2024. szeptember 8., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Piaggio és a vihar

    Halihó!

    Kezdhetném úgy is, hogy itt van az ősz, itt van újra. Hűvösödik, hullanak a falevelek, odafent meg valami csőrepedés van, mert egy hónapja már esik az eső, ha kell, ha nem.
    Innét alulról úgy tűnik, próbálták már javítani szigszalaggal, ragasztóval, sziloplaszttal, de egyik sem valami tartós megoldás, mindig elered újra és újra. Tegnap meg valószínűleg megunták a henkölést, kicserélték az egész szakaszt, mert nem esett, ömlött.
    A reggel úgy indult, hogy akaratomon kívül felavanzsáltak szellemlovassá. A felhők lefeküdtek a földre alukálni, vagy nem tudom, de hajnalban akkora köd volt, hogy a garázshoz botorkálva kétszer estem át a kutyán, ami nem az enyém, tehát illene vigyázni rá. Én naiv kocarobogós, hittem abban, hogy csak a faluban van köd, majd útközben felszáll.
    Gyönyörűen meg tudom ám magamat szívatni, ha arról van szó! Azért lépésben, kb harminccal pöfögve lestem az út szélét, mert mást nemigen láttam. Azért teljesen hülye nem vagyok, feldobtam a tatyóra egy láthatósági mellényt, amitől én ugyan nem láttam jobban, de bíztam abban hogy akik utolérnek, azért csak észrevesznek.
    Mondjuk a homlokomra meg felírhattam volna, hogy megyek lopni, mert normális ember ilyenkor még autóba sem szívesen ül, nemhogy motorra.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 5

  • Lehet megfontoltan autót venni?

    Halihó!
    Szpojler: A kérdésre a válasz: nem.
    A házimozi hangfalainak cseréje mellett természetesen fut háttérszálként az autóvásárlás is. Na, nem nagyon, csak nézzük a hirdetéseket, elmegyünk, megnézzük őket, aztán elégedetten csettintünk, hát ezek is egy kalap fekáliát érnek.
    Óriási a nyüzsgés a piacon, a jó autókat hamar elkapkodják, nincs az, hogy megnézünk párat, összehasonlítjuk, aztán a kupacból kiválasztjuk a legjobbat. Mert mire odaérnél a legjobbhoz, addigra már nincs meg. Aztán jöhet a második legjobb, persze valaki már azt is lefoglalózta. Ördögi kör, amiből nincs kiút.
    Túl vagyunk pár stádiumon, először persze mérgesek, idegesek voltunk, most már ott tartunk, hogy egy vállrándítással elintézzük. 450mg Leszarom Tabletta Dolo Rapid Ultra Forte, és csak mosolyogsz rajta. Nincs értelme görcsölni, úgyis lesz valami más. Ilyen felfogással indultunk megnézni egy újabb autót, magunkban már elkönyvelve, hogy félig elporladt, összetört, kigittelt, rommá hajtott fostalicska lesz.
    Ahogy a többi száz és száz másik. Márkakereskedőnél van az autó.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 16

  • A rosseb meghatározása

    A rosseb egy különleges élőlény, ami leginkább kis hazánkban terjedt el. Nem hasonlítható semmilyen ma ismert élőlényhez. Valószínűleg Nagyradáról szabadult el, egy félresikerült sámán varázslatának mellékhatásaként.
    Innen a megnevezés, Radai Rosseb. Nevezik még Francnak, valamint Fenének is. Előbbi a még fejletlen, utóbbi a megvénült rosseb elnevezése.
    Különlegessége, hogy gáz halmazállapotú élőlény, képes bármilyen alakot ölteni, és szellemileg manipulálni az élőlényeket, de az emberre közvetlenül nem jelent fenyegetést. Kedvenc időtöltése a különböző molekulák szétbontása.
    Feltehetően ebből nyeri a létezéséhez szükséges energiát. Mindig olyan tárgyakat tesz tönkre, amit az emberek szívesen, és gyakran használnak. Ha összetörik egy váza, leesik a telefon, elszakad a motoron a szíj, az nem a véletlen, hanem a Rosseb műve. Másik kedvenc elfoglaltsága az állatok, leginkább háziállatok megbabonázása. Szívesen bújik macskákba, kutyákba. A fertőzött állatok szokatlan viselkedést tanúsítanak, tárgyakat törnek össze és tesznek tönkre, ezzel is erősítve a Rossebet.
    Brit tudósok kimutatták, a Rosseb gyakran vándorol, leginkább oda megy, ahol gyakran emlegetik, ilyenkor jelentős pusztításra képes. Elkapni, bezárni, megölni gyakorlatilag csak a sámánok, vajákosnők tudják, mivel azonban ezt a mesterséget az OKJ keretein belül nem tanítják, ezért a Rosseb szabadon szaporodik és terjed.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 22

  • Csak nálam rosszalkodik a Mozilla???

    Halihó!

    Legfrissebb tűzrókát használok, az utolsó frissítés óta tapasztalom azt a kellemetlen jelenséget, hogy random oldalakon nem enged kattintani a böngésző. Például a Használtautó.hu oldalán a szűrőket beállítva hiába kattintok a keresésre, nem csinál semmit. Totalcar.hu oldalán néhány cikket nem tudok megnyitni. Sütiket töröltem, hiába. Egérhiba kizárt, többel is próbáltam, átdugtam máshova, újratöltöttem az oldalt, újrainítottam a gépet, akkor is. A pc egy alap Hp, Win 10 van rajta.
    Most meg már telefonon is játszik, csak itt meg görgetni nem enged. Más böngészőnél, pl Edge, Chrome, semmi ilyesmi. Másnál is előfordult ilyesmi?

