Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#8901) tibcsi0407


tibcsi0407
félisten

Valaki nem tudna segíteni?

https://utdetailing.hu/

(#8902) Neoteric válasza tibcsi0407 (#8900) üzenetére


Neoteric
addikt

ha nem fontos h nincs dvi, akkor én az asust venném.

épp ma voltam havernál, neki van ilyenje, és sztem elég szép a képe.
meg külsőre is bejön..

PSN: ne0teric_sAN

(#8903) tibcsi0407 válasza Neoteric (#8902) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Elég láma vagyok ebben a témában.A Dvi-nak mi a jelentősége?Attól élesebb lenne a kép?Egyébként ezért nem tudtam eldönteni,mert az ASUS-nál pedig 2ms a válaszidő és elvileg játékra az a jobb,de az ACER pedig DVI-os.

[ Szerkesztve ]

https://utdetailing.hu/

(#8904) Neoteric válasza tibcsi0407 (#8903) üzenetére


Neoteric
addikt

dvi digitálisan küdia jelet, míg a dsub analóg.

2x konvertlja át a jeleket, 1x a monitornál, 1x a vganál.
ez vmennyire rontja a képminőséget, de szinte elhanyagolhatóan.

meg még aza hátrány a dsubos monitornak, h nem rakja be auton a kép méretet, neked kell szarakodni vele h beálljon. dvi-vel meg egyből ott a kép, szépen saroktól sarokig.

tegnap egész du crysist toltuk, és sztem elég szép képet adott, nem vetem észre h húzná a képet. (vmennyire persze biztosan, max nem láttuk..)
játékra szvsz tökéletes ;)

mod: acer-ről meg nemtok nyilatkozni, nem láttam saját szemmel, szal sztem kérdezz meg vki mást is.

amúgy vna itt phn pár monitor teszt, lesd megőket hátha benne van az egyikben.

[ Szerkesztve ]

PSN: ne0teric_sAN

(#8905) tibcsi0407 válasza Neoteric (#8904) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Köszi szépen a segítséget!

https://utdetailing.hu/

(#8906) Csabee.


Csabee.
nagyúr

üdv nekem egy normáli samsung monitorom van, szerintetek érdemes wide-screenesre cserélnem? nemnézne ki hülyén a hátér meg ilyenek?
Én filmezésre használom illetve interenetezésre 80%-ban, játékoknál nemlenne zavaró wide screen-be? vagy azt hogy oldja meg a monitor? tegyük fel van egy régi játék... pl fifa 2000 vagy akármi más, azokat a játékokat széthúzza és ilyen nyomott lessz a kép?

Üdv: Csabee.

(#8907) Mákos7észta


Mákos7észta
aktív tag

Sziasztok!

Sietek, most nem olvastam végig a hsz- eket, de van egy Samsung 226BW monitorom, de képtelen vagyok beállítani. Van egy Gigabyte MA78GM-S2H alaplapom, azon a DVI csatira kötöttem a monitort, felraktam a Magic Tune progit, újraraktam a teljes rendszert, a probléma a következő: A monitoron nem lehet beállítani semmit, de tényleg semmit. Ha az OSD- be megyek, kiírja az összes menüpontra, hogy Not Available, még az Auto Adjusment sem működik. Ha a Magic Tune. ból próbálkozom, ott is ugyanezt írja ki, és konkrétan lehetetlen beállítani bármit is a monitoron, pedig a beállítások nagyon rosszak, konkrétan fáj a szemem tőle, mert égeti a kontraszt, a sárgák neonszínűek, és nem lehet változtatni, mert Not Available. Szóval tudtok valami megoldást, vagy ez garanciális probléma? :F Előre is köszi a segítséget!

Üdv.
Mákos7észta

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#8908) Khaal válasza Csabee. (#8906) üzenetére


Khaal
őstag

Hátterekkel, meg a 2D-vel nem lesz semmi gond, csak a megfelelő képarányú felbontást kell használni.
Ha DVI-s monitort veszel, akkor be lehet állítani, hogy ne húzza szét a képet, hanem kétoldalt, vagy körben fekete kerettel mutassa. Az új játékok viszont 90%-ban támogatják a szélesvásznú felbontásokat is.
Filmezésnél meg egyértelműen sokkal jobb, kivéve ha 4:3-as tvsorozatokat vagy régi tvfilmeket nézel.

