2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Irány a tenger!

    Ez a gondolat motoszkál bennem. Nem hagy békét. Piszkál. Basszus, ha belegondolok, alulról karcolom a negyedik x- et és még egyszer sem voltam külföldön nyaralni. Jó, egy karácsonyt kint töltöttem Mutzschen- ben a halgyárban, de az távolról sem volt nyaralás.
    Nem tudom, hogy ez most kapuzárási pánik, menjünk ameddig nem lesz háború, vagy valami más hülyeség, de mindig is szerettem volna látni a tengert. Igaz, nem vagyok víziember, inkább erdei, és még úszni sem tudok. Mégis vonz. Imádtam a Balcsin is a naplementét, a napfelkeltét, a félpucér csajokat az illatokat, a hajókázásokat, meg a sekélyesben pancsolni, kagylót gyűjteni.
    Utóbbi kettőt egészen addig, amíg a vízben el nem úszott mellettem egy szép kövér, hosszú barnamaci. Pár perccel ezelőtt meg még kortyoltam is véletlenül ebből a vízből, brrrrr.... :((( Azóta hat bivallyal sem lehet behúzni a vízbe. Mocskos állat népség. :((
    De a tenger, az más. Amióta van ez a nagyfelbontású tévé, szinte mindig ilyeneket nézek. Nem úszó barnamacikat! :D
    Nézem a hullámok ostromát, a végtelenbe nyúló víztükröt, a meseszép hajókat. Hallgatom a tenger robajlását, a vízimadarak rikácsolását.

    Folytatás...

    Jack Hunter 10 hónapja 65

  • Létezik még rendes autószerelő?

    Vezérléscsere. 1.4, 8 szelep, Ecotec. Csak nem Opel, Daewoo Kalos. Apuka autója. Munkájából adódóan nem ritka, hogy havi 3000 kilométert megy. Ügyeletes karbantartó a Bóly Zrt állattartó telepein. Nem megy világgá, a legtávolabbi istálló 90 kilométerre van.
    Csakhogy kötetlen munkaidő, ünnep, hétvége nincs, ha baj van, akkor hajnali kettőkor is menni kell, az állat nem várhat. Ő szereti csinálni, a Kalost meg nem kérdezték, mennie kell. Épp ezért nem lehet elhanyagolt állapotban. Mint a repülőgépeknél, kötelezően cserélve vannak a kopó alkatrészek, nincs az, hogy jó az még...
    600 ezer forint egy felnőtt sertés. Istállója válogatja, van amiben nyolcezer állat is van.
    Akár a szellőzés megy gallyra, akár tönkremegy egy szivattyú, meg kell csinálni. Ellenkező esetben elhullik a jószág, brutális károk keletkeznek. Plusz a döggel is kezdeni kell valamit.
    Jogos a kérdés, hogy miért nincs céges autó. A válasz egyszerű: olcsóbb a benzinpénzt kifizetni, mint flottát tartani. Jó magyar mentalitás. Az már más nézőpont, hogy annyi a benzinpénz, amiből bőven futná céges kocsira, de nem tudom a hátteret, biztos jól van elszámolva.
    Na de a kocsi. Mivel sokat fut, kell is neki a törődés. Mivel egyszerű mint a facsipesz, nemhogy rádió, de még légzsák!!!! sincs benne, ritkán kotlik meg. Olyankor szerviz. Lássuk csak, ha jól számolom, a környéken hat szerelőből is lehet válogatni.

    Folytatás...

    Jack Hunter 10 hónapja 103

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.