Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18001) schawo válasza Blackhole13 (#18000) üzenetére


schawo
titán

Inkább TD-II, mint TD-III

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18002) tommyx


tommyx
tag

(#18003) slfln


slfln
senior tag

#17999,#18002: A tietekhez hasonló kérdések minden egyes lapon legalább kétszer szerepelnek. Ezért nincs tolongás a válaszokkal. Ugyanezt tudjuk mondani most is.... 4-5e Ft-ért keresőknek érdemes lenne pár ezrest hozzátenni, 7-8e Ft körül már több alternatíva van. Nem hiszem, hogy 2e Ft akár olyan nagy teher lenne manapság... ez kb. egy izmosabb menü ára a Mekdonálcban.

#18000: Előbb utóbb minden szétesik. Az élettartam nagy %-ban nem is a kábeltől, hanem a használójától függ. Ha a táska legalján tárolod, vagy a zsebedbe gyűröd stb. még a 100e Ftos iem is szétesik, megtörik a kábele... Ezért is nincs a kábel hibájára garancia, mert ez 'használófüggő'.
A többi kérdésre meg lsd. előző bekezdés.

Nem kellene tényleg csinálni egy általános leírást a topik elejére amúgy, mint a fejeseknél van? :D

... és átnevezni nagy fülhallgatósnak...

[ Szerkesztve ]

(#18004) Blackhole13 válasza slfln (#18003) üzenetére


Blackhole13
senior tag

Zsebben szoktam hordani, de nincs más mellette csak az mp3, bőrtokjába gyűrű alakba behajtom (mondjuk nem merev tok), mégis 2-3 évet szoktak bírni nálam.
Hogyan lehetne ezt az időt kitolni? - Régen lehetett kapni septofortos lapos alumínium dobozt, abba pl. jó lenne, de még nem találtam semmi alkalmasat.

(#18005) Dave™ válasza Blackhole13 (#18004) üzenetére


Dave™
nagyúr

az én módszerem: soha semmi szűk helyre nem gyűröm be/hajtom össze/tekerem fel, csak simán belerakom a táskámba vagy egy szatyorba, de arra mindig ügyelek, hogy semmit ne tegyek rá, mindig ez legyen felül, és lehetőleg kulcs meg ilyesmi ne legyen mellette. Soha nem tört meg egyiknek a kábele sem, pedig volt, amelyiket 4-5 évig használtam. Csak oda kell rá figyelni. A zsebbe begyűrés szerintem nagyon nem tesz neki jót (ill. attól függ hol van az a zseb és mekkora, de farmerben tuti K.O.).

(#18006) slfln válasza Blackhole13 (#18004) üzenetére


slfln
senior tag

Na sebtiben írtam egy ilyet, hogy erre is legyen a jövőbe link.

(#18007) Tristis válasza slfln (#18003) üzenetére


Tristis
őstag

Jah, ha 700.000Ft-ért akarsz venni autót, akkor nincs annyi alternatíva, mint ha 1.000.000-ért. Ettől függetlenül a Suzuki Ignis se szar.... :U

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#18008) Shufny válasza Tristis (#18007) üzenetére


Shufny
őstag

300.000 huf az már elég kemény menü a Mekiben, és gyanítom az Ignis -ről írt véleményeddel vitatkoznának páran. A lényege annak, amit írt, hogy 7-8 -ért ott a Brainwavz M1 és az Xears XR120 Pro II, amik többel jobbak a 4-5 ezres lehetőségeknél, mint amivel többe kerülnek. Szerintem is a Brainwavz M1 a legjobb választás annak, aki minél olcsóbban szeretné megúszni a fülhallgató vásárlást. (Persze a karakter, kialakítás beleszólhat, de már sokszor leírtuk, hogy melyik milyen. Keresővel nem nehéz megtalálni)

[ Szerkesztve ]

(#18009) slfln válasza Tristis (#18007) üzenetére


slfln
senior tag

Ezt ügyesen kiforgattad... Kissé félredimenzionáltad szerintem. Ha ezt a párhuzamot akarom folytatni akkor úgy mondanám neked, hogy 700eFt-ért van egy 82'-es ezeröcsi, de már 900eFt-ért van 7 éves Ignis. Nem kellene inkább még egy kicsit gyűjteni hozzá, mert jobban megéri?
(Mielőtt sikerülne félreérteni ezt is esetleg, ez képzeletben van természetesen, csak érzékeltetés kedvéért.)

