2022. május 27., péntek

Gyorskeresés

németországi munkavállalás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az előkészületek

Sziasztok.
Lehetőségem nyílt külföldön, Németországban munkát vállalni egy élelmiszer feldolgozó üzemben.
A következőkben szeretném megosztani veletek az élményeimet, milyen is ez az egész, hogyan zajlik, mik a teendők. Valószínűleg több rész lesz, az előkészületektől a munkavégzésig. Pusztán szórakoztatási célból, illetve mankónak, ha még nem tudtál dönteni. Mivel most élem át az egészet, ezért apródonként, fejezetekben próbálom leírni a tapasztalataimat.
Szóval,az előkészületek. Bevásárlással kezdődik, legalább egyheti hideg élelmet érdemes összekészíteni, de a romlandókat lehetőleg kerüljük. Készüljünk fel rá, hogy anyagilag jobban-kevésbé meg fogjuk érezni. Előnyben a készételek, konzervek, szárazáru, borsó, bab, lencse, hagyma, krumpli, tésztafélék, szószok, alapporok, fűszerek, só, bors.
Mindenre is érdemes gondolni, az élelmiszereken kívül még szükség van némi papírárura, úgymint zsepi, eü.papír, papírtörlő, szalvéta.
Aztán mosogatószer, mosópor, tisztítószerek. Szükség van még egy lábosra fedővel, tányér, egy kisebb és egy nagyobb kés, villa, kanál. Viszont túlzásba ne essünk, legyen a limit egy utazótáska. Ebből érdemes kettőt beszerezni, vagy bőröndöt, amelyik szimpatikus.
A második tárolóba mehet a ruhanemű. Érdemes melegebb cuccokból többet pakolni, odaát hidegebb van.
Szükség van még egy kisebb táskára, ebbe kerülhet a napi életvitelhez szükséges motyó, némi rögtön fogyasztható kaja, pl. pékáru, szendvics. Egy flakon víz, egy guriga wc papír.
Az út elég hosszúra nyúlhat, akár tíz órát is utazhatunk.Telefontöltőt, power bankot is rakjunk el, ha lehet. Személyes iratainkról sem feledkezzünk meg, továbbá érdemes rétegesen felöltözni, hiszen levetni könnyebb, mint előtúrni.
Ha közös a szállás, az atrocitások elkerülése végett címkézzünk és zárjuk mindent.
Egyelőre ennyi, ha kiértünk, mesélek még. Sziasztok!

Hozzászólások

(#1) UnA


UnA
Korrektor

És németül tudsz?

(#2) Jack Hunter válasza UnA (#1) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Magyarokhoz utazunk, perfekt németem nincs, de alapvetően meg tudom értettni magam.

(#3) KISDUCK


KISDUCK
őstag

Ő, minek egy heti hideg élelem, meg mosópor? Csak cipeled magaddal a terhet feleslegesen. Nemetországban elég jó árak vannak a boltokban, plusz még kész ételekből is nagy a választék jó áron.

(#4) UnA válasza Jack Hunter (#2) üzenetére


UnA
Korrektor

Akkor ez rendben van - az a fontos, hogy ne adjanak el ;)

(#5) Jack Hunter válasza KISDUCK (#3) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Olyan szállóra megyünk, ahol még ágynemű sincs. Amellett nem tudom még, hol, milyen bolt van, hát úgy gondolom jobb a biztonság.

(#6) szabonagyur válasza KISDUCK (#3) üzenetére


szabonagyur
félisten

+1 tök felesleges ilyeneket kivinni és cipelni.

(#7) KISDUCK válasza Jack Hunter (#5) üzenetére


KISDUCK
őstag

Hát én egy kisvárosban voltam 5 hónapot, de egymás hegyén-hatán voltak boltok. Minden azonos áron vagy olcsóbban és jobb minőségben volt mint itthon, mosoport feles vinni, gondolom nem első nap fogtok mosni, szóval ha első héten vesztek még nem lesztek bajban. Ha gyorsan akartok kajálni frissen és olcsón akkor kebab, viccen kívül rohadt jók a kebabosok és olcsók. 2,5€-ért ettem pita kebabot beeffel, a pitát ott készítették és olyan adag volt hogy utána nem kellett más.
Boltban még a készre sütött csirkemell is 10€\kg áron volt, mirelit pizza nevetségesen olcsó volt. Kész kánaan az egész. A csomagolt 330g-os készkaják meg hegyekben állnak minden üzletben nagy választékban olcsón, a hazai kész kaják azokhoz kepest túlárazott moslékok.

