Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18451) slfln válasza (#18448) üzenetére


slfln
senior tag

A nagyobb érték semmilyen audio eszköznél nem jelent jobb hangot. Pl. a fejeseknél feltüntetett frekvenciatartomány vagyis a görbéje elmond egy keveset a hangjáról, de ez alapján nem lehet megítélni, hogy az hogyan is szól.
Amikor egyes gyártók különböző, árral növő értékeket tüntetnek fel a termék mellett, az csupán az átlagvásárlónak szól. Az emberek úgy gondolják, hogy a nagyobb érték jobb minőséget nyújt. Ugyanúgy nem mond semmit a harmonikus torzítás értéke sem, mint a 20kHz felett megadott frekvenicatartomány... úgyse hallod.

Gyakorlatilag minden megadott (hasbaakasztós) adat tekinthető 'marketing húzásnak'.

(#18452) slfln válasza slfln (#18451) üzenetére


slfln
senior tag

Vazz' ezt nem ide akartam sorry, mellé...

(#18453)



őstag

Minden gyártó a legobb hangra törekszik, a fejlesztések célja a kisebb torzítás, színezés, nagyobb dinamika, kevesebb fázishiba, stb. Ha kiadnak egy fan típust, csak azért teszik, mert van rá igény, de nem ez a tendencia. Az itt kérdezők nagy része is baszorientált fülest keres. De nem szabad összekeverni a fan fülesek dús mélyeit, a hifi sub-bass-ával.

"A nagyobb érték semmilyen audio eszköznél nem jelent jobb hangot."

Ezt lehet, hogy elírtad. Joker, és CliOS tesztjeiben is a legtöbb pontot a magasabb drágább kategóriás fülesek kapják, de ez törvényszerű. Ez volt az egyszerűbb példa.
Ha már az audió eszközöknél tartunk. Vegyünk egy szimpla integr.erősítőt 50k. Ugyan ez a erősítő diszkrét elemekből dual mono felépítésben válogatott alkatrészekkel több 100k. De tovább megyek, miért kerül kb milliós nagyságrendbe egy végtelenül leegyszerűsített csöves végfok B300-as csövekkel, amikor az anyag pár 100k-ból meg van.
Az ár az esetek többségében tükrözi a termék szellemi tőkéjét, a használt anyagok minőséget, technikai színvonalát, és nem utolsó sorban a hangját, de nem ez az egyetlen árdrágító tényező, ami erősíti a kivételeket.
A harmonikus torzítás amiből van többféle, egy fontos paraméter, ugyanis megjelenik a hallható tartományban is.

(#18454) bigmasterg válasza (#18453) üzenetére


bigmasterg
addikt

"De nem szabad összekeverni a fan fülesek dús mélyeit, a hifi sub-bass-ával."

Dehogy kevertem.
Én Sennheiser HD580/HD600/HD650-et is már ebbe a kategóriába sorolom.
De úgy tudom, hogy az Audeze LCD-2 is sötétebb hangú.

(#18455) slfln válasza (#18453) üzenetére


slfln
senior tag

DAC topikban kérdeztek rá valamire, csak nagyon elbénáskodtam a sok nyitott ablak között és ide válaszoltam.
A megjegyzés nem az eszköz áráról (érték) szólt, hanem arról, hogy a műszaki adatokat azért tüntetik föl jobbnak sokszor a 'házon belüli' termékekre, mert az átlag vásárló -sajnos- kHz, érzékenység, torzítás, meg hasonló számok alapján dönt, mert látja, hogy nagyobb, ergo jobb. Ez mondjuk másnál is megfigyelhető, de mindegy, hagyjuk...
Szóval még egyszer: nem ide szólt és nem is akarok itt beszélgetni erről, mert nem ide való.
Bocsánat, ismételten.

[ Szerkesztve ]

(#18456) válasza slfln (#18455) üzenetére



őstag

Én is mostanában fedezek fel jobbnál jobb topikokat, nem is gondoltam volna, hogy a Nokia N9-nek még megjelenés előtt ennyi van, és nagyon jók. :)
Amúgy nem láttam, hogy közben írtál, mert Én is írtam, és nem frissítettem az oldalt.

[ Szerkesztve ]

(#18457) Tamy


Tamy
senior tag

Sziasztok!