2eFt tényleg ennyit számít? Ez annyira megterhelő? Én a postaköltségre szoktam ennyit fizetni, hogy idehozzák... Ha el kell menni érte, akkor az tuti lesz ennyi benzinköltség is, vagy buszjegy...

Ebben az ársávban ott a Brainvawz Beta az érdeklődőknek. Shufny posztja még ezen az oldalon van, amikor írt róla. Amúgy csak eddig kellett volna visszaolvasni... Mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#18010) Shufny válasza slfln (#18009) üzenetére


Shufny
őstag

Technikailag még nincs Beta v2 (holnap mutatják be elvileg), és nem tudom mennyit javítottak az előzőhöz képest, mert a régihez képest az Alpha jobban megéri. De abban a postban a többi lehetőség is fel volt sorolva, amikről tudunk. Van meg egy tonna ismeretlen cucc is ebben az árkategóriában. Próbálkozhatnak azokkal is.

Nem a 2e Ft a sok, csak sokan még mindig abban a hitben élnek, hogy a lejátszón múlik minden, és a fülhallgató csak arra van, hogy használni tudjad. Így tényleg értelmetlennek tűnhet többet fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#18011) Blackhole13 válasza slfln (#18006) üzenetére


Blackhole13
senior tag

Köszönöm a segítséget, ilyen earphone holdert mindenképp beszerzek.
Még annyi, hogy van egy y elosztásnál bal oldalt hibás cx500-am. Dudikának írtam ezügyben, ő azt mondta elég necces a javítása - nem akarom minden forrasztással foglalkozó fórumtársnak írni -, szerintetek van reális esély a megmentésére kábelcsere nélkül?

(#18012) slfln válasza Shufny (#18010) üzenetére


slfln
senior tag

Ok, akkor lesz... :) Az Alphát itt tudja megvásárolni, akit érdekel. A posta ingyen van.
4-5e Ft körül nézelődőknek ott vannak még a kis Soundmagic fülesek is. A PL30-at szerintem nyugodtan lehet ajánlani ennyiért.

Igen, ez magyarázza azt a jelenséget is valószínűleg, hogy pénteken a Népligettől a Deák térig a metrón 4 db tányéros ipod fülest láttam, az arcokon a legnagyobb elégedettséggel társulva...

Blackhole13: Csere nélkül nem hiszem... Próbáld meg még KeNTaGoN fórumtársnál is esetleg. Bár úgy látom mostanában 'kicsit lassan' dolgozik. Vagy kérdezd meg PHM-et, úgy láttam neki is nagyon ügyes keze van.

[ Szerkesztve ]

(#18013) Shufny válasza slfln (#18012) üzenetére


Shufny
őstag

Alpha -t most nem érdemes rendelni egyébként, mert remélhetőleg valamikor aug. első két hetében érkezik hozzám 4 db, amiktől olcsóbban (3000 huf/db) készülök megválni.

Jó, hogy említed a PL30 -at. Talán az a legajánlhatóbb is. Kár, hogy az utód ennyivel drágább lett.

(#18014) válasza Shufny (#18010) üzenetére



őstag

Ez meg sem fordult a fejemben :DD de ha tényleg valaki így gondolja azoknak üzenem, hogy a leggyengébb láncszem fogja meghatározni a hangminőséget. Ez pedig még mindig a hangszóró. Lehet valakinek 24bites lejátszója, külső erősítővel, vagy arany keretes napszemüvege, ha egy Tesco gazdaságos rózsaszín fülhallgatót használ, amit 2k vásárlás felett vágnak hozzá ajándékba a pénztárnál, nem fog jól szólni. Persze ez fordítva is igaz. LG BG102-höz nem illik egy PL50.

[ Szerkesztve ]

(#18015) Tristis válasza slfln (#18009) üzenetére


Tristis
őstag

Én csak arra gondoltam, hogy valaki ha x összeget akar rászánni egy eszközre, ami kopó dolog, akkor nem nagyon tud mit kezdeni azzal, hogy 40%-kal drágábban (felénk közgazdászéknál nem mekis menükben mérnek) vehet egy jobbat. Az rendben van, hogy meg van említve, hogy bizonyára ár-érték arányban jobb, de a fülhallgató az nem tartós fogyasztási cikk és így logikus ha nem feccel bele több pénzt. :R

A példa meg onnan van, hogy hamarosan autó vásárlás előtt állok és nem akarok rá költeni egy misit...

