Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28001) Gyeptegla válasza hobbyone (#27990) üzenetére


Gyeptegla
tag

Félre ne értsd, tudom milyen a jó hang, itthon bakelitet hallgatok vagy hangfalról vagy fejhallgatóról, de én utcára, és munkába semmiféleképpen nem használnék 40-50 ezer forintos fülhallgatót, oda jók az átlag áru cuccok.

A másik felvetésedre pedig én maradnék a Nakamichi-nél, tudod a név kötelez, és egy high-end gyártó nem ad ki szart a kezéből.

A tesztről meg annyit, hogy elég szubjektív egy tesztre támaszkodni, több véleményt is el kell olvasni, úgy kialakul valami.

(#28002) dev00


dev00
tag

Sziasztok,
Tönkrement a sennheiser mx460-as fülhallgatóm nem is tudom hány évig használtam a lényeg, hogy szeretnék tanácsot mit vegyek, helyette. Egy nokia lumia 800as telóról vagy egy nokia e52-ről hallgatok zenét. Agybanyomós füles abszolút kizárva, számomra kényelmetlen (próbáltam már 3 félét, de vagy kiesett a fülemből vagy megőrültem tőle). Ami fontos lenne, hogy a kábel nyak mögötti elvezetésű legyen (kényelmi szempont mx460-nál megszoktam megszerettem). Szeretném ha headsetként is funkcionálna, lenne rajta távirányító a telefon hívásainak felvételéhez és lerakásához illetve hangerőszabályzó. Vigyázok a dolgaimra, így több évre tervezem venni a fülest, így egy megbízható minőségűt szeretnék kb 10k-ért, de ha kell és érdemes tudok még rászánni, ha alatta is van valami az nyilván csak öröm. Segítségeteket előre is köszönöm

(#28003) hobbyone válasza Gyeptegla (#28001) üzenetére


hobbyone
aktív tag

Gyeptegla

"..munkába semmiféleképpen nem használnék 40-50 ezer forintos fülhallgatót."

:K

"Elég hosszan olvasgattam ezt a topicot, mert füles vásárlás előtt álltam."

És mégis Skullcandy-t vettél? :U Bár lehet ezen az áron megéri az eredeti.

".. több véleményt is el kell olvasni, úgy kialakul valami." (a Nakamichi NEP-E100-al kapcsolatban)

Te találtál vélemény(eke)t erről a fülesről a korábban belinkelten kívül?

De azért remélem nem fogsz csalódni benne, ha megveszed. ;]

(#28004) zuzu000


zuzu000
őstag

Hellóóó!

Lenne egy kis gondom, remélem tudtok segíteni.
Van egy androidos telóm (sony x8), és most ment tönkre az alap fülese. Itthon találtam egy HTC fülest, aminek jónak tűnik a hangzása. Tűnne. Ha jó lenne.
Az a helyzet, hogy van rajta egy gomb, azt hittem, hogy mikrofon vagy ilyesmi. De, amikor elindítok egy zenét, akkor nagyon rossz minőségű, illetve teljesen visszhangos a zene. Viszont ha megnyomom azt a gombot, teljesen jó lesz. Mitől lehet, lehet-e valahogy javítani, vagy csak szereléssel?

(#28005) MPeter87 válasza zuzu000 (#28004) üzenetére


MPeter87
őstag

A fülhallgató bekötése más, mint a telódé, ezért nem jó hozzá. kb 2000 Ft-ért vehetsz hozzá átalakítót, de gyanítom, hogy ennyiért inkább másik fülest vennél, úgyhogy szerintem nézegesd az első hozzászólást! :)

(#27887) lugosi

Ezt még korábban nem köszöntem meg, úgyhogy :R
Elgondolkodtató, lehet jó lenne beruházni egyre, amíg van. :D

[ Szerkesztve ]

(#28006) zuzu000 válasza MPeter87 (#28005) üzenetére


zuzu000
őstag

Hmm, meggondolandó. Köszi!

(#28007) Alg


Alg
veterán

Meelec M21 első benyomások:

A kábel kicsit kemény, sprőd - biztos nehezen gubancolódik, de a gyári hajtogatás nyomai is sokáig rajta lesznek, nekem jobban tetszik a CC51 lágyabb kábele.

Egyébként nagyon kicsi, könnyű, kényelmes, bár eléggé kiáll a fülből, sapka alatt pl. nem hiszem hogy jó lenne...
Összerakási minőség jónak tűnik, fém ház, nincsenek sorják, csúnya illesztések, minden szépen összesimul.

