Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20701) AMD_ok válasza DM-Fan (#20700) üzenetére


AMD_ok
őstag

Sima 160 gigás slim, semmi extra nincs hozzá (játék, vagy hasonló). Mondjuk, ha ez így van (és boxnál így van, talán az újabbaknál már nem, ahogy valaki itt írta elébb), az elég gáz. Ezek a konzolok erről szólnak, erre vannak kitalálva, és akkor vedd meg a kábelt külön... Kicsit undorító szokás szerintem ez a gyártók részéről :(

(#20702) tomgabor válasza AMD_ok (#20701) üzenetére


tomgabor
senior tag

A FAT boxhoz még kompozit és komponens kábel volt egy kapcsolóval lehet kiválasztani melyik kell, most a Slimhez csak egy sima kompozit kábelt adnak, régebben még UTP kábel is volt a csomagban.

[ Szerkesztve ]

(#20703) zandrs válasza kelzsoca (#20684) üzenetére


zandrs
csendes tag

Igen, képzeld Kelzsoca, tisztában vagyok a dolgokkal...még a rosszmájú megjegyzésed nélkül is...

sőt, már akkor tisztában voltam amikor a hiba jelentkezett...
de ha kipengeted helyettem az 50 rugót a javításra akkor elfogadom a sok okosságot.... :C
addig + próbálkoztam 14-ért javítással (nem jött be, de visszajön) vagy veszek 70 ért egy újat... végülis az én döntésem.
jah, hogy a 3 év 1 hónapos gépet szeretném használni?

igazad van, én vagyok a hülye...
:))

(#20704) kelzsoca válasza zandrs (#20703) üzenetére


kelzsoca
félisten

Senki sem mondta hogy hülye lennél, én tudtommal ilyet nem írtam, de egy ilyen konzolt el kell adni 1-2, de maximum 2.5 évesen, és az érte kapott árat kiegészíteni némi KP-val, és venni egy új gépet.

Most persze mindenki mondhatja hogy nem ennyi időre veszi a gépét, pedig csak egy szervizköltséget kell ráfizetni az új gépre x idő után, ami szerintem vállalható összeg (persze szigorúan magánvélemény)

https://vertigostore.eu

(#20705) Edgeri válasza kelzsoca (#20704) üzenetére


Edgeri
senior tag

Ebben az a dühítő, hogy a zember vesz 70-80e pénzért egy masinát (szvsz ez nem kis pénz), amibe bele van kódolva, hogy 2-3 éven belül kuka (és nem azért, mert szalonnát vág rajta, vagy ezen aprítja a tűzifát), és veheti meg újra. A faternek meg máig működik az AKAI szalagos magnója (min. 25 éves), vagy a Videoton sztereó erősítője (min. 20 éves), a ZX Spectrumról nem is beszélve :F Értem én, hogy azóta változott a profitszerzési politika (vegyél újat, vásárolj, vásárolj), de azért ez tényleg túlzás, legalább akkor min. 5 évig bírja ki a gép, de ne 2-3 évig :W

[ Szerkesztve ]

Üdv, Edgeri

(#20706) blazsey2 válasza Edgeri (#20705) üzenetére


blazsey2
senior tag

Ne is mond,a fat ps2-őt 2002-ben vásároltam és még mindig jó egészségnek örvend.Pedig nem kevés játék ment benne.
Sajnos ma már ritkán gyártanak valamit az örökké valóságnak.
Nem érdekük a gyártóknak.
Tisztelet a kivételnek.

PSN ID:blazseydr

(#20707) AMD_ok


AMD_ok
őstag

Sziasztok!

Segítsetek kicsit. A kontrollerrel van egy kis gondom. Először feltöltődött rendesen, tökéletesen (mondjuk nem sokat bírta, alig 1 hét és nem sok használat - ezt is megmondhatnátok, hogy rendben van-e), de most 2. tölteném, és nem veszi a töltést, úgy látom. Csak a PS3-ról lehet tölteni, vagy számítógépre is rá csatlakozni? (USB miatt). Azt tudom, hogy a PS3 gép kikapcsolt állapotában nem tölt, mert leveszi az áramot az usb-kről

Köszi a választ

(#20708) kelzsoca válasza AMD_ok (#20707) üzenetére


kelzsoca
félisten

Lehet PC-ről is tölteni, a PS3 kikapcsolt állapotban nem tölti fel, illetve ha nagyon le van merülve, esetleg kellhet neki pár perc míg elkezdi felvenni a töltést.

https://vertigostore.eu

(#20709) memoril


memoril
aktív tag

Sziasztok ! Nincs még ps3-am de most készülök venni , az lenne a kérdésem hogy a játékokat fell lehet telepiteni a vinyora ugy mint az xbox360-nál ? Ott fell lehet és utánna nem pörgette folyamatosan a lemezt , itt is van olyan megoldás ?

