Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60001) kemcso válasza leximester (#59996) üzenetére


kemcso
Ármester

Ha lényeges a Mo-i 3 év garancia, a jó összeszerelési minőség akkor jó választás a T10i :K Szerintem jó a hangja is, a kiegyenlítetthez képest kicsit több a mély de általában ezt szokták szeretni az emberek :)

(#60002) hentes555 válasza Dave™ (#60000) üzenetére


hentes555
senior tag

Okés, rakom is bele szépen, ezt csak így írtam hogy megjöttek és így szárazon ilyenek.
Az meglepett, hogy az LTD-hez amiket adtak, azokat konkrétan alig lehet ráerőltetni a csövére, az egyikkel vagy 3 percet kínlódtam vele, mire sikerült. A Xears félék meg simán rácsúsznak és tartanak is jól :)
Azokból amúgy a sima, egyszerű szilikonok nem jönnek be. Közepes méretig nem szigetel jól, meg kiesnek a fülemből. A nagy meg nyom és az sem az igazi izolációt tekintve sem. Ami bejött az a dupla szilikon, tökéletesen illeszkedik, észre sem veszem, hogy a fülemben van és a szigetelése is jónak mondható. Valamint a szivacsos, aminek a legjobb az izolációja, azzal hallom a legtisztábban a zenét. Sajnos azok már elég gatyán vannak, akarok venni helyettük valami jófélét alin. Azok közül esetleg tudsz ajánlani valamit? :)

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#60003) vicze válasza vicze (#59945) üzenetére


vicze
félisten

Még szám eszembe jutott, ami látványosan kihozza a BA-t.

Pink - Try Itt nem tudom pontosan milyen effekt van, de mikor bejön a refrénnel a "cin", ami elsőre cinnek hangzik, de BA-val hallhatóan nem, mert sok-sok külön hangra ugrik szét, míg DD-vel és amúgy hangszóróval is, egy egységes massza, de BA-val valami teljesen más. Lehet hogy effektezett cin vagy nem tudom, de nagyon furcsa, és az egész albumon ilyen van.
Még fontos, hogy előbb valami DD-vel hallgasd meg, mindegy milyen, után pedig BA-val, elég markáns a különbség.

Shinedown - Second Chance (Acoustic) Fontos, hogy akusztikus verzió, mert így csak húros van benne, és egyre több és több, és egyáltalán nem esik szét a végére mint DD-vel.
Még szintén tőlük Shinedown (feat. Lzzy Hale of Halestorm) - Breaking Inside, szintén specifikusan a Lzzy verzió, mert borzasztó sok a cin benne, simában is, de ebben még több.

Mondjuk nekem ezeket XBA-300 elég élesen adja vissza a Try szinte fülsértő, a AX35 valamivel szebb, a Piston Hybriddel jó lenne, de a sok basszus miatt lehetetlenség rá figyelni.

(#60004) fericske válasza vicze (#60003) üzenetére


fericske
addikt

Yanni - The Storm
Ez is adja a BA-nak az ívet :)

(#60005) vicze válasza fericske (#60004) üzenetére


vicze
félisten

Ez túl tuc tuc nekem, akkor már inkább az eredeti szimfonikus verzióban, ott még erősebb. :)
Hát igen a nagyzenekarosok mind. Ezért is szeretem a szimfonikusabb metált BA-val.

[ Szerkesztve ]

(#60006) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Brainwavz M2-ről mi a véleményetek?
Enyhén meleg hangú, nagyjából kiegyenlített hangú fülest keresek, sima, lágy közép-magas tartománnyal.
Az RE400 túl drága, a Piston 3 számomra csalódás, tehát a kettő között keresek valamit, ami mikrofon nélküli, és nem kell a fül körül vezetni a kábelt. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#60007) darvinya válasza vicze (#60005) üzenetére


darvinya
titán

BA gyilkos, azaz DD a Slayer Angel Of Death eleje.
Ennél biztosan kijönn a hiba.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#60008) #16820480


#16820480
törölt tag

Egy kis előzetes:

A képen látható versenyzők futottak ma, forrás egy Fiio X3k volt, ami digitális koax kimeneten csatlakozott egy Matrix Mini-i Pro DAC-ra, és annak a fejhallgató kiemnetéről szólt a két füles.