Sandisk Sansa Clip+ lejátszómhoz szeretnék fülest venni nagyjából mindenféle zenei stílusra. Ami a lényeg lenne (a jó ár/érték arány mellett), hogy minél jobban ki tudja zárni a külső zajokat. A jelenleg használt AKG K330 sajnos nem az igazi. Bringázáshoz használnám leginkább, de a szélzaj már kisebb sebességnél is borzasztóan behallatszik, így kénytelen vagyok hangosan hallgatni. Ez pedig a hallásomnak se tesz jót, illetve lassabb tempónál (esetleg megállásnál) folyton a hangerőszabályzót kell állítgatnom. Nyilván nem lehet tökéletesen kizárni a külső zajokat, sőt ezt nem is szeretném (pl. megkülönböztető jelzésű járművek, csengő, duda hangja behallatszhat), leginkább csak a szélzajt szeretném minimalizálni. Mit ajánlanátok erre a célra?

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18458) Kimmuriel


Kimmuriel
aktív tag

A Xears Revolution XR120Pro III-ról vannak már tapasztalatok? Milyen a XR120Pro II-höz képest?

(#18459) schawo válasza Tamy (#18457) üzenetére


schawo
titán

SoundMagic PL50

Sporthoz a legjobb 10 alatt.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18460) Tamy válasza schawo (#18459) üzenetére


Tamy
senior tag

Köszönöm, gyorsan rá is kerestem, de az az 55,5 Ohm egy kicsit sok szerintem, illetve a 10 mW meg kicsit kevés lehet.
Mindenképpen 16 Ohmosat szeretnék, és azért márkásat persze. Mellesleg a Pioneer fülesekről általában mi a vélemény? Én a márkával erősen szimpatizálok, eddig csak jót tapasztaltam, de a füleseihez még nem volt szerencsém.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18461) schawo válasza Tamy (#18460) üzenetére


schawo
titán

Ne foglalkozz a műszaki paraméterekkel. Nekem van ilyen is, és mivel jó az érzékenysége (BA kapszulás), nagyon könnyű hajtani, bármi simán meghajtja.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18462) Tamy válasza schawo (#18461) üzenetére


Tamy
senior tag

Igen, az érzékenység sokat jelent, és az valóban nem rossz. De azért az a 10 mW akkor is kevés szerintem. A mostani AKG fülesem 20 mW-ot tud, és az érzékenysége is nagyobb (tehát 10 mW-on hangosabb, mint ez), mégis haldoklik az egyik fele, ami akár a túlhajtás miatt is lehet. Persze ez nem feltétlen van így (torzítást pl. nem tapasztaltam korábban), de ha azt veszem, hogy a lejátszó 60 mW maxra képes, és bár maxon sosem hallgattam, azért sokszor eléggé fel kellett tekernem a hangerőt, hogy legalább kb.-ra halljam mégis mi szól, akkor könnyen elképzelhető, hogy emiatt halt meg. Ettől független abba is van igazság, hogy egy dolog a hivatalos specifikáció, meg egy másik a valóság (bár általában pont az utóbbi szokott a rosszabb lenni). Egy tippnek azért mindenképp elfogadom, de várnék még más típusokat, illetve véleményeket is (pl. akkor erről a fülesről is).

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18463) bigmasterg válasza Tamy (#18462) üzenetére


bigmasterg
addikt

Ha az egyik oldal halkabb, vagy kevesebb a magas, vagy mély, mint a másikban, akkor az eltömődés lesz. Elvileg kitakarítással javulna a dolog.

(#18464) Tamy válasza bigmasterg (#18463) üzenetére


Tamy
senior tag

Halkabb alatt azt értem, hogy alig hallani. Próbáltam már kitakarítani, de igazán nem tapasztaltam változást, igaz sokat nem foglalkoztam még vele. Ettől független szeretnék egy olyan fülest, ami jobban elszigeteli a menetszél által beszűrődő zajt, mert ez sajnos kb. semennyire.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18465) schawo válasza Tamy (#18462) üzenetére


schawo
titán

Nonszensz módon kapaszkodsz a műszaki paraméterekbe. Semmi értelme, felejtsd el. Hidd el, nem tudsz kárt tenni benne, bármekkora teljesítményt is fogad a fülesed. Akkorát a lejátszód sem tud kiadni.

Az érzékenység adat is becsapós, többféle mértékegységben szokás kifejezni, ráadásul úgy, hogy nem is írják ki a mértékegységet.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18466) Shufny válasza Tamy (#18462) üzenetére


Shufny
őstag

Szabad kérdezni, hogy mégis mi ez a lejátszó?