(#20710) AMD_ok válasza kelzsoca (#20708) üzenetére


AMD_ok
őstag

Akkor ok, de egész éjjel rajta volt a PC-n....és nem veszi, csak villog tovább az 1. led :(

Ez mit jelent vajon? Szar az akksi? Csere, vagy mit tegyek?

[ Szerkesztve ]

(#20711) DM-Fan válasza memoril (#20709) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Nem lehet sajnos, már többször kitárgyaltuk itt a fórumon is. Egy-két játék van csak, ami tetemesebb mennyiséget telepít föl, de azoknak is kell a lemez, onnan is olvasnak, a lemez nélkül nem is indul a játék. A legtöbb játék azonban csak pár MB-ot telepít föl és mindent a lemezről olvas.

Get Moded!

(#20712) DM-Fan válasza AMD_ok (#20710) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Elképzelhető, hogy az akksi adta meg magát, bár furcsa, mert az üzemidő meg nagyjából rendben van - az 1 hét kb. reális, ha játszottál is vele pár órát.

Ugye a PS3 csak bekapcsolt állapotban tud tölteni, a PC-nél pedig beállításfüggő, hogy csak bekapcsolt állapotban van-e áram alatt az USB, vagy kikapcsoltban is (ezt vagy BIOS-ban, vagy alaplapi jumper-rel tudod beállítani), de gondolom bekapcsolt állapotban próbáltad. Amúgy magának a kontrollernek nulláról kb. 2 óra alatt teljesen fel kell töltődnie. Nem lehet, hogy az USB-kábeled rossz? Esetleg próbáld meg reset-elni a kontollert az alján levő kis gombbal!

Get Moded!

(#20713) memoril válasza DM-Fan (#20711) üzenetére


memoril
aktív tag

Köszi a választ ! Igy nem megy hamar tönkre az olvaso ha folyamatosan pörgeti ?

(#20714) AMD_ok válasza DM-Fan (#20712) üzenetére


AMD_ok
őstag

A pc-n töltöttem fel elsőnek is, és az usb megy rajta kikapcsolt állapotban is, tegnap 2 gép 4 usb portján próbáltam. Most rátettem a PS3-ra, bekapcsolva, most folyamatosan ég az 1. led. Várok vele kicsit, hogy mit csinál, de így a kábel nem lehet rossz, nem? Mondjuk, én is gondoltam rá, csak nincs itthon ilyen kábelem másik.

(#20715) DM-Fan válasza memoril (#20713) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Sokaknak elszáll az olvasófej még garanciális időn belül. Nekem nemsoká 3 éves lesz a gépem és lekopogom, eddig még semmi baja. Igaz, hogy én száműztem is az olyan játékokat, amelyek hallhatóan nyírják a fejet (pl. CoD - MW2).

Get Moded!

(#20716) DM-Fan válasza AMD_ok (#20714) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Ha folyamatosan világít a LED, az azt jelenti, hogy a kontroller teljesen fel van töltve. Ha lehúzod, újra csatlakozik, majd továbbra is folyamatosan világít, akkor rendben van. Ha merül, azt üzenetben kiírja neked a képernyőre és elkezd gyorsan villogni a LED. Ha töltöd, akkor lassabban villog, ha feltöltött, akkor pedig folyamatosan világít.

A kábelhiba ettől még nem zárható ki, lehet, hogy csak az egyik ér sérült benne. Legjobb lenne egy másikkal is kipróbálni, bár szerintem - az alapján, amit most írtál - nincs hiba.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#20717) AMD_ok válasza DM-Fan (#20716) üzenetére


AMD_ok
őstag

hát sajnos nem. Azóta is rajta van a PS3-on,most folyamatosan világít az 1. led. A múltkor gyulladtak kifelé a ledek sorban,ahogy töltődött. Ha lehúzom,csatlakozik rendesen,de elkezd villogni, és a gép is kiírja, hogy alacsony a fesz a kontrollerben.Lehet kábelhiba tényleg, holnap szerzek egyet, megnézem azzal is

(#20718) kliszi


kliszi
senior tag

Sziasztok ! Erösen gondolkozok egy PS3-on . Valami jo tesztet tud valaki ? Megbizhatoság , strapabiroság stb ? Hol lehet venni hozzá jo árban venni játékokat ? Köszi a választ !

