Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59081) Ice&Lime


Ice&Lime
veterán

Sziasztok!

Pár napja jelent meg itt ez a cikk, és ez alapján felmerült sajnos jó pár kérdés, amire remélem tudtok választ adni.
Van ez a dolog, hogy bizonyos lapok (amit nem lehet tudni ugye) nem szolgálják ki folyamatosan a proci terhelése alatt igénylő tdp hiányt, hanem alacsonyan tarja és ezáltal visszavesz a proci teljesítményéből. Ugye valami ilyesmiről van szó?.
1.Ez minden core i-s procit érint, vagy csak a 8.gen.-t? Még az előző gen.-t is? Vagy melyik gen.-t?
2.Csak a "simát" vagy a K-sakat is, vagy mindkettőt?
3.Ez csak ott van, amelyik proci turbo boost-os, vagy a turbo boost nélküli fix GHz-eseket is érinti? Mert, ha igen, akkor a fix GHz ugrálni fog például 4 és 3.4GHz között, vagy a turbo boost-os prociknál fog ugrálni "csak", vagy mindkettőnél?
4.Őszintén, ilyen nem kell, ha turbo boost-tal elérős vagy turbo boost nélküli 4GHz-es procit választanék, nagyon nem kellene egy fele-más megoldás, hogy hol ennyivel-hol annyival megy. Olyan kéne, és ez lenne az egyértelmű, hogy ha szükséges, akkor fixen tartsa a max. GHz-et ameddig kell, és ne vegye vissza az alaplap csak úgy. (nyilván nem az elégtelen hűtés miatt)
5.Ugye a lapokra nincs ráírva, feltüntetve ez a történet, vagy igen?.... Akkor hogyan kell egy procihoz lapot választani, ami nem gagyizza le, mert eddig könnyű volt megfelelő lapot választani, de ezek után már kétséges...
Itt ugye nem jön egyből az, hogy ehhez akkor természetesen egy gééémert lap kell, mert az tudja. Miért, a nem gééémer nem tudja ezt? Jó lenne, ha nem kellene ilyen gagyi dolog miatt 40-50k-s lapot venni csak azért, hogy a proci vigye, amit mutatnak a paraméterei. Egy 20-25k lap azért hajlandó tudni ezt vajon? Mert felesleges lenne csak ezért egy drága lap, amin sosem lenne használva az rgb és a sok rengeteg port, stb.
Egyenlőre ennyi lenne, de nyugodtan írjátok meg, hogy mi is ezzel a történettel a helyzet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.