Mellesleg az nem úgy néz ki, hogy a "max a lejátszón 60mW szóval 50% = 30mW"
Ha a PL50 impedanciája 55 ohm és 107 dB az érzékenysége, az átlag 2mW -nál átlag 110dB -t jelent.
“A Nagyszínpad koncertjei átlagosan 102 és 108 decibel között szólnak műfajtól és a külföldi hangmérnök ízlésétől függően" [link]

Mivel a PL50 BA, ezért teljesen be van zárva és belesimul a füledbe. Ilyen téren nem próbáltam, de nehéz elképzelni jobb kialakítást erre az igényre. Mellesleg a fülhallgatók igen nagy része nem hogy nem "szűri" a menetszél hangját, hanem inkább erősíti.

Úgy látom, hogy azóta cserélték is a max inputot 20mW -ra. :)

#18467: Dehogy hiba, a legnagyobb baklövéseket akkor követed el, ha ilyen semmitmondó adatokból következtetsz tévesen.

[ Szerkesztve ]

(#18467) Tamy válasza schawo (#18465) üzenetére


Tamy
senior tag

Persze, hogy megnézem a műszaki adatait, hisz innen a távolból mi mást nézhetnék? Tudom, hogy nem minden, de azért semmibe venni is hiba lenne. Valami alapja azért van annak amiket leírnak. Kipróbálási lehetőség meg nem sok helyen van szerintem még Budapesten se, ha egyáltalán lehet kapni az általad említett fülest Mo.-n. Legtöbb helyen minden csak rendelésre van, itt vidéken meg pláne nincs raktáron semmi. És a zajszűrést még akkor sem igazán tudom megvizsgálni, kölcsönadni meg aligha fogják bárhol is, hogy teszteljem néhány napig. Így a specifikációra, illetve a véleményekre tudok csak támaszkodni. Utóbbiból egyenlőre a Te véleményed olvastam, hogy szerinted jó. Ezt elfogadom, de kíváncsi lennék mások is ezt ajánlják-e, vagy esetleg valami mást. Nem szeretném elhamarkodni, aztán utána meg mérgelődni, hogy vettem egy - számomra - használhatatlan terméket méreg drágán.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18468) Tamy válasza Shufny (#18466) üzenetére


Tamy
senior tag

Ezzel kezdtem: "Sandisk Sansa Clip+ lejátszómhoz szeretnék fülest venni..."
Tudomásom szerint a fülhallgatók érzékenysége nagyobb szokott lenni, mint a hangsugárzóké.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18469) Shufny válasza Tamy (#18468) üzenetére


Shufny
őstag

Elnézést 107dB/mW, viszont utána az SPL az SPL, nincs külön fülhallgatókra és hangfalakra (bár nyílván ha 108dB -en hallgatod a fülesedet, abba nem fog beleremegni az egész tested)

Bocs. Clip+ meg nagyon messze van a 60mW -tól.
"The maximum output of 489 mV corresponds to about 15 mW into 16 ohms (or 7.5 mW into 32 ohms). This is a very healthy max output, especially for a player with such a tiny battery. Many players can only manage about 5 mW." [link]

De mint azt fentebb leírtam, ez egy cseppet sem probléma.

Akkor már azt is érdemes megjegyezni, ha ezeket az adatokat nézed, hogy a K330 az 121dB/ VOLT, ami 16 ohm -nál 103dB/mW -ot jelent. Persze nem írták oda, hogy hol mérték a 16 ohm -ot, de főleg dinamikus fülhallgatóknál általában jellemző, hogy a komplett hallható tartományban majdnem hogy azonos az impedanica. (Mert ugye a PL50 -nél meg DC ellenállásra írnak 25ohm ± 10% -ot, és 1 kHz -re, az 55 -öt.)

[ Szerkesztve ]

(#18470) Tamy válasza Shufny (#18469) üzenetére


Tamy
senior tag

A 60 mW-ot itt olvastam valamelyik fórumban, mivel a hivatalos oldalán sehol sem találtam. Akkor ez téves. Természetesen ez lényegtelen.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Bár nem értem, hogy kerül ide a koncert hangosítás, de arra írtam, hogy tudomásom szerint a fülhallgatók érzékenysége nagyobb szokott lenni, mint a hangsugárzóké (egy adott teljesítményre kisugárzott hangnyomás).
Mint mondtam nem zárkózom el ettől a fülestől, csak a spec. alapján nem tűnt túl jó választásnak, de azért kérdezek, mert a személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Egyébként másik oldalon én is 20 mW-ot láttam rá, de ott impedanciának is csak 25 Ohm volt feltüntetve (érdekes :F ). Viszont a két ember az már tömeg, szóval ha Te is ajánlod, az már növeli az esélyeit. Milyen a hang (és az általános) minősége? A külső zajokat valóban olyan jól kiszűri? Hangerejét tekintve mindenféle külső hókusz-pókusz (külső erősítő) nélkül képes olyan hangerőt produkálni mint egy általános füles?