(#20719) k. válasza blazsey2 (#20706) üzenetére


k.
őstag

És még a szüleim engem néztek hülyének, mikor közöltem, hogy a 4 éves Braviankat jövőre-újkori ára 350k!- vigyük ki a telekre, és ide vegyünk egy másikat. Szerintem a ps-el is ez lesz. Szeretnék kintre egy ps3at move-al(itthon nincs erre nagyon hely, kint viszont bőségessen), és akkor itthonra hozok egy slimet, a Fat meg megy ki. Ez van manapság ez igy megy. Úgyanúgy,más cuccoknál is látom ezt. Szépen fokozatosan "épülnek le". Elöször még csak 1-2 rendetlenkedés, aztán több, és tádámm, megáll.
Csak azért rossz helyzet, mert attól, hogy nekünk ez belefér, van jópár oszt társam pl, akiknek ez baromira nem férne bele. Neki viszont ugyanúgy el fog romlani a cucc.....

(#20720) AMD_ok válasza DM-Fan (#20712) üzenetére


AMD_ok
őstag

No most 1,5 órája van rajta a bekapcsolt PS3-on, és semmit nem mozdultak a ledek, az 1. világított folyamatosan. Levettem, csatlakozott és azóta gyorsan villog, tehát nem vett fel semmi áramot :( .
Akkor most kábel, vagy akksi, szerintetek?

(#20721) k. válasza AMD_ok (#20720) üzenetére


k.
őstag

Aksi. Nekem is eljátszotta tegnap ugyanezt, de aztán helyrejött.-Nem tudom, hogy, de először villogott, aztán ujra visszatettem 5 percre, utánna 2 órányi játékot is "full" aksival birt-.

(#20722) kelzsoca válasza kliszi (#20718) üzenetére


kelzsoca
félisten

Nézd, teszteket nem érdemes róla olvasni, egyrészt az ilyen teszteket pár óra/nap alatt készítik, és nem több hónapos/éves használt után, ami azt jelenti hogy a teszt nem ad megfelelő képet a konzolról, többnyire az ilyen tesztek pozitív irányba billentik a mérleg nyelvét aki gépvásárlás előtt áll.

Megbízhatóság/strapabíróság:

Általánosan elmondható hogy minden Playstation 3 konzol 3 éven belül valami hiba miatt szervizben köt ki (nagyon ritkán bírják ki ennyi ideig javíttatás nélkül)

Grafika:

Sajnos egy több éves fejlesztésről van szó, így a grafikai színvonal az éppen megfelelő szintet üti meg ha összességben nézzük a játékkínálatot, ebbe beletartoznak a gyönyörű grafikával megáldott programok (főleg PS3 exluzív címekről van szó pl: Uncharted sorozat) illetve vannak nagyon elbaltázott játékok is pl: Mafia 2.

Multimédia:

Viszonylag válogatós a konzol ilyen téren is, MKV fájlokat nem játszik le, az AVI-t, mpeg2 stb.. fájlokat hellyel-közzel lejátsza, de elképzelhető hogy konvertálni kell az anyagot, amit nézni szeretnél.
Zenei téren különösebb probléma nincs.
Remek Blu-Ray lejátszó.

Fogyasztás/zaj/melegedés:

A nemrégiben megjelent PS3 Slim 160/320Gb-os merevlemezzel szerelt változatokat érdemes a boltban keresni, ezek a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően már keveset fogyasztanak, alig melegednek, ezért a hűtésnek sem kell komolyabb fordulatra kapcsolni, ami nagyon jó hatással van a gép hangjára is (egész napos játék alatt sem lesz hangosabb a gép, mint amikor bekapcsolod)

Garancia:

Nagyon fontos dolog, hogy számlával és eredeti Sony garancia kisfüzettel kell megvásárolni a gépet (így a garancia 1 év teljeskörű+2 év méltányossági)
Bizonyos konzolboltokban általában olcsóbban kínálják a gépet, ami ugyan csábító, viszont csak bolti garanciát adnak a gép mellé, ami nem sokat ér.

Játékok:

Több lehetőség is van a beszerzésükre, vannak forumok, különböző konzolos oldalak, ahol adás/vétellel is foglalkoznak (itt hardveraprón is találsz, jatékaim.hu, gamer365, online piacterek: Vater, teszvesz stb..)
Esetleg konzol boltokban is hozzá lehet jutni jó áron 1-2 címhez, de a legtöbb helyen van lehetőség a cserére is.
Továbbá külföldről is be lehet szerezni a játékokat pl: zavvi.com, ShopTo.Net stb..

