2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Rágcsáló idomítás, másképp

    Van egy ilyen olcsó vacak kis kínai egerem:

    Sajnos volt egy nagyon idegesítő tulajdonsága, a vissza gomb elhelyezkedése. Sokszor véletlenül is benyomtam.

    No sebaj, akkor súlycsökkentés és feszültség levezetésként kitörtem ezt a két gombot belőle. Itt már ebben az állapotban látható. Sajnos az egér továbbra sem tért jobb belátásra, és ugyanúgy néha lenyomott vissza gombot érzékelt.

    A héten ismét eljátszotta ezt egy párszor, így az ítélet jogerőre emelkedett, gondoltam kinyírom. Van másik baromi idegesítő gondja is, ha elmegy készenlétbe akkor csak fény felé fordítva tér teljesen magához. Konkrétan oda kell tartani a monitorhoz, vagy egy zseblámpához az alját. (az egérgombok persze működnek egyből, csak az érzékelőt nem kapcsolja vissza :D )Szét is kaptam a kis rohadékot, eléggé küzdött ellene (csavarok tartják össze egyébként, de ezzel az aprósággal most nem foglalkoztam) végül megkegyelmeztem neki, és csak a két mikrokapcsolót nyírtam ki.

    Folytatás...

    Victoryus 6 éve 3

  • Az orosz terminátor


    Május 9-én tartják Moszkvában a győzelem napi parádét. Ezen már részt fognak venni az új Terminátorok (hivatalos néven: BMPT-72)
    A Terminátor egy páncélozott jármű, melynek fő feladata a tankok és a gyalogság támogatása városi (gerilla) harcoknál. A jármű vastagon páncélozott, és fegyverekkel is bőségesen ellátták: két 30mm-es ágyú, tank elhárító rakéták, géppuskák. Rakétáival könnyedén elbánik 5 kilométeres távolságig mindennel, legyen az ellenséges tank, vagy építmény, helikopter.
    2017-ben Szíriában már élesben is bevetették szemtanúk szerint, de hivatalosan csak idén állítják hadrendbe.
    Forrás: https://www.rbth.com/science-and-tech/327481-terminator-red-square


    Kisméretű felderítő robotot fejlesztett a Rosgvardia. (orosz szövetségi nemzeti gárda). Fő feladata az ellenséges erők pozíciójának meghatározása. A KRMM-06-os robot strapabíró, képes átkelni akár 100m széles vizen, és 15 cm magas akadályokon. Felszerelték kamerával, hőkamerával, különféle érzékelőkkel.

    Folytatás...

    Victoryus 6 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.