Hangról csak pár szót, mert még csak a notiról hallgatom kb 10 perce...

Az alap, közepes szimpla szilikonnal kezdtem, de a dupla jobban bejön, jobban szigetel.
Mély van, nekem bőven elég kiemelés nélkül, nem kell félni tőle, nem is búg - Kosheen - Marching Orders szépen szól.
Középen kicsit mintha gyengélkedne, elvesznek részletek, mély is kicsit belemászik, rock-hoz nem ez a legjobb választás - Avantasia - Scarecrow gitárja és énekhangja volt már jobb is...
Magasan kicsit mintha éles lenne, de nem veszélyes, gondolom ez bejáratással javul. Egyébként egész kellemes. (Within Temptation - Utopia is szépen szól)

Igazából cirka 3000 Ft-ért szerintem nagyon megérte, hamar meg is érkezett.

Aki ilyet szeretne van még mindig a lilából, M21SALE kuponkóddal 13 dollár, fejenként 2 darab rendelhető, SHIPPING_COUPON kóddal további 3 dollárt lehet lefaragni a szállításból, így kettő 30 dollár körül itt volt, mindenféle vám vagy áfa nélkül, egy hét körüli szállítási idővel.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#28008) bubi92


bubi92
őstag

mivel múltkor nem kaptam választ felteszem újra a kérdést.
5-6-7ezres kategóriában mi a bestbuy? esetleg kicsit többet is rátudok szánni, de nem szeretnék(mert amilyen balf.sz vagyok úgyis elhagyom megint:D)

(#28009) MPeter87 válasza bubi92 (#28008) üzenetére


MPeter87
őstag

(#28010) Roliiii


Roliiii
aktív tag

Sziasztok!

Sikeresen elhagytam a cx500-asom és szeretném segítségeteket kérni egy új beszerzésébe, persze nem cx500-ast.

Külső kialakításba valami hasonlót keresnék, szeretem ha pici és a bogyóval kb egyvonalú a teste, azok a fül hallgatok nagyon nem tetszenek amelyik úgy néz ki mint egy nem iear de mégis az. Zenei ízlésem sokszínű, mindenfélét hallgatok, szeretem a szép basszusokat, de a középtartományt nem szeretném elfelejteni.

Kb 8-9e ig mennék el és a külföldről való rendelés sem tántorít vissza.

Ez úgy jó árúnak tűnt, BrainWavz Alpha és még külsőre se rossz.
Amit még néztem az itt a bazárokban egy cx400II, szerettem a cx500 asom nagyon, nem lehet olyan rossz.

Van valami ötletetek előre is köszi.

http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work

(#28011) bubi92 válasza MPeter87 (#28009) üzenetére


bubi92
őstag

Soundmagic pl11 illetve a Brainwavz beta között vacilálok. az első mellett szól a nagyon kedvező ára illetve a megjelenése is. Nyújt a brainwavz annyival többet mint amennyibe kerül? Többnyire rock hallgatásra kellene viszont, van amikor bekattanok és mást is hallgatok :B Eddig egy Skullcandy Ink'd(KAPTAM, nem kell lehurrogni:D)-et használtam, ott már éreztem, a füllhallgató határait, a pl11 érezhetően szebb hangzást produkálna?

Ez az mp4nation megbízható oldal? Mennyi idő alatt érnek ide a dolgok?

(#28012) MPeter87 válasza bubi92 (#28011) üzenetére


MPeter87
őstag

Az MP4Nation megbízható, többször rendeltem már tőlük, valamint a fórumozók közül többen is.
A 2 fülhallgatóról nem tudok nyilatkozni, mert egyiket sem hallottam még, de ha rájuk keresel a topic-ban, lehet találsz véleményt. :)
Ha nem szeretnél külföldről rendelni, akkor itthon is beszerezheted őket.
BW beta
SM pl11

(#28013) matyi012345


matyi012345
őstag

Sziasztok!

Fülhallgató vásárlás előtt állok és szeretném a tanácsotokat kérni. Az első HSZ alapján már kiválasztottam párat ami nekem tetszik, viszont nemigen találok magyarul tesztet, vagy összehasonlítást. a fülesek :

-Brainwavz : beta, m1, m5
-Soundmagic E30

a 4 közül melyik lenne a legideálisabb? sokféle zenét hallgatok, de a legfontosabb hogy klasszikus zenékhez is jó legyen és pontos de erőteljes mélye legyen, ne legyen olyan terjengős ami ráfekszik a többi tartományra is.

