Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#42455) 8th


8th
addikt

Sziasztok. Tegnap vettem egy használt merevlemezt. Átvételkor összesen 0 nap 17 óra működési időt illetve ha jól emlékszem 84 indítás/leállítást írt neki a HDS, sajnos ez utóbbira nem emlékszem pontosan. Csináltam egy részletes ön-tesztet hiba nélkül lefutott. Az este folyamán másolgattam rá filmeket zenéket és már tegnap este feltűnt, hogy öt-hat óra használat után a működési időt nem tárolja el pontosabban az az eltelt órák számával nem változott csak az indítások száma. Ma délelőtt azzal szembesültem, hogy keletkezett 22 hibás szektor és a kondíció 68%-ra visszaesett. Következő újraindítás után már 44 hibás szektor volt a lemezen és 41% kondíciót írt neki a HDS. Arra gondoltam le kellene futtatni egy felület tesztet de ezek után nem mertem nehogy tovább rontson a helyzeten. Kivettem a gépből és egyelőre félretettem.

Szerintetek ez mitől lehet? A merevlemez előéletéről nem tudok semmit minden esetre külsérelmi nyom nem látszik rajta. Nem hiszem, hogy szállítás közben sérült meg mert az eladó olyan profin és lelkiismeretesen becsomagolta, hogy ilyet eddig még nem láttam pedig aprózom már pár éve. Szóval szerintem ezt kizárhatjuk.
Ahogy kizárhatjuk a gyenge tápot is. Egy aktív pfc-s 85%+ hatásfokú Delta béllel szerelt 300W-os HP tápot használok egy nagyjából 100W körüli csúcsfogyasztású pc-hez.
Sata kábel is hibátlan nincs meggyűrődve megcsavarodva megtörve. Csatlakozói tiszták paszentosak, nem lötyögnek. Ez előtt is két merevlemez volt a gépben ugyanezzel a táppal és sata kábellel használtam őket mindenféle hibajelenség nélkül. A gép nem volt mozgatva nem érte semmilyen fizikai behatás sem kikapcsolt sem bekapcsolt állapotában, áramszünet sem volt.

Szóval értetlenül állok a dolog felett. Adott egy merevlemez ami kvázi újnak tekinthető. Eléggé furán írja ki a dolgokat (pl. üzemidő) de ha lehet hinni neki még egy napot sem ment összesen amikor átvettem. Én beleraktam további kb nyolc órát és így néz ki most: [link] A smart fülről sajnos elfelejtettem képet csinálni. :W Ha fontos visszarakom a gépbe és lövök egy képet arról is.

Szerintetek lehet kezdeni vele valamit?

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.