Mákos7észta: Valószínűleg a DVI miatt nem elérhetőek az OSD beállításai (konkrétan az auto adjustnak pl. nincs is értelme DVI mellett). A vga driveréből, vagy a monitor programjából elvileg tudnod kéne állítani a színeket, kontrasztot, egyebet.

[ Szerkesztve ]

(#8909) Mákos7észta válasza Khaal (#8908) üzenetére


Mákos7észta
aktív tag

Jó, persze, de a monitoron se fényerőt, se kontrasztot, semmit nem tudok állítani, ami kellően idegesítő, szóval épp ez a bajom, hogy nem lehet. :F

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#8910) Khaal válasza Mákos7észta (#8909) üzenetére


Khaal
őstag

Nekem Fujitsu-Siemensem van, ezen csak a digitális csatlakozásnál amúgy se számító dolgok vannak letiltva (auto adjust, kép méret és elhelyezkedés..stb) fényerő, kontraszt, színek továbbra is állíthatóak, lehet a Samsungokon ez máshogyan van (van olyan Samsung is, amin egyáltalán nincs OSD, csak driverből lehet állítani).

(#8911) Furky válasza Mákos7észta (#8909) üzenetére


Furky
őstag

Ez valami más probléma lesz, nem a DVI hibája, vagy a monitor rossz, vagy le van zárva a beállítási lehetőség, asszem van ilyen biztonsági funkció, hogy ne állítgassák el mások, de erről semmit nem tudok... OSD-ben a Setupban sem tudsz semmit sem állítani? Konkrétan a reset-ekre gondolok, hátha... Van valami Kensington-zár például.... De azt hiszem az csak arra jó, hogy "lekötözd" a monitort egy kábellel valahova, hogy ne tudják csak úgy felkapni...

(#8912) Mákos7észta válasza Khaal (#8910) üzenetére


Mákos7észta
aktív tag

Najó, valami oltári hülyeséget csinálhattam, és a MagicColort bekapcsoltam, és az tiltott mindent, kikapcsoltam, alapból sokkal jobb a képe, végre. Ne haragudjatok, a fejemben volt a hiba :B

[ Szerkesztve ]

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#8913) Furky válasza Khaal (#8910) üzenetére


Furky
őstag

Nekem is 226BW-m van, és ezen is csak azok vannak letiltva, amik nem lényegesek a digitális csatlakozás miatt, szal valami más baja van, vagy biztonsági zár, vagy egyszerűen hibás az OSD, vagy a monitorban rossz a szoftver.

(#8914) ez_meg_emaz


ez_meg_emaz
őstag

Hi.
19-es wide tft-t szeretnék venni. dell p992-es crt-röl váltanék. Nemtom megéri e mert megszoktam a crt-ket. Ahogy olvasom van pár hátránya a wide tft-knek(ph oldalt eltolja/széthuzza vagy mi).
Játékra kéne, filmre, meg x360hoz. Ezért jo lenne ha lenne DVI és D-sub is rajta. Árban 50-55 körül gondoltam max. Term TN panelest gondoltam ennyiért. Sajna s-pva-ra nincs zsém.
De erösen gondolkodom hogy megéri e váltani. :U igazábol annyi a bajom a crt-mel hogy a szinek nem tökéletesek, mert egyrészt régi, másrészt szvsz vmi problémája is lehet. De amien tft-t eddig láttam(egy 19"-es 1éves gnf márkáju nativban) az sokkal pixelesebb képet adott mint a crt-m.

(#8915) swoody válasza Khaal (#8908) üzenetére


swoody
senior tag

Irtad hogy 4:3-mas sorozatok.Azok hogy fognak kinézni a monitoron?

(#8916) Furky válasza swoody (#8915) üzenetére


Furky
őstag

Két szélén fekete csík... talán jobb az ilyesmiket inkább tévén nézni, feltéve ha régi tévéd van, régi méretarányokkal, amiben teljesképernyőn lehet látni ezeket a sorozatokat...

