2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Fractal Design Core 3000 ház bemutató

    A Fractal Design midi házának bemutatója. Megéri-e az árát a Core 3000?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 58

  • E51- egy újabb felhasználási lehetőség

    Szegény E51-em csak unatkozott itt mióta a Blade megvan. Ráadásul le lett fokozva ébresztőórának, meg mp3 lejátszónak. Most viszont megint igény mutatkozott internetes rádióra, mert az fm adók nagyon pocsékul jönnek be, főleg a neo. Egy időben próbáltam internet rádió vevőnek is használni, mikor a Sláger már csak online volt, de akkor még nem találtam normális alkalmazást, úgy kellett txt fájlba beletenni az adókat. Szerencsére azóta már változott a helyzet, mert van hivatalos Ovi-s app. [link]
    Műfaj, nyelv, vagy ország/régió szerint is kereshetünk benne rádiókat, ráadásul fülhallgató nélkül is hallgathatjuk az adókat. Lehet, csak nekem új, kb. február óta elérhető egyébként. Így meg csak rádugom az fm transmittert, aztán mehet az adás:)
    Blade-re a legjobb amit eddig próbáltam a TuneIn. De inkább erre a feladatra az E51-et használom, mert nagyságrendekkel jobb az aksija.

    Victoryus 12 éve 4

  • GoogleDocs... ez sem 100%-os

    Ma a következő történt. Egyszerűen eltűnt a listából az egyik fontos dokumentumom. Nem user error, tényleg nem volt benne, se a szemetesben. Szerencsére ez egy megosztott "excel" fájl, így a kolléga is megnézte,nála látszódott. Gyorsan le is mentette.
    Beírtam a keresőbe a nevét, érdekes módon megtalálta. Az összesített és a csillagozott listában továbbra sem szerepelt. Na de ha már megtaláltam, akkor megnyitottam, írtam bele, a google mentette, és lőn happy end, újra megjelent a listában.
    Szóval az arany szabály, menteni menteni menteni.

    Victoryus 12 éve 0

  • ... kereskedők

    Szóval a múltkori hibaüzenet óta merevlemez vadászatba kezdtem. Egyébként eddig minden tesztprogram szerint hibátlan, lehet a win7 tévedett. Amúgy is csak másfél éves, elég megkímélt...
    Adott ez a fránya Thaiföldi árvíz, ami miatt a merevlemez árak a két-háromszorosukra ugrottak. Néhány online boltban viszont még van régi áras termék, nem is egy. Itt jön a szemétség: ha ilyen terméket rendel az ember, akkor persze közlik, hogy jaj, elfelejtettük frissíteni az árakat, és azok amúgy is csak tájékoztató jellegűek. sőt nem is ők teszik fel, hanem a fogtündér... meg a télapó. aham. Ha már van egy boltnak saját webáruháza is, akkor talán nem ártana a konkrét árakat kitenni, és nem becsapni a vevőket! A vevő sem hülye, jól tudja, mennyibe került pár hete, és tuti maradt még abból a raktáron... Az ember meg telefonál, levelet ír nekik, és pazarolja az idejét meg a pénzét! A legtöbb helyen a weblap a számlázó/készletező programból veszi át az adatokat... mégis képesek voltak a képembe hazudni, hogy nincs, csak 29 ezerért! (ezen a helyen konkrétan tudom... ennél már csak az a szebb mikor ott van a polcon a háta mögött a gyökérnek árcédulával együtt)

    Victoryus 12 éve 3

  • Ez most komoly??

    Találkozott már valaki ilyen hibaüzenettel? Mennyire kéne komolyan venni? Az Everest, és a SpeedFan szerint rendeben van. A smart értékei normálisak.

    Feltettem a Hard Disk Sentinelt, régebben használtam már. A program szerint kifogástalan állapotban van a lemez. A mentés során ugyanúgy maximális sebességgel működött, mint eddig, én nem vettem észre semmi hibát. Szerintem a windows téved. Mindenesetre egy biztonsági mentés sosem árt. Ez a lemez még csak 1,5 éves, alig 600-szor volt elindítva. Ellenben a legöregebb, ami a gépben van szintén Samu 120GB-os, 4800-szor indult el, jó sok üzemórával. És még mindig kifogástalan állapotúnak írja azt is.
    Remélem tényleg a Win7 téved. Hamarosan kiderül...

    Victoryus 12 éve 11

  • Just Cause II.

    Imádom azokat a játékokat, ahol szabadon lehet mászkálni, és sokféle járművet használhatunk. A nagy kedvenc a GTA, de a Just Cause se kutya! Az első rész után vártam a folytatást. Nem csalódtam benne. Hatalmas bejárható terület, rengeteg jármű, szépen kidolgozott környezet. Havas hegyek, folyók, sivatag, tengerek. Ebben a részben is vannak olajfúró tornyok, katonai bázisok, falvak, városok... Madarak repkednek, a tenger alatt halakat láthatunk. Ami külön tetszett, a léghajós disco.

