Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61601) Tulku válasza kemcso (#61585) üzenetére


Tulku
veterán

Sajnálom ha eltérően ítéljük meg az egységes hangkép fogalmát.
Nekem az E10 egységes, enyhe mélyközép púptól eltekintve amit nem kifogásolt egyértelműen a kérdező.
Ezen kívül nem tukmálni akartam csupán a hallgasd meg rigmussal éltem...és persze megítélések, ízlések különbözőek lehetnek én tiszeletben tartom a tiedet neked pedig jogodban áll mint topikgazdának egyedinek ítélni és saját véleményed általánosítani...és én ezt is tiszteletben tartom...

Számomra az E10 egységes megszólalású, hanngképű, nekem minden a helyén van, alapjaiban nincs vele gond, kissé magashiányos ami a sibilance szempontjából most előny, mélyközép emelt de az összkép egységes hallgatható.

In meine Meinung nach...mein Freund!

(#61602) vicze


vicze
félisten

Addig vegyétek, amíg szar a font. :P Csak GB-ben ennyi máshol, a magyar ára van sajna, még szállítással is simán megéri.

(#61603) szabacsik válasza mzso (#61562) üzenetére


szabacsik
őstag

Én kiszedtem a rácsot egy tűvel és a másik oldalát letakarítottam. (persze nem sikerült olyan szépen visszatenni de a célnak megfelel)

/\____/\

(#61604) kemcso válasza Archanon (#61599) üzenetére


kemcso
Ármester

Az ajánlott füleseknél picit bővebb az összefoglaló, pl az elején ott van, hogy:
"- Legfontosabb, hogy megszabjuk a stílust, hogy milyen irányzat, amit a leginkább hallgatunk, ha vegyes, akkor legalább pár műfaj felsorolásával segítsétek a tanácsadóitokat."
Mindez azért, hogy a zene ízlésednek megfelelőt ajánljunk.

Ha csak a garancia számít, akkor RHA-t vegyél, arra 3 évet adnak. Hangzásra ebben a kategóriában nem nagy csoda, vannak sokkal jobbak, de vmit vmiért... Az aprón szokott lenni S500, a garancia meglétére kérdezz rá, ha érdekel.

Nomono-nál ott van a garancia a füles képe alatt ;) 2 év van rá

(#61605) Archanon válasza kemcso (#61604) üzenetére


Archanon
őstag

Zenei ízlésem széles, kb. mindenféle stílusból hallgatok. Kár is volna fölsorolni őket, a mindenféle szó szerintem eléggé átfogó.

Köszönöm a segítségeket, utánanézek alaposan a Xiaomi meg SoundMAGIC példányoknak, aztán alaposan mérlegelek majd, végül döntök.

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#61606) #16820480 válasza Archanon (#61605) üzenetére


#16820480
törölt tag

Azt azért jobb, ha tudod, hogy a garancia nem terjed ki a kábelre, szóval ha megtörik a kábel, akkro lehet rá 15 év garanciád, akkor sem fogják neked kicserélni. Ez alól kivétel az RHA, mert ők jelenleg jófejek és egyből cserélnek újra bármilyen problémával, illetve a MM-ban vásárolt termékek, mert ott az ügyfélszolgálatot nem érdekli a dolog, és nem is értenek hozzá, hogy bevizsgálják, egyszerűbb nekik cserélni.
Az pedig a másik dolog, hogy mondjuk egy otthon vásárol SM árából külföldről rendelve 2-3 Piston Hybridet kapsz, nem biztos, hogy sokkal rosszabb hanggal. Ezeket cak azért írom, hogy legyen pontosabb alapod mérlegelni, a döntés a tiéd.

falcon: Ne viccelj már :D Fél éve még mindenki basszusorientáltnak mondta az E10-et, msot meg enyhe középmély kiemelt lett? Akkoriban már ott tartottunk, hogy inkább nem kéne ajánlgatni, mert annyira sok benne a basszus, hogy közízlésnek ellentmond. Persze, vannak olyan fülesek, amikben több a mély, és jobban ráül a többi tartományra, de azért az E10-ben is elég sok.
Ha valaki egy CX300-ról jön, annak persze ez is megváltás lesz, de ha mondjuk armatúrás fülesekhez szokik az ember, vagy esetleg egy normálisabb fejhallgatóhoz, akkor meg simán tompa lesz. Nekem a VSD3 is tompa, magashiányos, pedig sokan itt arra panaszkodnak, hogy szibilanciás.