Kakashi KM16: Továbbra is V karakter, nagyon részletesen szólt erről a forrásról, viszont én jobban kedvelem melegebb hangú lejátszóról, mint amilyen a Plenue 1 volt, azzal tökéletes párost alkottak, ez a Matrix kicsit túl hideg és analítikus hozzá, nem az én ízlésemnek való.

A&K Angie: Erről a forrásról végre megjön a dinamikája, és megjönnek rendesen a mélyek is, a Fiioról magában elég vacakul szól***, és jobban illik ehhez a DAC-hoz, mint a KM16. Kicsit tágasabbnak érződik a tere, és kiegyensúlyozottabb produkciót nyújt. Ami nekem a legnagyobb bajom vele, az a kényelem (meg az ára, de az amúgy a KM16-nál is elég elszállt). Akkora hatalmas füles, hogy nem tudom sehogy sem kényelmesen a fülemben tartani, a kábel nem fekszik fel a halántékomra, eláll, lifeg, kibillenti a fülest, sapka alá képtelenség lenne viselni, és egyszerűen csak nyom... Maga a hangzás jó lenne, de egyrészt egy átlagos DAP simán nem elég alá, másrészt meg amennyibe kerül, abból komplett fejhallgatós rendszert épít az ember (ami meg cserébe nem hordozható, tudom).

*** Ugye itt meg kell jegyezzem, hogy a kábelen egy kis dobozban levő csavarokkal angolható a basszusa a fülesnek, de ez nem segített a forrás hiányán. Fiioról maximális állásban simán csak brummogott, ráült a mély a hangzásra és nem volt részletes sem eléggé. Levéve olyan 2/3 környékére már az összkép jó lesz, viszont a szubok teljesen eltűnnek. Ugyanilyen állásban a Matrixról teljesen jól szólt.

A kettő közül nekem ha válaztani kellene, akkor a KM16 lenne a választás továbbra is, de az sem elég kényelmes, hogy megérje kiadni a pénzt érte. Egyre inkább hajlok afelé, hogy ha már muszáj lenne fülest vegyek, akkor inkább teteszene valami 1964ears CIEM, az legalább jól illeszkedik, és elvileg kényelmesebb is.

(#60009) kemcso válasza #16820480 (#60008) üzenetére


kemcso
Ármester

Köszi a beszámolót :R
Iszonyatosan nagy ennek a mérete, ehhez minimum elefántnak kell lenni, hogy kényelmes legyen. És leendő tulajnak valszeg lesz egy eladó AK-ja, ha az X3K kevés ehhez akkor az is az lesz ;]

(#60010) Tulku válasza #16820480 (#60008) üzenetére


Tulku
veterán

1. neked mindenképp CIEM kell...ha sokáig itthon leszel, csináltass egy Ciem feltétet, de a ciem fülesek rendre nem lógnak ki a füledből illetve tökéletesen passzolnak, továbbá nem kell illesztékekkel sz.rakodni.

2. Fiio x3k-tól azért váltam meg, mert a magasai ércesek voltak nekem, a mélyei pedig középmély brummogásban teljesedtek ki, nem ment elég mélyre..ezeket mind orvosolta az X5...tehát csak alátámasztani tudom a méréseidet....

Egyébként szinte biztosan feküdne az angie-nek a plenue....ki is próbálom vele ha megérkezett...

Van egy olyan érzésem hogy a kisasszony elég válogatós lesz meghajtás terén....

