítóshoz is, aki teljesen átsikálta, kimosta az autóbelsőt, hiába.A szag halványan ugyan, de megmaradt. Teljesen átitatja az autót, szerves részévé vált már.
    Az elmúlás kesernyés, fanyar szaga. Épp csak annyira érződik, hogy tudassa, minden jó véget ér egyszer. Napközben tapintatosan, észrevétlenül visszahúzódik, de minden éjjel visszatér, hogy a reggeli indulásnál újra megjelenhessen.
    Mély levegőt veszek, és beülök a volán mögé. A bőrözött kormány és üléshuzat süt a hidegtől, de nem sokáig. Becsúsztatom a kártyát a helyére, és rányomok az indítógombra. Az önindító fürgén köszörül egyet- kettőt, majd dacára a megtett 300 ezer kilométernek, könnyedén beugrik a motor, egy pillanatra felpörög, aztán kisimul és egyenletesen járni kezd.

    Folytatás...

    Jack Hunter 5 hónapja 22

  • A Rém

    Sötét reggel. Szemerkélő esőben, kezemben a kajás vödörrel a csúszós, felázott udvaron igyekszem hátrafelé, Csirkesztániába. Húsz kövér, hosszú lábú, nagymellű buta tyúk büszke tulajdonosa vagyok. Van köztük fekete és fehér, cirmos, vörös, bóbitás és bóbitátlan, öregebb és ifjabb vegyesen.
    Kiöntöm a vályúba a darált szemestakarmánnyal elkevert konyhai maradékot, majd kiengedem a türelmetlenül toporgó szárnyasokat. Tótottó! Mutatkozik be udvariasan az egyikük, és ráveti magát az ennivalóra. Még megnézem, hogy van- e vizük, amúgy tök feleslegesen, mert az itató csurig telt esővízzel. Dolgom végeztével kijövök, becsukom a kaput, előrejövök, és leteszem a vödröt a műhely mellé. Buksi kíváncsian beleszagol, aztán utánam szalad. Mindenáron nagy, sáros tappancsnyomokkal akar feldíszíteni.
    Elhessegetem a bolondul ugrabugráló kutyát. Nemsokára ő is megkapja a magáét, egy lavórnak is beillő lábos képében. Boldogan habzsol, észre sem veszi hogy elmegyünk mellette.
    Csak az autó zajára kapja fel a fejét. A kerítéshez szalad, vakkant párat, majd visszarohan az ennivalóhoz.
    Óvatosan vezetek, így is bőven beérünk. Kiteszem az asszonyt, puszi- puszi, szia, majd jövök, szia. Leteszem a verdát a szokott parkolóba, majd belevetem magam a hétfőbe. Van dolog elég, repül az idő, hamar el is jön a műszak vége.

    Folytatás...

    Jack Hunter 6 hónapja 28

  • Mennyire százas a 100-as benzin?

    Halihó!

    Beálltam a kúthoz, leakasztottam a pisztolyt, és miközben folyt a prémium nafta a tankba, azon gondolkodtam, mennyi haszna van vajon a nagyobb oktánszámú benzinnek.
    A MOL Move app miatt mindig a zöld kúton tankolok, a kedvezmény miatt minden 10 ezer forintból leesik 200 forint, ami havi szinten azért látható összeg.
    A kúthálózat azzal hirdeti a prémium üzemanyagot, hogy 3x- os tisztító hatása van, viszont a Shellnél megújult az Evo üzemanyag összetétele, és állítólag egy- másfél tank dínódzsúsz képes teljesen kipucolni a motorból a lerakódásokat.
    Kevés olyan elszánt embert ismerek, aki pont ezért két tankolás után kiszedné a motort, lecsekkolván, vajon tényleg kipucolta- e a dzsuvát. Egy szó mint száz, kicsit elbizonytalanodtam, hogy érdemes nekem állandóan százas benyát tankolnom ugyanazon a kúton? Vagy a másik kúthálózaton jobb a prémium üzemanyag? Mégis, miért jobb, mint a 95-ös?
    Talán a legfontosabb, hogy kevesebb lerakódás keletkezik a motorban. Ez azért jó, mert kevesebbet fogyaszt az autó, ritkábban romlik el és a jobb kompressziótűrés miatt egy kicsi teljesítménytöbbletet is tapasztalhatunk bizonyos esetben. Továbbá kevesebb etanolt tartalmaz, így kíméli az üzemanyagrendszert is.

    Folytatás...

    Jack Hunter 6 hónapja 85

  • Nagyobbacska Bluetooth Hangszórócska

    Erős-okos keddi mennydörgés

    Avagy reflektorfényben egy Tronsmart Force Pro.

    Üdv ismét, jó nagy szünet után. Kampó bemutatójára reagálva, teljesítem hozzászólásom ígéretét, íme az én bluetooth hangfalam.
    Volt mindenféle hordozható zajkeltőm, azt kell mondjam ez eddig a legjobb. Nekem a zene a szenvedélyem, és elég gyakran előfordul, hogy szeretném bárhol hallgatni, lehetőleg élvezhető minőségben. A minőség viszont együtt jár a méretnövekedéssel, de nem mindig életszerű lavórnyi hangszórókat, mázsás erősítőket, kilométernyi kábeleket magammal hurcolászni, hogy tudjak zenét hallgatni.
    Van ahol nincs is áram, másutt meg nem illik hatalmas, letaglózó hangorkánnal dübörgő hangtechnikával megjelenni.
    Tehát, kell valami akkumulátoros, tatyóba dobható cucc, amiben van annyi kraft, hogy pár embert jókedvre derítsen, és mindezt élvezhetően, lehetőleg sok órán keresztül tudja abszolválni.
    Volt egy LG PK5 hangszóróm, nem volt túl nagy, de a méretéhez viszonyítva jól szólt, és ami a legfontosabb, nem akart többnek látszani vagyis hallatszani mint ami.
    Nem erőlködött a pincemély basszusokkal, úriember módjára meghúzott egy határt, kiadott magából annyit amennyire képes volt, de semmi többet. Egészen addig nagy megelégedéssel használtam, amíg a targonca véletlenül át nem rongyolt rajta. Azóta nem teszek a földte ilyesmit.

    Folytatás...

    Jack Hunter 7 hónapja 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.