Sorry az off-ért, de mindig mindenki drágábbat ajánlgat mindenkinek. :U

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#18016) schawo válasza Tristis (#18015) üzenetére


schawo
titán

Miért is nem tartós fogyasztási cikk?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18017) Tristis válasza schawo (#18016) üzenetére


Tristis
őstag

A tartós fogyasztási cikkekre a PTK (151/2003. (IX. 22.) 3 év szavatosságot határoz meg kötelező jelleggel. :R

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#18018) schawo válasza Tristis (#18017) üzenetére


schawo
titán

Nem látom az ellentmondást. Miért ne lenne 3 év szavatosság a vonatkozó fülesekre?

A szavatosság a gyártási eredetű meghibásodásra vonatkozik, és a bizonyítás a vásárlót terheli.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18019) válasza Tristis (#18017) üzenetére



őstag

A szavatosságot nem összekeverni a jótállással (garancia). A szavatossággal az eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejlett hibája, amely csak későbbi fog kiderülni.

[ Szerkesztve ]

(#18020) Shufny válasza Tristis (#18015) üzenetére


Shufny
őstag

Én csak azt nem értem, hogy alapból mi volt a problémád? Írtunk több 4-5k forintos lehetőséget is, csak megjegyeztük, hogy szerintünk érdemes többet költeni ennél. Mire nem kaptak választ?

Nem célravezető ezt % -ban számolni. Főleg azért tesszük ezt hozzá, mert a kérdezők által meghatározott keret a korábban említett okokból építhet fals feltételezésekre.

Mellesleg nem hiszem, hogy olyan nehéz megérteni a menü jelentését. Azt hivatott szemléltetni, hogy mennyiről kell lemondanod. Aki nem elvből nem akar +3k forintot költeni, hanem ténylegesen nem fér bele, annak sokkal nagyobb problémái vannak, mint hogy milyen fülhallgatót vegyen. Számára a legjobb tanács, hogy térjen vissza a dologhoz, ha van mit enni biztosan következő hónapban is, és nem probléma a lakástörlesztés.

Természetesen minden elromohlat korábban, de a gondatlanság áldozata a fülesek túlnyomó többsége. Nekem van olyan fülhallgatóm, ami 4 évig volt használva napi szinten. Még mindig hibátlanul működik, csak le lett cserélve. Egyetlen másik sem adta meg magát (pedig van/volt pár), de azokat max 1 évig használtam rendszeresen. Nem vagyok kivétel ezzel. Ez az arány jellemző azoknál, akik odafigyelve használják. Szóval az a felhasználók hibája, ha rendszeresen félévente cserélni kell náluk.

(#18021) Tristis


Tristis
őstag

Nem kevertem össze semmit semmivel, csak megemlítettem, hogy kopó eszközről van szó, amiért logikus ha valaki nem akar sokat költeni rá, mert nem tartós fogyasztási cikk. Nem autó, nem hűtő, nem tv stb.(ezeken ugye feltüntetik a három évet kötelező jelleggel, innen lehet talán megkülönböztetni, hogy mi számít tartós fogyasztási cikknek és mi nem),

Megértem azt is, hogy valakinek a 2000-3000Ft Mekis fos jut eszébe amikor pénzről van szó, de mások diplomás minimálbérből akarnak eltartani családokat ...

Nem értem, mi ezzel a probléma, vagy ki érzi maga ellen irányuló támadásnak stb. Egyszerűbb lett volna annyit mondani a srácnak hogy vegyen AKG 315-öt... mindegy. Én tovább nem offolok feleslegesen....

[ Szerkesztve ]

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#18022) Shufny válasza Tristis (#18021) üzenetére


Shufny
őstag

De most komolyan, előző oldalon volt róla szó, és mind jobb vétel a K315 -nél. Még olcsóbbak is.

(#18023) zack válasza Shufny (#18022) üzenetére


zack
nagyúr

Visszautalták a lóvét Júli 20.-án. Nem kapkodták el.
LOD-ról van hír?

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18024) slfln válasza Tristis (#18021) üzenetére


slfln
senior tag

... nem is beszélve arról, hogy az audio hobbit 'közgazdász szemmel' közelíteni, a lehető legrosszabb nézőpont.
Bár itt még csak a 4-5k fülesekről van szó...

