Hirdetés

2021. november 30., kedd

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) Somatom


Somatom
addikt

Jó dolog. Már csak vmi drop kéne hozzá, hogy külföldi oldalakról (Banggood, Geekbuying, stb.) is lehessen Foxpost -ra küldetni.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#2) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Én még nem is óckodnék tőle, de a legközelebbi Foxpost automata a 15 km-re lévő városban van és még +10km... :) Aztán tömegközlekedéshez vagyok kötve, se kedv, se idő, hogy egy csomagért annyit utazzak... Azon is csodálkoztam, hogy a városközpontba elhelyeztek egy eMAG easyboy automatát, de tőlük meg már nem nagyon rendelek, úgyhogy... Mehh... :)

De nem vészes tudomány ez, bár annak ellenére, hogy nem tartózkodnék tőle, elsőre én is biztos hasonló indulatokkal használnám... :)

| Fujitsu Esprimo P710 PC | HP 250 G6 | Xbox Series S | iPhone 11 64GB | iPad 2018 32GB |

(#3) bobalazs


bobalazs
veterán
LOGOUT blog (1)

Hehe.
Sok hűhó semmiért.
Van ez így.

(#4) mephi666 válasza RawrrSoul (#2) üzenetére


mephi666
veterán

az pedig szerintem elég buli: edigital/emag automata itt van a közelben, tőlük rendelt cuccot lehet kérni oda ingyen szállítással... megrendeled a holmit utánvéttel, 1-2 nap múlva ott az automatában, kártyával kifizeted, viszed... szerintem baromi kényelmes :K (a foxpost amúgy nem ördögtől való úri újítás, hanem 3-4-5 éve működő, 21. századi logisztikai megoldás... futár szempontjából is jó, mert nem kell összevissza hívogatni az ügyfeleket és egyeztetni velük helyet-időt-módosítást, hanem ledobál mindent az automatába... ügyfél szempontból meg szintén kényelmes, mert nem kell a futárhoz igazítani a napot: ma jön? holnap jön? munkahelyre kérjem? haza kérjem a csomagot? 12:00ig melózok ma, mi van ha utána jönne? ...ott áll pár napig max az automatában a csomag, ami akár éjfélkor is átvehető)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) Anachronix


Anachronix
tag

Én is most próbáltam először a rókapostát, nincs 3 hete.
Szerintem szuper.
Kapsz egyetlen nyitókódot, nyílik a te rekeszed, és szaladhatsz vele.

[ Szerkesztve ]

ha az élet álom, kelj fel ha jön a reggel

(#6) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Különben is, jobb szeretem embertől átvenni a csomagot, nála lehet reklamálni.

szarkasztikus leszek
Mennyivel is jobb a postára rohangálni...sorban állni...posta zárás előtt sietni húú még nem zártba kurva mákom van.
Másik opció, jön a futár(gls bármelyik)...nyilván senki nincs otthon.."ugyan vigye már át a Marinénihez csengessen már be mert ..."
Nyilván 8-és 17:00 közt random jön.(kuksolj és várj rá) Kiveszek szabadnapot...mert nagy csomag garázsba kell vinni...még munkahelyre se lehet kéretni....Szerinted jön? lófszt.majd 2 nap múlva felhív hogy itt van a háznál.(nyádpitsáját) Teleportálok neme?

Friss élmények 20x20-as cucc jófogásról. Eladó ragaszkodik a postához. (Minek bzmeg te szrncstlen) Mondom Foxpost. Nem-nem posta. Legyen b. Kiszámolom nagyon max 1000huf, benyög majd 1600 hufot.
20x20-as csomag, hagyok időt. (foxpost 1099!)
Nah jó feladja látom, megérkezett..megyek nagybódogan a póóstára (covid miatt már tavaly 6-ra húzták a zárást, így is alig érdek oda). Villany lekapcsolva. Mi a kvra élet?? Covid miatt átálltak 8 órára 4-kor bezártak. Ez egy közepes város. Hagyok időt.
Szombaton átveszem...lézengenek (nagy meglepetés...mert korábban fullig volt mindig) majd 5 percig kotorássza a csomagot mire meg lesz a csomag. még személyi(minek ha nekem van csak meg a postakód?)
Egyértelmű hogy a postát balfaszok irányítják és önmagát záratja be...Nem tudnak élni a korral.
MLP postacsomag automata alig van az országban. A legközelebbi 30 km. minden szájbakrt posta oldalán ott kellene lennie már vagy 6-7 éve. És ami van az se olcsóbb.