(#61607) Nigér válasza Archanon (#61599) üzenetére


Nigér
őstag

1 év gari egy 5k-s fülesre félelmetesen kevés...?
Mikor 100-150(200...)k-s telókat adnak ugyanennyi garral?

(#61608) .LnB válasza vicze (#61595) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Köszi! :R

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#61609) Leigazoka válasza Nigér (#61607) üzenetére


Leigazoka
tag

Hát igen, csak telobol évente jön egy jobb..arra gyurnak, hogy vedd meg a kovit. :)

(#61610) Tulku válasza #16820480 (#61606) üzenetére


Tulku
veterán

Mivel nekem is íródott...

Az hogy mit milyen hangképnek ítélünk meg, több összetevő kérdése...
A forrás illesztésén túl (érdekes egyébként, hogy az X5 mennyire bejött nekem VC1000-rel és sírva adtam el, majd most meghallgatva az Angie-val elég torznak ítéltem....) én kiemelném az illesztéket.

Itt megemlítettem, hogy bejáratás után én is felfedeztem középmély túlsúlyt, sőt azzal a szilijkonnal ami a VC1000-ből kicsikarta a mélyeket (végre) itt egy igen mélytúlsúlyos fülest kaptam...de....

megírtam, hogy dupla pereművel egész más lett a helyzet...mély hátrébb, közepek előrébb és megjöttek a magasak (igaz ott még mindig érzek némi tompaságot, de nem rossz értelemben, inkább nem az erőssége, de ezáltal sok műfajra kiváló lehet, főként ahol erős dominanciája van a magas tartománynak).

Ebben a kontextusban nekem egyenletesnek tűnt az előadása, élmény volt hallgatni, ha ezen az árszinten hallgatom (10+ ezer)...nem írtam hogy kiegyenlített, hogy basszusszegény...stb...és persze nem megmagyarázni akarom, hogy én másképp hallom mint te (ti)....

Egyébként tegye fel a kezét aki egy hónapon belül hallott élő hangszeres zenét...nos én voltam Pest egyik frekventált jazz klubjában...
Feleségem fogta a fülét a dobok hangja miatt...azt a ricsajt, amit a cinek és a lábdob illetve a középen lévő éles dobszólók okoztak...bőgő nem hallatszott semmit, Szakcsi-Lakatos élvezte ugyan betegen is a zongora játékot és persze nézték egymást, reagáltak egymásra, de az ország legnépszerűbb jazz énekesnőjének tartott Szőke Nikoletta hangjából sem sokat hallottunk, elnyomta a dob...és ez egy jó nevű klub volt ahol (Rejtő szavaival élve): "Esténként úri közönség verexik"...

Most klasszikus koncertekre nem térnék ki, Strucc tudna mesélni a zenebonáról, csörömpölésről, zajokról....
amit mi hallgatunk ezen-azon az egy felkevert akármicsoda, köze nincs az élő zenéhez, pláne a kiegyenlítettséghez...már ha létezik egyáltalán ez a kategória...

Számomra hallgatható az ahol a hangszerek egymáshoz viszonyított képe egységes, nem ül rá egyik a másikra, vagy egy tartomány nem nyom el másokat. És persze ami mondjuk klasszikusnál előny, az lehet rock zenén hátrány...

És persze: In meine Meinung nach... :)

(#61611) f4lcon válasza Tulku (#61610) üzenetére


f4lcon
őstag

én nem rég voltam Rúzsa Magdi akusztikus koncerten a RaM Colosseumban, és az úgy szólt, ahogy szerettem volna... ;)

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#61612) kemcso válasza Tulku (#61610) üzenetére


kemcso
Ármester

Megint azt magyarázod, hogy a TE ízlésed szerint (és bizonyos kontextusban, ami a dupla harang agyig benyomva és jazzel) ez a füles nem mélytúlsúlyos. Ettől kéne elvonatkoztatni végre: nem a te ízlésednek (és adott fülessel fennálló kontextusodnak) kéne meghatározni azt, hogy mit ajánlasz, hanem egy abszolút rendszernek: a GR07/RE400/stb a viszonylag kiegyenlített. Ehhez képest az E10 nagyon messze van.