    Néhány gondolat a járművekről:

    Repülőből megint több fajta is elérhető, légcsavaros, sugárhajtóműves vadászbombázók, nagy teherszállító. A helikopterek is tetszenek, vannak civilek és katonai gépek. Ha igazán rombolni akarunk, akkor célszerű az egyik rakétákkal felszerelt modellt elkötni, mivel jóval egyszerűbb célra irányítani, mint a repülőket.

    Hajóból is van jópár féle, bár ezeket még nem nagyon próbáltam. A katonai fregatt azért elég gyors, és jól felfegyverzett.

    Folytatás...

    Victoryus 12 éve 0

  • Használd a keresőt...

    Ha az ember beír egy fórumba, mindig azt mondják, használd előtte a keresőt. Én használom. De többször is előfordult, hogy egyáltalán nem talált semmit. Szóval most megint felbosszantott a részletes keresés. A Gigabyte GK-KM7600 vezeték nélküli billentyűzetről keresek infókat. A fórum főoldalán a kereső semmit nem talált róla. Ha belemegyek a billentyűzetes fórumokba, ott a gyors keresés talál néhány hozzászólást. Bezzeg a google az simán ad találatot a fórumok legeldugottabb zugaiból is.
    Ugyanígy jártam amikor a Zte Blade fórumon kerestem az egyik billentyűzetes appot. A belső kereső nekem nem talált semmi, erre jól letoltak, hogy ott van a kereső, meg linkelték is. Szóval roppant bosszantó jelenség.

    Victoryus 12 éve 4

  • Andoidos Pc távirányító

    Találtam egy nagyon hasznos appot. oneID Free - PC Remote Control. Wifin keresztül lehet vele a pc-t irányítani!
    Fő funkciói:
    - Tudja kezelni az egeret, ilyenkor a telefon touchpadként működik. A bal gomb a rövid érintés, a jobb gombot a hosszú nyomás jelenti. Ha pl. ablakot akarunk vontatni akkor is hosszan kell nyomni.
    - Használhatjuk billentyűzetnek is! Ilyenkor a telefonon tudunk gépelni. Sőt, közben az egeret is lehet irányítani! Sajnos ha a pontot megnyomjuk, akkor az idióta t9 ajánlását automatikusan elfogadja, ami böngészésnél nagyon idegesítő. Biztos ki lehet kapcsolni, de még nem találtam meg hol.
    - Négyirányú nyilas felület, böngészésnél pl nagyon hasznos.
    - A számítógépből kijelentkezés, leállítás.
    - Képernyőkép megjelenítése. Ez sajnos nem live, olyan, mintha képernyőmentés lenne.
    [link]

    u.i.: Ha a telefon elmegy készenlétbe, és megszakad a wifi, akkor utána nem lehet újra csatlakozni, mert érvénytelen munkamenetet ír. A másik ami miatt erősen korlátozott a felhasználhatósága, hogy az eszköz párosításához mindenképpen kell egy billentyűzet! :W Szóval ha működik akkor használható, az ötlet maga remek, csak még fejleszteni kell rajta pár dolgot!

    Victoryus 13 éve 10

  • Egy újabb Uniwell gitár

    Egyik kedves ismerősömnek rendeltem egy akusztikus gitárt (Uniwell CD-03 BK). Mivel látta az enyémet, meg próbálta is, úgy döntött neki is megfelelő ez a márka. A megrendelés most is nagyon simán ment, 3 nap múlva megérkezett a gityó.
    Lakkozása, festése ennek is tökéletes. A fekete szín a fehér kerettel nagyon elegáns. A nyaka egyenes, a húrok távolsága a fogólaptól rendben van. Kényelmes rajta játszani. A hangolókulcsok ugyanolyanok, mint az én gitáromon. Pontosan hangolható, és nem is mászkálnak el a hangok. Kedvenc Zte Blade-em a gitártuner, a GString nevű ingyenes programmal. Ennyiért ajándék ez a gitár, 16e forint volt mindössze!

    Victoryus 13 éve 0

  • Scooter: The big mash up

    Megjelent az új Scooter album! Kicsit érdekesre sikerült, nem annyira követi a régebbi stílusukat. De vannak rajta nagyon jó számok, David doesn't eat, Beyond the invisible kifejezetten jól szól a kocsiban, Cest bleu, Close your eyes. A kedvencem a Friends turbo. Hihetetlen jó hangulata van, mindig jókedvre derít! Az új albumon helyet kapott egy 80 perces mix is, elég jól sikerült!

    Továbbra is: Faster, harder Scooter!

    Victoryus 13 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.