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#20723) kliszi válasza kelzsoca (#20722) üzenetére


kliszi
senior tag

Szia ! Köszia a választ komoly kielégitö válasz volt . Az azért elég lehangolo hogy a meghibásodási százaléka elég nagy !

(#20724) kelzsoca válasza kliszi (#20723) üzenetére


kelzsoca
félisten

A friss slim várhatóan már nem szenved olyan gyermekbetegségekben mint az első generációs fat gépek, tehát valószínűleg ezek a gépek nem lesznek sárgaledesek.

Általában az optikai meghajtó olvasófeje szokott "elkopni" de ahhoz elég sokat kell vele játszani :)

Egyik ismerősöm hardcore gamer, napi 10 órákat is szokott játszani 8vagy többet) és neki ~3 évesen lett fejhibás a gépe :)

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#20725) MysFromHun


MysFromHun
csendes tag

Sziasztok Forumozók!
Kellemes Karácsonyt!
Az Uncharted 2 singleplayere nagyon tetszett, de a multiplayerrel nem vagyok megelégedve, mert valami probléma lép fel nálam eléggé idegesítő.
A probléma az, hogy eltűnik a fegyverem jele és nem tok mozogni mintha letiltanának vagy nem is tudom. 2 Mbit-es netem van, és magyar címmel regeltem store-ra nem tudom, hogy valamit számít-e, és vezetékes nettel van össze kötve a PS3 :O
Köszönettel: Mys

[ Szerkesztve ]

PS3 160GB - Uncharted 2, Call of Duty Black Ops

(#20726) kliszi


kliszi
senior tag

Milyen video formátumot játszik le ? Van valami egyszerü konvertálo program ? A vinyora fel lehet tenni a filmeket ?

(#20727) kelzsoca válasza kliszi (#20726) üzenetére


kelzsoca
félisten

A topic 1. hsz-ben mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban.

https://vertigostore.eu

(#20728) Nagy_Matessz


Nagy_Matessz
aktív tag

Csoki!

Játszik itt valaki úgy hogy usb egér és billentyűzet van rákötve a ps3ra?
60Gb Fat Ps3-am van.

Kell egy kis pénz? Dolgozz velem

(#20729) kelzsoca válasza Nagy_Matessz (#20728) üzenetére


kelzsoca
félisten

Ezt csak különböző átalakítókkal lehetett megoldani régen, ma már minden ilyen eszközt letiltott a Sony, tehát felejtős! :)

https://vertigostore.eu

(#20730) DM-Fan válasza Nagy_Matessz (#20728) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Nem, és Te sem fogsz tudni így játszani, ahogy kelzsoca is írta. Én jelen pillanatban talán csak az Unreal Tournament 3-at tudom, ami megy PC-s billentyűvel és egérrel, meg egy-két kevésbé nagy cím támogatja még és annyi. Nemhogy ezzel, de az utángyártott kontrollerekkel sem fogod tudni vezérelni a PS3-at!

Get Moded!

(#20731) realbence


realbence
csendes tag

Pedig én sikerrel használom Bigben márkájú kontrolleremet, vezetéknélküli, de usb-t azért kell dugni a ps-be.
[link] Ilyen, csak az on-off kapcsoló hátul van a kontrolleren.

[ Szerkesztve ]

(#20732) DM-Fan válasza realbence (#20731) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Persze, ez azért tud működni, mert ennek saját dongle-je van és nem a PS3 beépítettjéhez kapcsolódik.

Get Moded!

(#20733) realbence


realbence
csendes tag

Azért jó, hogy van fele árért egy szinte ugyanolyan minőségű kontrollerem mint az eretedti :DD

(#20734) Nagy_Matessz válasza DM-Fan (#20730) üzenetére


Nagy_Matessz
aktív tag

Ma délelőtt az egeret rádugtam ami egy Mx518 Logitech és egyből felismerte. Ahogy mozgattam az egeret balra jobbra úgy mozgott maga a menü sor is.
Akkor ez mit jelent?

Kell egy kis pénz? Dolgozz velem

(#20735) dunc válasza DM-Fan (#20730) üzenetére


dunc
nagyúr

Nem is tudtam,hogy PS3 -on az UT3 játszható egér+bill. el !