(#8917) Neoteric válasza ez_meg_emaz (#8914) üzenetére


Neoteric
addikt

55ből már 22"os is kijön :))

PSN: ne0teric_sAN

(#8918) Furky válasza Neoteric (#8917) üzenetére


Furky
őstag

:K
Pl a jóóóó öreg Samsung 223BW, DVI-vel, D-Sub-bal, és még a falra is fel lehet csavarozni ;)
Valamint az újabb modellek közt is van olcsóbb példány, asszem a 2253LW ilyen.

(#8919) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Sziasztok! Van arra lehetőség, hogy 1 monitorra 2 gépet kössek a 2 csatlakozón keresztül? És úgy, hogy működjön... :DDD

(#8920) BioNiCMaN válasza TazLeacher (#8919) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Ehhez mit szólsz? ;)

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#8921) TazLeacher válasza BioNiCMaN (#8920) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Köszi. Ilyet már láttam működés közben, és sajna romlik a minőség. Azért kérdeztem, hogy, ha rádugom az egyik gépet az analógra, a másik géped a DVI-re, akkor mi lesz? Nincs valami okosság. Nem létszükségler, csak akkor lehet bevezetnék egy netezős/töltős gépet, meg lenne mellette a gamer konfig.

(#8922) Furky válasza TazLeacher (#8921) üzenetére


Furky
őstag

Van rá lehetőség persze, én is megtettem már, van a monitoromon D-Sub, és DVI is, mindkettőre rádugtam 1-1 gépet, és a Source gombbal választok bemeneti forrást... Eleinte nem akarta felismerni, de tápkábelt kihúztam, majd vissza, és ment rendesen.

(#8923) ithomas válasza TazLeacher (#8921) üzenetére


ithomas
őstag

Akkor annyi lesz hogy a monitor menüjében választani tudsz,hogy melyiknek a képét jelenítse meg.
Ha egyszerre csak az egyiktől küldöd a jelet,akkor meg automatikusan az lesz aktív.
Ennyi!

Mod:Megelőztek. :D

[ Szerkesztve ]

Real eyes realize real lies!

(#8924) TazLeacher válasza ithomas (#8923) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

De király! A kinézett moncsi a Dell 2408. Az gondolom már tud ilyet. Vagy mindegyik tudja?

(#8925) ez_meg_emaz válasza Neoteric (#8917) üzenetére


ez_meg_emaz
őstag

;] Hát ien nincs. Mi a (fa....)fenéért ajánlja mindeki a 22-est? :) Mint irtam nem csak xboxra meg filmre kéne, hanem pc játékokra is. Nah azt meg nemhinném hogy 1680-ban cod4-et high-on tolnám multiba. :U Ha meg joltom nem nativba használni egy tft-t nem vmi jo ötlet. :( Azért meg nem veszek monitort hogy amiatt legyen egy másik kiadásom is. Nemtom érthetö e hogy nem azért költekezek hogy aztán megint költekezhessek. 1280ban(meg talán 1440ben is) még egy jo darabig elég lenne a 8800gt de 1680-ban már kétlem(föleg multiba).
Ha meg 1680ban akrnám tolni akkor inkább 20", ott kisebb a pixelméret.

Nemtom azonkivül hogy kicsi és nem rontja a szemet mit szeretnek az emberek ebben a technologiában!? :F Én ezeken kivül csak a hátrányait látom.(csak nativba jo, nagyobb pixelméret egyes tipusoknál, pixelhibák, utánhuzás - tudom ujabbaknál nem látszik de ott is van, stb... még sorolhatnám)
Ettől függetlenül szeretnék tft-t már csak a szemem miatt is. Csak nem értem nálam tapasztaltabb emberek miért ragaszkodnak jobban a tft-hez mint a crt-hez. Meg miért ragaszkodnak a nagyobb felbontásu tft-khez amikhez kis atomerőmű kell hogy tudjak rajta játszani is. De annyira mondjátok a végén tényleg 22-est veszek.... :P Gondolom te is 223bw-t részesíted elönyben. :U
Ja ha már tft akkor olyan kéne aminek a színmélysége 16,7m. Akkor 19"-22"ig várok monitorokat amik megfelelnek ennek ill a feljebb(kb 55k, DVI+D-SUB is) leirt elvárásaimnak. :R