Az ajánlásnak nem az egyén ízléséről kell(ene) szólnia, akkor megette a fene, bejön bassheadBeatsGyurka és mindenkinek Beats-ot ajánl, mert neki az tetszik, ő azt a hangzást szereti (én sem az RE400-at ajánlom fűnek fának pl, csak hogy ne menjünk el a W60-ig, mert nekem az tetszik...)

Az E10 eddig mélytúlsúlyos füles volt, nem csak sheratan-nak és nekem hanem a topic nagy részének. Van egy viszonylag elfogadott rendszer, hogy mi kiegyenlített, mi nem az és ez nem az egyéni ízlésen alapul (szerintem) hanem elég sok ember egyetértésén. Nem azon, hogy egy jazz klubban hogy hangzik dob, vagy hogy az Angie-ban mennyi mély van és az egyéni ízlésnek mi felel meg.
Ki lehet alakítani más értékelési elveket, más rendszert is, de annak a közmegegyezésen kell alapulnia, mint a mostaninak is. :R

(#61613) Tulku válasza kemcso (#61612) üzenetére


Tulku
veterán

Sajnálom ha neked ennyi jött le...

És persze elnézést, ha - kizárólag saját ízlésemet prezentálva - azt ajánlottam, javasoltam azt is hallgassa meg :)

Mélytúlsúly és elég sok ember egyetértése...megértettem....

De érdekes hogy nekem a GR07-ben ami általatok kiegyenlítettnek ítéltetett,több basszus energia volt mint a W30-ban ami általatok mélytúlsúlyos vagy V, vagy más megfogalmazásúnak találtatott...

Sajnálom ha nem állok be a sorba...ez az én hallásom által tükrözött világ...és gondolom kizárólag én megyek forgalommal szembe...van ilyen :D

És persze:
"Megint azt magyarázod, hogy a TE ízlésed szerint"
(klasszikusokat csak pontosan...)

Mégis miről meséljek?
Arról hogy a te ízlésed szerint milyen egy füles?
(Huxley-tól a szép új világ-ot olvastad? :DD )

[ Szerkesztve ]

(#61614) Bodz


Bodz
nagyúr

Szerintem egy füles karakterének megítélése nem ízlés dolga. Azert ennyi objektivitás lehetne a forumozokban, plane mikor masnak is segitenek a választásban.
A hallott hang tetszesi indexe mas dolog, vagy hogy sajat ertekek szerint mennyire kiegyenlitett pl, ez 100%-ban szubjektiv, rendben is van.

[ Szerkesztve ]

(#61615) #16820480 válasza Tulku (#61613) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ezzel az a baj, hogy ha ő kiegyenlítettet keres, te edig azt ajánlod, hogy hallgasson E10-et, akkor tapasztalatlan ember azt fogja képzelni, hogy az pedig kiegyenlített, mert a fórumtagotk megmondták, pedig az E10 esetében ez szerintem nagyon nem fedi a valóságot. A fórumozók általános véleménye szerint volt mélytúlsúlyos, ami azt jelenti ugye, hogy bár ez nem statisztikailag értelmezhető szórás, de elég sokféle lejátszóról, sokféle zenével, sokféle illesztékkel és sokféle fül is ilyennek hallja.
Azt se felejtsd el, hogy a W30-at te saját egyedielg barkácsolt szivaccsal hallgattad, és addig faragtad a hangképét, amíg nem lett annyira V karakter. A GR07-nél még emlékeim szerint nem voltál ennyire megszállott, és nem faragtál magadnak illesztékeket.

(#61616) Tulku válasza #16820480 (#61615) üzenetére


Tulku
veterán

Nézd én leírtam valamit...ha ezzel érveket sértettem, elismerem...

Persze nem írtam, hogy kiegyenlített és írtam a mélyközép kiemelésről, de ha ezzel félrevezettem, elismerem!

És az persze tény, hogy saját tapasztalataim írtam le...ezt is elismerem!

A "nagy többséggel" nem kívánok vitába szállni, ezek saját tapasztalataim tükrözik :)

Az viszont örömteli, hogy ti kijavítjátok hibáim (egyéni meglátásaimból fakadó - a közízlésnek ellentmondó véleményem), így semmi esetre nem hoz helytelen döntést a kolléga! Ezért van a fórum!

W30-on pedig bármit csinálok, egy igen enyhe mélyközép kiemelésen kívül nem találok mélyeket...ennek ellenére leváltotta a GR07-et, mert agyonverte részletességben, transzaprenciában..mert SZÁMOMRA az kissé jellegtelen, kevéssé részletes, de dinamikushoz képest gyönyörű terű füles volt...térben még a T20-at is nagyon elverte...