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18471) schawo válasza Shufny (#18469) üzenetére


schawo
titán

Köszi. Telefonról írogatok, nem volt kedvem pontos adatokkal szolgálni.

Tamy A sztetoszkóphatása, szigetelése, szélzajellenállása és kényelme szokatlanul jó. Ez a BA mámembrán miatt van.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18472) Tamy válasza Shufny (#18469) üzenetére


Tamy
senior tag

Tényleg nem kötözködésből, de az 1 kHz az igencsak a hallható tartományban van. Tehát ha ott 55 Ohm, az nem épp kiemelendő adat. De tényleg hagyjuk a technikai részleteket. Mik a személyes tapasztalatok? Te próbáltad már személyesen? Ha igen, akkor az előző hsz.-ben feltett kérdéseimre biztosan tudsz válaszolni.

schawo: Igen, megtaláltam egy korábbi hozzászólásodat, ahol ugyanezeket leírtad. El is kezdtem átnyálazni azt a részt. Az például messze nem utolsó szempont, hogy nem veszi fel pl. a lépések zaját.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18473) Shufny válasza Tamy (#18470) üzenetére


Shufny
őstag

Félreérthetően írtam, mert nem írtam ki rendesen a mértékegységet először. (dB/mW)
Viszont a dobhártyádat érő hangerőben nincs különbség, mikor a konkrét hangnyomásról beszélünk. Független attól, hogy mi keltette a hangot. Az volt a lényeg, hogy 2mW a PL50 -nek bőven elég nagy hangerőt produkál a füledben. Az érzékenységet meg nem érdemes hasonlítani, hiszen teljesen más a felhasználás, így a mértékegységnek is mást használnak. Fülhallgatónál bonyolítja ezt a helyzetet, hogy nincs hivatalosan mindenki által használt mértékegység, mint azt korábban jeleztem a K330 kapcsán. Egy fülhallgató 1 méterről természetesen nem éppen hangos, de nem is erre van kitalálva. Mint ahogyan az is igaz, hogy rendeltetésszerűen használva, azonos hangerőhöz, nagyságrendekkel kisebb kakaóra van szükség egy fülhallgatónál, és gondolom, te most erről beszélsz. Azt is írtam, hogy a 25 ohm az egyenfeszültségen lett mérve, az 55 pedig 1kHz -es AC -n. (általában a specifikációkat az utóbbin mérve szokás megadni)

A szigetelés függ a használt harangtól is. Sajnos csak szobában próbáltam a PL50 -et, szóval erről nem tudok nyilatkozni. A hangja nekem Sony hybrid másolattal kifejezetten tetszett. Hallottam már jobbat ennyiért, de ergonómia és nagy valószűnéséggel szélzaj szempontjából is lényegesen gyengébbek azok. Hozzáteszem, hogy az erre jellemző kiegyenlített vagy inkább már középorientált karaktert én szeretem, a többséggel ellentétben. Állítólag az említett hybrid szilikonharang az egyébként túlzottan levágott mélyén segít lényegesen, szóval valószínűleg ezért nem volt problémám, annak ellenére, hogy erre viszont kifejezetten háklis vagyok. Ilyen tudtommal még van bigmasterg -nek egy pár. Talán el tud neked adni egy párral, ha ráírsz egy PM -et. (illetve általában olvassa is a topicot)

Hozzáteszem, hogy nem hosszasan hallgattam. (15 perc talán) Fórumon Zinho használ még ilyet, aki szintén elégedett volt vele persze, de most másról nem tudok.

[ Szerkesztve ]

(#18474) schawo válasza Tamy (#18470) üzenetére


schawo
titán

25 és 55 Ohm körül változik az impedanciája.

A hangsugárzók érzékenységét 1W-on és 1m távolságon adják meg, míg a fülesekét fültávolságon és vagy 1mW-on (ezred), vagy 1V-on (ez meg impedanciafüggő).

A pl50 egy középorientált, enyhén középszínezett füles, nagyon jó ár/érték arányú.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18475) Tamy válasza Shufny (#18473) üzenetére


Tamy
senior tag

Köszönöm mindkettőtöknek, ilyesfajta személyes véleményekre voltam kíváncsi.
A technikai részletekben meg reménytelenül nem értjük egymást, de mindegy is :)
Ettől függetlenül (tehát nem is annyira szélzaj, meg ilyesmik tekintetében, inkább csak hangminőségre vonatkozóan, meg úgy általában) azért továbbra is érdekelne a Pioneer füleseiről a vélemény. Nem igazán olvastam még olyant, hogy valaki ajánlotta volna (bár rosszat sem láttam még, meg különösebben nem is keresgéltem). Ennyire pocsék, vagy csak ennyire nem próbálta még senki? Én a többi termékeivel elégedett vagyok (igaz ezek inkább régebbi gyártásúak), inkább csak emiatt érdekelne.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18476) schawo válasza Tamy (#18475) üzenetére


schawo
titán

Nincs az a tökös legény, aki egy ilyen fülest bevállalna a többi hasonló márkás füles ismeretében.