Eközben vaterásan 699 huf a foxpost este 10-kor is simán átveszem. A városban már a 2. nyílik.
A héten volt olyan csomagom, amit nem tudtak belerakni mert fullon volt.
Emellett nyílt emgaos is.
Ez a jövő, nem a futáros meg az élő kiszolgálós.
Minek reklamálni? Valami vagy jó vagy szar.

Jah élő kiszolgálós másik story:
-Jött csomag bedobja az értesítést-> állok 1 órát sorban, aznap nem átvehető, gyere vissza holnap 'nyád (és ez valami szabályzat)
-Jött csomag bedobja az értesítést (csajomé)-> megyek érte azt csak a meghatalmazotti papír és paragrafusok meg ilyen papír stb kell....csak ő veheti át vagy a közeli rokon 'nyátokkispitsája 19. század
Időben nem jött ki jól ..én pont ráértem ezért vettem volna fel..ki kellett venni szabadságot hogy felvehessen személyesen.
Várjá! Lehidalsz
-Jött csomag postára, Eladó küldte a zértesítőt számot is. jött sms is. oda megyek.
Mondom XY jött csomag. Hát ilyen nincs. Mondom jött SMS itt a száma... kikeresik. Hát van ZX névre.
Feladó is az a csávó.Ó mondom jó lesz
ÁÁcsi, nem adhatja ki (lásd fentebb) nem rokon...szptsz ribanc? Ott kellett hagyni, 2 hét múlva vissza küldték a feladónak. ő meg újra küldte a nevemmel.(valahogy elrontotta a nevet...egy másik hasonló nevű vevőjével)

-Jött külföldi csomag (rajta hogy mi van benne!) bedobja az értesítést...jah nem!!!!! közelben szülő lakik elviszi oda, ők mindig átveszik a fia csomagjait (nem számít hogy nekem van címezve) (pláne hogy nekik veszek valami cuccot pl pulse oximéter..karácsonyra. (vagy csajomnak .....khmm minden mást:)
(ezt eddig postán maradóval legalább ki tudtam küszöbölni VÁM papír stb miatt most már ezt se tudom megoldani...köszönjük posta)

posta meg személyes...ha lehet kerülöm.

[ Szerkesztve ]

(#7) whbear


whbear
senior tag

Látod - látod :)

Arch Linux KDE, XFCE

(#8) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Ha már csomagautomata...
Én 2005-6-ban Pestre jártam, ingáztam napi szinten buszoztam.
A busz a Hungária körúti Papp lászló Sport arénához ment... buszmegálló.
Akkoriban nagy szükségem lett volna egy olyan szolgáltatásra, hogy a csomagodat ott lerakhatod, tárolhatod X ideig. (1x2 m max) nem nagy pénzért.
Nyugaton ez nem nagy újdonság. már 1980-as filmekben is látható volt pályaudvarokon kisebb széfek megőrzők. Vagy hogy a posta oda érkezzen. (Óriási vaterás voltam ,adtam vettem a dolgokat.) Mint egyfajta postafiók. De hogy az azonosítás hogy lehetne személytelen, de biztonságos(nem törik fel stb)...telefon SMS-sel nyitni.
De hogy van lekezelve a szállítás a vevői problémák...De mi van ha feltörik...(vásárlói bizalom), meg a posta még egyeduralkodó volt, futár szolgálat is...újdonság volt.
Nem volt egy fullra kiforrott ötlet..így a fősuli után nem is foglalkoztam vele. Pedig részben szakmába is vágott volna.
(így bele gondolva még a szakdogába is belefért volna)
(nah meg csóró voltam mint a templom egere, a cég alapításig nem jutottam volna)

Majd pár év múlva megjelent a foxpost. valamikor 2014-15 körül
Ma milliomos lehetnék.

