Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7475) Quentaro


Quentaro
tag

PROBLÉMA! Adatvesztés?? Sziasztok! Lenne egy - számomra - igen nagy problémám, ezzel kapcsolatban kérdezlek benneteket, kérek segítséget. A kérdésemet/kérésemet két részre bontanám:

Hallottam egy ismerősömtől, hogy a Linux Ubuntu változata már teljesen felhasználóbarát, mindenféle dzsudzsu nélkül lehet programokat telepíteni, sok eszközzel települ, gyors, teljesen szuper.
Na most én a Linuxhoz egyáltalán nem értek, és amúgy se vagyok pro... Szóval windowsban létrehoztam a Paragon eszközével egy partíciót a MÁSODIK vincseszteremen második felén(!), direkt linuxosat. Tehát azon az eszközön két partíció volt.
- Aztán elkezdtem a telepítést, na most eljutott addig a részig, hogy hova tegye az oprendszert. Az első megoldás valami automata volt, de úgy értelmeztem, hogy az nem jó, mert a c:-vel akart valamit, az első vinyóval...
- A második lehetőséget választottam.
- Ezután már nem írt semmi durvulens dolgot, hogy itt most legyilkolja a teljes vinyót, óvakodjak, format, vagy valami, olyan hogy formázás, törlés a folyamatban azthiszem nem is volt.
- Ezután el is indult az Ubuntu, nagyon szép, gondolom nagyon jó is, de mivel egyáltalán nem értek hozzá, hagytam, majd később szöszölök vele, kíváncsi voltam, hogy van e boot menü, indul-e az xp.
- Elindult, minden okés, EDDIG. Ugyanis egyáltalán(!) nem látom a primary slave winchestert.

Ez volna a kisebb gond, de nemhogy a Win, de a Paragon se látja egyáltalán a másik partíciót azon az egységen (az egész sárga linuxos partíció, és az EXTENDED pedig lapozófájl). Ami megrémít... :)
Mivel nekem azon a meghajtón fontos adataim voltak, igen nagy gondban vagyok!
A KÉRDÉSEM az volna, hogy hogyan tudok hozzáférni a régi adataimhoz? Van erre valami 4 dummies megoldás?

Itt pedig érkezik a második fele a kérdésemnek - amely a pesszimistábbik énem csúnya feltételezésén alapul. A fentiekre a 2.0 linux userek (én még 0.1b se vagyok :) ) ugyanis LEHET röhögve rávágják, hogy megszívtad te noob/geek/gyík/msfan, mert mégis volt formázás elrontottam, hibáztam, ennyi. MENTHETETLEN.
Azt szeretném megtudni, hogy mi a teendő? Szóval minden megoldás érdekel, egészen konkrétan itt valami unformat, lemezvisszaállító, adatkinyerő megoldásra gondolok, tényleg minden számításba jöhet... oké, Kürt kft nem (de a progik amiket használnak... :) ), NAGYON fontos lenne! Ha valaki lépésről lépésre leírná... megköszönném, de ezkevés, szóval istenként tisztelném, mint gurut, "életmentőt", hálám a sírig kerget, meg azon is túl... Szükségem van azokra az adatokra, pótolhatatlanok. (Azért nem nézegetem a google-t mert gondolom windowsból ezt nem lehet megoldani, a Linuxon pedig tényleg alapoktól kellene tudnom, mi merre..)
Megtisztelő, építő jellegű válaszotokat előre is nagyon köszönöm, írhattok ide, vagy a trashbin20@gmail.com címre ( :) azért ez, mert vannak akik/amik mailcímekre vadásznak) THX, tisztelettel,

RP

https://GTFever.EU

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.