Ha annyit mondok róla, hogy az AKG K370 fülesem meg sem közelíti ezt, az mond neked valamit?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18477) Tamy válasza schawo (#18476) üzenetére


Tamy
senior tag

Ez nem volt épp egy pozitív vélemény róla... Azért furcsállom csak, mert egyébként más termékeikben ha nem is a TOP3-ba, de azért a márkás cuccok közé tartoznak (de legalábbis tartoztak). Fülesbe ennyire felejtősek?
Mind1, a PL50-en gondolkodok még, próbálok keresni valamiféle kipróbálási lehetőséget esetleg, aztán lehet, hogy belevágok.

A második mondatot valóban meggyőző, még egy kérdés ezzel kapcsolatban: azonos hangerőn melyik a hangosabb és mennyivel (érzetre természetesen)?

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18478) schawo válasza schawo (#18476) üzenetére


schawo
titán

Mármint a PL50-t.

Emlékeim szerint a PL50 hangosabb de utoljára kb 1 élve hallgattam az AKG-t.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18479) Tamy válasza schawo (#18478) üzenetére


Tamy
senior tag

Ok, értem, köszi.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18480) slfln válasza Tamy (#18479) üzenetére


slfln
senior tag

Inkább írj arról, hogy milyen fejest/fülest hallgattál eddig, melyik tetszett, vagy milyen hangot keresel.

Az általad említett szélzaj probléma biciklin, a kábel fül feletti elveztésével könnyen orvosolható. (K330-al nem igazán kivitelezhető.)

A legfontosabb az lenne, hogy mennyi zsetonból kell gazdálkodni.

[ Szerkesztve ]

(#18481) Tamy válasza slfln (#18480) üzenetére


Tamy
senior tag

Sokféle fülest próbáltam, használtam már, többnyire inkább a márkásak közül az olcsóbb típusokat: Sony, Panasonic, Philips, JVC (tipusokat már nem tudok, többféle is volt), Sennheiser Mx300, AKG K330.... A Sennheiserrel annyira nem voltam megelégedve, bár leginkább még régebben egy Meizu E3-al használtam, viszont a hozzá adott füles jobban bejött (mások is dicsérték a hangzását). Szélzajra nehezen tudom elképzelni, hogy a kábel áthelyezésével megoldódjon, szerintem alapból behallatszik, nem a kábel szedi össze, de ki fogom próbálni. Egyébként min változtat ha fül felett vezetem el?
Árat nem szeretek írni, mert általában az ár/érték arány a döntő. Volt már, hogy elhatároztam egy nagyjábóli maximumot, aztán meggyőztek, hogy érdemesebb lenne megszorozni kettővel :) Szóval olyan 10-15k-nál többet nem szeretnék költeni rá azért, de ezt gondolom most, 5 perc múlva már nem biztos :)

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18482) slfln válasza Tamy (#18481) üzenetére


slfln
senior tag

A kábelzaj java a felső részen keletkezik az y elágazás felett.
Biciklin fújja a szél a kábelt és ilyenkor az sztetoszkópként dolgozva felnagyítja azt. (Pongyolán megfogalmazva.)
Ha a füled mögött viszed a kábelt a rezgés nem jut el a hallójáratodig, mert elnyelődik -védve lesz a széltől is.

A kábel minőségén, a használt gumiharangon és a ház kialakításán múlik a kábelzaj.
Néhány fülest a túl hosszú kábelt megvezető házból kilépő nyúlványa miatt nem lehet fül feletti vezetéssel viselni (pl. a K330-ad, de lehet próbálkozni vele - nem lesz könnyű.)
A fül feletti elvezetésre kép, a könnyebb érthetőség kedvéért.

Amit írtál, abból a preferált szignatúrád sajnos nem jön le nekem.
Akkor írd le azt, hogy milyen zenét hallgatsz és melyik füles hangja tetszett (konkrét modell) a legjobban, vagy azt, hogy mi nem tetszett a K330 hangjában.
Nézd meg a sokat ajánlott Brainwavz és Xears füleseket. (M1,M2,M3 --- XR120Pro II, TD-II, XR200Pro.) Esetleg Beyer DTX101, DTX71-et is megnézheted. Ezeket mind könnyedén lehet fül felett vezetni.

