2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hp T630 thin client, htpc

    Tegnap megérkezett a t620 helyére a t630. Eddig elégedett vagyok vele, gyakorlatilag új, még a fóliák is rajta voltak. Köszönöm K2! Ezúttal nem Ubuntut, hanem Windows 10-et telepítettem, hiszen bírja a vas. Kapott egy 240GB-os ssd-t, mert sajnos nem volt kisebb, de végül is árban jobban megérte. Telepítés után ~200GB szabad hely maradt, de amúgy is csak 220-nak látja a 240-et. Természetesen rögzítőcsavar nem járt hozzá, de szerencsére a t630-ban benne voltak eleve a csavarok. Azt azért hozzá kell tennem, hogy még véletlenül se jó a sima csillag csavarhúzó...

    Hardver, a legfontosabbak:
    - AMD GX-420GI SoC Radeon™ R7E grafikus vezérlővel 4 mag, max 2,2Ghz
    - 4GB ddr4
    - Gbit lan
    - m.2-es bővítési lehetőség (wifi/bluetooth, illetve akár még egy ssd)
    - usb3
    - passzív hűtés

    Folytatás...

    Victoryus 5 éve 27

  • Behringer ms-16

    Sikerült szert tennem egy ilyen aktív hangfalra. 7000 forintot szerintem nagyon megért, hiszen több forrást is képes egyszerre kiszolgálni. Sajnos nem fa, hanem műanyag, de ennek ellenére nagyon szépen szól. Végre nem kell átdugdosni a kábeleket. Rákötöttem a jó kis kínai bluetooth vevőt az rca-ra, a tv-t meg a jack-re.
    A jobb oldali hangfal rca kábele kicsit kontakthibás, a többi része jónak tűnik. A kábel cserélhető szerencsére. Potméterek rendben. A mikrofon bemenetet még nem tudtam kipróbálni. Gyakorlatilag karaokéra is tökéletes lehet, vagy gitár erősítőnek...

    Hangminősége: meglepően jó. 30 hz körül már hallani, majdnem 22khz-ig. Persze nem olyan, mint egy 2.1 bazi nagy mélynyomóval, nem dübög a basszus de filmet nézni, zenét hallgatni nekem elég. Már kiöregedtem a dübörgésből. A Behringer rengeteg részletet kihoz a kedvenc zenéimnél. Azt is nagyon kihallani, hogy mp3, flac, vagy valami pocsék Youtube szól-e éppen.
    Teljes hangereje elég egy házibulihoz is. A szomszéd már közepesen is hallgathatja :D

    Összességében nekem 5/5, annyi, hogy lehetne benne gyárilag is bluetooth.

    Victoryus 5 éve 10

  • Rövid kirándulás a Zemplénben

    Első napi program: Élve eljutni Békéscsabáról Sárospatakig... és a Megyer-hegyi tengerszemtől Pálházáig. Mostanában nem jártam a 47-es főúton, de nem is fogok. Köröstarcsa és Szeghalom között katasztrófa. (ja, máshol is...) Ez nemhogy főútnak nem jó, de még harmadrendű útnak sem! Szó szerint életveszélyes! Akinek arra van dolga, jobb ha Doboz-Vésztő-Szeghalom felé megy. Ott is van ahol kátyús, rossz, de legalább nincsenek kamionok. No visszakanyarodva a pihenésre... Pihenni indul az ember, de amennyi stresszt kap út közben...

    Első megálló Sárospatak. Parkolni szerencsére ingyen is lehet. Sétáltunk egyet a vár körül, meg a főtéren:

    Folytatás...

    Victoryus 5 éve 0

  • Éljen a Hydra!

    Nem, nem a Shield ügynökeiről lesz szó, hanem a munkába járós bicajról:

    #Magellan Hydra
    Jó fogás volt, kemény 10e-ért vettem 8 hónapja, eddig kb. 800km-t mentem vele. Egy garázsban állt szegény évekig, majdnem lapos gumikkal.
    No, szerencsére vittem magammal pumpát, így haza tudtam tekerni vele. Meglepően jó állapotban volt. Plusz a fontosabb részeken gyorszáras, így könnyen be tudtam állítani az ülésmagasságot is. A nyeregcső ronda, de így legalább nem kell senkinek :) Használhatóságot nem befolyásolja. Első villa kicsit görbe, majd egyszer lecserélem.

    Eddig ennyit költöttem rá:
    - 1db új belső, mert 3 nap alatt leengedett, nem volt javítható 1500 Ft
    - 2 db új sárvédő 4000 Ft
    - 2 db új csutka, mert szétrohadtak a régiek, 1000Ft
    - km óra Aliról: 800 Ft. Elég jó cucc, mutat hőfokot is, plusz ledes háttér világítása is van. Pontos. Ezért az árért itthon semmi nincs! Eddig víz és fagyállónak is bizonyult.
    - napelemes hátsó lámpa: szintén Ali. 2 led, beépített akku. 2 óra folyamatos világítás után még bírta volna, nem tudom mennyi a pontos kapacitása. Kemény 600 Ft, szintén vízállónak bizonyult. Első lámpa sima ledes villogó, volt itthon.
    - 800km után hátsó fékbetétek+bowden csere 1500Ft

    Folytatás...

    Victoryus 5 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.