Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Én ebből a parkolást látom kiakasztónak, szerintem a többi nem olyan vészes, főleg ha jó volt, amit adtak.

De ja, bármit akarsz, ahhoz pénz kell, legyen az kikapcsolódás vagy hobbi. Síelni voltunk múlt héten, mondjuk az tényleg nem olcsó hobbi, de mikor megláttuk a sort a felvonó előtt sokkot kaptunk. 25 perc várakozás után a felénél sem jártunk a sornak, miközben a priority üres volt folyamatosan, gondolom a hozzánk hasonló gyökerekre várva. Szóval megvettük, így azzal együtt minden nap 90 Euró volt csak a felvonóbérlet fejenként, de legalább síeltünk és nem csak vártunk a sorban. Szóval van lejebb. Másfelöl az árral is tudod kontrollálni, hogy mennyien vesznek adott terméket-szolgáltatást, és lehet ez az árszint van azon a ponton, máskülönben annyira sokan lennének, hogy senki nem élvezné, lásd feljebb.

Én a tavalyi karácsonyi vásáron akadtam ki. A kaja még OK volt, semmi extra mégis elég drága de OK belefér viszont mikor azt mondta az eladó, hogy az Eurót 260Ft-ban váltják és fix 1500Ft kezelési költség jön rá, kiröhögtem. Szerencsére ismerősökkel voltam akiknél volt HUF, így ettem. Na, ez a lehúzás.

Amúgy a "kenyeret és cirkuszt" mintha kezdene kikopni a kormányok eszköztárából.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#2) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Étel/ital árak teljesen "normálisak" a mai világban.

(#3) 8th


8th
addikt

De legalább van Baja Eye. Mondjuk nem mertem megkérdezni mennyi az annyi asszony amúgy is tériszonyos. Pedig mekkora poén lett volna felcsalogatni rá. :DDD

(#4) marositech


marositech
senior tag

Szerintem reális árak.
Aki oda akar hajtani kocsival fizesse ki a parkolást, az 5 rugót szerintem fogjuk fel támogatási pénznek. Remélem a teljes bevételük a városé lesz.
Szentendrén hétvégén is fizetni kell a parkolásért.
Majdnem összes balatoni városban már hétvégén is 600ft/óra áron kérik a parkolást.

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#5) Rowon


Rowon
veterán

Magyarországon olyan árak vannak, hogy inkább külföldön éri meg nyaralni és szórakozni.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#6) pechman8


pechman8
aktív tag

A cikk írójának igaza van.
De az igazi hibás az aki kifizeti. Mivel kifizették tovább emelnek. .. a határ a csillagos ég vagy amikor már nem fizetik ki. A kapott értékhez ennek nincs köze. De mindennel így van ez. Legyen az parkolás vagy egy mobiltelefon

[ Szerkesztve ]

Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.

(#7) Rowon válasza pechman8 (#6) üzenetére


Rowon
veterán

Az Ifon az tényleg egy létszükséglet, ráadásul minden évben megvenni a legújabbat. A nyugati világ "problémái". Az Androidhoz képest amúgy is egy fos.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#8) Qtya123 válasza pechman8 (#6) üzenetére


Qtya123
őstag

Ennyi. Kár ezen háborogni. Amíg tömegek kifizetik, miért ne emelnének?

Amúgy is rengeteg ember siránkozik, hogy jaaaj infláció, nyugati árak, stb... Mégis kifizetik. A rendezvények tele, a plázák tele, a szállodák tele. Feleségem rokona egy Komló melletti négycsillagos szállodában dolgozik. Folyton tele van. Február első hetében mentünk oda találkozni vele. Parkoló fullon, még a hátsó sáros rész is. Árak az egekben. Nem számít, hogy vége a karácsonyi és szilveszteri szállodai forgatagnak, minden héten tele vannak, kb szünet nélkül.
És leginkább magyar vendégek. A parkolóban pedig nem prémium autók vannak többségben, hanem átlagos családi autók.

De a busójárásra is mentek pl olyan ismerősök, ahol 2 kicsi gyerek van, az anya gyesen, apa hol dolgozik hol nem, most épp igen, ennek örömére hogy újra van családi bevétel (komoly nettó 280e Ft az apa részéről + a gyes) megindultak a busójárásra.

Ilyen ez. Az emberek koppra költik magukat, ha kell, ha nem.

