2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • LG K41S: Hülye vagy,fiam!

    Halihó!

    Anyumnak kiválasztottuk élete első okostelefonját. Mivel végig hagyományos telefonjai voltak, ezért nem volt túl fontos a vas. Mégis lebeszéltem az olcsó kínai vackokról, amitől valószínűleg megundorodott volna egy életre az okoskütyüktől. Ez egy középkategóriás gép, már dadogás nélkül fut rajta a menü, jó nagy a kijelzője, és vállalható képeket készít a macskákról, ételekről. Mivel édesanyámtól mindig is távol állt a játék, így bőven elég a 3 GB ram, és ez elég az alapszintű hírolvasáshoz, receptnézegetéshez is a neten.
    A beköltözés rendben lezajlott, beállítottam egy egyszerű módot, megmutattam neki mit hogyan, és egész hamar belejött.
    Beállított magának csengőhangot, háttérképet, és megvolt az első videóhívás is Messengeren. Viszont eltelt egy hét, és észrevettem, hiába hívom, nem veszi fel, ugyanakkor rendben visszahívott. Pár alkalom után már gyanús lett, hát leruccantam hozzájuk a hétvégén, hogy miújs.
    Vonakodva bár de elmondta, hogy nem tudja felvenni a telefont. Mutatta is: Zárolt, sötét képernyőn kicsöng a telefon, de a képernyő nem éled fel. Csak a bekapcsoló gomb többszöri megnyomására ébred fel a készülék, viszont ha megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor elnémul. Tehát rezeg, villog a vaku, csak már nem csörög. Aztán a sokadik nyomogatásra feléled a kijelző, és lehet ostobán a hívást fogadni: a karika széléhez húzni az ikont, ami vagy sikerül, vagy nem. Inkább nem.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 18

  • Eladtam a Nissant,és az autóvásárlás szépségeiről néhány szösszenet

    Halihó!

    Úgy alakult, hogy megszabadultam a Niszmonytól.

    Az utóbbi időben egyre több pénzt igényelt, ami a jelenlegi helyzetemben nem igazán engedhettem meg magamnak. Azzal kezdődött, hogy csikorogni kezdett a fék. Oké. Elkopott a jobb oldalán a pofa. De persze csak a belső, mert az úszónyereg szépen berohadt. Oké, kopó alkatrész, várható is volt, hiszen egy éve, mióta birtokomban van, ehhez nem nyúltunk hozzá. Szokásos alap dolgokat a vásárlás után, mint olaj, gyertya, szűrők, megkapta, a fék jó volt, jól fogott, minek piszkáljuk ugyebár.
    Kapott két pár pofát, körben át lett nézve a fék, ki lett cserélve a fékolaj nem volt nagy durranás, 14 ezer forint. Otthon megcsináltam apuval, ő hobbi autószerelő, tehát munkadíjat nem számolok.
    Ezután majd egy hónapig jött ment szótlanul. Egy szép napsütéses délutánon-dehogy volt szép, rohadjon meg. Kattogni kezdett a baloldali féltengely. Hurrá. Jól van, húszéves a szocska. Párban szép az élet, 60 ezer forint. Szintén családi programban kicserélve, nagyon jó. Aztán most nemrég munkaügyben járván, reggel, fagyott úton ajtókilincsel előre csúszva a kanyarban azon morfondíroztam, lám, a négyévszakos valóban nem túl jó téli guminak.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 116

  • Monitor vs tévé: miért drágább???

    Halihó!

    Unaloműzésképp bogarásztam csak a netet, hirdetésről hirdetésre ugorva, úgy valahogy mint amikor kirakatot nézeget az ember. Megakadtam egy piszok nagy furcsaságon, amit nemigen értek. Aztán, hogy neked is legyen olvasnivalód, gondoltam ide is teszek egy bejegyzést, hátha közösen kisütünk valami okosságot.
    Ha a címben szereplő kérdésre rögtön darálod a választ, hogy válaszidő, színhűség, frissítési frekvencia, betekintési szög miatt drágább egy monitor a tévénél, azt mondom, igazad van. De mi van akkor, ha két nagyágyú feszül egymásnak? Játszunk kicsit. Adott egy felső kategóriás OLED monitor, Dell Alienware AW5520QF [link]
    Főbb tulajdonságai az 55" képátló, 0,5 ms válaszidő, 120hz frissítési frekvencia.Plusz ugye a lenyűgözően élethű, vibráló színek. 1 220 000Ft az ára, nem írtam el, egymillió kétszáz húszezer Forint. Nagyon sok pénz. Még jó, hogy ez csak elméleti játék.
    Ellenfeléül választottam egy igen népszerű televíziót a felső polcról: LG OLED55A13LA
    [link]
    Főbb jellemzői az 55" képátló, 1ms válaszidő, 120hz frissítési freki. Az OLED technológiának köszönhetően szintén lélegzetelállító megjelenítéssel és árral: 334 990Ft.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 38

  • kibeleztem a karácsonyfát

    Halihó!