(#28014) kkp900


kkp900
senior tag

SZIASZTOK!Nekem az lenne a meglátásom,hogy én is kértem tanácsot,hogy milyen fülhallgatót vegyek.De csak annyi volt a válasz,hogy első Hsz!Na ezzel az a nagy probléma ,hogy 8 lassan 9 évvel ezelötti a bejegyzés!!!!!Azóta szerintem sok új márka is porondra lépett..Szerintem frissíteni kellene,meg a fele már be se szerezhető itthonról!!!Remélem ezzel nem sértettem meg senkit se....ui:még mindig nem tudok dönteni sajnos ,mert egyettlen tipust se ajánlott senki se..( :(

[ Szerkesztve ]

(#28015) PR0JECTNR56 válasza kkp900 (#28014) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Nem rég lett frissítve az első hsz. az ajánlott fülesek listáját is aktualizáltuk, olvasd át és aztán visszatérhetünk a kérdésedre.

(#28013) matyi012345: Az igényeid alapján, én az M5 mellett döntenék a helyedben.

[ Szerkesztve ]

(#28016) Dicker válasza PR0JECTNR56 (#28015) üzenetére


Dicker
őstag

Karácsony körül egy újabb frissítést majd kap a lista. Addig remélhetőleg még több olyan modell jelenik meg, ami megéri az árát.

Egyébként még az R1-et is megpróbálhatja. Az pl. nincs bent a listában, és eddig egész jókat lehetett róla hallani.

(#28017) PR0JECTNR56 válasza Dicker (#28016) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Ez jó ötlet, én is elkezdtem már gondolkozni, hogy mik azok a fülesek, amiket a későbbiekben még betehetnénk a listába (a BW R1 szerintem is mehet).

(#28018) Dicker válasza PR0JECTNR56 (#28017) üzenetére


Dicker
őstag

Írd össze majd addigra te is. Szerintem december vége, január eleje lenne az optimális a frissítésre. Addigra kijön pár új füles.
Na meg nem muszáj újnak lennie, ha csak új tapasztalata van valakinek, egy eddig nem a listában található modellel, és azt gondolja róla, hogy belefér, akkor írjon ő is, és meglátjuk mit lehet tenni.

(#28019) Simi-San válasza Dicker (#28018) üzenetére


Simi-San
tag

Srácok,szerintem a Yamaha EPH-100 is nagyon jó lenne a listára!!! Valami iszonyat milyen jól csinálja a dolgát,rohadt jól izolál,és nagyon kényelmes is! :D (Legjobban egy picit talán a TF10.-hez tudnám hasonlítani,persze nincs akkora tere,meg élvágó magasa,de mindent megeszik! :) )

ルーク、お前の父はわしだ!

(#28020) matyi012345 válasza PR0JECTNR56 (#28015) üzenetére


matyi012345
őstag

köszi a tanácsot!

(#28021) Dicker


Dicker
őstag

Az ütős mélyek szerelmeseinek egy fülhallgató: :DDD :DDD

Zippearz

(#28022) MPeter87 válasza Dicker (#28021) üzenetére


MPeter87
őstag

:C

(#28023) contaxg válasza Dicker (#28021) üzenetére


contaxg
veterán

Nyúltam.... :C

A lány övén nincs semmi mikor megérkezik, de amikor megfordul, már rajta van a fülhallgató!! :DDD

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#28024) bepken válasza Dicker (#28021) üzenetére


bepken
veterán

van egy olyan gyanúm, hogy a csajszi nem tartozék...szóval ez ismételten csak a már jól ismert paraszt vakítás. (mondjuk abból éppen még az elviselhető kategória :DDD)

apropó! kínában is 4 napos ünnep van most? mármint megáll az egész légiposta meg ilyenek? :D csak mert már 4 napja SingPost-nál van az BW R1-esem és azóta semmi hír róla :/ (nem tagadom, türelmetlen vagyok...)

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#28025) #16820480 válasza bepken (#28024) üzenetére


#16820480
törölt tag

Kínában nincs ünnep, rendes munkahét volt. a SingPost az nem kínai, hanem szingapúri, még csak a közelében sincs a kettő egymásnak :)

(#28026) bepken válasza #16820480 (#28025) üzenetére


bepken
veterán

jogos, elnézést kérek!
van rá esély, hogy a jövő hét folyamán megérkezzen?