[ Szerkesztve ]

(#9) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Az a legnagyobb baj, hogy a rendezvény kinőtte a várost. Busójáráskor gyakorlatilag élhetetlen a város. Minden fontosabb kereszteződésnél terelések vannak. Aki a belvárosban él, az nem tudja használni az autóját, hacsak nem kér rendőri segítséget- gyakran hiába, mert a kapubejárókban, közterületen szerteszét parkoló autókat nem lehet csak úgy elvontatni. Ha mákod van, akkor szimplán csak kiszorulsz a városból, lerakod öt kilométerrel arrébb a kocsit, és séta haza, mert se busz, se taxi nem tud bejutni. Olyan is előfordulhat, hogy nem tudsz kiállni, a kocsival és mehet a telefon, főnök, kések. Mindez miért? Mert sokan nem akarják kifizetni a parkolást, és bónusz: ott van a rendezvény központja, ahol egyébként rengeteg autó parkol átlagos napokon.
Rosszul van megszervezve az egész, nincs egy olyan nyilvános nagy tér, ahol rendesen le lehetne bonyolítani az látványosságot. Kívülállóknak talán fel sem tűnik, mekkora nyűg ez az egész városnak, mégis erőltetik, mert nagy pénz van benne. Enélkül Mohács csak egy átlagos várossá válna( nem mintha nem lenne az) a lakók meg tűrik a tömeget, a szemetet, a hangoskodást, garázdaságot. Nem baj ha feltörnek pár autót, betörnek néhány házba, vagy mint tavaly, öt- hat busó megerőszakolt egy tizenöt éves lányt. Istenem, hát megesik! :W

(#10) spirit007 válasza Jack Hunter (#9) üzenetére


spirit007
senior tag

Az a legnagyobb baj, hogy a rendezvény kinőtte a várost. Busójáráskor gyakorlatilag élhetetlen a város

pont ezért vannak az elrettentő árak

(#11) thesound


thesound
őstag

Én az egyik belvárosi karácsonyi vásáron "röhögtem", hogy az emberekkel a 2000-2500 Ft-os kürtös kalácsot vetetik meg a bódéból, míg a pláza túloldalán 800-1000 Ft-ért kaptad ugyanazt, üzletből. Nyilván tudnod kell, hogy ott van, de méretre és minőségben is egyezett a kettő.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#12) vhw válasza spirit007 (#10) üzenetére


vhw
addikt

Most a magas árak vagy a tömeg miatt élhetetlen? ;]

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#13) norbx válasza Rowon (#5) üzenetére


norbx
aktív tag

Ezért nem megyek el itthon nyaralni. Fele annyiból kihozok Görög vagy más nyaralást lassan.

(#14) Rowon válasza norbx (#13) üzenetére


Rowon
veterán

Kollégám tavaly (bocsánat, idén januárban) Srí Lankán volt 2 hetet a feleségével. Olcsóbb volt a szállás a repülőjeggyel együtt, mint egy balatoni nyaralás.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#15) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

kb. ugyanaz, mint a kolbász fesztivál. Baromi drága, de legalább nem is finom ami ott adnak. Ha kimegy az ember a piacra sokkal finomabb sütni valót kap.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#16) Rowon válasza Victoryus (#15) üzenetére


Rowon
veterán

Vagy amit otthon magadnak megsütsz, sokszor az is jobb.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#17) norbx válasza Rowon (#14) üzenetére


norbx
aktív tag

tavaly Athén mellett voltunk 5 napra 90 ezer volt a szállásunk 3 gyerekkel. Tengerpart mellett ami ugye nem egy Balaton szint.

(#18) totron válasza thesound (#11) üzenetére


totron
addikt

Amíg van felvásárlórétege a pofátlanság ezen szintjének, addig ez lesz. Vásárban, csillió forintos 5 centis kolbászdarabra én is kategorikusan nemet mondtam, pedig meg is lettem volna hívva. De egyszerűen nem, elvből sem, effektíve kiadásra sem, sehogyan sem megy le az ilyen a torkomon. De érdekes dolog történt, vagyis hogy nem történt: a kategorikus nememtől nem állt meg a világ, no pause, mint a filmekben, hanem csak ment minden tovább. Persze, hiszen ott volt a felvásárlóközönség. Nem lehet megállítani.

(#8) Qtya123, egy TB-emeléssel mondjuk már nehezebb dacolni vagy vegyük a lakhatást. Így különítsük el a muszájt és nem muszájt.