Ha ennyi pénzt szánsz rá, akkor ott van a sokszor ajánlott Sunrise Xcape (Xcited, Impressive Edition) is. Nagy ár-érték bajnok.
Bár azt nem írtad, hogy honnan szeretnéd beszerezni, és külföldi rendelés probléma e.

[ Szerkesztve ]

(#18483) schawo válasza slfln (#18482) üzenetére


schawo
titán

A Xearsek és BW-k közül szerintem egyik se jó sportoláshoz. Utálom a fülből kilógó nagy bumszlikat, és ezek túlságosan kilógnak. A többi még nem volt rajtam.

Hagyományos utcai viselet, vagy bkv az természetesen más tészta...

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18484) slfln válasza schawo (#18483) üzenetére


slfln
senior tag

A biciklizés nem kifejezetten jár hatalmas mozdulatokkal (ha csak az egyenesen menés a cél, nem pedig huligánkodás.)
Én simán hajtom a kis birodalmi csillagrombolómat bármelyik fülesemmel, sose esett ki és zaj se volt fül felett vezetve. Ugorhatok betonra 1,7m-ről, vagy nyomhatok lépcsőről 180-at, akkor is ott marad.
'Kilógás' se zavart soha.

[ Szerkesztve ]

(#18485) Tamy válasza slfln (#18482) üzenetére


Tamy
senior tag

Azt értem, hogy hogyan gondolod a fül feletti elvezetést, azzal is tisztában vagyok, hogy a kábel is sok zajt összeszed, csak én úgy gondolom maga a fülbedugós rész sem zár megfelelően. Mondjuk a kábel elvezetés könnyen kipróbálható, meglátom mennyit javít, meglepődnék ha ennyivel megoldódna, de remélem úgy lesz. Maga a kábel most is ruha alatt van vezetve (persze tudom, hogy azon is átfúj a szél, meg is döglenék nyáron ha nem így lenne), csak a válltól a fülemig tartó rész van kint, nyilván az is sokat számít, szóval kipróbálom majd a javaslatod.
Zenehallgatási szokásaimmal szintén nem fogsz előrejutni, mert hangulattól függően elég sok mindent hallgatok. Mondjuk sportoláshoz azért inkább pörgősebb, ritmusosabb zenéket (pop, rock), de egy-egy hosszabb túrán azért kell egy kis nyugtató is néha (meg persze csend is olykor-olykor, de az most más tészta), tehát tényleg mindenfélét hallgatok.
a K330 hangjáról nem írtam, hogy nem tetszik, azt a Sennheiser Mx300-ra írtam. Valahogy olyan semmilyen volt, tompa. Se mély, se magas. Minden szám olyan egyhangú volt, elég hamar eluntam a zenehallgatást vele, egyszerűen elfáradt a fülem, és vele együtt én magam is.
Ha már itt tartunk a K330 nem volt rossz, eddigiek közül szerintem ez szólt a legszebben, bár valahogy többet vártam volna tőle elsőre. Igazság szerint ezt a mindjárt összecsinálom magam érzést a Meizu E3-nál éltem át a gyári fülesével anno' rögtön kibontás után, a rajta lévő demo Sting szám hallgatása közben. Igaz előtte gagyi mp3 lejátszóim voltak, ehhez képest egy hatalmas minőségi ugrás volt. Innentől fogva se más mp3 lejátszóval, se másik fülessel nem sikerült átélnem ezt az élményt (nem mintha olyan sok lett volna belőlük). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többi mind rosszabb volt, sőt!! Csak nem volt akkora ugrás valószínűleg, hogy annyira észrevehető lett volna már a különbség.
Külföldről nem igazán rendeltem még, bár végső soron talán megoldható (csak az angol nyelv finoman szólva hiányos ismerete tart vissza mindig az ilyesmitől, de most is van függőben egy DealExtreme-es rendelésem).

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#18486) slfln válasza Tamy (#18485) üzenetére


slfln
senior tag

Nézegesd az Xcapet szerintem. Meg lehet rendelni innen, innen, vagy akár innen.

A Xearsek megtalálhatóak itt az aprón is, ha gyorsan rövidre akarod zárni a dolgot. Mozgáshoz a kábele miatt az XE200Pro-t nem ajánlom (szövet, gyűjti a nedvességet.)
A különböző modellek hangjáról van számos teszt mindenfelé.