(#8926) kocian válasza ez_meg_emaz (#8925) üzenetére


kocian
csendes tag

Hi,
Én is sokat játszok.
Még Csét is 800x600 ban. :) DE eddig semmi bajom a monitorommal Samsung 2232bw, szerintem azért egy picit szebb a képe mint a 223bwnek és nem sokkal drágább. Előre hátra dönthető, de csak annyi. Mivel te is játszol ez nem fog zavarni.
Játékokat általában 1280*800 ban tolom, nem ronda a képe így sem, sőt... NAgyobb fényerő miatt ami még előnye a TFT-knek, igen burjánzó képet kapunk.
Na jó ez nem Igaz CS 800*600 ára, de az sem zavaró annyira, mint hiszed. :R
Szóval a jövőre nézve inkább 22" egy év és ez a felbontás alap lesz minden játéknál... és nem is kell atomerőmű. :B

(#8927) ithomas válasza ez_meg_emaz (#8925) üzenetére


ithomas
őstag

Szerintem te vegyél egy 15"-öst aztán nyomjad 1024-be sok fps-el.Öröm bódottá ;]
Én már 5 éve tft monitor előtt ülök,és irritál még a legjobb crt képe is.
SOHA nem váltanék vissza.
A méretről meg annyit,hogy pár évvel ezelőtt még szószerint elképzelhetetlen volt hogy otthonra hugyér szarér nagyképernyős monitorokat vegyen az ember.
De ennek az időszaknak vége..és sokan emitatt csábulnak el.(Köztük én is)
A 22" meg a hozzátartozó felbontás,meg szerintem pontosan az arany középút!
Azért egy mai normálisabb hardverrel,simán ki lehet hajtani.
Meg a hardverrel ellentétben monitort nem 1-2 évre vesz az ember
A 24"-hoz tartozó 1920-as felbontás,már tényleg necces,dehogy emiatt 19"-t vegyek,amikor alig olcsóbb mint a 22",nahát azt már nem... :))

Real eyes realize real lies!

(#8928) Csabee.


Csabee.
nagyúr

ha vennék egy widescreenes monitort, akkor a cs-t például szíthúzná a monitor? vagy mi?
Asus VW222S 22" Wide LCD monitor ezt a monitort néztem ki , szerinetetek jó választás? :)
illetve itt az LCD mit jelent? másabb mitn a TFT? [link]

Üdv: Csabee.

(#8929) ez_meg_emaz válasza kocian (#8926) üzenetére


ez_meg_emaz
őstag

Köszönöm a választ. :R Ezzel meg is nyugtattál. A dönthetöség elég fontos, most jöttem rá ahogy olvastalak. Mivel a betekintési szögei elég rosszak a TN-nek a crt-hez képest.

Persze tudod kinek mi... De remélem te is vagy annyira érzékeny a pixeles képre mint én. Bár én bnöm 19-es 4:3-as moncsiját látom sokszor. Ott mondjuk 0,29x körül van a pixelméret ami erösen meg is látszik (legalábbis az én szememnek) crthez képest. Az én crt-m asszem vmi 0,25x es méret körül van de nemtom mennyire lehet hasonlitani mert más technologia.
Ja meg az érdekelne hogy miben különbözik még a 2232bw a 223bw-töl? Csak a dönthetöségben?

ithomas:Azért annyira nem fajul el a dolog. :DDD De azé gáz hogy vagy normális nativ felbontásu tft-t veszek de kurva aprot. Vagy normális méretü tft-t de (egyenlöre) magas nativval.
De legyen ahogy mondjátok. 22-est keresgélek magamnak. :R Kb 3 hét mulva lesz aktuális a dolog. Majd leirom elsö tapasztalataimat. Ha engem meggyőz egy tft akkor bárkit. :D

Csabee.: Nem huzza szét..vagy nemtom pontosan hogy értetted. Arányaiban nem lesz nyujtott a kép, szal arányokat megtartja csak olyan méretü lesz mint ami a monitornak kell(illetve amit beállitasz). A lényeg hogy cs tudja a 16:10-et meg a 16:9-et is. Legalábbis a source tudja.

[ Szerkesztve ]

(#8930) Csabee. válasza ez_meg_emaz (#8929) üzenetére


Csabee.
nagyúr

okés köszi a választ! :)

Üdv: Csabee.

