2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Chuwi Vi10, két dudás egy csárdában

Vettem egy tabletet, mert kényelmesebb olvasni mint 5"-on, s ha már lúd, legyen kövér, fusson rajta Android meg Windows is!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Beadtam a derekam, én is vettem egy tabletet. Egyik kollégámnál láttam egy 10 colost, kipróbáltam, sokkal jobb rajta olvasni, böngészni, mint az 5 colos telefonon. Ráadásul az is egy Chuwi volt. Ha már lúd, legyen kövér, fusson rajta Android meg Windows is.
Sőt, akkor ideje kiváltani a htpc-t is.

Néhány követelmény, amit elvártam a tablettől:
- legyen olcsó, de jó
- legyen rajta normál usb, ne kelljen otg kábellel vacakolni
- külön töltő csatlakozó, (tudom, van olyan otg kábel ami tölt is, a Chuwi vi8 topikban írták, de macerás úgy használni szerintem)
- legyen rajta Android is meg Windows is, ne kelljen a sokat fogyasztó pc-t bekapcsolni egy-két apróság miatt
- legyen rajta hdmi csatlakozó, hogy htpc helyett is tudjam használni.

Igazából 3 jelöltem volt.
- Az egyik a Chuwi vi8, amiről Dominó85 fórumtárs írt. Nagyon olcsó dual bootos gép, sokáig gondolkoztam rajta, hogy azt veszem meg. De nincs rajta normál usb, és nehéz hozzá olyan otg kábelt találni, ami tölt is. Így végül elvetettem az ötletet. MM-ban kipróbáltam párat, hát nem sokkal kisebb, mint a 10 colos, akkor legyen az a méret.
- Másik jelöltem a Pipo w3f.
Ez kicsit drágább, de cserébe nagyobb felbontású a kijelzője, illetve usb3-as, de csak egy normális usb portja van. Ellenben az 5GHz-es wifi mellette szólna. A külön töltő csatlakozó is megvan, és otg-t is tud, hdmi is van rajta. De nem találtam EU-s beszerzési forrást, így végül elvetettem, mert a járulékos költségekkel már túllépné a lélektani határt nálam. És igénytelen a hátulja.
- Chuwi vi10... végül ezt vettem meg.

Chuwi Vi10

Fórumokon, külföldi oldalakon néztem róla teszteket. Gyakorlatilag ugyanaz a hardver van benne, mint a Vi8-ban. Ha a Vi8 is elég a legtöbb feladatra, akkor a nagyobb testvére is elég lesz.
A Chuwi-n gyárilag telepítve van egy Android 4.4-es rendszer és egy Windows 8.1. Igen, normál asztali Windows. Mindkettő frissíthető, a Chuwi ígérete szerint jön az Android 5.0, a Windows frissítés meg már elérhető. Egyelőre még nem raktam fel.
A két operációs rendszer 32GB tárhelyen osztozik meg egymással, plusz vannak helyreállító partíciók is.
A gép processzora egy Intel Atom Z3736F Bay Trail 4 magos, 64 bites processzor, alap órajele 1.33GHz. Memóriája 2GB-os.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.