Brainwavz M3 pl. van most eladó aprón is egy! Szintén melegen ajánlom. :)

A Beyerek meg nagyon kicsik, és jó szigetelést lehet elérni velük. Itthon szintén könnyen beszerezhetőek.

(#18487) mono-chrome


mono-chrome
csendes tag

Új fülest óhajtok vásárolni.

Ami fontos, hogy csakis agybadugós/in-ear érdekel, mert a hagyományosokból szart se hallani utazás közben.

A másik, ami fontos, hogy szóljon szépen. Eddig Sennheiser CX300-ast és CX300 II-est pörgettem évekig, szal van egy bizonyos minőségbeli elvárás bennem, de azért megőrülni sem kell, max. 320 kbit/s-os MP3-akat hajtok, nem lossless-t...

A harmadik, ami talán rendhagyó, de fontos: könyörgöm, ne műanyagból és gumiból legyen a kábel és a hanszóró burkolata sem. Hobbimból és munkámból kifolyólag is kénytelen vagyok néha olajos/vegyszeres kézzel odanyúlni, ami bezony oldja/lágyítja ezeket az anyagokat. Meg amúgysem egy tartós anyag nah...mindkét Sennhesier kábele megtört meg több helyen is...

Amit eddig találtam és tetszik az a SkullCandy - Full Metal Jacket

http://skullshop.hu/termek/full_metal_jacket/64

Ez megtenné, de egy-két külföldi véleményt átfutva a hangzásától azért nem voltak hasraesve a vásárlók...valakinek van tapasztalata velük?

Másik kérdésem arra irányul, hogy más gyártónál van-e esetleg valami hasonlóan strapabíró cucc, amit mertek ajánlani alternatívaként?

(#18488) slfln válasza mono-chrome (#18487) üzenetére


slfln
senior tag

Bármit, csak ezt ne.
Ez kb. annyit ér, mint amennyit a fémrészeiért adnak a MÉH telepen.

A kérdés nehéz... Teljesen fém füles mint ez, nincs másnál tudtommal. (Semmi értelme, ettől nem lesz tartós.)
Azt ajánlom inkább több olcsóbb, de ettől jobb hangú fülest vegyél idővel, mint egy ilyen ipari fémhulladékot ennyiért.
Pl. egy Brainwavz Aplhát lehet szerezni alig 4eFt-ért és a CX300-tól és ettől a Skullcandytól is jobban szól.
Ha tönkremegy a vegyszerektől nem nagy veszteség és 5db kijön az általad linkelt füles árából. A Skulcandy se húzná sokáig attól hogy fém.

[ Szerkesztve ]

(#18489) slfln válasza mono-chrome (#18487) üzenetére


slfln
senior tag

Amúgy természetesen ennek a Skullcandynek sem 'fém' a kábele, az csak egy króm színűre fújt textilborítás... szóval 'fémszövet' borítású kábelt én eddig még nem láttam fülhallgatón, és nem is lenne jó ötlet... már csak a merevsége és a súlya miatt sem. Folyton kirántaná a házat a füledből.
Full fémházas füles van, de a kábeltörésgátló akkor is gumi(s) lesz.
Ha M.o.-n akarod beszerezni, akkor egyedül, mint ilyen a Xears TD-II, XR120Pro jut eszembe, a Beyer DTX101, DTX71 .... esetleg V-moda Vibe... másnak még biztos eszébe jut ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#18490) ntomka válasza slfln (#18489) üzenetére


ntomka
nagyúr

Élô szövet a fém vázon... :))

ツ Headphones on - World off

(#18491) Shufny válasza slfln (#18486) üzenetére


Shufny
őstag

Szerintem a háztól és a harangtól sokkal jobban függ a szélzaj, és az Xcape -nek erős van. Azonban kábellel felfele még nem próbáltam. Kétlem, hogy segítene, de majd kipróbálom valamikor.

Nem vagyok benne biztos, hogy ugyanarról a jelenségről beszélünk, mert ez konkrétan tényleges süvítés, nem amikor a kábel csapódik valamihez.

(#18492) slfln válasza ntomka (#18490) üzenetére


slfln
senior tag

Éppenséggel most nézem, hogy ez nem is textil, hanem olyasmi, mint a Meelec kábelek. Kívül transzparens gumi, belül meg valami szőttes anyagban van a kábel (de szerintem ez sem alumínium, ahogy írják... a Meelec kábelek meg jók szoktak lenni.)

Shufny: Segít. Nekem így biciglin 0 szélzaj. ---> Fül mögött + be a póló alá a nyakamnál. Ráadásul nagyon stabilan áll mindegyik így a fülemben. Csipesszel meg lehet tovább javítani a tartást, ha nem lenne jó a póló nyakához csípve. Ha van állcsúszka (vagymi) akkor viszont fölösleges.