(#19) szabonagyur válasza Rowon (#16) üzenetére


szabonagyur
félisten

És ha otthon maradsz is mondhatod ezt, hogy még jobb stb.

Egyik ilyen rendezvény sem volt sosem ingyen, ahogy most sincs.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#20) Qtya123 válasza norbx (#13) üzenetére


Qtya123
őstag

A komplett balkánt bejártam (plusz idén jön Törökország), illetve Nyugat-Európa kb felét. 90%-ban olcsóbbak ugyanazok a kaliberű szállodák/apartmanok, mint amit mondjuk Siófokon nézel. De pl Abu-Dzabiban is 300.000 Ft körül kijön egy jobb szálloda 1 hétre, mint itthon a példában hozott Siófokon, ahol ugyanennyi időre hasonló kaliberű 450.000 Ft-tól indul.

De ugyanazt tudom mondani, mint előbb. Ha nyáron pénteken és vasárnap nem lehet megmozdulni az M7-esen, mert ilyen árak mellett is fél Pest lemegy hétvégente, akkor miért is csökkentenének?

[ Szerkesztve ]

(#21) GreatL


GreatL
őstag

Egy gombóccal jóllakok, nem kell több a töltött káposztába szerintem egy ilyen rendezvényen.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#22) Rowon válasza szabonagyur (#19) üzenetére


Rowon
veterán

Nem erre gondoltam, de sok olyan árus van, amelyik silány minőségű ételért csillagászati árat kér. Sok ilyenbe belefutottam már.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#23) ncc1701 válasza norbx (#13) üzenetére


ncc1701
veterán

Ugyanez. Nekünk nyáron egy hét osztrák alpok, és egy hét horvát tengerpart. Kaja árak kb ugyanazok, mint itthon. És a tenger azért nem egy balcsi. nagyon régen nem nyaraltam itthon, ahhoz mondjuk a feléből ki kellene jönnie.

[ Szerkesztve ]

(#24) szabonagyur válasza Qtya123 (#20) üzenetére


szabonagyur
félisten

De ugyanazt tudom mondani, mint előbb. Ha nyáron pénteken és vasárnap nem lehet megmozdulni az M7-esen, mert ilyen árak mellett is fél Pest lemegy hétvégente, akkor miért is csökkentenének?

Így van, mindig, minden tele van, akkor nincs gond.

Meg akit zavarnak az itteni árak lehet menni külföldre ahogy Te is írtad, jobbat kapni, stb.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#25) szabonagyur válasza Rowon (#22) üzenetére


szabonagyur
félisten

Én alapból nem értem a vásárokban való nagy piálást/kajálást. Ritkán veszek egy perecet vagy hasonlót, de igazából semmit.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#26) Rowon válasza szabonagyur (#25) üzenetére


Rowon
veterán

Meg van a hangulata. Sok kézműves termék ott köt ki a vásárokban és városi rendezvényeken, pl. kézműves fagyik. Ha már látom, általában meg is kóstolom. Szolnokon tavaly nyáron pl. a levendulás fagyi egész jó volt.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#27) szabonagyur válasza Rowon (#26) üzenetére


szabonagyur
félisten

Én ezt értem, de mindenki tudja, hogy a kézműves cuccok túl vannak árazva, ezen sírni kb felesleges.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#28) nemlehet


nemlehet
őstag

Szintén sokat utazok nekem is az a tapasztalatom hogy a magyar vásári árazás felnőtt a nyugatihoz ami meglehetősen nevetséges. De amíg így is van kereslet addig nem lesz olcsósodás.
Én úgy vagyok vele rohadjon rájuk.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#29) hege8888 válasza nemlehet (#28) üzenetére


hege8888
aktív tag

a belföldi turizmusnak az egyik gerjesztője a Szépkártya. Szerintem az emberek egyrésze csak ezért megy el az utóbbi időben hosszú hétvégékre wellnessbe, stb, mert nehog ne költsem már el.. Ha kp-ban, vagy fizuban kapná meg a dolgozó, szerintem jórészének eszébe nem jutna erre költeni. Ez egyajta irányított gazdaság-pörgetés az állam részéről.. Jókat szoktam mosolyogni, mikor meg szakemberek nyilatkozzák, hogy Magyarország turisztikailag hú, meg ha..

https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html

(#30) Rowon válasza hege8888 (#29) üzenetére


Rowon
veterán

mert nehog ne költsem már el

Felém néhány szupermarket elfogadja. Azt veszel rajta, amit szeretnél.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.