(#18025) Nikla válasza themebuilder (#17998) üzenetére


Nikla
tag

:DD
Köszi.

Kérdés:
sok review und teszting elején olvasom, hogy X órán át "had to burn", bejáratni, stbstb kell az adott állatkát hogy igazán jó legyen a hangja..
ez mit takar, tényleg kell-e, illetve hogy kell csinálni? Csak használom azt kész?

Köszi.
Üdv,
D

Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)

(#18026) schawo válasza Nikla (#18025) üzenetére


schawo
titán

Amikor megkapod még nem tökéletes a hangja. A hang javulni fog a használattal. A füledben van, hallgatod, és egyre jobban fog tetszeni, mert picit változik a hangja (te meg kétszer akkora változást fogsz hallani, mint amekkora valójában van ;) ). Ez a bejáratás.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18027) gizda


gizda
senior tag

hali Sony Ericsson HPM-88 at ismeri vk?? tudom ez inkább headset

gizda felhasználónak 18 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon ! wasqda@gmail.com

(#18028) N Miklós


N Miklós
csendes tag

Sziasztok.Milyen fülest tudnátok ajánlani?Szinte csak disco-s zenét halgatok.Szóval jók legyen a mélyek,és dinamikus.Vagy nem tudom hogy hívják,nem vagyok jártas ebben,éppen ezért fordulok ide.
Üdv:Miki

(#18029) slfln válasza N Miklós (#18028) üzenetére


slfln
senior tag

Mennyi pénz van a dinamikus, diszkós fülhallgatóra?

[ Szerkesztve ]

(#18030) N Miklós válasza slfln (#18029) üzenetére


N Miklós
csendes tag

úgy 5k-6k.És ha lehet bedugós legyen.

[ Szerkesztve ]

(#18031) slfln válasza N Miklós (#18030) üzenetére


slfln
senior tag

1. várd meg amíg Shufnynak lesz Brainwavz Alphája
2. szerintem ez is kielégítené az igényeid.
3. Soundmagic PL11,PL12,PL20,PL21 innen.
Bár van valahonnan egy olyan érzésem, hogy nem akarsz külföldről rendelni.
...
4. ... : /

! :U

Legjobb az lenne, hogy -Tristis idegrendszerét tovább borzoljam- hozzácsapsz még 3e Ft-ot és veszel egy Xears TDII-t. :DDD

(#18032) Nikla válasza N Miklós (#18030) üzenetére


Nikla
tag

Elmúlt hét után-olvasgatása találkoztam ezzel:
V-Moda Bass Fréq (hw aprón is van)
amit olvastam róla, az passzol azzal amit te akarsz szerintem.

Hogy hangra és egyebekre milyen, az részemről passz, a többiek ebben tuti jobban otthon vannak... szal kérdezd őket..

Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)

(#18033) N Miklós válasza slfln (#18031) üzenetére


N Miklós
csendes tag

Okés,köszi.Szerintem az AR100-as lesz.:-D

(#18034) N Miklós válasza Nikla (#18032) üzenetére


N Miklós
csendes tag

REndben,utána járok.

(#18035) slfln válasza N Miklós (#18033) üzenetére


slfln
senior tag

Amit Nikla írt is tényleg jó lenne neked... nem tudtam, hogy még van belőle :U.
: O
Most nézem milyen sok ráadásul...
Ebből viszont van rengeteg gagyi (hamisítvány), ha jól tudom. Úgy látom itt is található szép számmal... Vannak olyan színekben is, amilyet nem is gyártottak eredetileg :D.

Ezek között (ebben a kategóriában) eget verő minőségbeli különbség nem tudom van e... számomra ez teljesen 'terra incognita'...
Ezen az oldalon volt róla épp szó, ha visszaolvasol, hogy mit lehet mondani annak aki 4-5k körül keresgél.

[ Szerkesztve ]

(#18036) slfln válasza N Miklós (#18034) üzenetére


slfln
senior tag

Ha ez tetszik, akkor lehetőleg ne vateráról vagy expresszről, hanem innen.