[ Szerkesztve ]

(#9) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

angyalpc2
Ezeket a köröket hányszor megjártam én is. :U

Most viszont új postás van, egyszer láttam messziről de nagyon bírom:
-ha nem nyitunk ajtót vagy nem vagyunk otthon, benyit az előszobába és leteszi az ajtó mellé a cuccot (nem nagyon zárjuk).
-ha mégis zárva az ajtó, akkor megpróbálja az autókat, ha van nyitott ajtó beteszi az ülésre. Személyes átvétel, aláírás, ugyan már... nem számít.

Tuti hagyunk neki valami csomagot Karácsonyra, mióta ő van egyszer sem kellett bebumlizni csomagért. :DDD

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#10) Jack Hunter válasza angyalpc2 (#6) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Ilyen negatív tapasztalatok miatt teljesen megértelek.Viszont, minden hely más és más.Nálunk fixen fél négykor zár a posta, hétvégén nincs nyitva.Kettőig dolgozom,fél óra, vagy max 1 mire hazaérek, és mivel ott megyek el mellette,útba is esik.Hátránya,hogy a bankkártyás fizetés nehézkes, a csomag átvétele nehézkes,cím,személyi,plusz mire megtalálja, aztán írd alá,személyi, szóval ez tényleg nem felhasználóbarát.Csomagot sem tudtam még úgy feladni,hogy valamibe ne kötött volna bele.A díjszabás nem érdekel, ha valahogy kiköhögöm a majd 500 forintos benzint, ezer párszáz forinton nem szőrözök.
Futár. Jellemzően akkor szoktam így rendelni,csomagot átvenni, ha szabin vagyok.Kiveszek két napot,csütörtököt,pénteket, amikor valami elintéznivalóm/dolgom van, és ilyenkor kedden rendelek,ha kell valami.Csütörtökre-péntekre általában meg is érkezik rendben. Nálunk a futárnak nincs rossz dolga,régóta ugyanazon illető szállít,jó fej, előfordult egyszer,hogy zsebből kifizette a csomagomat,és beadta a szomszédba.Hozzáteszem, borítékos cucc volt,és párezer forint csak.Mi meg jóltartjuk sütivel,nyáron hideg limonádéval,vagy csak szimplán kapja a sörrevalót.Nem tragédia.
Foxpost.Most már tudom,hogy kényelmes, könnyű használni.Viszont be kell mennem érte a városba,ami hétköznap nem probléma, úgyis melózok.Viszont délután kerülnöm kell két kilométert, az automatához.A távolság nem nagy valami,de ott van a sétálóutca,a tér,a kórház,meg a buszvégállomás egyszerre, és teli van minden bamba gyalogossal, hülye biciklissel,öngyilkos elektromos Elemérrel, mentőforgalom, jön ki a busz mint állat, szóval hullik a hajam és fonom a szemöldököm.

[ Szerkesztve ]

A nevem Junter.Hack Junter.Sokol rádióval hifizek,de arra sincs mindig keret.

(#11) bul07


bul07
nagyúr

Én vártam a végén a csattanót hogy kód beolvas ajtó kinyílik és üres vagy más csomagja van benne :DDD
Mennyi ilyet olvasni

Nekem a 3nappal van bajom, főleg hogy a legközelebbi hozzám 25Km,
És nem is lehet időzíteni az érkezést
Havonta párszor járok arra lehetne oda kérni, de nem lehet kiszámolni mert ha hamarabb ér oda pár nappal vissza viszik, ha meg késik akkor nincs ott

Még öcsém se tudná használni aki hetente többször is jár arra, na de van hogy eltelik 3nap két út között főleg ha hétvége is beleszámít a 3napba

Én is a postát szeretem
Min 5napig ott cucc ha nem 10-ig, és nem is olyan mint futár hogy üldögéljek otthon egész nap és várjam hogy mikkor méltóztatik felém járni

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A70 / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#12) konci79


konci79
senior tag

Eddig a foxpost amivel soha nem volt gondom... Egyszerű, gyors, nekem közel is van automata, és nagyon nagy előny, hogy bármikor mehetsz pár napon belül.

(#13) blackrulz


blackrulz
nagyúr

azért a foxnál is vannak érdekes dolgok mint mindenhol máshol, de nyilván az alap koncepció egyébként tökre működőképes és jó.