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#28027) MPeter87 válasza bepken (#28026) üzenetére


MPeter87
őstag

Van! :D
Remélem az enyém is megérkezik!

(#28028) bepken válasza MPeter87 (#28027) üzenetére


bepken
veterán

nem tudom, hogy egy ilyen "belépő szintű" fülesnél mennyire érdemes...minden esetre én a megrendelés óta a vélemények és tesztek olvasgatásán élek :DDD
őszintén szólva, szerény személyem már önmagában a tartozékok mennyiségét is izgalmasnak találja! pláne úgy, hogy se Bi-Flange, se Comply bogyóval nem volt még dolgom korábban (ráadásul a comply pont az itt nemrég ajánlott "fényes" fajta - gondolom én, jobb minőségű) és hát ugye itt dual-dynamic meghajtóról beszélünk! melyről még ugyan keveset tudok, de annyit már nagy magabiztosan leszűrtem, hogy egészen más árkategóriába esnek ezek a fülesek :D - persze csodát nem várok, hiszen valószínűleg nem hiába került ez csak ennyibe...de talán egy kellemes ismerkedéshez elegendő lesz egyenlőre ez is :)

[ Szerkesztve ]

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#28029) Tybe3e


Tybe3e
tag

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni tőletek fülhallgató vásárlás ügyben :)
Az elvárásaim:
- Earbud kialakítású legyen (egyszerűen képtelen vagyok megszokni az In ear-t.)
- normális, szimmetrikus kábele legyen
- mikrofon, távirányító nem elvárás, de előny.
- szeretem ha sok a mély, viszont a sok magasat annyira nem komálom
- max 10K-t szánnék rá.

Általában metalcoret, hardcoret - tehát kemény zenét - hallgatok, plusz még az ambient, post-rock, djent is jelentős. Előre is nagyon szépen köszönöm bárki segítségét. :)

(#28030) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Lehet rendelnék innen, érdekel valakit mogami, gotham kábel vagy más diy dolgok?

(#28031) contaxg válasza Blackhole13 (#28030) üzenetére


contaxg
veterán

A Gotham kábeleit biztos jó lehet rendelni Amerikából úgy, hogy európai (svájci) a cég.:DDD

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#28032) Mittu88 válasza .Anakin. (#27996) üzenetére


Mittu88
senior tag

Nekem ugyan még nem érkezett meg, de majdnem ugyanilyen stílusú zenéket hallgatok. Szerintem az R1 tökéletes lesz neked is.

(#28033) lacko6


lacko6
senior tag

Ezt az R1-et honnan veszitek,és valóban jó DnB-re.

(#28034) MPeter87 válasza lacko6 (#28033) üzenetére


MPeter87
őstag

Gondolom kérdőjelet akartál tenni a mondatod végére?! Innen.

(#28035) Mittu88 válasza lacko6 (#28033) üzenetére


Mittu88
senior tag

Innen. Állítólag a magas és a mély odab@sz, a közép kicsit gyengébb, de ennyi pénzért mindenki szerint best buy.

Hoppá, lekéstem :D

[ Szerkesztve ]

(#28036) lacko6 válasza Mittu88 (#28035) üzenetére


lacko6
senior tag

Ezt néztem is de 10000ft kb.,a Fedex meg áfás,vámos szokott lenni.Itt csak áfa lenne akkor is 13000ft.
Ha valakinek megjön leirná volt e + költség.

(#28037) lacko6 válasza MPeter87 (#28034) üzenetére


lacko6
senior tag

Ja ja lemaradt.

(#28038) Mittu88 válasza lacko6 (#28036) üzenetére


Mittu88
senior tag

Na ne szívass :/
Nálam így áll a nyomkövetés szerint:
"Dátum Hely Információk
2012.10.23
16:27

Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2012.10.28
23:16

Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2012.10.29
09:37

Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure"

Ebből az infoból meg lehet mondani, hogy lesz-e vám/áfa ráterhelve? Vagy csak ha megjön a postás?
Amúgy 34.50-ért vettem, előrendelésben olcsóbb volt. Az olyan 27 júró, pont áfaköteles :/

(#28039) matyi012345


matyi012345
őstag

Még egy kérdés: ha mp4nationról rendelek 44,5 dollárért akkor azon lesz áfa/vám vay ilyesmi?