Érdekes hogy egyezhet a véleményünk....a VSDS nekem is magas hiányos volt rendesen....

(#61617) f4lcon válasza #16820480 (#61615) üzenetére


f4lcon
őstag

az nem reprezentatív közvélemény kutatásom alapján az emberek számára a V hangkép a default.
ehhez vannak szokva, és ezt tartják normálisnak (jónak) adott esetben kiegyenlítettnek! És azért, mert nem tudja, hogy milyen a kiegyenlített, hiszen soha nem hallott olyat.

én elhiszem, hogy a RE400 semleges. de amikor a P3-ról is az jön vissza, hogy nem találja benne az egyszer júzer a basszust, akkor talán hiába van a topiklakók többsége szerint sok basszus benne, ha az ajánlatot kapó elégedetlen lesz vele... ugyan oda jutsz, hogy az ajánlat nem megfelelő.

És mindkét oldalnak igaza lesz:
- a kérdező szerint ez szar amit kapott, mert nincs benne basszus
- a válaszadó meg azt mondja, hogy "ha nem tudod definiálni, hogy mit keresel, akkor ne csodálkozz, különben is azt kaptad, amit kerestél"

Azaz ott van a kutya elásva, hogy itt mindenki arra van felkészülve, hogy a kérdező TUD KÉRDEZNI. ami az esetek nagyrészében nem igaz, hiszen jól kérdezéshez sok tudás kell.....

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#61618) Tulku válasza f4lcon (#61617) üzenetére


Tulku
veterán

Szerintem az hogy a júzer nem talál benne basszust az annak (is) lehet az oka, hogy megszokták az emberek a basszus túlterhelt hangkeltőket...én nem is ezen vitázom...

De SZÁMOMRA a V (vagy mélykiemelt, basszusnehéz) karakter ezek szerint más mint Kemcso vagy Sheratan (és még ezek szerint a többség) számára...szerintem ugyanis a V (mélykiemelt...ebben az esetben a V karaktert nem is tudom értelmezni, de nem is jött ezzel senki) nem más mint a mély szekció kiemelése a többi szekció KÖZÜL...és én ezt ebben az esetben nem érzem relevánsnak...mint írtam középmély kiemelése van, de nem egy mélybomba (mondjuk)...de mint írtam is meghajlok a népakarat előtt, mert Bodt kijózanított...még bűncselekmény elkövetésével is vádolhat a kérdező :) (szándékos félrevezetés...)

"a kérdező szerint ez szar amit kapot"
Írkálok valahová sok mindent, de mindenütt elmondom; mindnet hallgassunk meg, ne vegyünk meg semmit más véleménye alapján...a hallás igen szubjektív folyamat, egy topikban egy erősítő építéssel foglalkozó elismert szakit kioktatott egy tag, miszerint hallásra ne alapozzon méréseket, mert az egyik szubjektív a másik nem...persze ezzel sem értek teljesen egyet, de ezen estben valószínű a mérési görbék a többséget igazolják (Kemcsot beleértve) és mély kiemeltnek titulálják a fülest...

Számomra egy "kiegyenlített" fejes volt 20 éve a K501-em (ahhoz képest a 701 basszusgyár) ami gyönyörű hangszeres zenét közvetített meseszép térrel, de egy idő után kiszáradt tőle a torkom, innom kellett...szerintem a kiegyenlítettség ritkán jár együtt a zeneiséggel, muzikalitással, persze erre is léteznek ellenpéldák, de nem ezen az árszinten....

(#61619) darvinya válasza Tulku (#61618) üzenetére


darvinya
titán

Ilyenkor lenne jó egy hangszoba, ahol füleseket egységesen tesztelhető lenne.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#61620) kemcso válasza Tulku (#61613) üzenetére


kemcso
Ármester

Megint nem a lényeget szűrted le: "nem a te ízlésednek kéne meghatározni azt, hogy mit ajánlasz, hanem egy abszolút rendszernek"

Ez az ajánlás lényege, ha nem tudsz elvonatkoztatni a saját ízlésedtől akkor olyan az ajánlás az autós hasonlatoddal élve, mintha egy autószalonban (ahol a-z-ig minden márkát és típust árulnak) az értékesítő mindenkinek sportautó akarna eladni (ártól függően, de sportautót).

