Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9016) old_artist válasza -xXx- (#9012) üzenetére


old_artist
addikt

A hardveres kalibrálással kapcsolatban csak annyit, hogy nem elég hozzá a szoftveres program, mivel kell hozzá egy koloriméter (amit jól írt az "ez_meg_emaz", csak...), amivel a panelod színtelítetségét, színegyensúlyát stb., de ..."olvasgasd" el ezt és főleg ezt nézd meg!!!
Én már vagy 8 éve, hogy használok kalibrátort (és jó minőségűt, ami 100e körül mozog), és nagyon sok helyre eljárok kalibrálni is, csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy ezekkel a hardveres kalibrátorokkal a végeredmény magáért beszél, ég és föld a szemre való beállításhoz!
Ha elolvasod amit ajánlottam, és megnézed, akkor szvsz megváltozik a vélemény a "tescos-szemre" való kalibrálásokról! :K
Mostanság, már nem csak a grafikusok, CAD-esek és képfeldolgozók igénylik a hardveres kalibrálást, hanem egyre több helyen (mivel gyárilag katasztrófális a panelok megjelenítése), és igen sokan igénylik ezt a műveletet a monitorukkal, hogy kihozzanak belőle mindent, amit csak lehet - "a szép színdús/szinkorrekciós, élesség/kontrszt és színtelítetség, stb., a teljes monitorunk színhűségének" eléréséhez!

Hidd el, megéri mindíg hardveresen be-kalibráltatni - tapasztalatból írom és mondom!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.