(#8) 13128814


13128814
tag

Valahol szomorú hogy ki kell menni nyugatra egy szállóra. Ettől függetlenül sok sikert!

(#9) parandroid


parandroid
nagyúr

"legalább egyheti hideg élelmet érdemes összekészíteni, de a romlandókat lehetőleg kerüljük. Készüljünk fel rá, hogy anyagilag jobban-kevésbé meg fogjuk érezni. Előnyben a készételek, konzervek, szárazáru, borsó, bab, lencse, hagyma, krumpli, tésztafélék, szószok, alapporok, fűszerek, só, bors."

Fölösleges, minden sarkon van egy lidl, aldy, penny, netto, nahkauf, rewe, akármi. Pont, mint Mo-n. Sőt. Az árak meg még talán jobbak is, mint ott, a kínálatról, minőségről nem is beszélve.
"Mindenre is érdemes gondolni, az élelmiszereken kívül még szükség van némi papírárura, úgymint zsepi, eü.papír, papírtörlő, szalvéta. Aztán mosogatószer, mosópor, tisztítószerek."

Lásd fent, teljesen fölöslegesen cipeled. Nem Kenyába mész, basszus.

"Szükség van még egy lábosra fedővel, tányér, egy kisebb és egy nagyobb kés, villa, kanál."

Ez akár rendben is van, egy kisebb dobozba, ami befér.
"A második tárolóba mehet a ruhanemű. Érdemes melegebb cuccokból többet pakolni, odaát hidegebb van."

Nézd meg az adott hely klímáját, érhetnek meglepetések. Felénk Hessenben kimondottan enyhe, óceánias az éghajlat a tartomány nagy részén, tőlünk nyugatabbra meg még inkább. Persze a hegyekben megint más. Ez egy nagy ország, nagy éghajlati kölönbségekkel. Persze úgyis jön a tél, szóval mindenképpen téli cuccok kellenek azért.
"Szükség van még egy kisebb táskára, ebbe kerülhet a napi életvitelhez szükséges motyó, némi rögtön fogyasztható kaja, pl. pékáru, szendvics. Egy flakon víz, egy guriga wc papír."

Ez is ok, bár némelyik autópályapihenőben egész elfogadható árak vannak, ha valami frisset, vagy meleget ennél. Németeknél rengeteg a kisebb pékség, szóval ha már itt vagy, itt már könnyű ilyesmit találni. Nagyobb élelmiszerboltoknak is van saját sütödéje, pont mint Mo-n, az még jóval olcsóbb is - a minősége más kérdés, az elég hullámzó.

A végére nem írok semmit, az a te döntésed. Amit kihagytál, az a háztartási textilek: ágynemű, törölköző, ilyesmik. De ha otthon felejtetted, az sem para, az alap dolgokat bármelyik sarkon megkapod nagyon olcsón, akár szupermarketekben is (aldi, lidl, és társaik, vagy valami direkt lakberendezési, vagy ruhaüzlet).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#10) Sleeper987


Sleeper987
csendes tag

Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Én amikor kinnt töltöttem hosszabb-rövidebb időket, csak olyanokat vittem amiket kinnt nem lehetett kapni, vagy jóval drágábbak voltak.(pl jó magyar kolbász, téliszalámi, tejföl, sajt).
Amit én minden esetben alkalmaztam az az, hogy vettem kinnt egy melegszendvics sütőt, vagy kontakt grillt, rengeteg mindent meg tudsz rajta csinálni a rántottától a bundáskenyérig vagy vmilyen húst rádobsz és kész. Ha nagyon fáradt vagy akkor meg egy kis kolbász meg sajt és kész a melegszendvics.
Sok sikert.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.