Nálam volt már olyan hogy feladásnál kinyitottam az ajtót és volt benne már csomag... Felhívtam őket hogy ez most komoly? Hát tegyem be mellé... Najó de bakker ha a harmadik meg kiveszi az előzőeket akkor mi van?
Másik feladásnál házhoz vitettem nem automatába. Látom a rendszerben hogy kivették a tárolóból, majd napokig csönd... Nem érkezett be a raktárba... Szemmel távolról is elég jól látható összeget képviselt a csomag tartalma, úgyhogy vad telefonálgatásba kezdünk, nem látják, nem tudják, ez náluk nem járt, látja hogy a futár kivette, de be már nem ért... Írjak panaszt, de mivel biztosítás csak akkor van értelmes értékhatárra ha csomagpontról csomagpontra megy, házhoz másik cég viszi a regionális elosztóból, így nem vállalnak érte kb semmilyen felelősséget... Háde mondom nem a regionális kp és a cím között tűnt el hanem a ti raktáratok és a ti automatátok között a ti futárotokkal... Hát jó megnézik... Talán két hét de inkább több volt amire valahonnan előkotorták, de ahogy kész volt a festés személyesen mentem inkább le érte a balcsira...

De az esetek túlnyomó részében valóban meglepően rugalmasan, gyorsan, kezelhetően és nem mellesleg parádésan olcsón dolgoznak...

When you want a circus you exalt the clowns

(#14) e-newsee


e-newsee
addikt

Foxpostot én is csípem, főleg ha apróhirdetéses a dolog. Inkább bevállalom az utánvétet (vagy rábeszélem a vevőt, ha lehet), de akkor nincs sunnyogás, nincs csalás, kifogás, stb. Amíg ki nem fizeted, nem veszed át. Mindkét félnek jó. Sőt, ha én adok fel, a vevő egyből kapja az emailt, amint feladtam a csomagját. Ugyanez visszafelé. Nem lehet azt mondani, hogy de hát én feladtam. És emellett olcsóbb is jellemzően még utánvéttel is, mint a Posta. Amúgy a Posta sem vészes, annak az a nagy előnye, hogy ezer helyen átvehető. Boltokban, benzinkúton, az összes Postán, stb. Szóval én szeretem ezeket az automatás, csomagpontos megoldásokat. Meló után beugrom, átveszem.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#15) doeeg


doeeg
senior tag
LOGOUT blog

Nincs az az isten hogy én még egyszer akár feladóként akár fogadóként postára rohangásszak, ezt bele is szoktam írni hirdetésekbe. A Foxpost és a csomagautomaták (Alza kb hamarabb idehozza a közeli csomagpontba a cuccot mint hogy az üzletben átvehető lenne...) a legnagyobb áldás amit kitalálhattak, és örülök hogy egyre többen állnak át erre.

Mondanám hogy most már csak a sárgacsekkre kéne alternatíva és akkor bezárhatnánk a postákat, dehát van bőven, és mégis ott tobzódnak az emberek a 13.421 forintot gondosan kiszámolva, majd a fecnit élete végéig egy lefűzős dossziéban őrizgeti... I don't get it.

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#16) svensson


svensson
félisten

Én viszont maradok az MPL-nél, soha többet nem veszik semmit Foxposttal, inkább keresek egy másik eladót, ha mással nem hajlandó küldeni. Kb. 100 Ft-tal olcsóbb a Foxpost azonos szolgáltatásokat nézve, de a hétfőn feladott csomag csütörtöknél hamarabb nem kerül be az automatába. Ezzel szemben az MPL 5 után feladott csomagja másnap reggel már mondjuk Szombathelyen vagy Győrben van Debrecenből küldve, s ugyanez fordítva. Ennyit nekem simán megér az a 100 Ft, sőt.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#17) nemlehet


nemlehet
őstag

Nekem szerencsém van séta távolságban van MPL automata, Foxpost automata és GLS csomagpont is. Imádom amúgy a csomagautomatákat, váltott műszak miatt sokszor éjfélkor, utolsó HÉV-el érek haza, nagyon kényelmes hogy bármikor kivehetem, nem kell a recepcióra kérni ahol állandó kavarás meg "Ide nem rendeltek semmit" van..

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#18) Jhonny06 válasza svensson (#16) üzenetére


Jhonny06
addikt

+1, az esetek többségében baromi lassú a Foxpost, nem is értem. Amikor indult, még jó volt, de most random 3-4 napokat vesz igénybe, szinte kivétel nélkül.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.