    Jack Hunter 2 éve 12

  • Hangfalat veszek!

    Halihó!

    Elindult a vezérhangya, nem hagyott békén a bolha a fülemben. Addig-addig gondolkoztam a házimozi hangfalainak cseréjén, amíg egy jó ajánlatot látva nem tudtam ellenállni a csábításnak, elhamarkodottan fejest ugrottam a szarba. Ahogy szoktam is. :)
    A rendszer eredetileg állt egy pár Mission 731 hangfalból, ami frontsugárzóként volt használva, háttérsugárzónak pedig egy Orion HS 288 volt beállítva. A Missionokkal semmi bajom nincs, élvezettel hallgatom nap mint nap, de bonyolultabb zenéknél az Orionok elvéreztek, a hangerővel is csínján kellett bánni, szóval lehúzták az összképet. Nem túlságosan, de azért észrevehetően. Éppen ezért jó drágán meghirdettem őket, hátha találok egy hifi fanatikust, gyűjtőt, aki legalább a megvigyázott, gyári állapotot értékeli, nem azért veszi meg, mert " jól kiadja a mélyeket, meg lehet hallani az éles hangokat" :U
    Végül is, találtam egy csodabogarat. Csereként felajánlott egy Yamaha NS-G 30 hangfalpárost, én meg naná, rögtön rábólintottam. A képeken gyönyörűen mutattak, sehol egy karc, nincs benyomódott porvédő, semmi nyoma mostoha bánásmódnak.
    Ennél több nem is kellett, elvégre a Yamaha jóval többet ér az Orionnál, meg azért nekik is nagy múltjuk van, plusz csak Pécsig kellett menni, szóval hamar-hamar nyélbe ütöttük az üzletet.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 15

  • Egy cikk a gépjárművezetőknek (is)

    Sziasztok.

    Totalcar-on futottam bele ebbe az elgondolkodtató olvasmányba, ami az autósokról és a forgalomban résztvevőkről szól. Gondolkodtam rajta, hogy én is írok valami ilyesmit, de ha már megírta más, akkor egyszerűbb belinkelni. Erre tessék:
    [link]

    Jack Hunter 2 éve 12

  • Kell-egyáltalán nekem autó?

    A válasz bonyolult és nem egyértelmű.
    Halihó. Viszonylag sok idő után jutottam el ehhez a kérdéshez. Miután kezdek anyagilag rendbe jönni, a számlán is egyre kellemesebb összegeket látok, jött a dilibogár.
    Vegyünk autót
    De most okosan, mert nem kell rögtön, csak hát legyen. A párom is pozitívan állt hozzá, az anyagiak úgy álltak, hogy megengedhetjük magunknak. Szóval idő dögivel, az igények egyszerűek, a választék hatalmas. A legegyszerűbben intéztük el a dolgot. Besétáltunk egy kereskedésbe, azzal a tervvel,hogy kifizetünk valamennyit, aztán veszünk egy újat, hitelre. Minimum fél év munkaviszony, BAR listán ne legyünk rajta, meg legalább 300 ezer beugró, tíz évre. Ezeket a feltételeket gond nélkül megugrottuk, de akkor is ott a háááááát... Átrágtuk az asszonnyal. Előnyök, hátrányok. Jó, mert garanciális a javítás, nagy valószínűséggel sokáig gondozásmentes a járgány, nincsenek alattomos rejtett hibák. Viszont fél évet kellett rá várni, és a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy ésszerű beleugrani egy tízéves hitelbe.
    Írtam egy cikket, talán még emlékeztek rá, a címe: "Nyakán a kés az olcsóautósoknak"

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 131

  • Piaggio - az első perec

    Halihó!

    Nem, nem tudok túl szaftos sztorit adni. Még vér sem folyt, orvosi, illetve hatósági vonzata sincs a dolognak. Bocsi.
    Kopp kopp, a motor is jól van, tükröt cseréltem, hátsó fékbowdent meg egy első indexet, slussz.
    Nincs hibás, felelős, egyszerűen balfék voltam, ennyi.
    Kivételesen nem pénteki napon történt, a szokásos módon munkába indultam délután, zuhogó napsütésben, nyakig érő melegben. A motor kifogástalanul müködik jó ideje, és mindig írom is, mennyire szeretek is motorozni. Csak éppen nem tudok.
    A munkába vezető út elég aljas, oda vissza van benne két 10 százalékos kb 500 méter hosszú emelkedő, amely még kanyargós is. Nehezítésképp a burkolat minősége elég hitvány, hiányzik a felfestés, plusz java részt erdőben kanyarog, és még szűk is. Google térképén érdemes megnézni az utcaképet.
    Van egy rész, dombnak le, hatvanas tábla, domb alján erős balos, tanyabokor, út mellett buszmegálló, az mellett autóbejáró. Van egy közlekedési tükör felszerelve, de így is elég beláthatatlan. Szerencsére a forgalom gyér, így magabiztosan zúgtam le a lejtőn, ahogy már annyiszor. Totál nem számítottam rá, hogy nekem jobbról a buszmegálló mögül, takarásból kitolat egy kék dákó. Elvégre elég hangosan jövök, ég a lámpám, elsőbbségem van, etc, etc.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.