2020. július 9., csütörtök

Gyorskeresés

Behringer ms-16

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sikerült szert tennem egy ilyen aktív hangfalra. 7000 forintot szerintem nagyon megért, hiszen több forrást is képes egyszerre kiszolgálni. Sajnos nem fa, hanem műanyag, de ennek ellenére nagyon szépen szól. Végre nem kell átdugdosni a kábeleket. Rákötöttem a jó kis kínai bluetooth vevőt az rca-ra, a tv-t meg a jack-re.
A jobb oldali hangfal rca kábele kicsit kontakthibás, a többi része jónak tűnik. A kábel cserélhető szerencsére. Potméterek rendben. A mikrofon bemenetet még nem tudtam kipróbálni. Gyakorlatilag karaokéra is tökéletes lehet, vagy gitár erősítőnek...

Hangminősége: meglepően jó. 30 hz körül már hallani, majdnem 22khz-ig. Persze nem olyan, mint egy 2.1 bazi nagy mélynyomóval, nem dübög a basszus de filmet nézni, zenét hallgatni nekem elég. Már kiöregedtem a dübörgésből. A Behringer rengeteg részletet kihoz a kedvenc zenéimnél. Azt is nagyon kihallani, hogy mp3, flac, vagy valami pocsék Youtube szól-e éppen.
Teljes hangereje elég egy házibulihoz is. A szomszéd már közepesen is hallgathatja :D

Összességében nekem 5/5, annyi, hogy lehetne benne gyárilag is bluetooth.

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Egy dübögő 2.1-hez képes még egy jobb kis belépő 2.0 kész megváltás, főleg hogy ez anno ajánlott darab volt 12-13k-ért újonnan.

"30 hz körül már hallani"

Ja, hát ilyen kis dobozra ha 30 Hz-et küldesz, akkor nem azt hallod, hanem legfeljebb a harmonikus torzítást, ami 60, 90, 120, stb Hz, de azt is elég halkan. Ezek a dobozok valahol 80-100 Hz körül indulnak. 30 Hz-et még az 5-6x ekkora dobozok sem tudnak értékelhetően megszólaltatni. De amúgy nem is kell. Legtöbb zene 40-50 Hz alá nem megy. Kötekedés off. :D

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#2) SunMount3r válasza lezso6 (#1) üzenetére


SunMount3r
(veterán)

SP-HF1250B-nél jobb azért? Most a duplája, gondolom már azért nem ajánlott, mert ennyiért már van jobb is, de ha most is 13K lenne?

(#3) lezso6 válasza SunMount3r (#2) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Nem tudom, bár valószínűleg hasonló kategória, mert anno amikor 20k-ra emelkedett az ára már nem volt ajánlott az MS16. :D

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#4) Victoryus válasza SunMount3r (#2) üzenetére


Victoryus
(addikt)
LOGOUT blog

Valami fa dobozos Geniust teszteltem egyszer, nekem annyira nem jött be. Az csak egy utas volt. Az összes közül még mindig a Modecom Mc-2110 a nyerő nálam, 2. helyezett a Behringer.

(#5) kemotox


kemotox
(addikt)

Hmm én egy Mackie CR-3-el (esetleg CR-4) szemezgetek mostanában. Kicsit más árkategória, de még az is egész olcsó :D Azt ismeri valaki?
Lehet ezzel a béringerrel bepróbálkozom, habár egészen rossz hírneve van a márkának, ennyi pénzért azért elég menő.

(#6) lezso6 válasza Victoryus (#4) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Az szerintem a kis cuki USB tápellátású Genius SP-HF160 lehetett. Az nem nagy szám, de 2500 Ft-ért nagyon bestbuy.

A Modecom MC-2110 az amúgy valójában a Microlab FC 330. Mivel tejfölösdoboz jellegű 1 utas szatelitjei vannak, ezért akár még a "nem rossz" kategóriát is elérheti. De az az 5.25-ös hangszóróval szerelt mélynyomó középnyomó legfeljebb csak püffögni tud. Ha az ember jó basszusokat akar, akkor legalább 35k-t rá kell költeni, s akkor sem 2.1-et venni, hanem mondjuk egy Microlab Solo 6C-t.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#7) lezso6 válasza kemotox (#5) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Mackie CR3-at ne, az egy drága szutyok. Ha ilyen kompakt cucc kell, akkor ott a Tascam VL-S3, ami ugyanaz a kategória, de sokkal jobb és még olcsóbb is. De ugye ezek nagyon kompakt 3" mélyközéppel szerelt hangfalak, szóval basszusok terén elég kompromisszumosak. Ha a basszus fontos és van hely, akkor a Microlab Solo 6C. :) Más ebben az árkategóriában nincs.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#8) kemotox válasza lezso6 (#7) üzenetére


kemotox
(addikt)

Jó, de a maki ződ ;]
Kösz a tippet, megnézem.

(#9) Victoryus válasza lezso6 (#6) üzenetére


Victoryus
(addikt)
LOGOUT blog

Valami hasonló a Genius, de normális tápkábele volt. Talán hf500. 10e körül vették, munkahelyre. A Microlab Fc330 is 9000 volt anno újonnan. Annyiért jó. Most lesz 10 éves, és még mindig működik. :) Majdnem sikerült egy Marantz 1072-őt Bose hangfalakkal csak pont elvitték...

[ Szerkesztve ]

(#10) quailstorm


quailstorm
(nagyúr)

A kiadott frekvencia mérésénél a felharmonikusok által okozott érzéki csalódást elkerülendő legalább egy okostelót nyomj oda spectroiddal.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.