2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Karácsonyi macskalopás

    Halihó!

    Anyumék harmadik szomszédja újfajta hagyományt vezetett be Jézus születése alkalmából. Hogy az elején kezdjem, ünnepekkor, meg amúgy is, összejár a család, én lehoztam bátyusékat a fővárosból anyuékhoz, anyumék meg elhozták a másik bátyust Vas megyéből, a harmadiknak meg van kocsija, saját eszközzel jött le, hogy egykupacban legyünk kicsit.
    Igazából azzal a hátsó szándékkal jöttünk, hogy megdézsmáljuk anyukám isteni töltött káposztáját, meg a rengeteg sütit, ezzel ugyanis mindenki nyer.
    Anyu azért, mert úgyis egy hadseregnek főz, "fiam, a tőtött káposztát csak nagyban érdemes megcsinyáni" minekünk meg pont ezért egyáltalán nem kell főzni az ünnepek alatt.
    Ezt a nagyüzemi káposztát úgy képzeld el, hogy van az a hatalmas, legnagyobb halfőző kondér, és az színig van. Káposztával. Nem tudom, hány gombóc fér bele, huszonnégynél feladtam a számolást. De akkor még épp csak a felénél jártunk. Viszont tényleg nagyon jó, főleg úgy, hogy saját savanyított káposztából készül, saját sertéshúsból, füstöltáruból.
    Az én drága bátyám úri neje, aki refluxos, meg a levegőt is zsírégető tablettával együtt szedi, na az úgy tolta hátra mintha az utolsó vacsorája lenne. Igaz, mi sem voltunk különbek. Öt gyerek, tizennégy felnőtt, mind dugig lakott, de az üst még masszívan félig volt. Szerinted? Aztán még kétféle torta, diós-mákos bejgli, kekszgolyó...

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 6

  • Egyre több az autós

    Halihó!

    Mi ez a benzinmizéria? Jövök haza a hatosról , Pécsvárad felé tömött sorban jönnek az autók. Benzinkúton tankol boldog -boldogtalan. Ahol nincs sor, ott vagy elfogyott, vagy nem is volt nafta. Jó, persze, szankciók, Barátság vezeték problémák, finomító félgázon, de miért kell pánikvásárolni? Lehet, el kellene törölni az ársapkát, hogy tényleg csak akkor használjuk az autót, amikor szükséges. Most pedig melegítem az autót 10 percig, el kell mennem a szomszédomhoz. ;]

    Jack Hunter 1 éve 82

  • Aqua webáruház, soha többet.

    Halihó.

    Népszerű, régi jó áruház az Aqua webáruház, pláne ha van időd kivárni a remek cuccokat. Kisnyugdíjasok, otthonülők előnyben. Én igazán türelmes vagyok, mindent is megértek, képes vagyok együttérezni.
    De van, ami nálam is kicsapja a biztosítékot. Mondom, mi van: November tizedikén, csütörtökön reggel nyolc órakor rendeltem számítógép alkatrészt. Jó drágán, nyolcvanezer forint körül.
    A termék az oldal szerint raktáron volt. Kosárba tettem, megrendeltem, úgy számoltam, jövő hét kedden, esetleg szerdán meg is jön. Kaptam e-mailt a visszaigazolásról, tehát elméletileg minden rendben volt.
    Hétfőn már kezdett gyanús lenni, hogy semmilyen levelet nem kaptam, elvégre két munkanap alatt már össze lehet készíteni a csomagot.
    Kedden semmi, szerdán semmi. Akkor már szinte éreztem, hogy van valami gebasz, de arra gondoltam, hogy biztos az influenza miatt lecsökkent személyzet, meg a fekete péntekre való felkészülés miatt csúszik az egész. Most csütörtökön, öt munkanap elteltével pattant el a cérna, és telefonáltam. Ügyfélszolgálat, nem egészen fél perc alatt kapcsoltak az ügyintézőhöz.
    Xy vagyok, sok szám a megrendelés azonosítóm, mi újság?
    Unott, lekezelő válasz a vonal túloldalán. Talán huszonkettedikén érkezik raktárba, utána küldjük. Már bocs, a termék raktáron van, akkor??? Ja, nem érünk rá óránként frissíteni a készletinfót.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 85

  • Xiaomi Mi 9SE

    Halihó!

