2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Miért kell annyira bömböltetni a zenét?!

    Halihó!
    Itt az eheti nyár, süt a nap, jó idő van. Mindenki máshogy érzi jól magát, a kedvencem a racsing-men aki az utcánkban lakik.Na, őt előbb lehet hallani mint látni.
    Általában már három házzal arrébb lehet hallani, hogy ő bizony közeledik. Egy jobb napokat látott német kompakt, amiben egy bézból sapkás teszkós napszemüvegben feszítő egyén a sofőr. Kormányt szigorúan egy kézzel, déltájt fogja, másik kéz vagy a tetőt tartja, vagy az ajtót fogja, hogy ki ne essen a helyéről. Merthogy hátul szól a mini sziget fesztivál, a tökig lehúzott ablakokon ömlik ki a basszus.
    Magát a zenét nem is lehet igazán hallani, csak egyfolytában a DÜCC-DÜCC-DÜCC de úgy, hogy hullámzik a hátsó ablak, a rendszám meg két kézzel kapaszkodik a csomagtartóba.
    Rendszeres látogatónk az utcában, és mivel alig megy hússzal, jól lehet látni a két élénksárga füldugót a fülében.Noooormááális???? :F
    Nemrég leintettem, rendes ember módjára megdicsértem a "hangtechnikát" és megkértem rá, hogy vegyen vissza a decibelből, mert itt több családos ember is lakik, vannak picik, akik ilyenkor alusznak.
    Racsing-men megígért mindent is, de valószínűleg nem hallotta igazából, miről lenne szó, mert ugyanúgy nyomja az ingyenbulit mindenkinek.
    Másodjára is próbáltam szólni, de már meg sem állt. Igazából nem tudom mit kéne csinálni vele, már ott tartunk, ráhívom a rendőröket. Le is videóztam a mutatványt, biztos ami biztos.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 15

  • YouTube a háttérben,reklámmentesen.Így:

    Halihó!
    Nagyon sokan hallgatunk még mindig a nagy piroson zenét, és nincs is annál bosszantóbb, ha a buliba beleordít egy prosztatagyógyszer reklám. :)
    Aki nem akar előfizetni a prémiumra, és nem szimpatizál a szürkezónás Vanced-del, annak is van egy kiskapu.
    Totál ingyenes, és viszonylag egyszerű, plusz szinte nem is kell letölteni semmit. Még az eszközt sem kell meghekkelni. Ezt a módszert használom számítógépen és telefonon egyaránt. Tehát Win10-en és Android 12-őn is működik, egyéb oprendszeren nem próbáltam.
    Böngészőnek Firefoxot használok, ez fontos, mert ehhez lehet letölteni az uBlock reklámblokkolót. Jobb felül három pötty, kiegészítőkezelő, és ott le lehet tölteni, majd engedélyezzük. Egyéb böngészőnél is lehet próbálni, hátha van valami hasonló.
    Ezután már semmi más teendők nincs, mint megnyitni a YouTube -ot a böngészőben. Újra nyissuk meg a három pöttyös menüt, és kapcsoljuk be az asztali oldal megjelenítését. Persze ezt csak telefonon kell.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 21

  • Renault Megane II mélynyomó bekötése

    Halihó!

    Végre eljött ez a pillanat is. Ugyan van a kocsi ajtajaiban négy Macrom 13 cm mélyközép, amit az autórádió hajt. Szól, és ha kell dübörög is, de hiányzott az a kis plusz. Hangerőben sem volt túl acélos, főleg feltekert basszussal hiányzott belőle a kakaó. Hiába, a fejegység nem erre való.
    Egyre jobban zavart a jelenség, jön a jó idő, letekert ablakokkal egész egyszerűen élvezhetetlen volt a zene. Az meg különösen bosszantó volt, hogy a mélyláda meg ott vigyorgott a szekrény tetején.
    Számtalanszor nekifutottam a projektnek, de sehogy sem tudtam átmenni a kocsi tűzfalán. Kerestem egy lyukat, egy rést, egy dugót, ahol átfűzhetem a kábelt, de nem találtam, pedig kerestem alul, felül, belül, mindenhol. Ezzel amúgy nem voltam egyedül, ugyanis a kocsi vizsgálata közben észrevettem egy befűzött kábelt.
    A hátsó hangszóróra volt mókolva, és a csomagtartóba vezetett. Szerencsétlen valaki talán azt gondolta, majd a fejegység kihajt egy passzív szubot. :W
    Kerestem neten, videókat néztem, robbantott ábrákat vizsgáltam, hiába. Furkálni nem volt merszem, biztosítéktáblába nem akartam drótot fűzni( sajnos vannak ilyen elmebetegek is!) maradt a csalódás. Eddig.
    Merthogy panaszkodtam a melóhelyen is, és az egyik kolléga adott egy frankó tippet. Itthon meg nekiláttam, és sikerült. Na ezt szeretném bemutatni most, hátha vannak itt olyanok, akiknek hasonló gondjuk van.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 8

  • Van veszélyesebb a büntetőfékezésnél? Van.