(#61617) f4lcon Alapvetően az összes olcsóbb ajánlott füles V karakter, a mennyiség a kérdés, hogy mennyire. Tisztában vagyok a közízléssel, ezért szoktam többnyire megkérdezni, hogy milyen zenét hallgat és annak megfelelőt ajánlok. Azt is tudom, hogy a P3-ban sokaknak kevés a mély, ezért van ott a Hybrid is és lehet a kérdezőre szabni a választ. Vagyis én (és csak a saját nevemben tudok nyilatkozni) próbálok úgy mondani fülest, hogy az személyre szabott legyen (persze ehhez tudni kell a zeneii ízlést, az előéletet, stb) és elvonatkoztva a személyes preferenciáimtól...

(#61618) Tulku 10e alatt esély sincs a meghallgatásra, egyszerűen nincs se idejük se alkalmuk (sok esetben lehetőségük se) az embereknek elmenni és kipróbálni 1-3-5-8 fülest, hogy el tudják dönteni mi az, ami kell nekik. Pont ez a válaszadó felelőssége: olyat ajánlani, ami sanszosan jó lesz...

[ Szerkesztve ]

(#61621) Tulku válasza kemcso (#61620) üzenetére


Tulku
veterán

1. Hányszor kérjek még elnézést hogy meg mertem szólalni? :)

2. Elég nagy visszajelzés áradat bizonyítja, hogy tetszik az embereknek a hangképe - nekem is - abban tévedhettem, hogy az általam enyhe mélyközép kiemelést (később revidiáltam tegnap tán...) ti (sokan) nem annak hanem erős mély túlsúlynak halljátok, tehát ezért mély túlsúlyos (bár nem írtam hogy kiegyenlített...)

3. Elég nagy probléma, ha szinte mindenki ebben az ársávban (0-10 ezer) keresgél használható fülest, amit lehet évekig hallgat, de nem hallgatja meg mit vesz...én nem tenném, de lehet ez is az én világtól különböző tévképzetem...

4. Még egyszer: elnézést tőled is mint főinstruktortól, ha tévesen enyhe mélyközép kiemeltnek tituláltam egy mélytúlsúlyos fülhallgatót...

Az abszolút rendszert pedig nagy ívben le.....om...abszolút ugyanis ebben az értelemben nem létezik, legfeljebb többségi konszenzus... :D

[ Szerkesztve ]

(#61622) kisqp


kisqp
tag

Sziasztok!

Bluetooth-os in-ear mikrofonos fülhallgatót tudtok javasolni, 5 ezerig, külföldi rendeléssel?

Előre is köszi!

(#61623) fcbarca


fcbarca
őstag

Sziasztok. Vsonic VSD2 hangzása milyen egy piston 2-höz képest?mennyi a realis ara ennek?

[ Szerkesztve ]

(#61624) #71562240 válasza Tulku (#61610) üzenetére


#71562240
törölt tag

"Egyébként tegye fel a kezét aki egy hónapon belül hallott élő hangszeres zenét..."

Én jelentkezem, de nem teszem fel a kezem az előtt, amit írsz, miszerint:

"...nos én voltam Pest egyik frekventált jazz klubjában...
Feleségem fogta a fülét a dobok hangja miatt...azt a ricsajt, amit a cinek és a lábdob illetve a középen lévő éles dobszólók okoztak...bőgő nem hallatszott semmit, Szakcsi-Lakatos élvezte ugyan betegen is a zongora játékot és persze nézték egymást, reagáltak egymásra, de az ország legnépszerűbb jazz énekesnőjének tartott Szőke Nikoletta hangjából sem sokat hallottunk, elnyomta a dob...és ez egy jó nevű klub volt ahol (Rejtő szavaival élve): "Esténként úri közönség verexik"...
Most klasszikus koncertekre nem térnék ki, Strucc tudna mesélni a zenebonáról, csörömpölésről, zajokról....
"

Függetlenül attól, hogy az említett jazzkoncert minden bizonnyal elektromos erősítésű volt, az semmiképp sem mérvadó, hogy arra akusztikailag teljesen alkalmatlan helyiségekben (magyarországi klubok döntő többsége) milyen hangzást hall az ember. A magyarországi zenei klubok nagyon kevés kivétellel totálisan alkalmatlanok ilyesmire. A klasszikuszenei koncertekre pedig általában közel sem jellemző, amit írsz. Sőt. Ilyenekre jellemzően akusztikailag e célra tervezett hangversenytermekben kerül sor, ahol általában van lehetőség műgonddal elhelyezni a zenekart és kórust, valamint a közönséget, ennek okán ilyenkor a hangszerhangok jellemzően szépek, kellemesek, arányosak, természetesek. Kivétel a kivétel, de nem az a jellemző amit írsz, hanem az ellenkezője. Klasszikuszenei koncert általában felüdülés a fülnek, ha mégsem az, akkor ott kirívó hiba van valamiben.
Mindezt csak azért, nehogy eleve elijessz valakit a koncertlátogatástól, hehe.