(#20736) realbence válasza Nagy_Matessz (#20734) üzenetére


realbence
csendes tag

A menüben és a böngészőben működik, csak a játékoknál nem. :)

(#20737) zuzu000 válasza Nagy_Matessz (#20734) üzenetére


zuzu000
őstag

Menüben,böngészőben megy,játékban mozgathatod,nem fog sok minden történni :)

Szerk.:Megelőztek.

[ Szerkesztve ]

(#20738) Nagy_Matessz válasza zuzu000 (#20737) üzenetére


Nagy_Matessz
aktív tag

Aham :) Akkor ez halott ügy.
Jólvan. Amúgy ez a Ps3 Media server cucc, hogy gépről nyomatom a filmeket tök jó dolog.
MKV-t is ma lejátszótt, ezt a Monster House vagy micsodát 720pben

Kell egy kis pénz? Dolgozz velem

(#20739) MysFromHun


MysFromHun
csendes tag

(#20725) erre vki pls :U

PS3 160GB - Uncharted 2, Call of Duty Black Ops

(#20740) kelzsoca válasza MysFromHun (#20739) üzenetére


kelzsoca
félisten

Ez lehet a játék, vagy az adott pálya hibája is, sokat nem tudsz vele kezdeni.

https://vertigostore.eu

(#20741) AMD_ok válasza k. (#20721) üzenetére


AMD_ok
őstag

Nos, itt a vége sztem az akksinak. Az történt, hogy a ha kikapcsolom a konzolt a ps gombbal a kontrolleren, akkor ugye bejön a menü, hogy ki akarom e tényleg kapcsolni,vagy sem. Ott írja a bal alsó sarokban,hogy mi van csatlakoztatva, és az milyen töltöttségű. Na ha ennél a menüpontnál csatlakoztatom a töltőkábelt,akkor 1 másodpercre elkezdi a töltést, ezt a kis elem ikonon jól látni (fut benne a jel), de aztán rögtön abba is hagyja.Ezt többször is elismételtem,mindig ugyanaz történik. Csere lehetséges szerintetek (legalább akksicsere)?
Két hetes a konzol...
köszi

(#20742) Edgeri válasza dunc (#20735) üzenetére


Edgeri
senior tag

Ez nekem is új :DDD

Üdv, Edgeri

(#20743) Edgeri


Edgeri
senior tag

Szerintem a GAME-ben elég jó akciók vannak most, akit még érdekel bogarásszon, én beneveztem a Vanquishra... :K

Üdv, Edgeri

(#20744) kelzsoca válasza AMD_ok (#20741) üzenetére


kelzsoca
félisten

Újonnan vetted a gépet?

https://vertigostore.eu

(#20745) AMD_ok válasza kelzsoca (#20744) üzenetére


AMD_ok
őstag

igen :K Azért kipróbálom a kábelt ma, másikat, de ha nem jó azzal se, akkor gariba lehet ilyet cseréltetni? (vagy a kontrollert teljesen, vagy csak az akksit akár)

(#20746) DM-Fan válasza AMD_ok (#20745) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Mindenképp próbáld ki másik kábellel is. Ha nem jó, akkor szerintem ezt kötelesek garancia keretén belül cserélni (és nem csak az akksit, hanem unblokk az egész kontrollert, mivel az akksi annak szerves része és nem távolítható el belőle). Nem hinném, hogy reális lenne arra hivatkozniuk, hogy 2 hét alatt lelaktad a kontrollert, meg ha így is lenne, akkor is csere.

Get Moded!

(#20747) AMD_ok válasza DM-Fan (#20746) üzenetére


AMD_ok
őstag

ok,köszi, majd írok, mi történt

(#20748) kelzsoca válasza AMD_ok (#20747) üzenetére


kelzsoca
félisten

Tudtommal a komplett gépet cakk-pakk ki kell ilyenkor cserélniük.

https://vertigostore.eu

(#20749) Gebriel


Gebriel
veterán

Na kis szünet után újra itt. :DD
Kinek milyen játékot hozót a Jézuska? :D Ha volt már a kérdés akkor bocs.

(#20750) AMD_ok válasza DM-Fan (#20746) üzenetére


AMD_ok
őstag

nos, a másik kábel ugy látom,megoldotta a kérdést, hál'istennek. most rendesen látszik a menüben a töltés, és a kontrolleren is látszik a töltődés, ugyhogy kábelhiba volt. Köszönöm mindenkinek a segítséget :R

Gebriel: nekem GT5-öt hozott Jesus :DD (géppel együtt, azt is most vettem)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.