    Halihó.
    Írhattam volna címként azt is, hogy ne ölj meg! de nem akartam hatásvadászkodni.
    Néha motorral járok, néha kocsival. Most az utóbbival jöttem épp hazafelé, vettem pár cuccot, ami sehogy sem fért volna el a robeszon. Fél három magassága, az időjárás tökéletes, az út minősége pocsék, jó magyar szokás szerint. Nem volt hova sietni, nyolcvan körül kacskaringóztam dombnak felfelé, amikor a kanyar után utolértem a menetrend szerinti járatot.
    Valami nagyigmándi brikettel működött, olyan szépen füstölt, és amúgy sem szoktam, meg ezért sem mentem a seggébe. Ismertem az utat, hosszú kaptató, tetején kanyar, utána le egyenesen, ott meg tudom előzni. Mögöttem sem volt senki, úgyhogy türelmesen poroszkáktam utána hatvannal.
    Úgy néz ki, észrevett a buszos bácsi, mert előzékenyen kicsapta az irányjelzőt jobbra, hogy mehetek.
    Te tudod komám, elvégre hivatásos sofőr, adott esetben akár ötven ember életéért is felel, meg amúgy is magasabb mint én, biztos jobban belátja az utat. Ezeket gondoltam én, miközben szúrtam a Meginnek egy rettenetest, hogy akkor gyí.
    Teljes mellszélességgel áttértem a szembe sávba indexxel, ahogy illik, és elkezdtem a manővert. A b oszlop már a busz hátsó kerekénél, amikor mit ad az ég, jön velem szembe egy t4 transzi. Ja, lejtőn lefelé még a kecskeszar is gurul, a tempóját látva esélyem sem volt befejezni az előzést, még ha az egynégy helyett sugárhajtómű is lett volna a gépház alatt.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 39

  • A tökéletes hangzás,de miért kerül több millióba?

    Halihó!

    Elképesztő dolog. A boga Úristennek se tudok nyugton maradni, mindig vágyom a jobbra, szebbre. Még ha anyagilag megengedhetném magamnak, akkor oké, de mit ugrálok ha egyszerű átlagfizetésből éldegélünk?
    A történet ott kezdődik, hogy mániákusan szeretem a zenét.
    Van egy középszerű, saját elképzelés szerint kialakított házi mozi rendszerem, aminek a szíve egy Onkyo erősítő. Mivel használtan vettem, és napi szinten nyüstölöm, nem átlagfelhasználói szinten, hát várható volt, hogy megkotlik.
    Megtörtént. Lezuhant a körbe-körbe helikopter, illetve csak jobbra-balra császkál szárnyaszegetten. Magyarul, elment az 5.1, csak sztereó van, az is csak csínján. Mert gondol egyet, és kikapcsol. Ráadásul eközben egy nagyot fingik a hangszórókba, amik ezt nem szeretik.
    Nem félek a csavarhúzótól, barátom a Youtube,apukám meg finommechanikai beütéssel megáldott erősáramú képzettséggel rendelkező ezermester, szóval uzsgyi neki, megberheljük. Ja. Ahogy Móricka elképzeli. Merthogy amit csak beteg lehetett, az kimértük, és minden jó, és mégsem. Relék, tranzisztorok, toroid, pufferkondik, kábelek, kötések, forrasztások.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 19

  • Android frissítés x995 Max

    Halihó!
    Van egy elég régi navigációm, WayteQ X995 max. Valami négyes android vánszorog rajta. Arra gondoltam, letölthetnék rá egy újabb verziót, de a neten nem találtam érdemi találatokat, nyilván biztonsági okokból. Azért csak óvatosan merném feltenni a kérdést, érdemes rámókolni egy frissebb androidot és hogyan, vagy az 1gb rammal ez amúgyis mindegy, és inkább dobjam el?
    Köszönöm előre is az ötleteket.

    Jack Hunter 1 éve 1

  • 170 Forintos csokiból 30 ezres

    Halihó!