Szerk.: Úgy látom, te még nem hallottál szimbolát szólni élőben...

[ Szerkesztve ]

(#61625) kemcso válasza kisqp (#61622) üzenetére


kemcso
Ármester

Ezt rendelte valaki egy másik topicból, futáshoz. Szerinte jó a hangja, Piston 3-hoz hasonlít: [link]

(#61623) fcbarca A P2-ben sokkal több a mély, mint a VSD2-ben. Utóbbi egy kiegyenlítettebb hangzású füles.

(#61626) fcbarca válasza kemcso (#61625) üzenetére


fcbarca
őstag

Kellenek a melyek, de a tobbi tartomany es tiszta legyen. Ezek vannak kepbe, VSD2,az egyetlen ajánlott JVC, SM es18, piston 2,sony sbh20 (bluetoth)Legszivesebben sm e10et vennek de draga

(#61627) darvinya válasza kemcso (#61625) üzenetére


darvinya
titán

Ez a legjobb kép róla:[link]
De hogyan tudtak ekkorát bakizni.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#61628) krupitomi


krupitomi
tag

Sziasztok!

Futáshoz keresek "sima" vagy "agybadugós" fülhallgatót ami az átlagosnál hangosabban és kicsit mélyebben szól. max 10-12 000 ftig. Ha esetleg valaki ismeri a zte telefonokhoz járó füleseket akkor egy ahhoz hasonló hangzásút de sokkal hangosabbat szeretnék elcsípni.

(#61629) f4lcon válasza fcbarca (#61626) üzenetére


f4lcon
őstag

Rock Zircon, és keress rá egy nagyobb lyukú gumit.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#61630) fcbarca válasza f4lcon (#61629) üzenetére


fcbarca
őstag

Ez jofele? Nekem igazából soft basszus kene, tiszta kozep es magassal

(#61631) f4lcon válasza fcbarca (#61630) üzenetére


f4lcon
őstag

ez inkább "basszus, és a többi"
nem "többi és basszus"
ha érted mire gondolok :) szóval ez egy szebben szóló P2

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#61632) schawo


schawo
titán

Mekkora káosz.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#61633) fcbarca válasza f4lcon (#61631) üzenetére


fcbarca
őstag

Es mondjuk az SM es18 vagy a jvc?ezeknem milyen a hangkepe a piston 2hoz kepest?

(#61634) mzso válasza kemcso (#61585) üzenetére


mzso
veterán

Egyelőre leginkább csak informálódok olcsóbb semlegeskről, amíg megpróbálom kipucolni a Piston 3-am jobb oldalát.

A KZ HDS1 szintén éles hangzású szerinted? (Enyhe V-nek van titulálva az ajánlóban)

(#61635) mzso válasza Bici (#61580) üzenetére


mzso
veterán

Majd írsz róla miután megérkezett és használtad?

(#61636) mzso válasza szabacsik (#61603) üzenetére


mzso
veterán

Az max végső próbálkozás lesz. Egyelőre megpróbáltam a csövét Ultraderm léjében áztatni. :DDD
Majd elválik mi lesz belőle...

[ Szerkesztve ]

(#61637) gabenx13


gabenx13
újonc

Sziasztok :)
Fülhallgató vásárlás előtt állok és szeretném a véleményeteket kikérni. A lényeg hogy nagyon szeretem a basszus hangokat es a kényelmes In Ear fülhallgatókat. Korábban a sennheiser cx 300 ii nagyon jó szolgálatot tett. De többször le kellett cserélni mert valami baja volt. Azt követően próbálkoztam a sennheiser cx 3.00-val de az meg folyton kiesett a fülemből és számomra nem volt elég erőteljes a basszusa. A vásárlási keret olyan 20-30 ezer körül mozog. Ha tudnátok valami jót ajánlani nagyon hálás lennék :)

(#61638) phoenix1989


phoenix1989
őstag

Üdv! Nekem csak mikrofonra lenne szükségem, de nem találtam ilyen topikot. hol tudok érdeklődni? vagy tudtok ti segíteni?

