2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZTE V970 (GandX) Olcsón jót!

Elegáns, jól összerakott, viszonylag erős, kiváló ár / érték arányú telefon

[ ÚJ TESZT ]

Bemutató

Rövid bemutató...

Kinézete:

Szép! Röviden ennyiben tudnám összefoglalni. Szerintem elegáns is a körbefutó fémes borításnak köszönhetően. A készülék lekerekített sarkokkal rendelkezik. Anyaghasználata jó, nem recseg-ropog. A hátlap borítása mintás, csúszásgátló. Jólesik kézbe venni.

Bal oldalán találjuk az USB csatlakozót és a hangerőgombokat. A tetején a bekapcsoló gombot és a jack csatlakozót. Alul és jobboldalt nem találunk semmit.

A hátlap alatt találjuk az akksit, a SIM- és microSD foglalatokat. A SIM-kártyák cseréjéhez ki kell venni az akkut. Minden foglalatról elmondható, hogy stabilan rögzíti, amit kell.

A kijelzőről néhány gondolat:

IPS LCD. Felbontása 540 x 960 pixel, mérete 4,3 inch. Éles képe van, én nem látok rajta pixeleket közelről sem, aki meg nagyítóval nézegeti, az meg is érdemli...

Romok

Bruno Martins féle romok:
V1.1R2MOD (Jelly Bean 4.1)
Az enyémre már ez volt telepítve, mikor megérkezett. Néhány hibája/hátránya van amit én tapasztaltam: halkabb a csengőhangja, meg a zenelejátszás, mint az ics alatt, de ezek korrigálhatóak. Nekem úgy tűnik, mintha egy picivel fürgébb lenne az ics-nél. pl: appmosnterben kb. 120 app görgetésénél sem laggol az ics igen. Ebben van alapból mtk tools, amivel mélyebben bele lehet piszkálni a beállításokba. Ezt a romot használtam legtöbbet eddig.

V3.1MOD (ICS)
Hangosabb. Mindennapok során nem ütköztem vele problémába. Üzemidőben nem tapasztaltam közöttük különbséget.

Alternatíva: Lewatek rom
Ezt többször frissítik. Néhány fórumtag nem ajánlja, esetleges kínai kémkedés gyanúja miatt. Néha lehetetlen letölteni a tárhely hibája miatt. Szóval érdemes az md5 ellenőrzést elvégezni letöltés után. Szépnek szép. A 3.0 óta bele van integrálva a magyar nyelv is, nem kell külön telepíteni. Az alap sms alkalmazása vacak, nem kezeli a szálakat. Az alap launcher a frissen telepített alkalmazásokat a névsor legvégére teszi, így eléggé eluralkodik a káosz egy idő után. Hosszabb távon nem használtam!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.