2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hát boldog tizediket Öreglány!

    Te jó ég, hogy repül az idő. Kerek tíz éve, hogy összeszedtem az árokpartról. Akkor még közmunkás voltam, és épp arrafelé dolgoztunk. Az út szélén bóklászott céltalanul egy fekete szemetes zsák mellett. Messziről nem is tudtuk, mi lehet. Olyan apró kis vakarék volt.
    Némi fogócska után sikerült elkapni. Szörcsögve fújt rám. Pici, de annál hegyesebb fogaival az ujjamba harapott. Szegénykémnek taknya-nyála egybefolyt, szemeit sem tudta kinyitni, csupa ragacsos csipa volt.
    Csitítgatva simogattam, míg megnyugodott kissé.
    Csabi kollégám megkínálta zsíros kenyérrel, amitől izgatottan mozgolódni kezdett, hát leraktam a földre. Amíg mohón ette a kenyérdarabkákat, megnéztem, van-e valami a zsákban. Sajnos volt. Még három apró, színes mozdulatlan szőrgombóc. Már egyikben sem volt élet. Valószínűleg kidobták őket a kocsiból. Félrekotortam egy vakondtúrást, csak úgy kézzel, kis lyukat vájtam a puha földbe, majd óvatosan elhantoltam a kis tetemeket.
    A megmaradt apróság teli pocakkal, sokkal dundibban odasunnyogott hozzám és a lábamnak dörgölőzött.
    Hazavittem, de nem ringattam magam hamis reményekbe. Túl beteg volt a kis jószág, hogysem életben maradjon.
    A párom amikor meglátta, csak a fejét csóválta. Vizet melegített, majd egy részét átöntötte egy küblibe és száraz kamillát szórt bele.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 hónapja 12

  • Busójárás, a gazdagok szórakozása

    Elhiszem hogy egyszer van egy évben, meg látványosság, meg infláció, de azért na. A pofátlanságnak is van határa.Néhány dolog, amit megemlítenék:

    Parkolás a Duna közelében: 5000 Ft.
    Egy üveg Borsodi: 1000 ft.
    1dl.pálinka:2000 Ft.
    Töltött káposzta egy adag, egy gombóc:1700 Ft.
    Kürtőskalács:1500-2000 Ft, feltéttől függően.

    Ha most belegondolok, hogy lejön egy átlagos 3 fős család, papa, mama, gyerkőc, akinek muszáj venni valamit, üzemanyagköltséggel, szállással, étkezéssel együtt lazán elmegy 50 ezer, és akkor még szelíden számoltam. Aztán sír a város szája, hogy jajj, évről évre kevesebben vannak... :W

    Jack Hunter 2 hónapja 30

  • Eladnám a számítógépet, de mennyiért?

    Sziasztok!

    Kis segítséget szeretnék kérni. Szeretném lecserélni az asztali vasat valami kompaktabbra, modernebbre. Az idők során azonban sikerült egy olyan konfigot összeállítani, amit nem tudok hova tenni árban. Nyilván irreális lenne a komponensek árát összeadva meghirdetni, ugyanakkor persze szeretnék én is jól járni. Nincsenek nagy reményeim, elvégre azért egy koros gép, de bőven használható a mindennapokra. Az utóbbi időkben már nem követem az árakat sem, és hiába kerestem fel használt számítógépeket áruló boltokat viszonyítási alapként, sajnos lyukra futottam. Szóval most hozzátok fordulok, akik jobban forgolódnak ebben a szakmában, és van rálátásuk a dolgokra.
    Nem is szaporítom tovább a szót, íme a gép:
    Márka: Hewlett-Packard
    Ház: Fekvő, kompakt, alacsony profilú. Esztétikailag kissé karcos, tetejét nehéz lecsukni.
    Alaplap:: Hewlett-Packard 304 Ah
    CPU: Intel Core i5 650 @ 3.20GHZ Clarkdale 32nm Technology
    Videókártya: 2047MB NVIDIA GeForce GT 730 (Gigabyte) passzív, ventilátor nélküli.
    RAM: 16,0GB Dual-Channel DDR3 1333MHZ
    Tárhely: 120GB KINGSTON SA400S37120G (SATA-2 (SSD) és 149GB SAMSUNG HD161HJ (SATA 2) HDD
    Optikai lejátszó: Valamilyen Pioneer, író, olvasó, 40x sebesség
    Táp: 370W, Stock, gyári.
    Egyéb: legalább 10 USB csatlakozó, HDMI, HDMI ARC támogatás, Optikai kimenet, Jack csatlakozó.

    Folytatás...

    Jack Hunter 3 hónapja 40

  • Kézifékes hóesést mindenkinek!

    Ahogy Hofi mondta: Felkészültünk a télre, csak nem számítottunk rá. Borzalom, hogy leesik pár centi hó, és megbénul a közlekedés. Reggel megyek dolgozni, alig fordulok ki, és nézem hogy mit látok egyáltalán: két halvány pirosas- fehéres foltocska előttem és mozog. Ráesik az utcai lámpa. Ahá, ez egy egyszerű egyterű, épp csak tökig havas a hátsó lámpája.
    Rávillogok, de nem látja. Hogy látná, amikor a hátsó ablakot is beborítja a hó. Meg az oldalsókat. Bújócskát játszik, majd valaki lesz az elhunyó.
    Rádudálok, rávillogok, nagy nehezen észrevesz. Lehúzza az ablakot, középső ujjával az égre bök: el van intézve.
    Úgy kell nekem, minek okoskodom?
    Szerencsére elkanyarszik, nincs vele több dolgom. Másik versenyző előttem szédítő húsz kilométeres sebességgel halad. Erős kanyar közepén megijed, beleáll a fékbe, naná hogy megcsúszik. Ilyen időben, csúszós úton kanyar előtt fékezünk biztonságos tempóra, aztán motorfékkel végigcsorgunk az íven. Haladó autófelhasználóknak, hátsókerék hajtásúaknak lehet egy kicsit a gázzal is ügyeskedni. Épp csak annyira, hogy senkit ne ijesszünk meg, és senkiben ne tegyünk kárt. Hozzáteszem gyorsan, a gázzal játszás és a kilinccsel előre autózás nem ugyanaz, utóbbit hagyjuk a versenypályára, forgalomtól elzárt részre.
    Azt még megértem valahogy, hogy mellékúton nem sietik el az útburkolat tisztítását.

    Folytatás...

    Jack Hunter 4 hónapja 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.