[ Szerkesztve ]

(#18037) Tristis válasza slfln (#18031) üzenetére


Tristis
őstag

:DDD :R ott a pont. :R

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#18038) N Miklós válasza slfln (#18036) üzenetére


N Miklós
csendes tag

HÁt ezen a kettön vcilálok,de majd eldöntöm.:))

(#18039) Sajtli


Sajtli
tag

Fulest vennek 5k korul. Szimpatikus ez a Brainwavz marka, viszont az M1 kicsivel dragabb, az Alpha kicsivel olcsobb a megcelzott arnal. mp4nation-on nezelodom, es nem nagyon van a ketto kozott semmi. Valoban nincsen nekik ebben a savban termekuk, vagy csak eppen keszlet nincsen egy olyan termekbol amirol en nem tudok?

(#18040) bozont


bozont
veterán

Megérkezett végre a Brainwavs M1 füles, amit májusban rendeltem elő átszámítva ~5700Ft-ért.
Még csak kipróbáltam, de nagyon tetszik a hangja. Sajnos csak a CX300-hoz tudom hasonlítani, de attól klasszisokkal jobb. Sokan megemlítik, hogy egyeseknek kevés lehet a mélye, de szerintem ez nem így van, legalább is számomra. Nem kevesebb mint a CX300-nál, viszont attól sokkal részletesebb és lágyabb, na meg nem annyira tolakodó. Végre a közép hangok is megjelentek és a magasak nagyon szépek, sokkal tisztábbak. Új részletek jelentek meg a zenékben. Az énekhangok meg egyszerűen gyönyörűek, tisztán érthető minden. A Sennheisernél kicsit tompa volt.
Végre a rock, metál zenék is hallgatható formában szólalnak meg, a CX300-zal borzalmasan szóltak az ilyen stílusú zenék.
Szóval bátran ajánlom bárkinek, még a ~8000Ft-os ár ellenére is. Bőven megér annyit.

(#18041) Shufny válasza Sajtli (#18039) üzenetére


Shufny
őstag

Régen a Beta volt, aminek most hozzák vissza a felújított változatát. Na meg készülőben van ott minden, szóval előfordulhat, hogy még idén lesz más is, de az új Beta még biztosan a nyáron előrendelhető lesz. Elvileg $25 -ért.

(#18042) Sajtli válasza Shufny (#18041) üzenetére


Sajtli
tag

Koszonom, ez jol hangzik, akkor meg varok egy kicsit.

(#18043) Henker2


Henker2
addikt

Üdv! Most készülök MP3 lejátszót venni és mindenképpen külön fülessel szeretném használni, mert a gyárik arra jók hogy éppen szóljanak.

AKG K340-esre gondoltam. Erről mi a véleményetek? Esetleg Sony és Sennheiser márkákban ehhez közeli tipusokat tudtok ajánlani? Vagy esetleg konkrét tipus van már amit tudtok kapásból ajánlani?

Az MP3 lejátszó típusától nagyban függ a hangzás? Vagy egy "gyengébb" minőségű lejátszóra rákötve egy ilyen füles is tud szépen szólni?

Köszi a válaszokat

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

(#18044) need válasza Henker2 (#18043) üzenetére


need
addikt

ha nem titok milyen mp3 lejátszót veszel...?

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#18045) Henker2 válasza need (#18044) üzenetére


Henker2
addikt

Egyenlőre még fogalmam sincs. 12-13K körül valamit

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

(#18046) Khelben válasza Henker2 (#18045) üzenetére


Khelben
nagyúr

Van egy eladó Sandisk Sansa Clip+, 2GB-os, fekete, ha érdekel. Kb új, összesen ment vagy 3-4 órát, amikor tanfolyamra jártam tavaly, azóta csak a fiókban pihen.

(#18047) Henker2 válasza Khelben (#18046) üzenetére


Henker2
addikt

Üdv! Mennyiért adnád? 4GB-os jobb lenne nekem, de megnézem mennyiért adnád...

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

(#18048) Khelben válasza Henker2 (#18047) üzenetére


Khelben
nagyúr

12 körül gondoltam egy 8 gigás kártyával együtt. Van még hozzá egy Sennheiser CX-150es füles is, azzal együtt 15.

(#18049) kalló válasza tommyx (#17983) üzenetére


kalló
aktív tag

ezt simán merem ajánlani van olyan jó mint a sennheiserek, sőt.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#18050) zack válasza Khelben (#18048) üzenetére


zack
nagyúr

A 4Gb változat kerül ennyibe. Kicsit drágán adod, ajándék memó kártya ide vagy oda. :U

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.