(#60011) #16820480 válasza kemcso (#60009) üzenetére


#16820480
törölt tag

Igen, szerintem is ez lesz a következő lépése majd :P

Tulku: Igen, majd ha esetleg muszáj lesz fülest hallgassak, akkor lehet, hogy olyat fogok venni. Egyelőre alkalmi hallgatáshoz bőven elég egy olcsóbb füles is, nem az a fő zenehallgatási platform jelenleg nálam.
Az Angie szerintem elég jól ellenne valami újabb generációs AK-ról is, azoknak is hideg hangjuk van, mint a Matrixnak, nem hiába ílyenre csinálták az AK-nál, azért csak van logika a termékpalettában.

(#60012) kemcso válasza Tulku (#60010) üzenetére


kemcso
Ármester

A Plenue meleg hangú, egy eleve meleg füleshez nem biztos, hogy a legjobb választás. Szerintem is vmi erősebb AK az, ami jó lehet (vagy az X7, merthogy az X5 legnagyobb hibája neked a kijelzője)

A CIEM-ezés nekem is bejátszana, ha igazán füleseznék.

(#60013) f4lcon válasza AGE-T (#59933) üzenetére


f4lcon
őstag

most bontottam ki, és a hangja meglehetősen kellemes a gyári illesztékkel és remekül izolál, valamint nagyon kényelmes is... mondjuk az EP001 kényelmét nem éri el, pedig az nem fül felett vezetett.
most hagyom had mozogjon kicsit, aztán este visszatérünk rá, de meglepően jól szól.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#60014) bozont


bozont
veterán

Valaki ráismer hogy ez vajon milyen füles lehet:

[ Szerkesztve ]

(#60015) DemonDani


DemonDani
addikt

Szerintetek a Brainwavz M1 megéri ezért az 40-44 dollár körül mozgó árért?

Nem mai darab már, nem tudom, mennyire haladtak el mellette a többiek, meg régen olcsóbb is volt.

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#60016) Tulku válasza kemcso (#60012) üzenetére


Tulku
veterán

Nekem nem tűnik melegnek az angie...inkább a km16 túl hidegnek...angie egy kissé analitikus ami alá egy kis tűz jól jön legfeljebb kissé lejjebb tekerjük azt a potit...

De majd meglátom...a 20 ohmos kimenti impedanciától jobban félek....

(#60017) bmakszim


bmakszim
senior tag

Van egy kb 3 hetes Piston 3 fülesem. Elhalkult a bal oldal, mit lehet tenni? Kuka?

(#60018) monti0222w válasza bmakszim (#60017) üzenetére


monti0222w
addikt

Ha tudod gariztasd, ha nem, akkor jön a kuka, mi is így jártunk nekünk is a bal oldal ment el.

(#60019) hentes555


hentes555
senior tag

Miért lehet az, hogyha bármilyen zenét elkezdek hallgatni, akkor van egy folyamatos, halk sistergő hang a zene alatt? Egy Galaxy Ace 4-en hallgatom, akármilyen lejátszóval (gyári, musixmatch, YT, Deezer) ez van :F

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#60021) f4lcon válasza inthro (#60020) üzenetére


f4lcon
őstag

szerintem addig töröld amíg nem egy moderátor töröl téged... :U

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#60022) Cynicelectro


Cynicelectro
aktív tag

Meghalt a Sony mdr-ex300ap. Ezért egy KZ ZN1 fülessel szemezek. Nem találok semmi tesztet róla. Valakinek van-e valami tapasztalata esetleg. Nem vagyok nagyon vájtfülü, de meghallom a különbséget, ennél többet azért nem szánnék rá...

[ Szerkesztve ]

(#60023) Bici


Bici
félisten

Sziasztok megint!