(#28040) lacko6 válasza Mittu88 (#28038) üzenetére


lacko6
senior tag

Akkor való színű "jól küldik" a csomagot és nincs + költség.

(#28041) r6man123 válasza matyi012345 (#28039) üzenetére


r6man123
senior tag

A vámolás nagyon faramuci dolog. A Kínából érkező csomagokat általában nem szokták vámolni (az én mp4nationos csomagomat sem vámolták), az USA-ból érkezőeket viszont szinte mindig (bár én a 15k-s csomagommal megúsztam).

[ Szerkesztve ]

(#28042) veector


veector
senior tag

A héten ittjárt a postás az R1-emmel de nem voltam itt, szóval hétfőn ha nem lesz túl sok egyéb dolgom, akkor egy kis beszámolót biggyesztek ide :)

(#28043) Mittu88 válasza veector (#28042) üzenetére


Mittu88
senior tag

Majd én is írok róla, ha megjön végre.

(#28044) Alg válasza r6man123 (#28041) üzenetére


Alg
veterán

MP4 nation rendelés: értékhatár felett, de kevesebbet írtak a csomagra mint amennyit fizettem szóval megoldották (egy PL50 és egy valami 10 dodó körüli, talán PL11 jött) :)

USA-ból meelec-től: először tavaly karácsony környékén jött két akciós CC51P, összesen kb. 19K értékben (egy csomagban), se vám, se áfával nem terhelték meg. Kb. 1 hete jött a két M21, azok is átjöttek gond nélkül, igaz az szerintem éppen értékhatár alatt maradt a maga 26 dolcsijával.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#28045) csuzso72 válasza lacko6 (#28036) üzenetére


csuzso72
tag

Hét ezer párszáz volt. Nem volt rá vám és áfa.
Már nincs meg a postacsomag, de ha jól emlékszem kisebb összeg volt ráírva.

[ Szerkesztve ]

(#28046) udi24


udi24
tag

sziasztok !
mi a véleményetek erről a fülesről sony MDR-XB21EX EXTRA BASS ?

[ Szerkesztve ]

Üdv: udi24

(#28047) Trebron09


Trebron09
őstag

És erről a fülesről:

Maxell Wooden Ear Canalz

:)

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#28048) veector


veector
senior tag

Brainwavz R1 megérkezett, próbaként belehallgattam úgy, hogy a fülembe adja az első hangot ki magából ne pedig járatás néven a levegőbe. Szerintem nem fogok rendszert csinálni ebből, inkább kap egy-két órát mielőtt újra belehallgatok :D. Egyértelműen V hangkép. The Black Keys - Sister volt az első amit el kellett játszania, de sajnos a vokált lefelejtette a színpadról (természetesen túlzok, de attól még nem volt kellemes). Igazából az alatt az egy óra alatt is amíg hallgattam vagy javult a dolog vagy placebo, de szerintem javult. Amúgy a színpad nagyon rendben van, elég széles. Egy alapos bejáratás után írok egy részletesebb leírást (esetleg logout bejegyzést képekkel).

(#28049) Mittu88 válasza veector (#28048) üzenetére


Mittu88
senior tag

Megjött az én R1-em is. A hangja nagyon bejön, bejáratás nélkül majdnem olyan, mint egy Xears TDIII-é. Ilyet akartam :) Viszont a bal fülemben egyszerűen nem marad meg, pedig a gyári szivacsra cseréltem a szilikont. De semmi nem marad meg a fülemben... Komolyan mondom néha pattex-hez nyúlnék.
Vagy balfaszul rakom be, nem tudom.
Amúgy a left meg a right nincs felcserélve? :D Mert úgy talán egy fokkal még kényelmesebb is :D

(#28050) veector válasza Mittu88 (#28049) üzenetére


veector
senior tag

Nekem nagyon kényelmes fül mögött elvezetve :) A comply bogyó meg tök jó. Volt már másik complym, az nem tetszett mert a színpad kb eltűnt tőle, a basszus meg kiemelődött, de ez amit adnak hozzá nem csinál ilyet :). Összességében csak a hangképpel van bajom (amiről azt mondják, hogy járatással enyhül ez a V - nagyon is remélem :D), a tartozékok, a kábel, a kényelmesség mind nagyon jók az árkategóriához képest.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.