    Az elmúlt karácsony nem volt nagy szám, drága feleségem csak a véletlen folytán állított fát. Én ugye nem voltam vele, a fiunk már kirepült, akkor meg kinek, minek ugyebár. Azonban asszonykám szülei, és az enyémek is hasonló helyzetben voltak, ezért beterveztek egy közös karácsonyt. Tehát mégis lett fa, az ünnep kedvéért, egymásért. Na most ezért nem akarta költségbe verni magát, pár felnőtt miatt nem kell már nagy fa, elég valami apróság is. Nálunk amúgy régóta divat a karácsonyfa bérlés, úgy gondolom, ez talán a legjobb döntés abban az esetben,ha nincs kisgyerkőc a családban. Jó, mert élő és csodálatos illata van, ünnep végén meg nem kell kidobni, eltüzelni. Plusz, többször is felhasználható. De.
    Még december elején a garázsban, padláson pakolászva találtunk egy zsákba tuszkolt műfenyőt, amitől a tavaszi lomtalanításkor akartunk megszabadulni. Amúgy jó állapotban volt, sajnáltuk kidobni. Használni nem kívántuk, az előbb felsorolt indok miatt, azonban most kapóra jött. A bérléshez már késő volt, olyat már nem lehetett kapni, ami ideális lett volna, maradt tehát ez.
    Egy viszonylag egyszerű 80 centis műfenyőről van szó, annyi különbséggel hogy ehhez nem szükséges izzósor, mert optikai szálas.
    Kép nem készült róla, de valami ilyesmi:

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 12

  • normális böngészőt a tévére

    Halihó!

    Van egy Hitachi 55HAK5350 "okos"televíziónk. Ma kipróbáltam, milyen lenne filmet nézni rajta online. Alapesetben rá van kötve az asztali számítógépre, és azon keresztül szoktunk filmezgetni. Én, nagyeszű sündisznó, megpróbáltam feltalálni a spanyol viaszt, ha már "okos" a tévé, van benne wifi, fut a youtube, akkor mennie kell a böngészőnek is rajta. Nosza, le is rántottam az áruházból mindenféle nevenincs browsert, mert Mozillát, Operát, Chrome-ot még véletlenül sem lehet.
    Megy a böngetés, alap dolgokat meg is lehet nézegetni, e-mail, Logout, videómegosztók, eceterá. Nyilván nem lélegzetelállító a sebesség, de ez nem is az a felső kategóriás tévé. A távirányító kezdetleges irányítását hamar kiváltottam a telefonommal, majd kíváncsiságból megnyitottam az egyik sötét bugyrot, ahol ingyenesen lehet filmeket nézni. Ez az online filmek.me. Szándékosan nem link, mert vírusirtó nélküli készülékeken nem ajánlott a megnyitása. Kiválasztottam egy filmet, beküldött linkek megtekintése, katt, videó, katt, reklám. Eddig ismerős. Két sikertelen kattintás és reklám felugrás után indulni szokott a film. Persze, itt csak dobálta fel a reklámokat, de nem indult a tartalom.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 10

  • Végre otthon

    Halihó!

    Semmi extra, csak helyzetjelentés. Azért vagytok szép számmal, akik érdeklődnek kalandos kálváriám alakulása után, ez szép tőletek, köszönöm szépen. :) A szalámiexpressz rendben megérkezett, kis mutogatással, becsülettel derékba törve magyar, német nyelvet egyaránt.
    Ezúttal szeretném közölni azt is, hogy nem lett belőlem szalámi, sem egyéb feldolgozott élelmiszer, amit azzal bizonyítanék, hogy a szaláminak se keze, se lába, és egyáltalán nem tud ilyen hülyeségeket írni, mint énmagam, kinek ugyan megvan mind a négy végtagja, ellenben hiányzik egy kereke. :)
    Szóval épségben újra itthon, a több mint tízórás úttól kockás fenékkel, és megcsömörödve mindenféle harmonikás muzsikától, ugyanis herr Müller úrnak csak egy cédéje volt, azon belül pedig csak ez az egy műfaj. Ezt kellett hallgatni negyed tizenkettőtől éjfélig. Itthon minden változatlan, a ház nem dőlt össze, csak életem nőjét sikerült rajtakapni ahogy álommanóval hancúrozik. Csórikám úgy megijedt, hogy kicsi híján megölt. Látszik, hogy szeret a nyavalyás, na. Azért vágta hozzám két kilotonnával a párnát. Sikerült egyszerre rémültnek, dühösnek, és boldognak látszania. Lehet, telefonálnom kellett volna. :) Az ő baja, ha nem olvassa Logout-ot.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 7

  • vidáman indul az újév a szókeresőnek

    No komment :DD :DD :DD

    Jack Hunter 2 éve 11

  • Merengő

    Halihó!

    Azon gondolkodtam, miről is szól a karácsony. Eddig úgy gondoltam, hogy csak egy elgiccsesedett, kötelező felesleges ajándékosztással járó nyűg. Igen, volt hogy én is besokkaltam, és inkább hagytam volna a ...csába. Most döbbentem rá, hogy ennél sokkal több.
    Nem akarlak itt felesleges, elcsépelt frázisokkal untatni, hogy a szeretet ünnepe és hasonlók. Csak ahogy céltalanul bolyongtam a lelombozóan üres lakásban, ezer kilométernyire a szeretteimtől, a családomtól, akkor nyilallt belém, hogy valami hiányzik. Nincs konyhai sürgés, nincs esti fadíszítés, nevetés, hiányoznak a díszek, a fények, és még az összeszólalkozások is, amit valamely családtag próbál gyorsan elsimítani.
    Nézem a lepedőt, ami függöny gyanánt az ablakra van akasztva. Átszűrődnek rajta a színes lámpák fényei. Odakinn már sötétedik. Egy fiatal pár sétál odalenn, kézenfogva egy pici gyerkőcöt. Nagy bojtos sapkája ide-oda libben, ahogy játékosan ugrabugrál a szülei körül. Édesen csengő kacagása átszűrődik az ablaküvegen. Összeszorul a torkom, pislognom kell.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.