Brainwavz M1 vételén (is) töröm a fejem.
Az mp4nation-ön mikor szokott lenni akció?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#60024) hentes555 válasza hentes555 (#60019) üzenetére


hentes555
senior tag

Valószínűleg az Ace-szel lesz vlaami gond, gépen hallgatva a DSX faszául, szépen, tisztán szól, próbálgattam még az illesztékeket, meglepett hogy tényleg mennyit tud változtatni a hangzásán. A Xears féle dupla harang egy idő után nyom, hiába van elég jó hangja, ha nem tudom elviselni a fülemben egy idő után. Találtam egy illesztéket, ezt még haverom adta, fogalmam sincs milyen féle, annyit tudok hogy a belső csöve az ilyen világoszöld/menta árnyalat és elég puha. Ez olyan szinten jól illeszkedik, hogy a fülemben túlnyomást(?) tud csinálni, vagyis bedugom a fülembe és ha nem jól csinálom, akkor nagyon tompa és halk lesz az egész zene, ebből gondolom. Bármeddig el tudnám viselni, az izolációja is jó, a zene részletei is megvannak kb. Viszont lehet van ennél jobb is, mert olvastam fentebb, Dave azt írta nagy belső átmérőjű szilikonokkal az igazi, ez meg még a gyárinál is szűkebb, legalábbis a nyílás a végén, a csöve nagyobb átmérőjű és nagyon szépen illik az LTD csövére. :)

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#60025) vicze válasza Cynicelectro (#60022) üzenetére


vicze
félisten

Ennyiért ne szemezz vele. ;)
Inkább innen vagy, az erősítő nélküli verzió.
Nemrég írta valaki, hogy vett, talán ír róla. Illetve azért nézd, meg jobban, hogy az ZN1-hez egy elég nagy aksis erősítő van.

(#60026) poptartcat


poptartcat
csendes tag

Sziasztok,
van egy Xiaomi Piston 3-mam, tök jó, meg minden, viszont a Sennheiser CX300-II után a gumikat nem tudom megszokni. Nem olyan stabil, mint a sennheisernél, kicsúszkál néha, arra gondoltam hátha van valami más füleshez való, ami passzol rá és nem ilyen ótvar.
A sennheiseré nem jó rá sajna, már próbáltam. Valakinek van tippje?

(#60027) vicze válasza #16820480 (#60008) üzenetére


vicze
félisten

Hm, megnéztem az árakat, és az 1000$ körül van az Angie, először nem értettem, de most látom, hogy épp frissítik őket. Kehet most érdemes venni annyira nem vészes, a fém ház nem fogja könnyíteni őket... :U

(#60028) norbert1998


norbert1998
veterán

Üdv!
Van egy Piston 3-am, és eléggé elégedetlen vagyok a hangjával.
Nekem nem tetszik a hangképe. Valahogy a gitár apró részletei olyan halkak, nagyon figyelni kell rá, és hasonlók :F Emellett van egy AKG K518-am, ami összevisszaveri szh@rrá a kis fülest ilyen, és minden más téren is.
Már egy 15-20 órát ment, tehát a bejáratás zömén túlvagyunk, bár tudom, ez olyan, mint az 1/x függvénye, sosem lesz nulla, de mégis...

A minőséggel semmi gond, szépen szól, objektív szemmel nézve.Dinamikus meg minden, de nekem, szubjektíven, a K518 után nagyon nem tetszik. Mellé vettem banggood-ról 3600-ért.

Ezt el szándékozom adni olyannak, akinek ez a hangkép tetszik, és érdeklődnék, hogy zártabban, hogy ne a busznak szóljon a zene például, a K518-hoz hasonló hangképpel* rendelkezik, kategóriánként milyen forma fülesek ajánlottak? Vagy maradjak inkább az AKG-nál? Igazából azt féltem cipelni mindenfelé :F
Mikrofon és táv teljesen mindegy, de ha táv, akkor driod párti legyen. Illetve a tényezők elvileg az IEM típúsra jellemzőek, bár ha más, és jól szigetel, akkor meghallgatom azt is :K

*viszonylag kiegyenlített, kis melegség(no homo), kategóriát összevissza alázó dinamika, és a legfontosabb: nagyobb hangerőn nem visít mint a barom, hanem szépen, egyenletesen emelkedik a hangja(bár ez lehet a K518 viszonylag nagy, 2000mW-os terhelhetősége miatt is, szóval hogy a fejemről már leviszi a bass, de még mindig tisztán szól, bár ember legyen a talpán aki kibírja azt a hangerőt.) Viszont sajnos az AKG elég kényelmetlen, feltételezem ez az egyik oka az alacsony, 10-15K HUF-os árnak.