    Írhattam volna azt is, hogy tartósteszt, de ez inkább vélemény, tapasztalatok sora. Teljesítmény tesztről, kijelző tesztről nem tudok nyilatkozni, nem érdekelnek a nyers teljesítmény adatok, csupán a mindennapi felhasználói élmény az, amit szeretnék bővebben kifejteni. Itt meg lehet tekinteni a készüléket és a paramétereit:
    [link]
    2019 derekán választottam ezt a készüléket, akkor jelent meg szolgáltatói kínálatban, 120 ezer forint körüli áron. A négyes Xiaomi mellett egyedül ez fedte le a termékpalettát, és némi vacillálás után esett erre a választás, ha lúd, hát legyen kövér alapon.
    Nokia Lumiáról váltottam, a kiválasztás oka az AMOLED kijelző, és a jó kamera volt. A Xiaomi tudta is ezeket, három teljes értékű kamerával büszkélkedhet, ami a mai napig megállja a helyét.
    A márka körülbelül ekkor tört be a piacra, olcsón kínáltak felső kategóriás tudást. Igazi "flagship killernek" indult a brand, mostanra már belefulladtak a mohóság és a megapixel háború mocskába.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 21

  • Autóm a Levéltetű

    Halihó!

    Régóta adós vagyok már ezzel az irománnyal. Vettem egy autót. Kész is, viszontlátás. :)
    Na jó, persze nem volt ez ilyen egyszerű. Írtam már arról, hogy néztünk autókat, és totál véletlenül botlottunk bele ebbe a négykerekűbe. Először is felmértük az igényeket:
    Legyen viszonylag tágas.
    Muszáj elférnie benne kényelmesen négy embernek.
    Tehát, kisautók, háromajtósok kizárva. Férjenek el benne nagyobb tárgyak. Itt most a nagyobb tárgyak alatt akkora hangfalak cipelését értem, amik darabonként karcolják a mázsát, és 55cm hangszóró van bennük. Van egy diszkós ismerősöm, övé a cucc, rendszeresen fuvarozom a holmijait, mondjuk úgy, így mindketten jól járunk.
    Szedánokba viszont nemigen lehet ekkora dolgokat pakolni,
    úgyhogy valami kombit, egyterűt, nagyobb ferdehátút vadásztunk egymillió forintig. Lehetőleg valami fiatalabb évjáratút.
    Ez utóbbi nemigen jött össze, de erről később. Sajnos romlik a piac, egyre kevesebb a becsületes eladó, tisztelet a kivételnek, így az egyetlen megoldás az volt, hogy a kiszemelt autókat átvizsgáltattuk szakemberrel.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 15

  • Spórolás életvitelszerűen

    Halihó!

    Újabb tapasztalatot gyűjtöttem, amiből újfent kiderült, hogy nem vagyok egészen normális. :) Elmentünk asszonykám szüleihez, látogatóba.
    Jót ettünk, ittunk, beszélgettünk, előkerült a politika, meg persze az egekbe szökő árak.
    Őszintén meglepődtem, amikor tizenezres villanyszámlák befizetéséről panaszkodtak. Ugyanúgy ketten vannak egy háztartásban, kis családi fészek, frankón leszigetelve, karbantartva. Van hozzá egy kis műhely, papa ott szokott barkácsolni néha.
    Nincs nagy fogyasztó a lakásban, a fűtés gázról és fatüzelésű kályháról történik, fele fele arányban. Amikor csak lehet, a kertet bújják, egyikük sem az az otthon tespedős típus. Ezért is nem értettem, mire fel ekkora számla.
    Főleg úgy, hogy minden hónapban kis eltérésekkel ugyanannyit fizetnek. Persze ha a papus minden áldott nap nyúzná a hegesztőt, flexet a műhelyben, akkor érthető lenne a dolog, de csak ritkán használ ekkora teljesítményű fogyasztókat, havonta egyszer-kétszer csupán.
    Nem hagyott nyugodni a dolog, hiszen nálunk hasonló a helyzet, viszont van legalább három nagy teljesítményű elektromos berendezésünk, ami naponta müködik, mégis körülbelül hatezer forintot fizetünk havonta.

    Folytatás...

    Jack Hunter 2 éve 238

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.