(#61639) schawo válasza phoenix1989 (#61638) üzenetére


schawo
titán

Ha mezei játékmikrofonra, akkor itt: [link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#61640) phoenix1989 válasza schawo (#61639) üzenetére


phoenix1989
őstag

Ez egy halott topic. Csak kérdések válaszok sehol. játék mikrofonon meg mit értesz. Ts en beszélgetek ennnyi. De nekem normális jóminőségű miki kell

(#61641) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Pár napja megjött a zero audio tenore fülesem.
Amikor megjött, kipróbáltam, hogy szól-e rendesen, de nem hallgattam tovább, közepes hangerőn betettem a szekrénybe egy lejátszóval végtelen lejátszásra kapcsolva kicsit több, mint két napra. Most olyan 55 óra körül van benne, így elérkezettnek láttam az időt, hogy részletesen megfigyeljem.

Az első benyomásom az, hogy olyan, mint a KZ HDS1 + kevesebb mély + picit kifinomultabb magas tartomány + talán egy minimálisan több részlet + kisebb és kevésbé pontos térábrázolás.

Elég sok műfajt próbáltam ki vele az elmúlt órákban, és közben a HDS1-el hasonlítgattam össze.
Nem írnék róla részletesen, de a végső véleményem az, hogy kizárólag annak éri meg a KZ HDS1-hez képest, aki nagyon érzékeny a magas taromány tüskéire. Más tekintetben én a hangját nem érzem előrelépésnek ahhoz képest. Persze, más a hangja, de nem mondanám, hogy jobb.

A kábel minősége viszont szuper, legalábbis így új korában annak tűnik.

A postával együtt 12 ezer Ft-os árát szerintem csak akkor érné meg, ha nem lennének a KZ / Xiaomi / stb. fülesek. Aki a kevés (kiegyenlített) mélyet szereti, az jobbnak fogja találni a 2-3 ezer Ft-os KZ-knál, de messze nem anniyval (szerintem), mint miat az ára sugall. Kínai mércével 5-6 ezret ér max.

mod.: Még annyi, hogy elég nehezen hajtható, sokkal halkabb, mint a KZ HDS1, kell neki a kakaó rendesen.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#61642) #16820480 válasza phoenix1989 (#61640) üzenetére


#16820480
törölt tag

Szerintem azt érti alatta, hogy nem stúdióba kell hangfelvételhez, hanem csak játékra.

(#61643) hobbyone


hobbyone
aktív tag

Van itt olyan, aki bizonyíthatóan lapos /semleges hangzású rendszeren hallotta már kedvenc zenéit? = Hitelesen meg tudja ítélni egy füles hangképét.

(#61644) #71562240 válasza hobbyone (#61643) üzenetére


#71562240
törölt tag

Persze.

(#61645) Archanon válasza #16820480 (#61606) üzenetére


Archanon
őstag

"Az pedig a másik dolog, hogy mondjuk egy otthon vásárol SM árából külföldről rendelve 2-3 Piston Hybridet kapsz..."

SM E10, amiről beszéltünk - 10k.
Piston Hybrid - az összefoglalóban linkelt oldalakon legolcsóbb helyen is 6500 Ft + postaköltség, itthon meg egy 10-es... Hogy jön össze az a 2-3? Nem huszonezres SM-et akarok vásárolni.

Ugyanakkor elég erősen mérlegelek 3 variáns között...

SM E10: 2 év garival, 10k (de 13k-ról van leértékelve) - vajon van ennyivel jobb hangzása a többinél, és megéri-e?
Xiaomi Piston Hybrid: 6 hó gari, 10k - a garancia nekem kevés egy 10ezres fülesre. Külföldről rendelve meg kb. 0 garancia, de ha van is, nem éri meg, így... viszont nem tudom a másik kettőhöz miként viszonyulna.
Xiaomi Piston 3: - 1 év garival, 8k - 2k-val olcsóbb az E10-nél, fele annyi gari... Ha az E10 eredeti árát nézzük, jóformán másfélszer drágább ennél, de vajon ennyivel jobb is?