Előre is köszi szépen :R

(#60029) vicze válasza norbert1998 (#60028) üzenetére


vicze
félisten

IEM vs. fejhallgató, Auto vs. helikopter... Értelmetlen összehasonlítani.
Ahhoz hogy "ugyanazt" megkapd IEM-ben mint fejhallgatóban, a fejhallgatóhoz viszonyítva legalább dupla árral számolj, ha nem többel.

"viszonylag kiegyenlített"
Fejhallgató topikból:
AKG K518
Fő karakterisztika: mélyorientált

Akkor most kiegyenlített, vagy olyan legyen mint a K518, azaz mélykiemelt?

Mindenekelőtt, azt kellene eldönteni, hogy mit szeretnél, fülhallgatót vagy fejhallgatót?

AKG K518 ára meg maradjunk annyiban, hogy egyáltalán nem alacsony, de nem is drága.

(#60030) norbert1998 válasza vicze (#60029) üzenetére


norbert1998
veterán

Hát nem tudom, nekem az a kiegyenlített, amit az AKG produkál, az tűnik egyenletesnek. Nem huppog, hanem meleg és puha. De írtam is a kvótád után, hogy kis melegséggel. Az a bajom a Piston-nal, hogy az amellett hogy meleg, hideg is. Ráadásul nem is elég meleg.

Viszont így akkor értem, és hagyom is a dolgot. Akkor marad az AKG, ha összetöröm és a ragasztó sem fogja meg, veszek még egyet, vagy egy másik ajánlottat, mélyorientációval, vagy kiegyenlítettséggel.

Köszi szépen :R

(#60031) darvinya válasza norbert1998 (#60028) üzenetére


darvinya
titán

Hát…az AKG K518 az én Modecom MC400-as elveri rendesen.

Min hallgatod a P3-at?

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#60032) norbert1998 válasza darvinya (#60031) üzenetére


norbert1998
veterán

LG G2 (Wolfson DAC-já)n meg egy Xonar DG-n.

Látom, még mindig a jónevű japánt hallgatod, s már félig isten vagy ;]

[ Szerkesztve ]

(#60033) darvinya válasza norbert1998 (#60032) üzenetére


darvinya
titán

Wolfson DAC szerintem egy rakás sz…, másikat nem.ismerem.

Hallgasd meg más eszközzel (ha tudod ) ugyanazt a számot.

Ahogy elnézem egy darabig még ez lesz.
Igaz nekem semmi bajom vele.
Max. a RAM ami már kevés, és sajnos egyes app-ok nem műkődnek frissítés nélkül.
Azok persze egyre nagyobbak és több RAM-ot igényelnek.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#60034) vicze válasza norbert1998 (#60030) üzenetére


vicze
félisten

A P3 általánosan egy laposabb V-s füles, eléggé mélykiemelt, ahogy a magasai is ilyenek.
Van akinek ez jócskán kevés, nekem pont a felső tűréshatáromon mozog, de még élvezhető. Ha teheted, hallgass meg egy P2-t vagy Piston Hybrid-et, azokban jóval több a mély.

De mint írtam még mindig füles vs. fejes összehasonlítás a probléma.