(#18493) schawo válasza Shufny (#18491) üzenetére


schawo
titán

Szerintem is a háztól van, mert TD-II akkor is hangos szélben, ha a fülem köré tekerem. Mondjuk a merev kábel miatt nem túl stabil.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18494) schawo


schawo
titán

Mi a vélemény a triple.fi-ről?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18495) need válasza schawo (#18494) üzenetére


need
addikt

melyik triple fi-ről..?

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#18496) schawo válasza need (#18495) üzenetére


schawo
titán

10 pro

Van másik is?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18497) need válasza schawo (#18496) üzenetére


need
addikt

nevem alatt ott van... ha érdekel mesélek..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#18498) schawo


schawo
titán

Persze, azért kérdezek :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18499) rootkiller


rootkiller
őstag

Srácok! Találkozott már valaki rajtam kívül a Roland PhantomX Earphonessal? Előtte egy Sennheiser CX380-am volt, ami valahol 13000 környékén megy, ez 5500, és szerintem jobban szól.

Viszonylag középhiányos a cucc, de egy Vocal Booster EQ beállítással nálam a BlackBerrymen elég szépen szól. Kényelme is kíváló, amit hallgatok annak vannak hallható mélységei. Szóval szerintem érdemes megfontolni ebben az árkategóriában. Viszont MediaMarkt és egyéb helyen nem kapható, Budapesten a Roland zenegalériában, vagy országszerte a Roland Planet üzletekben lehet meglelni...:)

Artengo TR 990 Pro

(#18500) need válasza schawo (#18498) üzenetére


need
addikt

Na akkor pár dolog..gondolat..

jó pár éve amikor ezt [olvastam]
akkor azt mondtam nekem kell egy ilyen.. igazán nem tudom megmondani mi a különbség a pro és a fi között..
Azt mondom jó kis promó szöveg nyilván el kell adni egy terméket és ez elengedhetetlen..

Csupán csak a szerencsének köszönhető hogy van egy ilyen fülesem mivel ha most szeretnénk egy ilyet 80 ezer kevés lenne rá.. természetesen nem ér annyit az hozzá tartozik az igazsághoz..!
a fülesen cserélhető a kábel én az eredetit használom a tartalék csavart kábel..osztom ebben a Zack véleményét hogy nem annyira csere be..!

A hangzás az én fülemben..
Volt előtte pár fülesem java részt 98% Sennheiser kezdve az alap fülessel valami gagyi xar de volt CX 55 majd utána CX500 majd TD II
Minden következő szerintem jobb volt az előzőnél..!

Én mindig és mindenkor szerettem a jó kis basszust "itt megint egyetértek Zackkal és SÖ-vel hogy egy dinamikus fülessel nem veszi fel a versenyt basszus terén.."
Természetesen ebben is van erő és tartalék de ami számomra tetszik a részletessége..mégpedig nem megy az egyik tartomány a másik rovására tehát nem nyomják le egymást..ami még talán a többi fülesből hiányzott nekem a érezhető közép és maga tartomány..sajnos ha nem megfelelő minőségű a zene azt egyből lehet hallani és nagyon bántó is néha..
Kell hozzá persze egy normális mp3 lejátszó nekem most egy Cowon iAudio D2@+ van...
álmaim ne továbbija a füleshez még egy AMP 2 hónap mulva ha igaz meglesz... és az Amppal inkább majd a Fioo X3 felé akarok menni ha 1x megjelenik és kedvező lesz a fogadtatás..

Használat...
Én az eredeti kábellel használom az van rá hajtva a fülem ívére ebből adódik hogy nem egyszerű betenni és kivenni sem..természetesen a gyári kábel alkalmas headsetként funkcionálni felvevőgomb és mikrofon van hozzá és ipod átalakító is..!
Nekem igazán a Sony Hybrid gumiharangok jöttek be szerintem a gyári elég fos..!
Ha behelyeztem a fülest akkor stabil nem mozdul semerre és ha jól be van állítva a fül ív akkor olyan mint ha nem is volna benne semmi...

U.i:.
Nagyon sok vélemény elhangzott sok helyen a fülesről egyesek szerint túl nagy és kilóg meg kényelmetlen.. az hogy nagy az tény hisz kell a 2 duál és a magas hangsugárzónak a hely nem beszélve a hangváltóról sem..! Na meg a meghibásodás..?! persze áll a zászló ennél is..!
Én nagyon örülök ennek a fülesnek és persze ebben az örömben benne volt a régi nagy álmom..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.