A dizánj a Xiaominál tetszik jobban, ám a józan eszem a Soundmagic-et választaná. Szerintetek?

szerk.: Na és ez vajon mennyire megbízható? Mert akkor best buy, gari ide vagy oda.. :DDD

[ Szerkesztve ]

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#61646) #16820480 válasza Archanon (#61645) üzenetére


#16820480
törölt tag

Normál árán az E10 13k, a Hybrid meg 6500 (posta általában ingyenes), így pont megvan a kettőt vehetsz belőle dolog, és néha szokott leárazás lenni Xiaomiból is, úgy meg kvázi kijöhet a három is.
De azt is elolvastad azért, hogy mire vonatkozik a garancia? Mert ha nem a füles drivere megy tönkre, akkor nagyjából midnegy is, hogy van-e vagy sem.

(#61647) Tulku válasza #16820480 (#61646) üzenetére


Tulku
veterán

Most nem úgy van hogy az első kettő mély orientált (sokak szerint basszusgyár, bár szerintem az e10 nem az...de ez privát) és a harmadik kiegyenlített, amiben sokak szerint kevés a mély?

Mert akkor azért illene meghallgatni, mielőtt az anyagiak is szerepet játszanak...

És persze definiálni a sokak szerint (többség szerint) kifejezést is :) (egyszer hivatkozva látom a népvéleménynek kikiáltott "sokak szerint kevés a mélye"...máskor a konszezuson alapuló kiegyenlített(ebb) kifejezéseket..most mi az általános igazság, amihez nekem egyszerű földi halandónak alkalmazkodnia kell?

Jó lenne létreghozni itt is egy vének tanácsát, hatalmas hegedűhangoló fülekkel...In nomine Patris alapon :)

(#61648) kemcso válasza Tulku (#61647) üzenetére


kemcso
Ármester

De, ez pontosan így van (viszont sheratan egy centit se írt a P3-ról). A Hybrid és az E10 mélyorientáltabb a P3-nál (ha sorrendet akarnék a mélyek mennyiségében felállítani, akkor Hybrid > E10 >>P3).

Ne vigyük már a viccbe el ezt hangzásmegítélést.Mindenki meg kéne tudnia ítélni, hogy egy GR07/RE400/stb-hez (amik kiegyenlítettnek vannak titulálva) képest az adott fülest hova helyezi. :R

(#61645) Archanon Hangzásra kb 3 féle fülest próbálsz a garancia-oldaláról összehasonlítani. A linkelt ebay-es Piston az sanszosan hamisítvány. De ilyen árban lehet kapni eredetit is, colorful/dazzle néven fut, gearbest, geekbuying, banggood, ahol keresgélj. De ez a minimál Piston, hangzásban a P3-hoz hasonlít gyengébb kivitelben.
A Hybrid 17-20$ között van az említett 3 oldalon, ingyen szállítással, ez ha átszámolom kb 5e Ft, a fele, mint az E10.

(#61649) Rayfull


Rayfull
tag

Valaki tudna kérem szépen egy kicsit segíteni, hogy honnan lenne érdemes egy xiaomi hybrid-et rendelni (+később több cuccot is)? (olvastam az összefoglalót) Az érdekelne, hogy melyik a legmegbízhatóbb oldal? Vagyis ha megrendelem, akkor 100% megjön (illletve ha nem jönne meg, akkor refundol xy nap után). Gearbest-et néztem, de extrém sok a negatív tapasztalat az oldallal. Ti mit ajánlotok, honnan rendeltetek eddig, időben megjött?

Illetve a xiaomi hybriddel kapcsolatban is lenne pár kérdésem:

1: Mennyire kábelzajos? Futásra jó?
2: Csak ott szól olyan szépen, ahol mélyek vannak? (Azt hallottam, hogy eléggé középhiányos)
3: Piston 3 jobban megéri az árát?

(#61650) randras_83 válasza kemcso (#61648) üzenetére


randras_83
addikt

én inkább így lőném be E10<Hybrid<P3

#61649) Rayfull: kábelzaj van az tuti, én mondjuk egyik pistonnal sem futottam, arra ott volt a Sony, bár a fuldoklásomtól nem hallottam a kábelzajt :D Az hogy szépen szól-e szerintem egyéni, szubjektív dolog, nekem tetszik a hangja. Magas van benne, a mélyek erősebbek, mint a P3-ban. Hogy melyik éri meg jobban az a kérdés úgy jó, hogy neked melyik éri meg jobban, ha kiegyensúlyozottabb fülest szeretnél, akkor P3.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/randras83/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.