(#60035) norbert1998 válasza darvinya (#60033) üzenetére


norbert1998
veterán

Hát, a DG rendesen odavág a Wolfson-nak, nemcsak hangerőben, tisztaságban is. Gondolom egy U7 vagy hasonlók még jobban, dehát annak a felára is ott van ;)
Hogy konkrét legyek, ez a DAC van a G2-ben: Wolfson WM5110
Legalább az LG ezt elmondja, nem úgy mint mindenki más, aki egy szót sem szól, lehet VIA van benne ;]

Xonar DG:

Ha jól emlékszem, te is bagyusz-ra vagy ítélve, igaz? 5.1 van?
Én nagyon jókor ugrottam ki szerintem. 15K ráfizetésből hibátlan G2-m lett. Snapi 800-al és legendák közé illő unofficial support-tal. 4.2-től 6.0-ig bármi, minden mennyiségben. Aksi az SP-vel egyenlő szintű, szóval 5-6 óra nem nagy kunszt, sőt, alapelvárás. Igaz, aksi képernyő stb más, de kb pont ugyanaz.
Amúgy gyárilag ugyanolyan, mint az SP a saját kategóriájában, olyan súlyos a rendszer mozgása.
Mondjuk az, hogy gyári rendszerrel a T-mobile-ban röhögve agyonvertem multitaszkban az SGS6E+-t, 3 GB RAM_al, valami fenomenális érzés volt. Igen, most is hater vagyok :D

vicze1
Az a baj, a környezetemben élők a szkállkendinél meg az apple-féle gyári fülesnél nem látnak tovább :F
Mindegy, mondom, akkor marad az AKG, és köszi a segítséget hozzá :R

[ Szerkesztve ]

(#60036) vicze válasza norbert1998 (#60035) üzenetére


vicze
félisten

És még mindig a régi dal... :(
Nincs Wolfson benne, forráskód szinten semmilyen driver vagy akármi sincs hozzá, nem értem miért terjed el ez a legenda. :(
Semmilyen hivatalos LG specifikációban se szerepel és több cikkben is le van írva, hogy WCD9320-van benne, mind minden S800 mellett. Lehet USB csatolással mást is mellé rakni, de sok értelme nem lesz, max mókusvakítás.

(#60037) darvinya válasza norbert1998 (#60035) üzenetére


darvinya
titán

Miért függenék?

Maradtam 4.3-on, engem nem vonz újabb ficsörök.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#60038) norbert1998 válasza vicze (#60036) üzenetére


norbert1998
veterán

A a mobilarena tesztben le van írva :DDD
Kamu lenne? :Y

(#60039) vicze válasza norbert1998 (#60038) üzenetére


vicze
félisten

Mondom nem tudom miért terjedt el ez az infó mikor nem igaz.
A PCB-n(1)(2) nincs semmilyen WM feliratú chip, elég nagy logó van rajta.

(#60040) norbert1998 válasza vicze (#60039) üzenetére


norbert1998
veterán

Értem. Hát, akkor fene tudja, honnan jött. Lehet az aksiba van rejtve ;]

(#60041) #16820480 válasza vicze (#60027) üzenetére


#16820480
törölt tag

Mármint "érdemes" :D Szeirntem ilyen sok pénzért már érdemesebb CIEM-et venni, mert ezek az universal 6-nál több armatúrások nagyon nagyok, és kényelmetlenek is. Kivéve ha valakinek óriási füle van...

(#60042) Tulku válasza vicze (#60027) üzenetére


Tulku
veterán

Az ezer az 1100 és erre jön a szállítás, jobb esetben áfa esetleg vám...Európában több....

Frissítés...ahogy látom gépesítik a kézimunkát...eddig minden egyedileg készült, ez meg is látszott a házakon, nem volt két egyforma és sajnos kezdetben rengeteg ilyen irányú probléma volt (még a vetőcsövek hossza is különbözött, de a testen található hibák száma volt jelentős...) amit mostanra korrigáltak...viszont nem értem, egy Layla annyira kevéssé fogy, hogy akár meg is maradhattak volna a kézi gyártásnál....