(#8931) ez_meg_emaz


ez_meg_emaz
őstag

szerk: kihagytam azt hogy kocian-nak megy ez:

Utána néztem és nézd: Összehas1, Összehas2
Link1, Link2

Ezek alapján nem csak dönthető hanem forgathato is a 223bw illetve falra szerelhetö. Mig a 2232bw csak dönthetö.
Nincs vmi jo tft-s oldal ahol részletes adatokat találhatok a tft-k egy részéröl legalább?? Mert samsung oldala rakás sz@r. Nem létezö adatokat ad meg(hdmi), egy csomo dolgot nem ír ki. Színmélyég pl nuku, egyiknél van fényerő adat másiknál nincs. :F Hogy lehet egy hivatalos oldal ien szar? Ezért kéne vmi megbizhato és minden adattal szolgálo oldal. Ha vki tud iet irja meg. :R

Amugy 2232bw sokkal szebb. Csak ahogy nézem adatok alapján a forgathatoság miatt jobb a 223bw.

[ Szerkesztve ]

(#8932) punish3r


punish3r
aktív tag

néz vki kb 3mről filmeket 22"es samu moncsin (akár az újabb modelleken is)? vélemény esetleg? THX

Már a jövő sem a régi...

(#8933) old_artist válasza Csabee. (#8928) üzenetére


old_artist
addikt

A TFT és az LCD tulajdonképpen egy és ugyanaz, csak valaki igy, valaki ugy írja (csak azt nem értem, hogy miért?).

A CS-hez nem tudok hozzászólni, de az
Asus VW222S Wide: 2ms g2g, 22" WS TN Film panelos.

(#8934) Csabee. válasza old_artist (#8933) üzenetére


Csabee.
nagyúr

és az baj ha filmpanelos? vagy az mit takar? játékokra nemjó csak filmre? :D

Üdv: Csabee.

(#8935) ez_meg_emaz válasza Csabee. (#8934) üzenetére


ez_meg_emaz
őstag

Hát bajnak nem baj mert az olcsobb kategoriában mind olyan. Nem azért ez a neve mert filmet lehet csak nézni rajta. Semmi köze szvsz a nevének a filmekhez de ezt hozzáértök majd biztos elmondják hogy van e köze hozzá.

Itt egy kis info rola:
TN + Film (Twisted Nematic + Film): Ez a paneltípus a legősibb és gondolhatnánk, hogy egyben a legkifejlettebb is. Valóban az idők során nagyon sokat javítottak ezen a panel típuson, hiszen ezzel érhető el a legalacsonyabb válaszidő. Ma már 2ms-os monitorok hagyhatják el a gyártósorokat. Szintén a TN panellel érhető el a legjobb fényerő, ma már maximum 600cd/m2 is lehet. Egyéb paramétereiben viszont elmarad a többi típustól, a betekintési szögek alacsonyak, különösen vertikálisan (120°-160°), a kontrasztarány szintén szerényebb (350-600:1).

A színmegjelenítés (RGB) alapszínenként 6 bit a TN+Film panelnél. Ezt összeszámolva is csak 18 bit, míg például a 16.7 millió színű True Color 24 bites, azaz alapszínenként 8 bit. (3x6bit=18bit=262.144szín). Ezekkel a panelekkel csak ditherelés-sel, vagy FRC-vel biztosítható a 16.7M színmélység.
Ezt a panel típust a gyors válaszidőnek köszönhetően elsősorban játékokra és irodai munkákra érdemes használni. Filmnézésre és grafikai munkákra egy másik fajtát érdemes választani, ami ...
/by old_artist/ :R

(#8936) Csabee. válasza ez_meg_emaz (#8935) üzenetére


Csabee.
nagyúr

értem hát nekem sztem jólesz ez a monitorom mer perpill egy samsung 913-n típusu monitorom van ami úgynézki elszállt! :(

Üdv: Csabee.

(#8937) wwhy válasza old_artist (#8933) üzenetére


wwhy
veterán

TFT és az LCD tulajdonképpen egy és ugyanaz,
ezt ugye nem mondod komolyan :(((
Szokás mondani, hogy "minden TFT LCD, de nem minden LCD TFT". A legegyszerűbb példa: a fekete-fehér LCD panelek nem TFT-k.