    Nem találtam fel az évszázad bizniszét, sajnos nem is nyertem promócióba, inkább én fizettem majdnem.
    Délutános műszakba indultam, kicsivel korábban mint szoktam,
    mert előtte még be akartam ugrani a boltba. Kaptam is mindent, amit szerettem volna, hamar is végeztem, a nap sütött, jó idő volt,
    a kocsi is pöpec, szóval jókedvűen berámoltam mindent a verdába, és megjutalmaztam magam egy szelet Vadász csokival.
    Kényelmesen furikáztam be a melóba, forgalom nincs, süt a nap ezerrel, jóízűen majszolgatok. Tiszta chill.
    Jön a falu, vissza négy, ötven felett kicsivel gurulok.
    Falu közepén integet a yard.
    Hurrá. Üres, index, szolid fék, ablak le. Jónapot-jónapot közúti ellenőrzés, fogyasztott-e alkoholt. Naná hogy nem. Akkor fújjunk egy szondát. Fúj, síp. Hopp, 0,1 ezrelék.
    Ne már, tényleg nem ittam! Na mégegyszer. Fúj, síp, akkor is. Akkor 30 ezer uram. Gondolkodok, bakker, lehet a csoki? Hát az. Kézzel lábbal magyarázkodok a rend őrének, itt van még a papírja, mutatom, likőrös, csak nem tudtam. Rámnéz, nézi a csomagolást, megint rámnéz. Végül azért csak elenged, megúszom egy ejnye -bejnyével. Megígérem neki, nemhogy csokit, de ezentúl semmit sem fogok a kocsiban fogyasztani. Még levegőt se, ha nem muszáj. :) Mindenesetre megvan a tanulság, ezentúl el kell olvasni, mi van a csomagoláson, mert nem mindegy, hogy rum vagy aroma. :D

    Jack Hunter 1 éve 29

  • Használati útmutatót az okostelefonokhoz!

    Halihó!

    Adott egy idősebb hatvanas ember, és élete első okostelefonját próbálja használni. Na, ő az édesapám, aki amúgy sem szereti használni ezeket a kütyüket, de mégis muszáj, mert valamilyen szinten már rá vagyunk szorítva.
    Netbank, online számlák, ügyfélkapu, email, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Tök meglepő, hogy ami egy tapasztalt, soktelefonos átlagembernek tök egyszerűen megoldható, könnyen átlátható dolog, az mennyire nehézkes annak, aki most először kóstol bele.
    Sajnos teljesen valószínű, hogy csalódások érik, és hamar elmérgesedik a helyzet, annyira koplex manapság egy egyszerű telefon is. Bajban vagyok én is, aki segítene, mert fogalmam sincs, hogy tanultam meg.
    Csak használom nap mint nap, rutinosan, egyszerűen. Mégis, hogy magyarázzam el, mi is az a Google"Wallet"? Vagy a "Lens"?
    Hogyan mutassam meg, hogy mikor kell röviden, vagy hosszan nyomni valamit, hogy bizonyos további funkciókat el lehessen érni? Tegye fel a kezét az, aki így kapásból tudja egy Xiaomi eszközön hol lehet beállítani a hívószám kijelzését!

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 8

  • elhunyt Ken Block

    Halihó.

    Boldog új évet, mi? Erre másodikán ez a hír fogad. Szerettem a videóit, különösen amit a Scaniával művelt, az tényleg durva volt. Három gyerkőcöt hagyott maga után. Hát, nyugodjon békében. :(
    [link]

    Jack Hunter 1 éve 5

  • Kedvenc főellenségeim

    Halihó!

    Ünnepekkor együtt volt egy kicsit a család, így elővettük a jó öreg Xbox S-t. Nem volt valami túl nagy gémercsata, inkább csak ökörködtünk, meg beszélgettünk. Így jött elő hogy kinek mi a kedvenc játéka és miért.
    Nálam az abszolút első helyet a Far Cry 3 foglalja el évek óta.
    Nyílt pályás lövöldözős játék a történet egyszerű de nagyszerű. Pár fiatal elmegy bulizni egy szigetre, hogy megünnepeljék a frissen szerzett pilótajogsit. Apró bökkenő hogy pont egy drogkartell szigetére utaznak.
    Természetesen az egész bagázs fogságba kerül, két embert kivéve, Jason Brody és a bátyja látszólag megmenekül.
    Mikor már biztonságban érzik magukat, Vaas Montenegro színre lép és a bátyót nyakonlövi, aki a kezünk között hal meg. Bár lehetősége lenne rá, Vaas mégsem öli meg Brody-t inkább futni hagyja, és szabályos embervadászatot rendez kutyákkal, helikopterrel, ahogy illik.
    Brody személyében játszhatjuk végig a játékot, aki ugyan eléggé sportos figura, mégsem egy tipikus hős. Azonban az őslakosoknak hála mégis azzá válik. Személyes bosszúvágy fűti, lassan kiismeri magát a dzsungelben, és egyre ügyesebb lesz.

    Folytatás...

    Jack Hunter 1 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.