Sheratannal értek egyet...ilyen böszmedékeknél ha valakinek nincs igen nagy belső hallójárata (mondjuk nekem az van....) fellép a mindent elsöprő kényelmetlenség, ha mégis megszállott, akkor kizárólag CIEM vonalon kap értelmes hangot...

...esetleg W60-hoz upgrade kábel, egyéni illeszték és analitikus lejátszó...az is megteszi estére :)

(#60043) kemcso válasza Tulku (#60042) üzenetére


kemcso
Ármester

Vagy töredékéből fejhallgatót ;]
Kicsit nekem ezek már olyanok, mint a zsiráf: jó jó, de otthonra nem kéne. Iszonyú nagy, egy CIEM tuti kényelmesebb bármekkora füled van...

(#60044) Golota


Golota
aktív tag

Sziasztok! Earbud-ot szeretnék ajándékba venni, ha lehet, akkor a fejhallgatoplaza kínálatából. A keret olyan 10-12 ezer, tehát vérmes reményeim nincsenek, de azért ennyi pénzért earbudban talán már decens hangzást kapok. Akinek ajándékba lesz, főleg telefonról hallgatná és klasszikus rock műfajt preferál. Nem kell basszus orientált, inkább valami kiegyenlített, minél tisztább hangú cucc. IEM kizárva. Esetleg valami stabilan felrakható clip-on szóba jöhet. Köszönöm!

(#60045) BigBlackDog válasza kemcso (#60043) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Basszus, ezek videón még durvábban néznek ki, eléggé cirkáló méretűek.

Viszont az első mondatodra +1. Térjünk át fejesekre, a topik meg zárható. ;]

(#60022) bza1980: A render képeken elég szép, de én azt a látványt osztanám 2-vel (még mondjuk úgy is tűrhető). Ez az erősítős, vezérlőelektronikás megoldás egész érdekes, ha jól látom, külön lehet vezérelni a két driver hangerejét (vagy legalábbis a basszusnak és a magasaknak), csak kérdés, hogy a megvalósítás hogyan sikerült. Arra azért nem adnám az életemet, hogy csont nélkül használható ez a gyakorlatban is. Meg aztán az elektronika doboza nem túl kicsi és le sem lehet csatlakoztatni, mivel fixen lett kábelezve.

[ Szerkesztve ]

(#60046) vicze válasza #16820480 (#60041) üzenetére


vicze
félisten

Mindegyikből csinálnak CIEM-et +200$. :)

(#60047) darvinya válasza BigBlackDog (#60045) üzenetére


darvinya
titán

Azért egy lejátszó eszköz adott fizikai adottságtól és kiépítésétől függ a hangzása.

Mint kondenzátor felüláteresztőként, ellenállás alulátersztőként funkcióinál.
Tranzisztor anyagminősége felel mekkora frekvenciát ad át.
Persze csöves tranzisztorok nagyobb felületük(és stb.) miatt nagyobb az frekvencia átadó képessége.

A kapcsolással pedig agyon szűrhetjük és ezzel megmásíthatjuk a hangot.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#60048) kemcso válasza BigBlackDog (#60045) üzenetére


kemcso
Ármester

Iszonyatosan nagyok, de ha megnézed sheratan képét, akkor látszik ott is mekkora az X3K mellett.
:DDD

(#60049) Tulku válasza kemcso (#60048) üzenetére


Tulku
veterán

Nagyfülűeknek lovaknak javalott berendezések...

Még fejesből is vannak kényelmi osztályok...bár nekem ott is majd mindegy volt...

Sheratan: Asztalin angie vs akg712 viszonylatában mit tudsz mondani?

(#60050) kemcso válasza Tulku (#60049) üzenetére


kemcso
Ármester

Persze, a fejesek sem mind és mindenkinek kényelmesek, de ez akkora, hogy alig vannak szerintem, akinek igen (te valszeg pont benne lehetsz ebben, ahogy írtad a fülméretedet)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.