"LCD = Liquid Crystal Display, azaz folyadékkristályos kijelző. Minden kijelző, amiben van ''folyadékkristály'' (Pl: TFT-LCD monitorok, kvarcóra kijelzője..) TFT = Thin Film Tranzistor, azaz vékonyréteg tranzisztor. Ez egy olyan tranzisztor, ami olyan vékony, hogy átmegy rajta a fény. A TFT-LCD monitorokban minden (al)pixelt egy-egy ilyen tranzisztor irányít (ad rá/elvesz róla áramot).Szóval ha LCD monitort akarnak eladni, akkor az lehet TFT is, meg kvarcóra-kijelző is, de ha TFT monitort akarnak, akkor az nem. :)" by LordX

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#8938) kocian válasza ez_meg_emaz (#8931) üzenetére


kocian
csendes tag

Igen, A 223BW magassága is módosítható stb. azt hiszem, elmentem a boltba és megnéztem minden monitort vásárlás előtt, bele is szerettem a HP 2207 be :(, kint tanultam külföldön és még optt néztem a monitorokat. :( Itthon azt nem találtam, A 2232bw mellett az újabb panel miatt döntöttem, kontrasztaránya is magasabb 1:1000 és nem 1:700 bár nem nagy különbség bevallom. Meg a 223BW-ben a Samsung cserélgeti a paneleket, de az a monitor is megéri az árát.
És úgy döntöttem a forgathatóság nem olyan fontos, mivel szemből közelről nézem a monitort szinte kizárólag, (TV re megy a jel, ha másra hazsnálom és 3 kiló a monitor ha forgatni akarod a kisujjaddal megy).
SAmsung azért ad meg "nemlétező" adatokat, mert részben igazak... Lehet HDMI ből jelet vinni rá, csak kell átalakító, minden gyártő él ezzel a trükkel nem csak a SAM és sokan beveszik. Nem tudom ugyanolyan érzékeny-e a szemünk, windows alatt nem használom alacsonyabb felbontáson a moncsit mert olvasni rossz., de még Baldurs GAteztem is amiben sokat lehet betűket nézegetni és a felbontás sem nagy... Kicsit jobban hátradöltem uhgyan, de ennél a játéknál lehet, és nagyon is élvezhető képet kapta. (mármint a régi grafikához képest). És semmi különbséget nem látok az 1280 és a 1680 között pl. a tiberium sun 2-ben ami támogatja ezeket.

CSabee:
Igen én is csézek, be lehet állítani, hogy ne húzza szét és akkaor a két széle le van vágva... de én nem így játszok, és már a nem széthúzott szokatlan :S Ha sourcozol meg előny a szélesvászon mivel kiszélesedik a látótér.

[ Szerkesztve ]

(#8939) punish3r


punish3r
aktív tag

alsó, felső bevilágítás szempontjából melyik samut javasolnátok inkább: 2232BW; 223BW; 2243BW; 2243NW; 2253BW; 2253LW! nagyon sokat néznék DVD filmeket és elég fonots tényező h kis bevilágítású legyen a moncsi! THX előre is!
behalt a crt monitorom és minél hamarabb kellene döntenem!

Már a jövő sem a régi...

(#8940) ez_meg_emaz válasza punish3r (#8939) üzenetére


ez_meg_emaz
őstag

Hát ahogy én (az elsö 4000hszböl) olvastam (azokat amik 2232bw-re vonatkoztak) 2232bw-t vittek vissza páran (bár akkor még csak 4-5 ember vett) bevilágitás miatti hibával. Az volt a gond hogy középen is volt bevilágitás. Meg amugy se a legkisebb a bevilágítása ennek a tipusnak ahogy olvastam. De pozitívum hogy lehet állitani a power led fényerejét.

kocian:Igen, A 223BW magassága is módosítható stb
Ezt gondolom csak elirtad. A 223bw és a 2232bw közül max csak a 223bw magassága modosithato. Sőt már ebben se vok biztos, lehet hogy annak se. Az tuti hogy legjobban a 205bw meg 225bw mozgathato (legalábbis ezt irta anno pár tulaj). Meg azis tuti hogy 2232bw csak döntehetö.

Ja és sry hogy énis feltettem 1000001-edszer is a kérdést hogy mi a kül a 223bw és a 2232bw közt. Kismillioszor ki lett tárgyalva már az elsö 4000hszben is. A többire már nem volt idöm de majd a héten még talán befejezem. ;)
Most ugynézki hogy 2232bw-m lesz hacsak a topik végéig vmi hatalmas hibárol nem irnak. De ha eddig irtak volna már vki ugyis szolt volna.

[ Szerkesztve ]

(#8941) Furky válasza punish3r (#8939) üzenetére


Furky
őstag

Én megnézném a 2253BW-t, vagy 2253LW-t, de inkább a BW-t. Újabb generáció, finomítottak valamennyit a technológán is, ergo kb csak jobb lehet, mint a régebb modellek.

(#8942) Furky válasza ez_meg_emaz (#8940) üzenetére


Furky
őstag

:K 223BW-nek nem állítható a magassága, legalábbis az nem tartozik a tulajdonságai közé... max könyvvel, egyéb furmányos dolgokkal :)
A 2232BW nem rossz választás, mert utóbbi időben (kb február óta) asszem mindenki azt mondta, hogy Samsung panelest kapott, az meg nagyon jóóóó.
Amúgy ha lehetséges, nézz körbe az újabb modellek körül is, az előbb felsorolt 2243, és 2253-as modelleknél, ha teheted.

(#8943) kocian válasza Furky (#8942) üzenetére


kocian
csendes tag

ÉN is:D és tényleg nagyon jó. Bevilágítás minimális és szép kép. :C

(#8944) mobbo


mobbo
senior tag

csabee: itt meg tudod nezni milyen lesz wide-ban a CS
tobbet latsz (horizontalisan) mint aki 4:3ban jatszik

(#8945) ez_meg_emaz válasza Furky (#8942) üzenetére


ez_meg_emaz
őstag

Oh egy öreg harcos. Egyike vagy azoknak akiket gyakran olvastam (az emlegetett elsö 4000hszban).
Akartam is kérdezni van e ujabb samu 22es. 2008 februárját még nem olvastam itt a topikban de örömmel hallom hogy samu panelest kaptak. :C

(#8946) marcyman


marcyman
aktív tag

Sziasztok! Lenne pár kérdésem a hozzáértőkhöz tft monitor, lcd tv ügyben. (Elnézést, ha már vki feltette, linkeljetek nekem.)

Szóval: Most egy sima LG crt monitorom van, egy sima internetezésre alkalmas számítógéppel. Szeretnék váltani monitort. A lényeg az lenne, hogy gamerkedésre xbox360-at használok, és úgy szeretném, hogy azzal is műköjdön a monitor. Nézegettem monitorokat, amik egyben tv-tunert is tartalmaznak. Mivel a szobámban nincs TV ezért ilyenen is gondolkoztam. Lényeges lenne, hogy HDMI bemenet legyen a moncsin, mivel xboxot azon szeretném rákötni. A pénz keret 80ezer ft körül lenne. (ez már a felső határ.) Kérdésem az lenne végülis, hogy vegyek egy HD ready monitor+tv egyben kombinációt, (pl: samsung syncmaster 225MW) vagy vegyek egy kisebb LCD tv-t amit számítógépre is rálehet kötni?
HD felbontásban csak hd readyre gondoltam, mivel a full HD-t támogató készülékek ára még elég magas. (Mármint 80ezernél biztos több- :U )
Ki mit ajánlana?

Köszönöm előre is a válaszokat!

(#8947) kocian válasza mobbo (#8944) üzenetére


kocian
csendes tag

Az nem CS hanem CS: source, és csak arra igaz.

(#8948) mobbo válasza kocian (#8947) üzenetére


mobbo
senior tag

jogos
nemtom 1.6ban hogy van
4 eve nem jatszottam vele :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8949) KIRKJE válasza mobbo (#8948) üzenetére


KIRKJE
csendes tag

1.6 -ban is van wide screen ^^,

(#8950) wardred


wardred
tag

Hali!

Visszaolvasva pár oldalt azt vettem észre, hogy többször szóba került, hogy ha az ember 2253-as SAMU-t akar venni, akkor a BW a nyerő, mert az újabb. Az adatlapjaikon nem vettem észre túl sok változást. Emiatt nem tudom, hogy érdemes-e kiadni rá plusz 7ezret.

Ha valaki leírna pár változást, vagy csak azt, hogy megéri-e a plusz pénzt, azt megköszönném. :B

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.